Euroleague 2016/2017 Sezonu

Bazı takımları fazlaca abarttığımızı düşünüyorum şuan için. Henüz kadrolar netleşmedi ama Cska dışında kimse için kesin f4 yapar diyemiyorum. Barca, Real falan çok ekstra üzerlerine koyamadılar. Pana ve Maccabi iyi hamleler yaptılar gibi ama yine çok iyi takım oldular diyebilecek durumda değiller bence. Fb iyi takım ama Vesely veya Udoh sakatlanırsa bu seneki formatta idare edebileceklerini düşünmüyorum. Geçen seneden çokta farklı durumda değiliz diye düşünüyorum o nedenle. Cskayı ilk sıraya yazıyorum. Onun dışındaki 3 takım için Zalgiris ve Kızılyıldız hariç herkes f4 adayıdır.

Vesely veya Udoh sakatlanırsa demişsin ama aynı şey CSKA için de geçerli, De Colo yada Teo sakatlanırsa onlar içinde sıkıntı olur. Yani bence sakatlık ihtimaliyle karar vermemek lazım.
F4 zaten çok zor bir yer, muhtemelen x, y, z denir ama hiçbiri kesin değildir. Geçen sene başında hiç tahmin edilmeyen 3 takım çıktı f4 e, belki sezon içinde Fenerbahçe tahmin edilebilirdi ama sene başında kimsenin Oly, Real, Barca nın hepsini dışarıda bıraktığı sanmıyorum. Gene modaya uyup tahminlerimi yapayım, Fenerbahçe, CSKA, Barca, Real derim, Pana da bu grubu zorlar. Oly de bu kadar küçümseniyorken bir sürpriz yapsa şaşırmam, 2 tane winner oyuncuları var.
Barca, Claver, Rice, Koponen ile önemli katkılar yaptı.
Realde Rodriguez önemli bir kayıp ama Doncic / Draper da silinecek adamlar değiller. Ayrıca guard bölgesindeki bu farka rağmen pota altına ciddi takviyeler yaptılar, Ayon ve Hunter büyük güç katacaktır. Bence zayıf karınları Llull dışındaki kısaları, Rudy, Carrol, Taylor, Maciulis.

Belkide uzun yıllar içinde olamayacağımız organizasyon.Bu yıl f8 yaparsak gayet başarılı olmuş oluruz.İpekçide güzel maçlar güzel atmosferler yaşanacak belki kareografiler.Teo'nun topu tavana dikmesi dileğiyle...

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Vesely veya Udoh sakatlanırsa demişsin ama aynı şey CSKA için de geçerli, De Colo yada Teo sakatlanırsa onlar içinde sıkıntı olur. Yani bence sakatlık ihtimaliyle karar vermemek lazım.
F4 zaten çok zor bir yer, muhtemelen x, y, z denir ama hiçbiri kesin değildir. Geçen sene başında hiç tahmin edilmeyen 3 takım çıktı f4 e, belki sezon içinde Fenerbahçe tahmin edilebilirdi ama sene başında kimsenin Oly, Real, Barca nın hepsini dışarıda bıraktığı sanmıyorum. Gene modaya uyup tahminlerimi yapayım, Fenerbahçe, CSKA, Barca, Real derim, Pana da bu grubu zorlar. Oly de bu kadar küçümseniyorken bir sürpriz yapsa şaşırmam, 2 tane winner oyuncuları var.
Barca, Claver, Rice, Koponen ile önemli katkılar yaptı.
Realde Rodriguez önemli bir kayıp ama Doncic / Draper da silinecek adamlar değiller. Ayrıca guard bölgesindeki bu farka rağmen pota altına ciddi takviyeler yaptılar, Ayon ve Hunter büyük güç katacaktır. Bence zayıf karınları Llull dışındaki kısaları, Rudy, Carrol, Taylor, Maciulis.

