Euroleague 2012-2013

Efes top 8 yolunda büyük bir avantaj elde etti. Şunu da söylemek gerekir ki harika bir kadroları var. Özellikle Vujacic ve Savanovic de toparlanıp katkı sağlamaya başladıktan sonra çok daha iyi basketbol oynuyorlar, hem savunmada hem de hücumda.

Keşke Barac'tan kurtulup bir uzun alabilselerdi. Barac çok afedersiniz odun gibi duruyor anca, ara sıra da yüksek posttan sayı buluyor o kadar. Dor Fischer, Dorsey falan baya fark yaratırdı.

Eğer 2 veya 3. olursalar diğer gruptan gelecek her takımı eleyebilirler. Olympiacos, Khimki, Caja Laboral veya Maccabi. Bu 4 takımla da başabaş oynayıp final four için kapışabilecek kapasiteleri var.
 
Beşiktaş'ın yabancıları çok kötü bence Daniel Ewing, Patrick Christopher çok yumuşak oyuncular. Herkes Christopher'ın bir Jamont Gordon etkisi yapacağını sanıyordu ama olmadı. İlk başlarda iyi oynuyordu ancak EL sertliği karşısında çok sindi kısacası Patrick EL oyuncusu değil. Ewing'i söylemeye bile gerek yok EL ile alakası bile yok. Markota ile Curtis Jerrells ise vasat oyuncular. BJk de bir oyuncu var Vidmar o da garip tek başına ne yapsın. Top aldığı zaman 3 kişi kapatıyor adamı.
FbÜlker'e gelince 26-27 milyon dolar civarı bir bütçe ile şu oyunları tam bir komedi. Şu haberde Milliyet - Andersen gerçeği! Andersen'in FbÜlker'e maliyetinin 3.3 milyon Euro olduğunu yazıyor yani Bütçenin ne kadar büyük olduğunu buradan çok rahat anlayabiliyoruz.
FbÜlker'de oynayan bir oyuncu var şu an o da Bogdanoviç. Zaten böyle gider o da durmaz Nba'ya yol alır. İşin ilginç yanı koçundan oyuncusuna kadar formsuz olan herkesin garanti sözleşmeleri var.
İşlerinin çok zor olduğunu düşünüyorum.
 
beşiktaş'a zerre laf etmem 4-5 milyon dolarlık bir bütçeleri ancak var. Fülker ise tam bir fiyasko. Hatta yılın sportif fiyaskoları arasında ilk sırayı bile alır.
 
Efes oturuyor yavaş yavaş. Fenerbahçe Ülker ise geçtekten acınacak durumda. Bamberg'in bile bir karakteri var, Pana' ya kafa tuttular Yunanistan'da.

Saygılar.
 
Beşiktaşın geçen sene euroleguede mücadele eden Galatasaray kadrosundan çok da eksik bir tarafı yok . Herkes mütavazi olduğu ve şartları biraz daha halkın takdir edeceği ,zorda mücadele gibi bir ortamı olan Erman Kunter'e birşey demiyor ancak şuan da hayal kırıklığıdır bence. Geçen sene neredeyse tüm oyuncuları giden mali anlam da bitmiş unıon olımpija bile 18-19 yaşındaki oyuncularla en azından 1.çeyrekte teslim olmuyordu el de. Beşiktaş daha ilk çeyrek teslim oluyor rakiplere.
 
Vidmar'dan gectigimiz sezon bahsettigimde burda gülenler olmustu über basketbol bilgileriyle(gerci zaten artık forumda yoklar)

hücumu kısıtlı sanıldıgı halde besiktasta hücumda ayakta kalan tek isim.gerçek bir guardla çok daha verimli de olacaktır zira jerrels herhangi bir euroleague takımının ilk guardı olamaz...cünkü cok kuvvetli oldugu icin guarddan adamakıllı servis aldıgında cok kuvvetli bitirebiliyor...post oyununu da gelistirmis ayrıca..hatta dorsey'e benziyor ve dorsey'den daha iyi bitirici denilebilir...

Kısaca 35yasındakı ndong yerine (bunu sene başında da söylemistim) vidmar tercih edilmeliydi...
 
Tamam da kardeşim bütçesi olmayan takım en azından bi karakter koyar, Beşiktaş'ta o da yok ! BJK ile o hafta oynayan rakipler o haftayı bay geçiyor gibi, averaj takımı.
 
Bu hafta Efes-R. Madrid maçı var, Perşembe akşamı.

Umarım başabaş bir mücadele olur ve Efes olabildiğince yıpranır (üç gün sonra da bizle oynayacaklar). Tabi maçı Efes'in kazanmasını isterim, top 8 yolunda çok ciddi bir adım atmış olup ikincilik için iddialı konuma gelirler.
 
1 haftalık aranın ardından heyecan devam ediyor.

E GRUBU

CSKA - Panathinaikos (1)
Alba - Unicaja (1)
Efes - Real Madrid (1)
Brose - Zalgiris (1)

Bence bu hafta Alman takımları galibiyet alacak. Efes için de bu galibiyetleri istiyorum ben.

