Euroleague 2012-2013

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu sene şampiyon olup direk EL'ye katılmak en mantıklısı. Bu sene A lisans için en büyük takım Kazan olmasına rağmen ligde hiçte iyi değiller, 10 takımlı Rusya liginde 8. sıradalar. Neye göre lisansı verecekler merak ediyorum.

Öbür sene mutlaka euroleague'e katılırız gibi geliyor. Hiç birşey olmazsa wild card'ı bize verirler bence. Kazan başarı sıralamasına bakarsak bizden oldukça önde. :(
http://www.in-the-game.org/?page_id=7895#comments

Ancak taraftar sayısına bakarsak bizim ortalamamızın yarısına ancak sahipler ve lig ortalamasının bile altındalar http://bballheadlines.wordpress.com/2012/01/30/euroleague-2011-2012-attendance/

Özet olarak euroleague katılamk için en garanti yol şampiyon olmak. O yüzden şimdilik bunları düünmeden şampiyonluğa odaklanmak lazım. Ancak her yıl bu stres çekilmez. Bir şekilde a lisansının almak lazım. A lisansı için tek eksik noktamız sportif başarı son 3 seneye bakıyorlar. Ortalama 23 tuttursak yeter. Bizim puanlarımız 17, 20 ,25 (25 bu sezon ) öbür yıl euroleague'e gidersek ve bu sene ki gibi bir başarı kazanırsak öbür sene a lisansını kaptık demektir. :D

Yalnız grafikte full salona oynadığımız son Efes maçı eksik.

Euroligin sponsoru THY bir iyilik yapsada Galatasaray için. Seneye bu takımı Eurolegue alın biz daha fazla yatırım yapalım yada bu durum hem sizin için iyi olur hem bizim için diye. Mutlaka sponsorlarında etkisi vardır ama nerde anca Kobe Brayntlara, Wozniackilere, Kevin Costnerlara para kazandırır.

euroleague lisans alma durumumuz diğer takımlarlada bağlantılı.Mesele Unicaja Malaga 2 sezondur çok kötüler ekonomik kriz içindeler ligde 9.cular playoff için 1 maç gerideler.Son 6 haftada fikstürleride zor Barça,Bilbao ve Sevilla ile maçları var playofflara giremezlerse yeni lisans alamamayacaklarını düşünüyorum.
Aynı şekilde elde ve vtb liginde çok iyi performans gösteren Kazan rusya liginde 10 takımlı ligde 8.sırada ve ligin bitimine 3maçları kaldı.

Euroleague katılmakla lisans almayı karıştırmayalım.Katılmak iyi ama lisans almak orada kalıcı olmak çok daha iyi.

Unicaja eğer lisansını kaybederse fazladan uleb 2 a lisansı verecek.Tabi birde milanoya verilen tek yıllık wild card var.Kazan,Khimki,Bilbao,Valencia,Rytas ve Bizim ismimiz A lisansı için geçiyor.Khimki ve Rytas'dan birisinin Eurocup'u alarak önümüzdeki sene El'e direk katılma şanslarının sürdüğünüde belirteyim.

Lisans alamazsak hiç sorun değil ligde şampiyon olup gene katılırız Ele.Hani olduya sakatlık oldu şans faktörü yüzümüze gülmedi şampiyon olamadık diyelim(aklımdan geçirmek istemiyorum) öyle bir durumda El elemelerini bizim evimizde düzenleneceğini düşünüyorum..

khimki'nin bugün eurocup şampiyonu olması bizim işimize gelecek gibi biraz..khimki eurocup şampiyonu olduğu için gelecek sezon euroleague'de olacak..bu da a lisansı alma şansı en fazla olan kazan'ın şansını düşürür elbet..eğer kazan alamazsa bizim de bilbao kadar şansımız olacağına inanıyorum..en azından 5. ispanyol takımına vermek,hele hele malaga'nın içinde bulunduğu durum,caja laboral'ın bu sezonki hayal kırıklığı ortadayken zor olabilir..bu yüzden khimki'nin şampiyonluğu bence şansımız arttırdı..bir yararı da seneye euroleague'e gitme hakkının en azından şimdilik kaybeden valencia'dan,daimi takibimizdeki de colo'nun ayrılmaya sıcak bakacak olması olabilir :) bu sezon kontratı biriyordu yanlış hatırlamıyorsam..