Abi Fb için şöyle bir şey var. Vesely ve Udoh hem birbirlerinin backupları aynı zamanda ana 4-5 numara oyuncuları. 4-5 numara oynayan 3 oyuncusu var Fbnin. Vesely, Udoh, Antic. Zaman zaman Kalinic 4 numaraya geçiyor. Birde dakika alacağına pek ihtimal vermediğim Ahmet geldi bu sene ama Barış Hersekten farklı olacağını sanmıyorum. Real serisinde Kalinici 4-5 oynatarak kazandılar ki geçen sene Real çok kötüydü ve Fbnin hiç bir zaafını cezalandıramadılar. Nunnaly yerine pota altına takviye yapmaları lazımdı bence. Teo, De Colo da ise sakatlıkları Cskayı tabi ki etkiler ama arkadan yerlerine koyduğunuzda idare edebilecek Jackson gibi oyuncuları var.

Datome ve Kalinic 4-5 rotasyonunu rahatlatabilen oyuncular. FB gerek oyuncuların yetenekleri gerekse Obra'nın öğretileri ile dış alan savunmasını iyi yapıyor zaten ki bu sene Nunnally ile savunma seviyeleri daha yukarı çıkacaktır. Savunmada özellikle 5 numaraya bizim kadar ihtiyaç duymuyorlar diğer taraftan geçen seneki performanslara bakınca Udoh ve Vesely'nin ismi bile rakiplerin konsantrasyonunu bozabilir. Hücumda zaman zaman sıkıntılar yaşadıkları oluyor ama Dixon, Bogdan, Datome, Sloukas olan bir takımın bu anlamda da çözümü mutlaka olacaktır. Nunnally bu sene hem savunmada hem de hücumda bir çok eksiği giderebilecek potansiyelde, bu anlamda imrendiğim bir transfer oldu. Tabi artık FB'de oynayacağı için kendisinden beklediğimiz potansiyeli yansıtamamasını diliyorum ama bizdeki Diebler + Schilb yerine olsaydı daha çok içime sinerdi.

Şunu da unutmamak gerek. Amacım rakibin başarısını küçümsemek de değil tabi ki. Geçen sene top16 grupları arasında belirgin kalite farkı vardı. Bu dengesizlikle grubu birinci bitirip saha avantajı ile karşı taraf 4. sü Real'i geçtiler. Tersi bir senaryo nasıl sonuçlanırdı bilmiyoruz. Bu seneki format değişikliği neler getirecek göreceğiz. Geçen sene F4 yapan FB takviye yaptı yine F4 yapar demek doğru bir denklem olmaz.
Yine de çekirdek kadroyu koruyup takviye yapan FB ve CSKA bir adım öndeler. Rudy geçen seneki gibi olursa (tabi uzun bir sakatlığı da oldu) Real'in işi zor ama iki sene önceki Rudy olursa Sergio'nun yokluğuna rağmen potaya girerler.
Barca son dönemlerde Milano gibi görünmeye başladı. Her sene transferde bombaları patlatıp sene sonunda kendileri patlıyordu ama Pasqual mi sorun yoksa Barca'nın doğal yapısı mı bu sene göreceğiz.
Oly-Pana ve Maccabi gelenekleri olan takımlar oldukları için kadro kalitelerine bakıp yorum yapmak doğru olmuyor. Geçen sene çok farklıydı fakat ortalama olarak kadro kalitelerinin bir iki tık üstünde başarı sergileyen takımlar.
Kazan-Efes-Daçka da bizden çok önde değiller hatta iç saha atmosferimiz ile farkı kapatıp öne bile geçebiliriz.

Top 8 şu halimizle bize uzak değil. İlk 10 takım arasındayız ve küçük nüanslar top 8'i belirleyecek. Bu nüanslar da bizim lehimize olur. F4 ise playyofflardaki olası bir deplasman galibiyetine bakar. Artık şans mı olur başka bir şey mi olur bilmem ama top 8 yaptığımız yıl CSKA deplasmanında uzatmalarda 1 farkla yenildiğimiz maç vardı. Bizim şutumuz girse kazanacaktık hatta son serbest atışı bilerek kaçırmıştı yanlış hatırlamıyorsam Ender. Kuban'la averaj yarışında olduğumuz için. Son üç yılda tek örnek olması umut kırıcı ama niye olmasın :)

Anadolu Efes

Heurtel - Granger - Doğuş
Furkan - XXX
Cedi - Thomas
Brown - Honeycutt - Samet
Dunston - Omic

