Euroleague 2012-2013

Kıyamet İspanya'da kopacak. Seri'nin 4.maçında Barça,Yoncaları OAKA'DA 70-60 yenerek seride durumu 2-2ye getirdi ve saha ve seyirci avantajını eline aldı. Bu saatten sonra Barça'nın seriyi vereceğini sanmıyorum açıkcası. 3-2 kazanıp final-foura kalan ekip bence Barça olacak...

Jamon Gordon'un son saniye basketi ile Anadolu Efes,Olympiakos'u 74-73 yenerek seride durumu 2-2ye getirdi. Seri Atina'ya taşındı. Dananin kuyruğu Atina'da kopacak. Tebrikler Oktay Mahmuti,Tebrikler Anadlu Efes :)

Oktay Hoca'yı birçok sebepten dolayı seviyorum, ama sanırım en çok, karşıda hangi takım olursa olsun, fark kaç olursa olsun, kesinlikle pes etmeyen ruhunu takımına da yansıttığı için seviyorum. Doğrusunu söylemek gerekirse, geçen sezonki takımımızdan beri bir maç için ilk defa bu kadar heyecan duydum. Gordon ve Shipp'in takıma kazandırdığı karakter hem gurur hem de hüzün yaşatıyor.

Tebrikler Oktay Hoca, tebrikler Efes Pilsen.

elazığ maç saatiyle çakıştığı icin cok istememe rağmen efes maçını ancak cepten takip edebildim.. Galatasaray maçı bittiği an maçı izlediğim mekanın sahibinden ntvspor'u açmasını rica ettim ve efes'in son hucumunu yakaladık.. Gordon'un basketinden sonra kahvedeki herkesin galatasarayin gollerinden bile daha fazla sevinmesi görülmeye değerdi :) süper galibiyet.. Tebrikler efes..

Papanikolau noldu olum girdi mi son saniye basketi? İlk yarı biterken attığı üçlükten sonra baya bi artistlik yapmış da allahın apaçisi. Cin olmadan adam çarpmaya çalışan gerizekalılardan nefret ediyorum.

En çok da Kostas artistine yara vermiştir Gordon. Helal olsun Efes.

Bizim tarafın Efes'e bakışındaki ayarsızlık müthiş soğutuyor beni bu sezonki Euroleague hikayelerinden.Mesafeyi ayarlayabilmek bu kadar zor olmamalı.

Bizim tarafın Efes'e bakışındaki ayarsızlık müthiş soğutuyor beni bu sezonki Euroleague hikayelerinden.Mesafeyi ayarlayabilmek bu kadar zor olmamalı.

Türk basketbolseverlerinin yüzde 99'u Efes'i Avrupa arenasında mutlaka ama mutlaka desteklemiştir. Üstüne içimizden birileri Efes'te ter döküyorken Avrupa'da neden kazanmalarını istemeyelim ki? Keşke şampiyon olsalar, Türk basketbolunun da reklamı yapılmış olur. Daha cazip bir lig haline gelir.

Tabi bu isteklerim FB Ülker, KSK, Banvit gibi takımlar için geçerli değil :)

Hiçbir bilgim olmadan Oktay Hoca'nın Olympiakos'un o salonunda galibiyeti var mı acaba diye düşündüm.
Buraya kadar getirmeleri muazzam. Umarım kazanırlar, yürekten istiyorum. Ama o salondan çıkarmaz be Olympiakos :)

Yalnız Murat Kosova bu sektörde işini en iyi yapan adam bence. Abi yok böyle bi ses. Bir insanin ses telleri bu kadar mı sağlam olur ? Bir insan işini ancak bu kadar yapalir. Maç zaten heyecanli geçiyor,birde bir anlatimi var insan iyice heyecanlaniyor. Bazen takimin değil Murat Kosova'nin şu anlatimlarinin emeği bosuna gitmez de şu maçi kazanîriz insaAllah diyorum.Aldığı para sonun kadar helal olsun. Cidden helal olsun...

Türk basketbolseverlerinin yüzde 99'u Efes'i Avrupa arenasında mutlaka ama mutlaka desteklemiştir. Üstüne içimizden birileri Efes'te ter döküyorken Avrupa'da neden kazanmalarını istemeyelim ki? Keşke şampiyon olsalar, Türk basketbolunun da reklamı yapılmış olur. Daha cazip bir lig haline gelir.

