Euroleague 2012-2013

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Jordi Bartomeu'ya, "Galatasaray'a A lisans verecek misiniz?" gibi net bir soru sorulmadı için normal prosedür olan play-off şampiyonluğu kazanmaları veya play-off finali oynamaları gerekiyor demiş. Bu sezon Khimki'nin Eurocup'u kazanıp, EL'e doğrudan katılım hakkı kazanması durumu karıştırdı. Çünkü Unics Kazan'da A lisans başvurusu yaptı. Zalgiris'de yatırımını arttırsa A lisans almak çok zorlaşır.

Galatasaray şampiyon olursa EL'e doğrudan katılmanın yanı sıra, camia içinde de basketbola olan odaklanma artacaktır kanısındayım. Böylelikle sürdürülebilir başarı için önemli bir sıçrama taşı atlanmış olur.

bence adam şunu demiş.. şampiyon ol A lisans, ikinci ol B lisans senindir..
şampiyonlukdan sonra A lisansı %99 ihtimalle alacağımızı düşünüyorum..

Az önce Euroleague CEO'su sapıttı. Galatasaray Şampiyon olursa Euroleagu'e katılacak, final oynarsa eleme oynayacak dedi. Geçen sene de elemeden gelmişti, yine geleceğini umuyormuş.

Banvit'in şampiyon olup eleme oynamasının önüne geçmek için söyledi sanırım. Şampiyon olan takım direkt, final oynayan takım elemeden gidecekmiş. Anadolu Efes finale kalırsa 4 takım yerine 3 takımın şansı doğabilir tabi.

önümüzdeki sene final four görmememiz için hiçbir neden yok :) şu takım final four görsün hangi ülkede olursa olsun ilk bilet alan ben olacagım...bugün oly'nin yaptıkları öyle etkiledi ki beni...bizim de bunu başarmamamız için hiçbir neden yok ortada...

İlla "Türkiye'nin A lisans kontejyanını 2'de tutacağım" diyorsa Euroleague CEO'su , son 2 senede hiçbir şey yapmayan ve en son şampiyonluğunu bundan 3 sene önce alan Anadolu Efes'in A lisansını bize versin.Son 2 senelik lig ve Avrupa performansımızla bu lisansı çok daha fazla hakediyoruz.

İlla "Türkiye'nin A lisans kontejyanını 2'de tutacağım" diyorsa Euroleague CEO'su , son 2 senede hiçbir şey yapmayan ve en son şampiyonluğunu bundan 3 sene önce alan Anadolu Efes'in A lisansını bize versin.Son 2 senelik lig ve Avrupa performansımızla bu lisansı çok daha fazla hakediyoruz.

Efes'in A lisansının kendileri istemedikleri takdirde bir başka takıma gitme ihtimali bence FBÜlker'den çok ama çok daha düşük. Çünkü Efes'in bira markası hem EL'in 4 büyük sponsorundan (THY,Nike,İntersport,Mondo) sonraki en büyük sponsoru; hem de sözleşmeleri bu hafta sonu yenilendi. Ayrıca EL sezon sonu ödülleri bile Efes EL Awards şeklinde dağıtılacak kadar etkili bir sponsor.
Biz hazır organizasyon başkanı da burada iken girişim yapmamız gerekiyordu ama çok çok kötü bir zamana denk geldi malesef. Fener maçı öncesi yönetimden hiç kimsenin futbol takımını bırakıp bunlarla uğraştığını sanmıyorum. Hazır Türkiye'ye kadar gelen EL yönetimi bire bir başkanın görüşmesi çok etkili olabilirdi. Üstelik şimdi birde Biritanya açılımı çıktı piyangodan. EL Başkanı açıkça söyledi "olimpiyat senesinde ilgi artacak ve bizim içinde Biritanya pazarı mutlaka içinde olmak istediğimiz bir yer, onlara kapı açılacak" diye. Hedefte bir London Towers garabeti daha var.
Bizim şu an yapmamız gereken:
1-Takım kazanacak
2-Yönetim bastıracak, gerçekçi ve yatırımı gösteren bütçe oluşturulacak
3-Takım korunacak ve ses getirecek bir transfer yapılacak
4-Sponsor Türk markalarına Galatasaray'ın orda olmasının etkileri iyi anlatılarak destekleri alınacak
EL Yönetiminin anlaması gerekenler ve bizi aşan şeyler var:
1-Artık sezon başı şişirilmiş ve sezon ortası balonu patlayan kofti takımlardan uzak durulacak. Geçen sene hırvat, sloven ve polonya takımlarının maddi problemleri yüzünden tatsız maçlar, sıfırı tüketmiş bütçeler can sıkmıştı. Benzer olayların önünü kapatmaları gerekir.
2-İsmi büyük ama kendi liglerinin orta sıra takımı olan İspanyol takımları var Malaga, Valencia gibi (Laboral'i saymıyorum geçici bir iniş olduğunu düşünüyorum). Seyircisi olan ama hep problemli Alman, Polonya ve eski yugoslav takımları var. Bunların El'deki yerleri tartışılmalı.
3-Britanya işi beni rahatsız ediyor. Uleb ilk kurulduğu yıllarda London Towers vardı İngiltere'den. El Başkanının sözlerinden sonra sırf para için bir takım alırlarsa şaşırmam.

tabi britanya eksikti zaten euroleague'de...

umarım yönetim futbola odaklı bir anlayış sürdürmez bu sene de hakkımız olan euroleague'de yer alırız...

