Euroleague 10. Hafta | Saski Baskonia 69-62 Galatasaray

16/17 THY Euroleague 10. hafta maçında İspanya temsilcisi Saski Baskonia'ya konuk oluyoruz. Cuma günü saat 23:00'da başlayacak mücadele TRT Spor'dan canlı yayınlanacak.

Geride kalan 9 maçta rakibimiz Baskonia 5 galibiyet, 4 mağlubiyet alarak averajla 8. sırada olurken, takımımız ise 3 galibiyet, 6 mağlubiyet ile 14. sırada kendine yer buldu.

*Euroleague'de evinde oynadığı 4 maçtan 3'ünü kazanan Baskonia, tek mağlubiyetini Olympiakos'a karşı almıştı.

*27 Kasım'da ligde konuk ettiği Tenerife'ye 72-73 kaybettiler.

Yenilmez Armada'ya başarılar diliyoruz.

Ya vallahi ne desem bilemedim ama galibiyeti çok istiyorum. Takımdan o kıvılcımı da ufak ufak görmüşken, bir tane de beklenen deplasman galibiyetini araya alabilirsek rüzgar öylesine tersten esmeye başlayacak ki. Tabii işi kağıt üzerine döktüğümüzde tablo gönlümüzden geçen kadar parlak değil. Yavru Brooklyn'de bize ters gelecek, oyun içerisinde rüzgarı yükseltip bizi o rüzgarda fark etmeden sürklase edecek oyuncu ve oyun yapısı var. Biz ne kadar tempoyu aşağıya çekmeye çalışsak da onlar bir o kadar yukarı çekecektir. Artık bu noktada kritik bir karar var, ya görüp arttıracağız ya da zor olsa da kabul ettirmeye çalışacağız. Esasında bunu ilk periyottaki şut ritmi de belirler, eğer bizim elimiz tutar da hücumları uzatıp üzerine sayı ile dönersek, diferansiyel bizim yanımızda olduğu için Baskonia da ekstra şeyler denemeye gidebilir. Aşırı atletik takım, bizim miss match-up yaratıp bol faul almamız hem oyun duracağı hem de faul probleminden ötürü seçici davranacaklarından işimize gelir. Bu noktada Schilb ve Emir'e büyük iş düşüyor. Bilhassa Emir, 1 falan oynadığında o işi halletmesi lazım, tabi onun pas görüşü aşırı kuvvetli olduğu için hareketli Baskonia savunmasında dışarıda unutulacak isimleri görmesi de şart.

Larkin'e mümkün olduğuca servis imkanı sunmamak lazım, bireysel porformansların yoğun olduğu bir takım olduğu için, bir noktadan sonra düzenden çıkıp saçmalayabilirler zira, o açıdan en kritik adam Larkin.

Bizim ise az önce dediğim gibi Schilb ve Emir kanadı belirleyici faktör olur. Esasında bu maçta Dentmon'dan az da olsa sayı performansı alabilirsek atletizm yoğun maçta Sinan'ı da dinlendirme şansımız olur.

Sözün özü çok değişkenli ama umut bağlanabilecek bir maç. Kaos basketboluna yenik düşmezsek neden olmasın. 3 hafta önce olsa -15 fark yazardım, şimdi neden olmasın pozisyonundayım. Bu bile çok güzel bir şey, keyif almaya devam edelim.

Son zamanlarda iyi oynuyoruz. Ancak açık konuşmamız gerekirse böyle bir deplasmandan galibiyet çıkarmak için kadro kalitemiz yetersiz. Baskonia benim final four adayım. Mükemmel bir oyun kurucuya, etkili uzunlara ve atletik forvetlere sahipler.

Madrid ve Maccabi maçında gösterdiğimiz direnç beni mutlu eder. Ancak tahminim Zalgiris maçının bir benzeri olacağı yönünde. Yine de tempoyu düşürüp kullanılan top sayısını düşünürsek bir şansımız olabilir.