Brose Bamberg

Zizis - Strelnieks - Nikolic
Causeur - Staiger- Lo Maodo
Miller - Harris - Heckmann
Melli -Radosevic
Veremenko - İdbihi - Theis

Kızılyıldız

Jovic - Jenkins
Lazic - Guduric - XXX
Simonovic - Dangubic
Mitrovic - XXX - Simanic
Kuzmic -XXX

CSKA

Teodosic - Jackson - M.Kulagin
De Colo - Fridzon - D.Kulagin
Higgins - Antonov
Khryapa - Vorontsevich - Kurbanov
Hines - Augustine - Freeland

Daçka

Wanamaker - Mehmet - Ender
Anderson - Bertans - Emir
Clyburn- Birkan - Metin Türen
Moerman - Harangody
Semih - Furkan - Slaughter - Oğuz

Armani Milano

Hickman - Kalnietis - Cinciarini
Simon - Dragic -Fonteccihho
Gentile -Pascolo - Awudu
Macvan - Sanders
Radulijac - McLean

Barcelona

Rice - Ribas
Kaponen - Olesen - Navarro
Claver - Perperoğlu - Eriksson
Hamilton -XXX - Vezenkov
Tomic - Dorsey - Lawal

fenerbahçe

Sloukas - Dixon - Berk
Bogdanovic - Melih
Nunnaly - Kalinic - Egehan
Datome - Antic - Barış
Udoh - Vesely - Ahmet

GALATASARAY

Dentmon - Smith - Can
Sinan - Göksenin - Schilb
Micov - Diebler
Daye - Thompson - Orhan
Krstic - Tyus - Ege

Laborel

Larkin - Luz
Beaubois - xxx
Hanga - Blazic - xxx
Tillie - Shengellia
Bargnani - Voigtmann - Diop

Maccabi

Rochestie - Ohayon - Mekel
Goudelock - Seeley - Landesberg
Weems - Miller - Smith - Yivzori
Rudd - Alexander - Pnini - Segev
Zirbes -xxx

Olympiacos

Spanoulis -Hackett - Mantzaris
Green - Athinaiou
Papanikolaou - Lojeski - Papapetrou
Printezis - Agravanis - Kavvadas
Young - Birch - Maragkos

Panathinaikos

Calathes - James - Papas
Rivers - Feldeine - Bochoridis - Lountzis
Singleton - Charalampopoulos
Gist - Fotsis - Calathes
Bouruisis - xxx

Real Madrid

Llull - Draper
Carroll - Doncic - xxx
Fernandez - Taylor - Maciulis
Thompkins - Reyes - Nocioni
Ayon - Randolph

Kazan

Quim - Neznankin
Langford - Voronov - Khabirov - Karpukhin
Clarke - Panin - Ponkrashov
Kaimakoglou - Banic - Antipov - Yevstafev
Parakhouski - Latavious

Zalgris

Pangos - Westermann - Lekavicius
Seibutis - Milaknis
Ulanovas - Lipkevicius - xxx
Jankunas - xxx
Javkotas - Brock - Lima

Öncelikle olarak takımımız ve yeni sezon şimdiden hayırlı olsun, sakatlıksız, sonuçtan bağımsız keyif veren bir basketbol oynamak dileğiyle. Kadroda her ne kadar içime sinmeyen durumlar olsa da Ergin hoca böyle gerekli gördüyse bize de desteklemek düşer ama bu tabi ki herhangi birinin eleştirisini gözardı etmek demek değildir. Şahsi görüşüm Dentmon-Russ yerine biraz daha toparlayıcı bir isim (Markovic/Jovic) iyi olabilirdi ama kadro bu artık, belki ilerleyen zamanlarda bir takviye daha görürüz.

