Euroleague 2012-2013

Fbülker'e ülker arenada yenildiğimiz maçta salondaydım, atmosfer gerçekten komikti. zaman zaman (serbest atış anı değildi) salonda çıt çıkmadığı anlar oluyordu. 4-5 sene önce ipekçide çok iyiydi fbü tribünleri, hatta bizikine yakındı nerdeyse. ne oldu da bu hale geldiler merak ediyorum. bence 1. sebep bütçenin artışıyla gelen özgüven patlaması ve heyecan kaybı.

neyse bu onların sorunu ama benim korkum birkaç yıl sonra bizim de aynı duruma düşmemiz. bunun önüne geçmek için adım adım gitmemiz gerekiyor bence. fb eurochallenge'da sürünürken oldubittiyle EL'e girmenin ağırlığını taşıyamadı belki de.
 
Ataşehir faktörü de önemli galiba. Maça gelen seyirci (taraftar değil) kitlesine bakıyorum bazı hafta sonları, sanki ailece çoluk-çocuk etkinliğe geliyorlar. Salondan çıkan Palladium'da :)
Zaten 5000 civarı kombinenin eş-dosta verildiği falan söyleniyor.
FB'nin ne yaptığı önemli değil.
Önemli olan EL'de kalıcı olmak için yapacaklarımız. Top 16'yı gördükçe içim cız ediyor.
 
Euroleague'de bu haftaki tahminlerimi de yazayım. Geçen hafta beni şaşırtan takımlar oldu ama tahmine devam.

E GRUBU

Alba-Brose (1)
CSKA-Unicaja (1)
Efes-Zalgiris (1)
Panathinaikos-Real Madrid (2)

F GRUBU

Fenerbahçe-Khimki (2)
Caja Laboral-Barcelona (1)
Maccabi-Olympiacos (1)
Siena-Beşiktaş (1)
 
Euroleague'de bu haftaki tahminlerimi de yazayım. Geçen hafta beni şaşırtan takımlar oldu ama tahmine devam.

E GRUBU

Alba-Brose (1)
CSKA-Unicaja (1)
Efes-Zalgiris (1)
Panathinaikos-Real Madrid (2)

F GRUBU

Fenerbahçe-Khimki (2)
Caja Laboral-Barcelona (1)
Maccabi-Olympiacos (1)
Siena-Beşiktaş (1)

Abi E grubunda bi terslik olmaz gibi. F grubunda Olympiacos bi sürpriz yapabilir, Barca'nın da kazanma ihtimali var her ne kadar Laboral süper oynasa da.
 
Efes Zalgiris maçına gidilir, sağlam maç olur. Bir aksilik çıkmazsa gideyim bi Efes'i izlemeye :)

Avrupa'da Oktay hocanın başarılı olmasını çok istiyorum, umarım top 8 ve hatta mümkünse final four yaparlar.
 
Tahminlerimi yazıyım.
E grubu
Alba-Brose 1
Cska-U.Malaga 1
Efes-Zalgiris 1
Panathinaikos-R.Madrid 2

F grubu
Fenerbahçe-Khimki 1
Caja Laboral-Barcelona 1
Maccabi-Olympiacos 1
Siena-Beşiktaş 1

NOT=Fenerbahçe koçunu kovuyor iddaasından sonra ben kazanabileceklerini düşündüm.
 
