Euroleague 2012-2013

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar a lisansında son haberler nedir, galatasaraysız bir euroleague düşünemiyorum

bu sezon kesinlikle çok iyi bir intiba bıraktık diye düşünüyorum..takımımızla ve taraftarımızla sağlam bir imaj çizdik.bunlar önemli doneler..ama bunlar her zaman yetmiyor ve bu yüzden a lisansı şansımız olsa da şimdilik çok yüksek değil..ancak bu sezonu ligde şampiyon tamamlarsak,üstüne konuşulan telekom birleşmesi gibi olaylar ortaya çıkarsa,Galatasaray başka bir takım veya başka bir değer haline gelebilir.o zaman euroleague yönetiminin Galatasaray'a daha sıcak bakacağını düşünüyorum..

bunlardan ayrı olarak birkaç nokta daha var..galiba bazı takımların lisansları şu an tehlikedeymiş.mesela cantu diye duymuştum ben ama,emin değilim.bilen arkadaşlar belirtsinler lütfen..artı seneye statü değişiyor ve ön elemeden sadece bir takım gelecek.bu da fazladan bir a lisansı demek.bunlar da diğer etmenler..

A lisansına çok yakınız öyle diyelim. Bunu bir çok kişi söylüyor. Hatta sezon başı bu takıma euroleauge için şans vermeyenler bile. Yayımcı ntv'de ciddi ciddi konuşulmaya başlandı bu konu.

Bu sene de final oynarsak A lisansını kesin alacağımızı düşünüyorum. Ayrıca geçenlerde bir yönetici Euroleague yönetiminin Final Four maçlarından sonra karar vermek istediğini söylemişti.

Kesinlikle hak ettik ama partizan final four oynadığı halde A lisansını alamamıştı.Onlarında nasıl bir atmosfer de maçlara çıktığını biliyoruz.Bizle birlikte en iy taraftara sahipler. EL yöneticilerinin de bir şehirden 3 takımın olmasına sıcak bakmadığını da düşünürsek, kesinlikle bu yıl şampiyon olmalıyız.

Bu yıl 1 A lisans boş. Bilbao, Cantu, Kazan, Galatasaray ve Eurocup'ta oynayan Rytas, Valencia, Kimki gibi takımlar bu lisans'a sahip olmak için ugraşıyor.

Galatasaray basketbol takımı tabiri caizse bu sezon Eurolig yönetimini mest etti. Fakat bu A lisans bu 2 takımdan birine gidecek. Bu iki takım Galatasaray ve Unics Kazan. Büyük ihtimallede Kazanın olur. Geçen yılın Eurocup şampiyonu bu sezonda eurolig'de Final eighte kaldılar. Maddi bakımdanda çok sağlamlar. Son zamanlarda Rus takımları önemli yatırımlar yapıyorlar. Eğer Galatasaray A lisans alırsa bizden 3 takım olacak eurolig'de Ruslardan tek takım o da CSKA. Bu yüzden Kazan şanslı, Eurolig yönetimi Rus takımlarını ikileyecektir. Şans olarak Kazan %51 Galatasaray %49 olarak görüyorum.

Maddi olarakta zorlanan Prokom, Olimpia gibi takımlarda var. Onların lisansı'da ellerinden alınabilir. Belki o lisanslardan birisi bize düşebilir. Öyle yada böyle seneye Eurolig'de olacağımızı düşünüyorum. Ya eleme ya will card yada şampiyonluk.

Şu takımlar içinde bencede kazanın gerisindeyiz. Bilbao ve cantuylada şanslarımızın eşit olduğunu düşünüyorum.

Bu iki takımında önündeyiz. Bilbao lig'de final oynamadığı yada kupayı alamadığı sürece seneye eurolig'de yer alamaz. Şuanada lig'de orta sıradalar. Zaten ACB'den 4 takımın lisansı var 5 takım olmaz. Belki malaga'nın lisansı alınır diyeceğim o da zor.