Bugün güvendiğim Rus gazetecilerden biri Jordi'nin Eurocup finalleri için geldiği Moskova'da Rytas ve Rus kulüpleriyle a lisansı,vtb lig için görüşmeler yaptığını yazdı

Umarım bizim yönetim bu konuda adılacak adımları atmaya başlamışlardır...

Bugün güvendiğim Rus gazetecilerden biri Jordi'nin Eurocup finalleri için geldiği Moskova'da Rytas ve Rus kulüpleriyle a lisansı,vtb lig için görüşmeler yaptığını yazdı

Umarım bizim yönetim bu konuda adılacak adımları atmaya başlamışlardır...

Bence böyle bişey ütopya . Yani Jordan diyorsun Rusya ligi , Vtb ligi diyorsun . Çok uzak ::/

Bartomeu Malaga'nın ACB'de playoffa katılamama durumunda A lisansının ellerinden alınabileceğini söylemiş. O lisans yine ACB takımlarından -Bilbao ve Valencia mesela- birine mi gider bilemiyorum ama şu an ACB'de playoff resminin dışında bulunan Malaga'nın A lisansının gitmesi durumunda biz de o lisansa aday olacak takımlardan biri olacağız muhtemelen.

Bartomeu Malaga'nın ACB'de playoffa katılamama durumunda A lisansının ellerinden alınabileceğini söylemiş. O lisans yine ACB takımlarından -Bilbao ve Valencia mesela- birine mi gider bilemiyorum ama şu an ACB'de playoff resminin dışında bulunan Malaga'nın A lisansının gitmesi durumunda biz de o lisansa aday olacak takımlardan biri olacağız muhtemelen.

bilbao olası valencia'ya oranla...

açıkçası şampiyon olup bu sene direkt EL yapalım zaten o sezonun sonunda alırız A lisansını diye düşünüyorum

zira taraftarımızla ve oyunumuzla EL'de kendimizden söz ettirmiş olsak da sonuç itibariyle ilk defa EL yaptık.Şampiyon olarak EL yapmak ve final 8 görmek ise bize çok büyüh ihtimalle A lisansının yolunu açacaktır..

bu sene şampiyon olalım ve ihtimallaere yer vermede gidelim euroleagu e. bi kaç tane iyi tranfer ile o ligde çok iyi duruma gelebiilriz..

Litvanya basketbol liginin başkanı Euroleague'in Zalgris'in A lisansını almak istediğini söylemiş.

Kaynak: Litvanyalı bir gazeteci. (@erkaunas)

gelecek şampiyonluk ve yeni bir sponsorla artacak bütçe ile A lisansı zaten gelir dert edilecek şey degil...şuanda odaklanılması gereken şampiyonluk...

Adamlar Euroleague'de en fazla seyirciye oyanayan takımın lisansını alıyor. İlginç gerçekten nedir sebep acaba ?

Romanov'un payı olabilir :) Profesyonel olmayan bir yapı, sürekli değişen koç vs vs. Bunun yanında bütçede küçülme de olabilir, tam bir bilgim olmamakla birlikte. Gerçi Litvanya gibi basketbol ekolü bir ülkenin elinden A lisansı alınır mı, o konuda şüphelerim var.

Ancak Euroleague'in bu dedikodulardan sonra bu sene başarılı olan bir kaç takıma yer açmak istediğini düşünüyorum. Biz, Bilbao, Cantu, Kazan 4'lüsünden 1 ya da 1'den fazlası seneye A lisansını alır gibi.

litvanyadaki arkadaşımdan aldığım bilgiye göre romanov kesenin ağzını açmış
gelecek yıl 15 milyon euroluk bir bütçe düşünülüyormuş

Twitter'da ligde finale kalırsa gelecek sene Euroleague'de olacağımız söyleniyor. Gerçi Malaga'nın bu şansını kaybetmesiyle bize de şans doğmuştu ama kaynak nedir tam olarak? Telefondan çok rahat bakamıyorum da.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...