Euroleague 10. Hafta | Saski Baskonia 69-62 Galatasaray

Micov formsuz başladı. Sonrasında dizini diğer oyuncuya carptiktan sonra resmen acı ile devam etti maça. Turnike ile attığı sayı sonrası yüzünde gördüm. Son kısımda bence de keşke ona mecbur kalmasaydik.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mac ile ilgili aklimda kalan iki tane önemli kirilma anı var . Birincisi dieblerin çizgiden peş peşe kacirdigi iki üclük ve sonrasinda rakibin buldugu üclük inanılmaz moral bozucuydu .
Digeri ise Thompson'un 0/2 serbest atiş sonrasi yaptigi faul . Serbest atislari kacirdiktan sonra aklımdan geçen tek şey ' thompson ile buraya kadar oldu ' zaten efektif hic bir şekilde katkı alamıyoruz
bari serbest atışları at diye hayıflanıyordum ki ; Ataman kenara alıp bir güzel fırçaladı . Thompson ile baya bir agiz dalaşına girdiler . Muhtemelen bu saatten sonra Thompson'da kafa olara bitti .

Obradovic oyuncuları rencide edecek düzeyde azarlayıp onları kazanırken bizim koç en ufak bir ikili dialogda oyuncuyu siliyor . Ergin Ataman'ın en sevmedigim özelligi bu .

Deon un yerine adam alamayacağımıza göre o kadar azarlayarak oyuncu kazanılmaz. Benim açımdan maçın en kötü anısı bu oldu.
Onun dışında arkadaşların dediği gibi bu kadar düşük yüzdeyle bir daha zor atarız , bu mücadeleye devam ettikçe galibiyetler gelecektir.
Micov biraz toparlasa takım bir seviye daha üste çıkacak...

Oyunculara tebrikler hepsi iyi mücadele etti şutlar girse farklı olabilirdi

Ergin Ataman ile bu kadar oluyor B planı bile yok basketbol zekası sınırlı bir koç
Haliyle de yenemedik. Bu kadar işte Galatasaray, bu sene iyi mücadele malesef bizim tatmin edecek .toplamda da dokuz on galibiyetle bitiririz

Hani diyorum ya bazı arkadaşlar Ataman'ı sevmemelerinden dolayı fırsat kolluyorlar diye, siz de yok herkes bizim iyiliğimiz için eleştiriyor diyorsunuz. Daha ne kadar net olabilir sizce?

Ataman mükemmel bir coachluk örneği verdi. Bu kadar savunma becerisi düşük oyuncularla Baskonia'yı deplasmanda 69'da tutmak mükemmel bir iş.

Bu arada Servet Bey kazandığımız son haftalarda sizi pek buralarda göremedik ? Neden acaba?

sezon bası kaybettigimiz 5 maç yaktı bizi, artık bu maçlar iyi oynadık mücadele ettik diye sevinemiyorum cunku potadan uzaklaşıyoruz. Haftaya da pana deplasmanı var.

Mesajımı silenlere bu benim gerçekten kendi görüşümdü 58-59 sayı atacağımızı düşünüyordum.Eğer başarı istiyorsa bu takım euroleague i derhal bırakması lazım.Bunu iç sahada ki fener maçından sonrada dedim.Lig Lig Lig...Bu takım dış sahada bu seviyede maç kazanamayacak.Eğer tavuk şiş porsiyon olayına takıldıysanız kusura bakmayın bir sinir yazdık.Tavuk şiş değilde tavuk döner yazmamı bekliyordunuz herhalde.

Kotu kaybettik sutorlerimiz biraz devreye girebilse rahat girerdik mac sonuna.

Son 5 mac yedigimiz ortalama 77 civari ve skorer takimlarla oynadik, bu oyuncu grubunun maksimum yapacagi savunma budur.

Moral bozmadan PAO macina hazirlanalim cok umutluyum o mactan.