F GRUBU

Maccabi - Barcelona (1)
Khimki - Olympiacos (1)
Fenerbahçe - Beşiktaş (1)
Siena - Caja Laboral (1)

Bu grupta da diğer grup gibi her maçın 1 olarak sonuçlanacağını umuyorum. Tabi Alman takımlarının işi zor ama bence kazanacaklar.
 
Bu hafta Efes-R. Madrid maçı var, Perşembe akşamı.

Umarım başabaş bir mücadele olur ve Efes olabildiğince yıpranır (üç gün sonra da bizle oynayacaklar). Tabi maçı Efes'in kazanmasını isterim, top 8 yolunda çok ciddi bir adım atmış olup ikincilik için iddialı konuma gelirler.

Semih Abi sanırım istediğin oldu ve Efes çok yıprandı :) Gordon'un büyûk oyunuyla 74-72 kazandı Efes. Oktay Hoca,Gordon ve Shipp için sevindim. Tebrikler Efes...
 
Herkesin beklediği gibi Anadolu Efes rahat bir galibiyet aldı. Fark biraz az oldu ama bence.

Efes sırasıyla Alba, Brose(D), Zalgiris, Unicaja(D) takımlarıyla oynayacak. Bu maçları alacak kapasiteleri var. Alırlarsa ritm bulurlar. Basketbolda en önemli faktörlerden biri de kazanma alışkanlığı şüphesiz. Sonra ise Real ve CSKA ile İstanbul'da yapacaklar. Fikstürleri çok güzel.

Üst üste 6 maçı da kazandı Anadolu Efes. Şimdiki rakipleri CSKA olacak. Onları da yenecekler bence. Sonrasında ise Pana deplasmanındalar. O maçı almaları çok zor. Kaybedeceklerini düşünüyorum. Kazanırlarsa lider olurlar zaten ama bence kazanamazlar.
 
74-72 kazandı Efes. Son topu Madrid kullanamadı, boş üçlüğü kaçırdılar, hem de Carroll'la. :)

Vujacic ve Savanovic canlanınca Efes'in çehresi de tamamen değişti. Umarım ikinci olurlar bu grupta. Diğer taraftan kim gelirse gelsin en az yüzde 50 şansları olur final four için. Siena, Maccabi, Olympiakos ya da Caja Laboral hiç farketmez.
 
Bu arada Efes'in bizim maçlar için yıpranıp yıpranmaması çok önemli değil bence. Kupa maçlarından önce de söylemiştim. Türkiye'de oynayan Sinan ile Avrupa'da oynayan Shipp arasında dağlar kadar fark var.

Bir parantez de Alman takımlarına açmak istiyorum. Ciddi şekilde tebrübesizlik yaşıyorlar. Ulm bizi geçti ama Eurocup'ta tecrübe bu kadar etkili olmuyor, bu yüzden geçti. Alba olsun, Brose olsun çok güzel maçlar çıkarıyorlar. Alba bugün Buzzer ile kaybetti mesela. Brose çok iyi götürdüğü maçı uzatmaya da taşıdı ve yine son saniyede 3 serbest atışla kaybetti. Ulm, Brose ve Alba'ya büyük saygı duyuyorum.

Son not da Maccabi'ye. Maccabi gruptan çıkamayabilir. Fener'de hafif düzelme var. Sahasında devamlı maç veriyor Maccabi de. Tek avantajları sahasında Fener'e fark atmalar. Çıksalar da çerez olacaklar galiba. Artı Caja Laboral, Oly, Khimki falan daha avantajlılar.
 
Montepaschi Siena, Caja Laboral 85-74 yenerek grupta ikinciliği neredeyse garantiledi.Eğer içeride Barcelona'yı yenerlerse kesin grubu birinci tamamlama şansı çok yüksek çünkü Barcelona dışarıda Fenerbahçe Ülker'e ya da Olympiakos'a yenileceklerini düşünüyorum.Bu form durumuyla Siena grupta 1'den fazla mağlubiyet almaz.

Üzülüyor insan Galatasaray'ın yarı bütçesine sahip bir takımın Final-Four yürüşünü görünce...
 
Siena bugün kazanıp Top 8'i garantiledi ki ilk 2 ihtimalleri de yüksek. Khimki-Caja-Oly 3'lüsünden Oly bence bir şekilde çıkacaktır, Fenerbahçe'nin şansı filan yok, yetişme ihtimali olduğu Khimki ve Caja deplasmanlarının 2'sini de kazanmaları lazım kafadan, 1'i bile gitse şansları kalmaz :)

Diğer grupta ise Efes kazanınca onlar da garantiledi işlerini, 2 ya da 3 bitirirler ki F4 ihtimallerini de çok yükseltir bu durum. Çaprazda Barcelona hariç kim gelirse gelsin şansları yüksek. Zalgiris'in de gruptan çıkacak 4.takım olacağına inanıyorum ben. Pao ekstra bir maç kazanmadı henüz, ikili averaj için gereken sayı averajına da sahip değiller Zalgiris'e karşı. Bu haftaki aralarındaki maç düğümü çözebilir büyük oranda.
 
İlginç şeyler oluyor. Az şans tanınan Siena grup lideri. Khimki artarda 3.kez yenildi ve onu Rusya'da yenmeyi başarabilen takım sezonun kötü takımı Olympiakos. F grubunda büyük çekişme var.
 

Üst