Semih, Efes´in son yıllarda bize karşı sergilediği tutum %1´lik kısmı rahatsız ediyor olsa gerek.

Fener Ülker ile oynadığı play off final serisi maçlarının biletini 5-10 TL yaparken bizimle oynadıkları normal sezon maçlarını dahi 75-100 TL civarında belirlemesi ve taraftar sayısına resmiyette kısıtlama getirme çabası ne kadar takdir edilesi bir davranış? Maçlarda sergiledikleri dostane (!) tavırlar... Doğru, ülke basketbolu için Efes´i desteklemeli ama ülke basketbolunu düşünen Efesli yöneticiler de basketbolu katleden Demirel Federasyonunu desteklememeli, ona karşı net tavır almalı.

Çocukluğumun Efes´i ile şimdiki Efes arasında dağlar kadar fark var. Bunu görmezden gelemem. Aris finalinde haksızlıklara ekran başında çıldıran ben mi değiştim yoksa Efes mi? Bunu iyi değerlendirmek gerek.

Evet, Oktay Mahmuti bizim için çok önemli işlere imza atan, basketbolda ufkumuzu açan, bazı şeyleri başarabileceğimize inandıran isim. Kısaca saygı duyulası bir isim. Yalnız, Mahmuti özelinde Efes´i desteklemek ne kadar doğru o tartışma konusu bana göre.

Hiçbir bilgim olmadan Oktay Hoca'nın Olympiakos'un o salonunda galibiyeti var mı acaba diye düşündüm.
Buraya kadar getirmeleri muazzam. Umarım kazanırlar, yürekten istiyorum. Ama o salondan çıkarmaz be Olympiakos :)

Olympiakos'un tarihindeki en ağır yenilgi iç sahada Efes'e karşı, koç Mahmuti'ydi o dönem. O günden sonra alamadı sanırım maç.

Açıkçası ben de Efes'i eskisi gibi saf şekilde desteklediğimi söyleyemem. Aslında Efes Pilsen ile Anadolu Efes arasında sadece isim farkı yok desem çok daha açıklayıcı olur. Yunan takımına karşı ırkçılık olarak değil tamamen basketbol fanatizmi olarak kazanmalarını isterim elbette. Dile getirmeden geçemeyeceğim kimse kusura bakmasın da, bu sitede veya diğer web sitelerinde bazı fanboylar yüzünden Efes'ten biraz daha soğudum. Aynı saatte şampiyonluk yolunda Elazığ maçımız varken Efes maçını kendine hedef seçen kişilerin varlığı beni basketbolseverden öte bir Galatasaraylı olarak rahatsız ediyor. Tasvip edilecek bir yanı da yok bence.

Dün akşam ki maçtan bahsederken, izlemediğim için okuyup takip ettiğim kadarıyla olay geri dönüş ve son saniye basketinden ibaret. Tüm duygusallığı burdan alıyor bu maç. Efes'in iyi oynadığını söyleyene pek rastlamadım. Açıkçası bütçeleri aşağı yukarı denk, hedefleri aynı hedef olan iki takımın maçıdır. Efes'in galibiyeti olağandır, normaldir. Bu maçı kazanması çok fazla övgü almasını gerektirmiyor benim nezdimde. Takdir edilecek bir konu varsa, seri 2-0'ken pes etmeyip ayakta kalmaya çalışmalarıdır. Bundan dolayı her türlü iltifata açıklar lakin dengi bir takımı sadece son saniye basketi ile yendi diye de ortalığı ayağa kaldırmanın alemi yok.

Anadolu Efes için son maç oynanacak. Yunanistan'da Olympiakos bu turu vermez. Bunu görmek için kahin veya uzman olmaya gerek yok.

