Euroleague 2012-2013

Oly yaklaşık 15-16 dakikadır basket yemiyor. Adamlar yürek koydu resmen. Dünyada bizden sonra yürek koyabilen tek millet heralde bu Yunanlılar. Adamlar harcadı resmen CSKA'yı. 60-40 skor şu an. İlk finalist belli oldu artık.
 
Olympiakos'u hiç sevmem ama Sezar'ın hakkı Sezar'a. İzlediğim en iyi savunmalardan biriydi, dövdüler CSKA'yı resmen.

Teodosic iş işten geçtikten sonra sahneye çıkar gibi oldu ama sonlara doğru Antic'e dirsek atıp CSKA'nın teslim bayrağını çekti.
 
Kültür-İvkovic'in baltalanmayan sistemi-Spanoulis-düzgün karakterler.Adamlar 10 küsür sezon PAO'dan gördüklerini iki yıldır CSKA'ya yapıyor.Messina'nın kariyerinde izlediğim en kötü gündür muhtemelen.
 
CSKA Moskova erkek şubesini kapatmalı yahu bu nedir her sene her sene. Kilit vurmaya adam bulamıyorsa bizim kadın basketbol başlığından seçip alabilirler. Hepsi şube kapatmaya bire bir, kesin çözüm.. :)
 
Olympiakos bu seferde hücumuyla ezip gecti. Madrid'i 101-88 mağlup ederek üst üste 2.şampiyonluklarînı kazandilar. Cidden bu bütçeyle çok iyi iş başardılar. İnşaAllah biz de birgün ekol oluruz şöyle...
 
Olympiakos'u anlamak zor,sanki işin içinde doğaüstü güçler var.Kadrolar belli,takımların sezon içinde gösterdikleri performanslar belli noluyorda bu takım final four'a gelince sanki antrenör dahil bütün takım doping yapmış gibi bir performans sergiliyor.Neredeyse her attıkları giriyor,normalde berbat oynayan oyuncular kahraman oluyor,süpermen oluyor,tebrik ediyorum adet yerini bulsun diye ama benim için Türkiye'de fb neyse dünya basketbolunda olympiakos aynıdır,yazımı

Yaşasın panathinaikos diyerek bitirmek istiyorum :D
 
Birde hem CSKA'nın hem bizim kadın basketbol takımının harcadığı paralar yazık,fakir doyursunlar o paraları harcamasınlar daha iyi,en azından yüzbinlerce insanın morali bozulmaz hem iyilik yapmanın verdiği bir iç rahatlığı olur
 
Elin oğlu Euroleague finalinde kendini yere atan oyuncuya teknik faul çalsın; bizimkiler de her maç saha içinde volta atan koça uyarı vermekle yetinsin. Ne güzel memleket... :)
 
Benim açımdan sürpriz bir sonuç olmadı. Finalfour'u gördükten sonra Oly'nin şampiyon olacağını düşünüyordum. Hücum takımlarının geri dönüşleri savunma takımlarının geri dönüşlerine nazaran daha zor. Oly'nin takım olgusunun altını da çizmeden geçmemek gerekiyor. İnanılmaz bir ekipler ve basketbolun içinde o gizli olan en önemli dirence sahipler. İnançları birçok şeyin başarılabileceğini buna hiçbir şeyin bahane olamayacağını gösterdiler. Helal olsun!
 
Olympiakos hedef maçları çok iyi oynuyor. Kazanması gereken maçların tamamını kazanarak şampiyon oldular. Bu yıl EL'i kazanırken 9 mağlubiyet aldılar. Geçen sene son maçla ilk turu geçtiler. TOP 16'da ise son maç bizi geçtiler. Son 8 maçıydı. Ve sonunda şampiyon oldular.
 
Gerçekten de Olympiakos'tan kim giderse gitsin Spanoulis oldukça adamların her sene f4 garanti. Önümüzdeki sezon Spanoulis veya Teodosic'i alabilsek güzel olur. Zaten Cska'nın bu gidişle şampiyonluk göreceği falan yok. Fakat Ergin Hoca'nın da açıklaması var Arroyo, Spanoulis'ten daha iyi diye. Katılıyorum. Hatta oyun zekası olarak Arroyo daha iyi bence.
 
Olympiakos çok iyi bir savunma takımı ama R.Madrid'i yüksek skorlu bir hücum maçında yenmek de çok önemli.

Bu arada Cska-Oly maçında da spiker birşey söyledi kulaklarıma inanamadım.Buradada benzer şeyler yazılmış.Olympiakos geleneğiyle Cska Bütçesiyle falan dedi spiker şaşırdım.Euroleague geleneği olarak Cska Moskova Olympiakos'tan çok daha üstündür.Ki Oly'de son 2 yıl dışında sürekli uçuk bütçeli takımlar kuran bir takımdı kriz sebebiyle bu durumdalar.
 
CSKA'ya ayıp ediliyor bence de. Şuna sadece para demek ayıp kaçar.

2003 Barcelona 4. tamamlamışlar.
2004 Tel Aviv 3. tamamlamışlar.
2005 Moscow 3. tamamlamışlar.
2006 Prague ŞAMPİYON
2007 Athens 2. tamamlamışlar.
2008 Madrid ŞAMPİYON
2009 Berlin 2. tamamlamışlar.
2010 Paris 3. tamamlamışlar.
2011 Barcelona ---
2012 İstanbul 2. tamamlamışlar.
2013 London 3. tamamlamışlar.
 

Üst