Larkin - Beaubois
Blazic - Luz - Kurucs
Hanga - Budinger
Tillie - Shangelia
Bargnani - Voigtmann - Diop

Uzun rotasyonunda bize problem cikarabilirler Daye ve Thompson'in mutlaka iyi oynamasi gerekiyor Tillie, Shangelia, Bargnani, Voigtmann hem dis sutu hem penetresi olan uzunlar Tyus ve Pleiss eger savunmada duzeni oturtamassak zor durumlara dusebilirler. Burada eslesmeli alan savunmasini mutlaka denememiz gerekiyor, tabii bunu yaparken forvetlerimizin oyuncu takibinin zayif oldugu ve rakibin disaridan ritm buldugunda tek periyotta mac bitirebilecek bir takim oldugunuda unutmamak lazim.

Hakikatten zor mac, Ergin Hoca'nin tum ihtimalleri degerlendirip takimi hazirlamasi gerekiyor, bu maca yaklasik 4 gun hazirlanma firsatimiz var, gerekli zaman var, insallah fark yaratacak o oyun kurgusunu hazirlayabiliriz.

Bargnani rezalet bir ikili oyun savunmacısı. Maç başında Pleiss üzerinden çok fazla ikili oyun oynayarak hem onu yormalı hem de kenara alınmasını sağlamalıyız.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Takım istesin rahat kazanırız bence. Bu aralar arka arkaya mağlubiyetler alıyorlar, form düşüklükleri var, bizde işi sıkı tutup kazanmalayız.

Bargnani yi maç başında tyus ve pleiss ile sıra sıra yorup faul problemine sokarsak maç bize döner. Voigtman gizli starlari onuda tutmaliyiz

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sürekli adam değişerek savunma yaparak rakibe boş pozisyon vermeden dışarıdan atmalarına ve düzenlerinin bozulmasına neden olmalıyız bu rakibin dengesini bozucaktır Ergin hoca eger iyi odaklanırsa takımında ona paralel maça kendini verececiğini düşünüyorum özelikle diebler ve Emir eger gününde olursalar fark yaratırız.(X factor: Dentmon)

Şu an Avrupanın en iyi takımı gitse bile orda maç kazanması zor. Ben Baskonianın rahat kazanacağını düşünuyorum bence Pana maçı dahi bu maçtan daha çok kazanılabilecek bir maç. Koç zaten 7de 4 hedefi koymuş. 4 iç saha maçımız da kazanabileceğimiz düzeyde. Bu maça da yeniliriz diye düşünüyor muhtemelen yani hedef maçı değil maalesef. Tabi hedef maçı olsa da kazanmamız zor

Öncelikle herkese merhaba,

Baskonia, iç sahada

En yüksek 2 sayı yüzdesiyle oynayan 2. takım. (%56,5)
İki sayı savunmasında en başarılı 2. takım. (%45)

En yüksek yüzde ile (%37,6) üç sayı yiyen 6. takım (3 takımla aynı değerde, 4. de diyebiliriz). Fenerbahçe ile oynadıkları maçı saymazsak eğer (o maçta FB %15,4 ile üç sayı kullanmıştı) iç sahada %45,3 ile üç sayı yiyerek bu alandaki en kötü 3. takım

En yüksek yüzdeyle saha içi isabeti bulan 4. takım. (%49,6)
Rakiplerini en düşük yüzdeyle (%42,1) tutan 2. takım. Fenerbahçe maçını çıkarırsak eğer bu değer %47ye çıkıyor ve Baskonia iç sahada en yüksek yüzdeyle sayı yiyen 6. takım konumuna geliyor.