Ünal Aysal dün şampiyonluk kutlamalarından sonra direk Sinan Erdem Spor Salonuna gitmiş. Ünal Aysal'ın bir basketbol fanatiği olmadığı biliniyor. EL başkanı ile bir görüşme yaptığını düşünüyorum

Ünal Aysal dün şampiyonluk kutlamalarından sonra direk Sinan Erdem Spor Salonuna gitmiş. Ünal Aysal'ın bir basketbol fanatiği olmadığı biliniyor. EL başkanı ile bir görüşme yaptığını düşünüyorum

Hocanın sözleşmesinin uzatılmasının da bununla ilgisi var bence. İstikrar, yatırım, şampiyonluk, önce B lisansı sonra da A lisansı. Hepsi birbiriyle bağlantılı.

Hocanın sözleşmesinin uzatılmasının da bununla ilgisi var bence. İstikrar, yatırım, şampiyonluk, önce B lisansı sonra da A lisansı. Hepsi birbiriyle bağlantılı.

Başkan Hoca ile Cuma günü görüşmüştü. Ne yalan söyliyim ben bunu öğrendiğimde transfer ile alakalı konuştular diye düşünüyordum. Mahmuti'nin sonuçta bizimle sözleşmesi gönülden. Başkan onu hiç bir yere bırakmaz.

Şimdi aklıma geldi. Mahmuti bu konuda Başkana telkinde bulunmuş ve EL lisansı için EL başkanı ile görüşmesi gerektiğini önermiş olabilir. Sonuçta GS bu sene Basketbolda büyük yatırımlar yapmayı planlıyor. Ama Eleme oynayacak takımın planlaması ile direk katılacak takımın planlaması haliyle farklı olacaktır. Bir risk üzerine inşaat yaparken tedirginsinizdir. Şurası gerçek GS EL lisansını kaptığı an olası transfer hamleleri gerçekten değişik olacak. Mahmuti'de yapmak istediği transferleri belirtmeden önce bu belirsizliğin kalkmasını istiyordur

Bu Eurolegue yönetiminide hiç anlamıyorum. Ligimiz Nba ve Acb'den sonra dünyanın en iyi 3. ligi. Avrupada maddi kriz yaşanırken İtalyan ve ispanyol takımlarının küçülmeye gideceği söylenirken, sen yatırıma devam eden ve daha da arttıran Türk takımlarını görmezden gel. En az 3 takımımızın Eurolegue'de olması lazım. Şuan da 5 takımımız bence Eurolegue seviyesinde ( Efes, Fener, Galatasaray, Banvit ve Beşiktaş).

Ünal Aysal dün bertomeu ile görüşme yaptıysa ve bugünde Oktay hocamızın sözleşme yenileme haberi geldiyse doğru yolda ilerliyoruz. Bütçemizi artıracak başkan.

Bu Eurolegue yönetiminide hiç anlamıyorum. Ligimiz Nba ve Acb'den sonra dünyanın en iyi 3. ligi. Avrupada maddi kriz yaşanırken İtalyan ve ispanyol takımlarının küçülmeye gideceği söylenirken, sen yatırıma devam eden ve daha da arttıran Türk takımlarını görmezden gel. En az 3 takımımızın Eurolegue'de olması lazım. Şuan da 5 takımımız bence Eurolegue seviyesinde ( Efes, Fener, Galatasaray, Banvit ve Beşiktaş).

Ünal Aysal dün bertomeu ile görüşme yaptıysa ve bugünde Oktay hocamızın sözleşme yenileme haberi geldiyse doğru yolda ilerliyoruz. Bütçemizi artıracak başkan.
hakkı,rusya'dan 1 takım final 1 takım çeyrek final oynamış,yanılmıyorsam 2 takım da eurocup final 4'da oynadı..yunanistan'dan 2 takım el final 4'da oynamış hala bizim lig en 3. lig havasındayız..kötülerin rekabetinin olduğu bir ligden başkası değiliz..lig 2.si kupa 2de çeyrek final bile görememiş,3 takımımız el'de ite kaka 2. gruplara kalmış..en iyi 3. lig olacaksak her yıl istikrarlı bir şekilde hem kupa 1 hem kupa 2'de final 4 oynayan takımlarımız olmalı...umarım bunu ilk biz gerçekleştiririz..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...