Eurolig konusunda ise benim için şu anda çıta Top 8 seviyesinde ama ne net bir top 8 takımıyız diyebilirim ne de yandık bittik kesinlikle olmaz diyebilirim. Top 8 başarılı olarak değerlendirilebilecek bir sonuç olur olur da F4 olursa zorluk seviyesine bakınca müthiş başarı olur. Yeni sistemle beraber kolay maç yok, geçen seneki gibi deplasmanlarda sıkıntı yaşamamamız ve içeride en az 11-12 maç almamız gerekiyor diye düşünüyorum. İlk 8 için 15-17 galibiyet yeterli olabilir eğer üst taraftaki bir iki takım 25 bandına çıkarsa. F4 şu an için baya zor bence kendimizi ilk 4'e atarsak ihtimaller yüzde 70'e filan çıkar ama bu da malumunuz yeni sistemde baya zor bir durum. Bence CSKA dışında kesin diyebileceğimiz bir takım yok ama bunların ardından sıralama yapsam Fenerbahçe-Barcelona-Real gelir ki bu takımların da ilk 4'te yer alacağını düşünüyorum. Geriye kalan takımlardan Milano-Kızılyıldız-Zalgiris-Brose-Kazan'ı bir şekilde altımıza alırız. Efes ve Daçka şu an için tahmin edilemez takımlar benim gözümde kestiremiyorum tam nasıl oynayacaklar. Pana ve Olympiakos muhtemelen üstümüzde bitirir diye düşünüyorum o seviyedeki oynama alışkanlıklarını ve basketbol kültürlerini düşününce. Geriye Maccabi ve Laboral kalıyor, Maccabi bence de çok dengesiz takım kurdu ama kendi takımımıza hücum açısından çok fazla opsiyon var, iyi bir hücum takımı olduk diyorsak Maccabi de neredeyse ayni seviyede hatta daha keskin oyuncularla (Weems & Goudelock) bizden bir adım önde bence hücum konusunda, tabi bu demek değildir ki iyi bir takım olacaklar zaten koçlarını da pek beğenmiyorum. Laboral de yine kestirmesi güç bir takım, senelerdir kendi evlerinde iyi işler yapan bir takım geçen sene bunu genele yayabildiler her ne kadar kadroları değişse de yine iyi bir kadro kurdular diye düşünüyorum.

Yukarıda yazdığım gibi 16-18 galibiyet arası ilk 8 demek bence. Ben kafamdan içeride 11, dışarıda 6 maç diye düşünüyorum. Şimdi gruplar halinde bunu yazacağım. Milano-Kızılyıldız-Kazan-Brose-Zalgiris-Efes-Daçka-Laboral-Maccabi bu 9 takımdan en az 8 galibiyet almalıyız içeride. Geri kalan Oly-Pana-Real-Barcelona-Fenerbahçe-Cska 6'lısından ise en az 2 galibiyet yazmalıyız, Fenerbahçe'ye karşı iç saha avantajımızı sürdürürsek 12 galibiyete de çıkabiliriz belki.

Dışarıda ise Milano-Kazan-Zalgiris-Efes-Daçka'dan 5'te 4 yapmalıyız. Cska-Fenerbahçe-Real-Barcelona ve Yunan deplasmanlarında şansımız baya düşük bence 6'da 0 bekliyorum ama 1 galibiyet bizim için top 8 demek olabilir. Laboral-Maccabi-Kızılyıldız-Brose evinde çok iyi oynayan ve geçen sene birçok büyük rakibine kök söktüren takımlar, yine de bunlardan en az 2 tane galibiyet çıkartmak gerekiyor. Bu hesaplara göre 15-16 galibiyetin top 8 için yeterli olacağını umuyorum bu sene, hayırlısı olsun.