Sezon basi Kizilyildiz, Zalgris e kazandak su maglubiyet hic bozmazdi bizi ama sezon basi cok kredi kaybettik.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Şu ergin ataman dusmanligi kabak tadi veriyo
.. Ergin ataman gitse daha iyi bir koç gelmeyecek bu şubeye . 1 sene sonra 2.ligden cüneyt erden gelirse sasirmam .. Her kocun formsuz zamanlari oluyor ama ben toparlandigini dusunuyorum .Dahada iyi olacagiz ama oyle ama boyle ..

Ayrica dentmon ve deonu yollayip takviye yapmamiz sart ..dentmon manzara izlemeye gelmis istanbula hayalkirikligi oldu .. 10 gun sonra kalkiyor transfer yasagi ucuz yollu kisa vadede katki saglayacak adamlar bulursak young gibi .. ben 6 maclik bir seri yakalayacagimiza inaniyorum .

Aynı şeyleri kazandigimiz da düşünüyorum ama tabii ki galibiyet kutlarken bu fikirleri yazıp çirkin bir görüntü oluşmasın diye yazmıyorum. Bu benim tarzım değil

Zira okursan yazdıklarımı bu maç özelinde de bir eleştirim yok Atamana

Peki mesela tarihimizin en büyük başarısı olan Eurocup'ı kazandığımızda neden üye olup da sen de çoğumuz gibi galibiyeti kutlamadın ?

Dur, cevabı ben veriyim, kesin bizim forumdan haberin yoktu o zamanlar. Ne tesadüftür ki Euroleague'ye berbat bir başlangıç yaptığımız Ekim ayında keşfetmişsindir burayı

Bu arada Ataman mükemmel bir koçluk örneği verdi dediğiniz maçı kaybetmek de zaten sizin Ataman a olan bakışınızı gösteriyor
Ataman okusa utanır yani şu cümleyi

Düşün kaybettigi bir maçtan sonra hangi üst düzey bir koç için bu yakistirma yapılabilir? Cevap hiçbiri

Sen zaten bu laflarinla onun seviyesini kendin ortaya koymuşsun...

İçi boş bir yorum. Elbetteki hocanın mükemmel yönettiği bir maçı kaybedebilirsin. Kaldı ki deplasmandaysan ve oynadığın ekip önemli oyuncuları olan, güçlü bir ekipse.

Ataman mı dedi son 5 maçta 22/26'da üçlük atan Diebler'e bugün 9'da1 üçlük at diye? Ataman mı dedi tüm takıma 29'da 5 ile üçlük kullanın diye.

Kusura bakma ama bu yaptığın yorum son zamanlarda forumda gördüğüm en mantıksız yorumdu

;)) vallahi komiksiniz

Burda galibiyet kutlamak Galatasaray a bi şey katmaz, bu benim tarzım değil ben onun yerine defalarca maclari izleyip salona gitmeyi tercih ederim

Ama ortada bu kadar zirvalik varken takıma sahip cikmak anca böyle bir platform da olur

Siz paranoyak olmuşsunuz Ataman benim düşmanım mi? Komedi ya amaaaan ne anlatayım sana ben ;)

Komik olan sensin arkadaşım. Takıma sahip çıkmak niye böyle bir platformda olsun? Madem galibiyeti salonda kutlamak güzel geliyor sana, takıma da git salonda sahip çık burda sahip çıkacağına

Ataman'ı eleştiremediğin için 2 hafta çok uzun gelmiş sana. Maçın bitimiyle birlikte buraya geliyorsun yazmaya.

Yalnız trajikomik olan tarafı ne billiyor musun? Eleştirmeye maçın bitimiyle başlıyorsun. Çünkü 30 saniye kala bile maçın içindeydik ve senin yazmaya cesaretin yoktu.