Maç başına ortalama 18 kez serbest atış kullanarak en az çizgiye gelen 4. takımlar (Darüşşafaka ile beraber)

Galatasaray, deplasmanda

En yüksek 2 sayı yüzdesiyle oynayan 4. takım (%53,2)
İki sayı savunması en kötü 2. takım (%57,8)

En yüksek yüzdeyle 3 sayı kullanan 4. takım (%39,8)
Aynı zamanda üç sayı savunması en kötü 4. takım (%43,3)

Maç başına 14,7 kez çizgiye gelerek en az serbest atış kullanan 3. takım.
Ayrıca rakiplerini en çok çizgiye gönderen 4. takım. (maç başına 22,7 kez)

En yüksek yüzdeyle saha içi isabeti bulan 6. takım (%47,4)
Ayrıca en yüksek yüzdeyle sayı yiyen 2. takım (%53,2)

İç-dış ayırmadan, 9 maçın geneline baktığımız zaman

Baskonia en yüksek iki sayı isabetiyle oynayan 4. Takım (%54,6). Biz ise %53,1 ile 7. sırada yer alıyoruz.
Baskonia iki sayı savunmasında %47,9 ile en başarılı 2. ekip. Bizdeki durum ise %54, bu alanda en başarısız 5. Takımız.

%40,4 ile en yüksek 3 sayı yüzdesine sahip 4. takımız. Baskonia ise %35,7 ile üç sayı kullanıyor.
%46,4 ile en yüksek yüzdeyle 3 sayı yiyen takımız. Baskonia ise %36,6 ile üç sayı yemiş. (Fenerbahçe maçını çıkarırsak bu değer %39,6ya çıkıyor ve Baskonia en yüksek yüzdeyle üç sayı yiyen 6. takım konumuna geliyor.)

Son 3 maça bakarsak eğer,

Baskonia; Milano deplasmanında 12 sayı fark ile kaybetmiş, iç sahada Bamberg’e karşı ilk yarının sonunda 15 sayı geriye düşmesine rağmen 7 sayı farkla maçı kazanmış ve CSKA deplasmanında ilk çeyrek 10 sayı farkla önde olmasına rağmen üç çeyrekte 95 sayı, toplamda ise 112 sayı yiyerek 28 sayı farkla kaybetmiş.

Baskonia bu üç maçta %31,4 ile üç sayı isabeti bulmuş, %45,7 ile üç sayı yemiş.
Biz ise son üç maçımızda %41 ile üç sayı kullanıp %43,1 ile üç sayı yemişiz.

Üçüncü çeyrek sonucunda önde olduğumuz 3 maçı da kazandık.
Deplasmanda oynadığımız 3 maçta, maçların ikinci yarılarındaki 6 çeyrekten sadece 1ini kazandık.

Baskonia, iç sahada oynadığı 4 maçta, maçların ikinci yarılarındaki 8 çeyreğin 5ini kazandı.
Baskonia, iç sahada 3. çeyrek sonucunda geride olduğu 2 maçı da kazandı.

Tempoyu düşürerek oynarsak ,oyunu sertleştirirsek hiç şansımız olmaz.Laboral sertleşirse biz deplesmanda aynı şekilde karşılık veremeyiz zaten taraftarları hakemi baskı altına almaya bayılıyor kolay fauller le düşeriz oyundan .O yüzden allstar maçı gibi bir havaya sokmalıyız maça mümkünse Dentmon-Daye ikilisi bol süre alsın ,kazanacaksak bu deplesmanda atarak kazanırız .

Guardlar:Beaubois-Larkin-Luz/ Dentmon-Sinan
Larkin ,Beaubois çok formdalar. Larkin özellikle çok dikkat edilmesi gereken bir oyuncu.Bizde de Sinan formda. Daha önce Rice, Spanoulis ve Wanamaker karşısında çok etkiliydi. Burda da başka bir guard ikilisine karşı oynayacak. Dentmon'un oyun düzeni içinde kalması lazım ama daha çok 2 numara gibi oynayacaktır. Üçlükleri can yakıcı olabilir.