Khimki'nin büyükleri bile dağıtan bu sistemli basketbolu karşısında olağanüstü sistemsiz ülker takımının dayanabilecegini düşünmüyorum. :) Bu haftada alıcam cipsimi fenerin dağılışını büyük bir zevkle izleyecegim her hafta oldugu gibi. :) Sonra salondan istifa seslerii.. tabi bu maç o salona gelen olursa.. :)
 
Fenerbahçe Piaginiani ile yolları ayıracakmış. Fesih bedeli olarak italyan koça 2.8 milyon euro para verilecekmiş. 10 gündür fesih görüşmeleri devam etmekle beraber ödeme planı konuşuluyormuş. Yakında açıklanır. Fenerin getirmek istediği koç Obradovic ama sezon ortası takıma gelmeyi kesinlikle kabul etmiyormuş. Sezon sonu için ikna etmeye çalışıyormuş. Görüşmeyi üst düzey bir ülker yöneticisi sürdürüyor. Obradovicin istekleri; kadroyu baştan kurmak ve buna uygun bir bütçe ile istemediği oyuncuları sözleşmesi olmasına ragmen gönderilmesi. Bu istekler kabul olursa Obradovic Fenerin başına geçecek. Son bilgiler ise ülker yönetiminin obradovicin isteklerini kabul edeceği yönünde. Ülkerliler Obradovici kaçırmak istemiyormuş.
 
FBÜ uzun süre sonra isteyince olmuyor kritik sekanslar.Yalnız Khimki prese karşı felaket top getirip Planinic insiyatif almadığında sudan çıkmış balığa dönüyor.Kestirmek güç ikinci devreyi.
 
Son dakikalarda Davis ve Planinic'e verilmeyen fauller maçı Ülkerspor FB'ye getirdi. Yalnız Murat Kosova ve İbrahim Kutluay'ın bağıra bağıra top 8 hesapları yapması da çok komikti. Hele bir soluklanın da.
 
Fener khimki'ye karşı ters geliyordu. Bu yüzden fenerin galibiyetini bekliyordum. Yine hatırı sayılır bir sayı yediler 82 sayı hiçte az değil. Andersen Bo ve Bojan iyi katkı verdiler. Özellikle Bojan seviye atladı. Bence avrupanın sayılı skoreri olma yolunda emin adımlarla gidiyor. Fenerin TOP 8 şansına gelirsek Barcelona Maccabi ve Laborale karşı farklı kaybettiler ve muhtemelen 2 averajda gitti ellerinden işleri zor. Emir bugün yoktu ama benim düşüncem Emir kesinlikle fenerin oyun tarzını baltalıyor. Bugün olmaması avantajdı fener adına. Bu benim düşüncem.
 
Bir iddaa oynayayım dedim.. Mağlubiyete abone fener kazandı hemde khimkiyi yendi, alba-brose maçında her maç 170 e yakın sayı olurken ben oynayınca 140 larda bitti, 4 te 4 giden laboral her maç ilk yarıyı geride kapatan barcaya teslim oldu.. Bir daha eurolige idda oynarsammm..
 
Bu akşamki maçlarda Efes'in kazanmasının çok kolay olmadığını ilk turda Zalgiris'e içeride-dışarıda yenilmesinden dolayı bu akşam da zorlanacağını tahmin ediyorum.Siena'nın Top 16'nın en zayıf takımlarından olan Beşiktaş karşısında 15+ farkla galip geleceğini,Pana-R.Madrid maçında da Real'in kazanacağını düşünüyorum.Bu arada devam eden maçta da enteresan bir skor var, Malaga bitime 4dk kala Cska deplasmanında 12 sayı farkla önde götürüyor maçı.
 
Unicaja kazanınca Efes'in kendi sahasında maç kaybetme lüksü kalmadı. Çok ekstra oldu Unicaja için bu maç. Ben de şok oldum açıkçası. CSKA rahat alır diyordum.
 
Bu CSKA'ya neler oluyor anlamadım. Tamam Shved ve AK47 gitti ama kadroları yine süper. Her maçlarını sidik zoruyla kazanıyorlar. Bu arada maçın böyle bitmesinin önemli bir sebebi de Unicaja'nın 16 ÜÇLÜK atması.
 
ilkan kadar şut mekaniği kötü bir solak daha görmedim aga.. basketbola dün başlamış gibi çıkartıyor topu elinden...

buarada josh shipp ile lucas gordon'u izlemek büyük keyif...
 

Üst