Dış şut soksak yenerdik demek anlamsız onlarda sutör bir takım düşük yüzde ile oynadılar .Birde Sito Alonso ya sormak lazım Voigtman neden oynamadı oynasa maç son periyota bile kalmayabilirdi.Ama takımın gösterdiği karakter çok hoşuma gitti Laboral deplesmanında 15 sayıdan gelip öne geçmek önemli kırılgan takım goruntumuzden sıyrılmış durumdayız .Sezonun en önemli yerine geldik Fiksturumuz çok uygun seri galibiyetler için hatta 4 maç abdi ipekciden cıkmayacagız. Panat deplesmanınıda kazanırsak potaya girebiliriz.

;)) üçlük girmesiyle B planı yokmuş mu??
Sanki o kadar da mükemmel değilmiş; ))

Ortalama bir basketbol seyircisi bile bugün Galatsaray'ın bir B planı olduğunu anlar. Maçın ilk periyodu ile son 3 periyodu arasında hem savunma hem hücum anlamında siyah ile beyaz kadar farklı ciddi taktiksel değişikler var.

Yani senin deyiminle hoca B planını ilk periyodun bitimi itibariyle devreye koydu. İlk periyod 23 sayı yediğimiz takımı, sonraki üç periyot 46 sayıda tuttuk ve ilk periyodun aksine çok daha hızlı hücum edip elimizden geldiğince transition hücumlarını zorladık.

Diyorum ya ortalama bir basketbol seyircisi bile planın nasıl değiştiğini görür ;)

Arvupa'nın en iyi koçunun 40 sayıya yatırıldığı bir deplasmanda 60 larda tuttuk rakibi. Kazanabilirmiydik evet ama maalesef olmadı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Maçı kazansak zaten yazmazdım sebebini açıkladım
Maçın içindeydik cesaret edemedin de gene komik olmuş; ) vallahi anormalsiniz bu maçın özelinde zaten eleştirmedim ki

Ama sizin tahammülünüz yok malesef gerçekler acıtıyor

Ben kazandı diye mi elestirmedim;)) takım kazandığında da yazarım ama sıcağı sıcağına bunları yazmak doğru olur mu?? Olmaz de mi;))

Peki kazandığımız maçta sıcağı sıcağına bunları yazmak doğru olmuyor da kaybettiğimiz maçta 1 dakika bile geçmeden bunları yazmak samimi mi oluyor sence ;)

Gerçekler değil de Ergin hocanın kazanması seni acıtıyor bence ;)

Hadi yaa;)) boyuna üçlük denetmedi yani? Başka bir şeye geçti?

B planından bunu mu anladın ; )) çok ince bir iş çıkarmış koç

İşte sana düşük tempoyu bırakıp hücumda transition hücumlarına geçtik diye anlatıyorum ama senin basketboldan anladığın sadece üçlük, ikilik falan filan..

Kullandığın üçlüğün bile doğru ya da yanlış seçim olduğu tartışılır bu oyunda. Maalesef ortalama bir basketbol seyircisi bile değilmişsin. Boşuna yazmışım sana

Aynen aynen, 3'lük falan devam et sen ;)

Yazık oldu. Rahat kazanabileceğimiz bir maçı acı bir şekilde kaybettik. Mıcov-Diebler ya da Daye'den biri azıcık iyi şut atsa son çeyrekte maçı koparırdık.

Böyle oynamaya devam edelim istediğimiz sonuçları mutlaka alırız. O şutlar illa ki girer.

İç acıtan bir mağlubiyet.İlk çeyrek hariç,gayet iyi oynadık.Bir daha böyle bir deplasmanda bu kadar nasıl yaklaşacağız galibiyete bilemiyorum.3. çeyrek diebler 3,micov 1 tane boş üçlük kaçırdı.Biri girse o şutların maçı tamamen bize çevirecekti,çok çok yazık oldu.
Sene başı russ,dentmon,daye ve thompson yerine doğru düzgün 2 yabancı bile seçmiş olsak çok iddialı olurduk.