Euroleague 2012-2013

Ntvspor'da akşam 2 maç var yine. Önce Anadolu Efes-Alba maçı, sonrasında da Barcelona-Olympiacos maçı.

Güzel bir akşam olacak.
 
Fenerbahçe Ülker i kutlamak lazım, 100, 98, 91 sayı yediler. İstikrarlı bi düzelme var. 14. maçta 70 e inerler... Bu arada gruptaki sıralama nasıl oldu? Hangisi sonuncu Beşiktaş mı , Fener mi?
 
Fenerbahçe'de takım içinde büyük sorunlar varmış. Düzeltmeleri pek mümkün görünmüyor bence.
 
Efes beklemediğim kadar zorlandı. Ama kazanmasını bildiler.

Kerem abi, ayrıntı biliyorsan yazman mümkün mü? Oyuncu-koç arasında mı problem varmış?
 
Efes beklemediğim kadar zorlandı. Ama kazanmasını bildiler.

Kerem abi, ayrıntı biliyorsan yazman mümkün mü? Oyuncu-koç arasında mı problem varmış?

Yerli oyuncuların Koçun rotasyonunu beğenmediğini ve hakettikleri süreleri alamadığı için huzursuz olduğu iddaa ediliyor.Ömer ile Pianigiani tartıştığı söyleniliyor.

Ve Batiste Yönetime Barcelona ile anlaştım bırakırsanız gideceğim demiş.Yönetimden koç seni istiyor kal cevabı alınca takımda kalmış ama Pianigiani'nin bundan bir haberi olmadığı ve Uzun transferi istediği söyleniliyor.
 
Barça-Olympiakos maçını izliyorum hakemler gerçekten şaka gibi Barça 34-26 öndeyken 2.kez teknik faul çalındı ve Olympiakos 4 atış ve kenardan başladı oyuna.

Daha sonra Olympiakos'a da bir teknik faul ilk yarı bitmeden 3.oldu hakemler kontrolü kaybetti.
 
Efes beklemediğim kadar zorlandı. Ama kazanmasını bildiler.

Kerem abi, ayrıntı biliyorsan yazman mümkün mü? Oyuncu-koç arasında mı problem varmış?

Beko Basketbol ligi başlığına yazmıştım. Daha farklı şeylerde var.

http://www.gsbasket.org/forum/basketbol-d%FCnyas%FD/9000-8.htm#post561538

Bu arada İtalyan basınına göre Hendrix Lokomotif Kubanın teklifini red etmiş. Efes'le anlaşması bekleniyormuş. İyi hamle olur Efes için muhtemelen'de gruptan çıkacaklar gibi.
 
Euroleague'de haftanın MVP'si Ricky Hickman daha birkaç gün önce Shawn James yada Hickman mvp olur demiştim.

Daha ilginci 3 hafta oynanan Euroleague'de Ante Tomic-Bobby Brown-Ricky Hickman MVP oldular ve tek ortak noktaları maçları Fenerbahçe'ye karşı oynamaları.

Haftaya Caja Laboral maçı var Lampe'yi herkes düşünsün.
 
Euroleague'de haftanın maçları ve tahminlerim şöyle;

E Grubu
Alba Berlin-Panathinaikos (1)
Brose Basket-Anadolu Efes (2)
Unicaja Malaga-Real Madrid (2)
Zalgiris-CSKA (2)

F Grubu
Beşiktaş-Barcelona (2)
Khimki-Maccabi (1)
Fenerbahçe Ülker-Caja Laboral (1)
Olmpiacos-Montepaschi (1)
 
Efes'in kazanacağını düşünüyorum. Zorlanabilirler belki ama öyle ya da böyle maçı koparacaklardır.

BJK'ye yine şans vermiyorum.

FB Ülker ile Caja Laboral dişe diş bir mücadele izleteceklerdir. Kimin kazanacağını tahmin etmek çok zor ancak kim kazanırsa kazansın zorlanacaktır baya. Umarım Caja Laboral kazanır ve FB Ülker işini mucizelere bırakır.
 
Pana beklediğim gibi kazanmış. Kerem abi yanılmış bu sefer. Umarım kazanırlar ama Efes sanki kaybedecek gibi geliyor bana. BJK kesin kaybeder. Aslında 8 maça baktığımızda Barcelona dışında maçlarda açık favori yok, sürprize açık maçlar.
 
Pana kazandı ama Alba mutlaka birine çelme takacak orada. Dün de fena oynamadılar ama 1-2 kez farkı azalttıklarında saçma sapan şutlarla tekrar geri düştüler. Pana benim gözümde Almanya deplasmanından aldığı galibiyetle avantaj elde etti. Sanırım bu grupta Almanya'da maç bırakan takım dışarıda kalan takım olacak. Ve iki Alman takımı da kendileri dışında bir takımı yenmek için büyük mücadele gösterecekler.
 
Efes ilk yarıda yüzdeli oynayan rakibi karşısında zorlansa da ikinci yarı savunmadaki etkili oyunuyla rahat aldı maçı. İyi durumdalar gerçekten. Şimdi önlerinde 2 tane kritik maç var ve ikisi de çok zor maç. Önce Zalgiris'i ağırlayacaklar sonra da Unicaja deplasmanına gidecekler. Bu iki maçı kazanırlarsa gruptan çıkarlar muhtemelen. Bu iki maçın diğer önemli tarafı da sonrasında Real ve CSKA'yı ağırlayacak olmaları. Bu moraller o iki maçtan da galibiyet alabilirler ama zor. Tabi Efes'i moralini bozabilecek 2 maç da Türkiye'de var. Önce kupada sonra da ligde bizle oynayacaklar. Biz iki maçı da kazanalım, onlar da Avrupa'da teklemesinler ben mutlu olurum. Efes için değil Mahmuti, Gordon ve Shipp için.
 

Üst