Hocam 90'lar için ekleyebileceğim çıkarabileceğim bir şey yok.Başka zamanlarmış,basketbolla dokusu tutmayan insanlardan bile gözleri parlar vaziyette 2-3 hikaye dinlemek mümkün.Yalnız Efes'in bu samimiyeti fazlasıyla kullanıp çok zaman önce de yok ettiğini düşünüyorum.Bu paralelde Calvin-Dawkins'in hatrına dinozorların Abdi İpekçi'nin kapısında yatmasını beklemekle eş değer geliyor bana o günlerin hatrına Efes'i desteklemek. :)
Oktay Mahmuti-staff-Shipp-Gordon dörtlüsü muhtemelen 50 yıl sonra tarafımızdan torunlarımıza anlatılacak.Yalnız takım arkadaşları Semih Erden'ken,kendileri dejenere Efes'in bünyesindeyken ben bu takımı destekleyemiyorum.Saha içi anlamında da Yunanlar sinekten yağ çıkarırken geçtiğimiz sezon bizim takımda da olan o bütünlük halini ben bu Efes'te göremiyorum.Haliyle Final Four'un sunacakları açısından Yunanların daha uygun olduğunu düşünüyorum.Bu kısım öznel,fikir jimnastiği yaparak konuşulabilir yalnız facebook ortamında emeklerine de saygı duyduğum Galatasaray basketbol gruplarının Efes'in EL maçlarını ''biz'' diye anlattığını görünce bilgisayarı yumruklamak geliyor içimden.Artık Ntvspor'un etkisi midir,bir şeye tutunma isteği midir nedir bilemiyorum ama gözümde her şeyi berbat ediyor bu üslup.
Efes'e bakış konusu gerek burada gerekse sosyal medyada gereksiz boyutlara varan sertlikte tartışıldı sezon boyunca.Burada güzel bir kadro oluşmuş,bu çizgide devam edelim. :)

Anadolu Efes,fenerbahçe değildir. Anadolu Efes,Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti bayrağını dalgalandıran herkesi desteklerim. Nokta !!!

Efes'i desteklemek farklı, Efes'ten bahsederken "biz" şeklindeki söylemler farklı.
Oktay Hoca-Shipp-Gordon başka ülkenin takımına gitseydi de muhtemelen o takıma sempati ile yaklaşacaktık.
Ama ne onların olması ne de Türk takımı olması "biz" şeklindeki bir yüceltmeyi hak etmiyor.
Efes EL şampiyonu olursa sevinirim, ama "Şampiyon olduk!" nidaları atmam...

Semih, Efes´in son yıllarda bize karşı sergilediği tutum %1´lik kısmı rahatsız ediyor olsa gerek.

Fener Ülker ile oynadığı play off final serisi maçlarının biletini 5-10 TL yaparken bizimle oynadıkları normal sezon maçlarını dahi 75-100 TL civarında belirlemesi ve taraftar sayısına resmiyette kısıtlama getirme çabası ne kadar takdir edilesi bir davranış? Maçlarda sergiledikleri dostane (!) tavırlar... Doğru, ülke basketbolu için Efes´i desteklemeli ama ülke basketbolunu düşünen Efesli yöneticiler de basketbolu katleden Demirel Federasyonunu desteklememeli, ona karşı net tavır almalı.

Çocukluğumun Efes´i ile şimdiki Efes arasında dağlar kadar fark var. Bunu görmezden gelemem. Aris finalinde haksızlıklara ekran başında çıldıran ben mi değiştim yoksa Efes mi? Bunu iyi değerlendirmek gerek.

Evet, Oktay Mahmuti bizim için çok önemli işlere imza atan, basketbolda ufkumuzu açan, bazı şeyleri başarabileceğimize inandıran isim. Kısaca saygı duyulası bir isim. Yalnız, Mahmuti özelinde Efes´i desteklemek ne kadar doğru o tartışma konusu bana göre.

Abi olay son derece basit:

1- Efes -hele ki Mahmuti, Gordon ve Shipp varken- bu toprakların takımı, bizden birileri sonuçta. Ayrıca FB gibi yarıştıkları her spor dalına pislik, şike, adam bağlama gibi rezillikleri bulaştırdıklarını söyleyemeyiz. İlla yanlışları vardır ama FB gibi değildir. Hani şikecilerle bir tutulamaz.

2- Avrupa çapında başarı illa ki ligimize yatırımları da arttıracak, rekabeti kızıştıracaktır.

Ha şunu da söyleyeyim tabi, ligdeki rekabet söz konusu olunca Efes'in ne yaptığı umrumda bile değil. İsterse koçu babam olsun, beni tek ilgilendiren Galatasaray olur. Zaten bunun içindir ki sırf Oktay Mahmuti takımdan ayrıldı diye maçlara gitmeyenlere tepki olarak içerideki her maça gitmeye çalışıyorum, işi inada bindirdim :)

Onur (Uncu),

Kimse "kazandık","biz" falan yazmamış be hocam :) Ben mi gözden kaçırdım?