İlk senemiz için eurolig'de önemli başarılar yakaladık iyi bir iz bıraktık. Her maçta salonu doldurduk. Taraftarımız avrupanın en ateşli taraftarı seçildi. Ligi muhtemelen 1. bitireceğiz. Ve liginde en büyük favorisiyiz. Son olarakta iyi bütçe oluşturursak eurolig yönetiminin istediği herşeyi yerine getirmiş oluruz ki eurolig'deki takımların kaç tanesi bunlara sahip.

Cantuya sene başında çok saydırmıştık nasıl bizim yerimize onları çağırır diye ama onlarda final 8'in kapısından döndü.
Bilbao konusunda şuanda 9. gözüküyorlar ama ligi 4. sırada bitirirler diye tahmin ediyorum. Ondan sonra ligde finale çıkarlarsa da şaşırmam madridi nasıl perişan ettiklerini hatırlıyoruz.

Biz avrupada elimizden geleni yaptık ,şimdi tek yapmamız gereken ligi şampiyon tamamlamak.Umarım alırız bu lisansı. İnş. şu prokom ve olımpıadan lisanslarını alırlar da ,işimiz kolaylaşır.

artık sansasyonel transferler olması lazım, siskauskas , navarro ,jaycee carroll gibi , o zaman kesin a lisansını verirler olmadı , yeni eurolegue sisteminde ön eleme olursa kaliteli oyuncularla zaten gidersin , en önemli şey bütçe zaten taraftar takımın arkasında

Şmapiyonluk dışında da A linsansını alacağız diye düşünüyorum. Sezon sonu bütçe sponsorluk olayıyla büyürse adı geçen hiç bir takım rakip olamaz Galatasaray'a

Kazan son 2 sezondaki Avrupa'da yaptığı sükse ile A lisans için önümüzde ama kendi yerel liglerinde 8. sırada bulunuyorlar 5-7 ile. CSKA ise lider 12-1 ile ve Rusya Liginde sadece 10 takım var toplam. Bu da düşündürücü.

Bu sene hak edenlerden biriyiz sadece. Bizimle birlikte Kazan, Bilbao ve Cantu'nun da A lisansını hak ettiğini düşünüyorum. Bu sene ligde şampiyon olmamız çok önem arz ediyor bence.
Ve önemli olanın ismi belli oyuncular değil iyi bir takım kurmak olduğunu unutmayalım. Gordon ismi de bizde oynamaya başlamadan önce sıradan bir isimdi ama bu takım içinde kendini geliştirip büyük oyuncu kategorisine girdi. Aynı Shiip'in bu yolda ilerlediği gibi.

bende Kürşat ile paralel düşünüyorum verilecek olan bir adet a lisansı kesinlikle Kazan'ın hakkı eğer ikincisi söz konusu ise o zaman potaya gireriz diye düşünüyorum WC ile de olsa bir şekilde bizi Eurolige alırlar bundan kesinlikle şüphem yok

Öbür sene mutlaka euroleague'e katılırız gibi geliyor. Hiç birşey olmazsa wild card'ı bize verirler bence. Kazan başarı sıralamasına bakarsak bizden oldukça önde. :(
http://www.in-the-game.org/?page_id=7895#comments

Ancak taraftar sayısına bakarsak bizim ortalamamızın yarısına ancak sahipler ve lig ortalamasının bile altındalar http://bballheadlines.wordpress.com/2012/01/30/euroleague-2011-2012-attendance/

Özet olarak euroleague katılamk için en garanti yol şampiyon olmak. O yüzden şimdilik bunları düünmeden şampiyonluğa odaklanmak lazım. Ancak her yıl bu stres çekilmez. Bir şekilde a lisansının almak lazım. A lisansı için tek eksik noktamız sportif başarı son 3 seneye bakıyorlar. Ortalama 23 tuttursak yeter. Bizim puanlarımız 17, 20 ,25 (25 bu sezon ) öbür yıl euroleague'e gidersek ve bu sene ki gibi bir başarı kazanırsak öbür sene a lisansını kaptık demektir. :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...