Bir yandan takımda 9 yabancı oldu buna rağmen 1-2 oyuncu yerinede olsa Toney Douglas gibi bir adamın alınamayışı,Krstic'in toparlanıp katkı vermesini beklemek gibi büyük riske girmek EL sezonunda epey başımızı ağrıtacak,üsttede arkadaşların değerlendirmeleri zaten ne kadar zor bir sezon geçireceğimizi gösteriyor ve ister istemez çok hayıflanacağız,umut var tabii ancak kusursuza yakın takım kimyasının oluşturulması gerekecek bu anlamda ALLAH,Ergin hocamızın yardımcısı olsun bütün geçmiş sezonlardan daha çok efor vede zaman ayıracak takımı başarıya ve hedefe ulaşmaya inandırması açısından,taraftar zaten gerekeni yapıp salonu dolduracak ve destekleyecektir yeterki bir daha salon içi ve dışı olaylar olmasın,Ergin hoca bu sezondan itibaren kesinlikle maç seçmemeli çünkü seçilecek maç yok kazanmaya odaklı analizler ve çalışmaların yapılması şart heleki geniş rotasyonlu takım kurmuşken,kendisi akıllı adamdır buna göre rakip analizleri yapıp maçlara hazırlanacaktır,hoca ve takım bütün olarak fb maçlarına hazırlanacağı gibi bütün rakiplere aynı ciddiyetle ve dikkatle hazırlanır ve beklenen performansı parkeye yansıtırlarsa müthiş taraftar desteğiylede içerideki kayıpsız galibiyet serisini gerçekleştireceklerine vede dışarıdaki bir kaç deplasman maçlarından galibiyet çıkaracaklarına inanıyorum bu yapılabilinirse ilk dört takım arasına yerleşme hedefini koyarsa başarabileceğimizi umuyorum çok zor ama inanmadanda olmaz.

Ilk maci CSKA ile kendi sahamizda oynayacagiz kaybedersek bizim icin cok problem olmaz ancak kazanirsak oradan buyuk bir ivme ile cikip arka arkaya seri galibiyetler alabilecegimizi dusunuyorum.

Ilk yarida minimum 9 galibiyet hedef olmali. Bu acidan CSKA maci ilk mac olmasina ragmen cok kritik.

Ben ligi 1. bitirecek takımın 22 galibiyet 8 mağlubiyet alacağını tahmin ediyorum.17 galibiyetle top 8 görürüz bence.

1-) CSKA------------26-4
2-) Barca------------25-5
3-) fülker------------24-6
4-) Oly---------------23-7
5-) Macabbi---------22-8
6-) GALATASARAY-19-11
7-) Pana-------------18-12
:cool: R.Madrid--------16-14
9-) Daçka-----------14-16
10-)Laborel---------14-16
11-)Efes-------------11-19
12-)Milan------------10-20
13-)Kazan-----------6-24
14-)Brose------------5-25
15-)Kızılyıldız--------4-26
16-)Zalgiris----------3-27

Buda benim tahminim, şampiyonluk adaylarım Seraphin'i alırsa Bartzokas'lı Barcelona ve pota altına Augustine alıp, Freeland'in de iyileştiğini farz ederek CSKA.

Kızılyıldızın şuan kadrosu net değil, R.Madrid bence sezonun hayal kırıklığı olur, Milan'da Repesa'nın yanlış Pg seçimleri(Kalnietis-Hickman) yüzünden son sıralarda kalır.

Daçka eğer pota altına domine edecek bir uzun katamazsa F8 hikaye olur zaten seyirci desteğide yok, üst düzey bir 5 numarayla F8 yaparlar.

Şampiyonluk adayları arasında gösterilen Pana şutu berbat Calathes ve geçen sene koş koş oynayan Laborel'de ters orantılı olarak sisteme cuk diye oturan Bouruisis, Pana'da Madrid'te ki haline döner, Pana son sıralardan F8 ancak yapar.

Oly Spanoulis zorlamaz ve batırmazsa sağlam F4 adayı, Hackett-Lojeski-Papanikalaou-Printezis-Young kusursuz beşi sağlıklı kalırsa final oynayabilirler.

Macabbi iyi bir 5 numara arıyolar eğer Barca değilde Seraphin'i Macabbi alırsa f4 belki yapabilirler ama bu Pg'lerle şampiyonluk için şansları bence yok.

Efes'te Heurtel dışında bir tane yaratıcı oyuncu yok, kötü bir sezon bekliyor onları.

GALATASARAY; Kadrolar üzerinden gidiyoruz ama şunu da ekleyelim şuan EL'de en etkin 3 taraftar grubundan biriyiz. Her pozisyonda en az 2 tane ve farklı yönleri olan oyuncularımız mevcut, eksiğimiz belki takıma net hakim oynat Pg diyebiliriz, onun dışında ön saha pres oyuncularımız var, şutör uzunlar var, post-up uzunu var-çember savunucusu var, keskin şutör var, üst düzey delici var, şapkadan tavşan çıkartan var, rotasyon geniş, basketbol IQ'sü yüksek oyuncularımız var ve takıma hakim koçumuzda var, geriye çıkıp oynamak kalıyor, ben takıma inanıyorum, takım savunmasında sıkıntıda yaşamayız, bireysel anlamda da zaten rotasyon geniş ve 1 takviye yapabilecek kredimizde var, eğer ağır sakatlık yaşayan oyuncumuz olmaz ve paralar gününde ödenirse F8 banko yaparız, F4 içinde şansımız var.