Forvetler; Blazic-Hanga- Shengelia-Budinger-Tillie/ Micov-Preldzic-Schilb-Daye-Diebler
Blazic ve Diebler şutör kontenjanından karşı karşıya gelecekler. Diebler son maçlarda 22/26 yanılmıyorsam.Muazzam. Bu maçta ona çok ihtiyaç duyucaz.Hanga'nın atletizmine dikkat etmeliyiz. Bizde onu karşılayabilecek bir savunmacı yok. Micov yine en güvendiğimiz ellerden 4 numaradan çok katkı verecektir. Daye'in muhakkak maça dahil olması ve Shengelia ve Bargnani'ye karşı ayakta durması gerekiyor.Schilb son maçlarda çok formda bu maçta da 3. oyun kurucu olarak oynaması gerekiyor. Hızlı hücumlarda geriye koşmak konusunda çok dikkatli olmalıyız.

Pivotlar: Voigtmann-Bargnani-Diop / Pleiss-Tyus-Thompson
Voigtmann ve Bargnani ile sayı avantajına sahipler, Ancak Tyus'un atletizmi bu maçta etkili olacaktır. Pleiss da son maçlardaki etkili oyununu bu maçta sürdürebilir. İkili oyunları bu maçta sıkça kullanabiliriz.Diop'un oyunda olduğu anlarda Thompson'un da oyuna sertlik getirmesi lazım. Faul problemine girmemek için Thompson bir çözüm olabilir. Bargnani'nin son maçlarda formda olmaması bir avantaj bizim için. Temennim bu maçta da devam etsin formsuzluğu.

Göksenin'i de maç başlarken Larkin'i yavaşlatmak için kullanacaktır Ergin Hoca muhtemelen. Bu konuda çok başarılı olacağını sanmıyorum. Çünkü şu ana kadar guardları durdurmayı başaramadık. Ama umarım bu bir ilk olur. Çok zor bir deplasmana gidiyoruz ama form grafiğine bakacak olursak ibre bizim lehimize dönmüş durumda. Bu yüzden ilk defa bir deplasmandan umutluyum. Fener'in fark yemesine de takılmıyorum Baskonia deplasmanında .Onlar fark yedi biz çıkar aslanlar gibi yeneriz. Herşey olabilir euroleague de anlık reaksiyonlarla maçlar kazanılıyor. Yeter ki takım inansın. Ama bu sefer olsun. Olması için çok sebep var. Kazanalım bu sefer.

Larkin, Beaubois, Hanga gibi atletik oyuncularıyla ve Diop dışında dış şut tehdidi olan uzunlarıyla bize en ters gelecek takımlardan biri. Zalgiris maçına benzer bir tablo bekliyorum, umarım yanılırım. Galibiyet beklentim pek yok ama dirençli bir mücadele beni tatmin edecektir.

Ters takım, içerde tempolu ve sert oynuyolar. Eğer tempoyu biz belirlersek şansımız var, tersinde onlara uyarsak bence şansımız yok.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Artık deplasmanda galibiyet zamanı. Kazandığımız maçların anlamı olması için mutlaka yanlarına deplasman galibiyetleri eklemeliyiz.
Son maçlardaki arzuyu, hırsı ve konsantrasyonu görmek istiyorum hem hocamızda hem de takımda.
Hocam bir kere daha gördün barca maçında; bu taraftar, bu camia tamamen senin arkanda sana destek veriyor. İnanarak çıkacağın ve alamayacağın maç çok az. Bu maçta da kenarda o hırsı yansıtırsan bu maçı alırız hocam iş sende bitiyor. Biz de güveniyoruz sana.
Son olarak hocam dört kısalı sisteme devam edelim ve Emir'i mutlaka daha fazla kullanalım, Sinan'a çok yük vermeyelim.
Alırız bu maçı.

Budinger voleyboldan basketbola geçmiş inanılmaz atlet bir oyuncuydu. Nba'deki sakatlıklardan sonra malesef potansiyelini parkeye yansıtamadı.

Baskonia'daki performansını merak ediyorum açıkçası.