Daçka laboral efes milano geçilmeyecek takımlar değil bence de f8 ihtimalimiz hatrı sayılır derecede var, banko diyemesek de %50 diyebiliriz. F4 başka bir olay zaten o iş biraz zor.

Pana laboral çok küçümseniyor. Pana, taş gibi takım oldu. Laboral gidenlerin yerini daha iyi dolduramazdı ki bu iki takımında seyirci ortalaması gayet iyi. Daçka bence iyi takım olacak ama seyircisi olmaması çok dezavantaj ha keza Efes içinde aynı şey geçerli. Bence geçen seneye göre daha başarılı olacaklar. Bu iki Türk takım bizim için avantaj, sonuçta biz onlarla oynamaya daha alışkın olacağız ve deplasmanda bile yenebiliriz ama yabana da atmamak lazım.
Nedense ben de realin beklentilerin altında kalacağını düşünüyorum. Bizim de evimizdeki maçlar çok kritik yoksa hücumda iyi gözükmemize rağmen defans şimdiden beni korkutuyor. Üstüne üstlük Atamanın rotasyon yapmama gibi bir oyun alışkanlığı var bu geniş rotasyonu nasıl kullanacağını henüz bilmiyoruz. Umarım doğru beşleri bulabiliriz. Sanki 17-18 ler bizi f8 atar...

Liderin 26 galibiyet gibi bir sayıya ulaşacağını düşünmüyorum. Küçümsediğimiz Zalgiris veya Kızılyıldız dahi kötü takımlar değil, evlerinde çok can yakacaklar bence. Zalgirisin yaptığı hamleler çok mantıklı geldi açıkçası.

Bizim ilk 6 hafta gayet sıkıntılı fikstürümüz var. Cska yenilgisi ile başlarsak evdeki fb maçı bile bizim için çok zor olur. Macabi deplasmanı da her daim zor olmuştur. Gerçi onlarda bizim gibi yeni kurulan takım o avantaj ama bizde uyum sorunu yaşayacağız.

Ergin Ataman:
1- Polemik yaratmak istemiyorum bazı sebeplerden dolayı Goudelock bize değil teklifimizin altı da bir rakama Maccabi'ye gitti. (Polemik konusu yöneticilerle ilgili bence)
2- Mccollum kalabilirdi. Acele edip Çin'e gitti.
3- Bizi final four kesmez.
4- Bu sezon head coachların mücadelesi olacak ligde.
5-Krstic en büyük kumarımız ama Avrupa'nım en iyi pivotu. Bu sakatlıktan çok iyi dönen oyuncular var. Şu anda tamamen iyi durumda.
6-7000 kombinenin biteceğini düşünüyorum.

İlk 2 maddede küfretse haklı koç. Ayriyaten Krstic hocanın dediği gibiyse bu takım çok başka boyutlara ulaşır.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ataman'ın bahsettiği sebepler muhtemelen politik sebepler. Ki yönetim elinden geleni yapmış, Maccabi'den fazlasını teklif etmiş. Fazlanın fazlasını teklif etmek bana para harcamayı değil, para saçmayı anımsatıyor. Bizim harcayacak paramız var ama saçacak paramız olduğunu zannetmiyorum.

McCollum Çin'den 1.5 milyon dolara yakın bir teklif almış, bu paraya McCollum'dan iyisini yazardık zaten kurulan kadro da McCollum'un tek başına yönetebileceği bir kadro değildi. O yüzden gitmesi çok büyük kayıp değil.

Büyük hedefleri olması güzel, istediği kadroyu da kurdu. Eminim elinden geleni yapacaktır ama Krstic'in Avrupa'nın en iyi pivotu olduğunu düşünmüyorum. Basketbol artık bu kadar ağır pivotlarla oynanmıyor.