Euroleague 'de maç kadrosuna en fazla kaç yabancı yazılabiliyor?
Sınır yok
Euroleague 'de maç kadrosuna en fazla kaç yabancı yazılabiliyor?
Arkadaşlar bu sene euroleague şampiyonu olursak seneye yine katılabiliyor muyuz ? Yoksa seneye katılmanın hiç mi imkanı yok ?
Arkadaşlar bu sene euroleague şampiyonu olursak seneye yine katılabiliyor muyuz ? Yoksa seneye katılmanın hiç mi imkanı yok ?
Goudelock için polemik konusu bence Fblilerin Goudelocku tehdit etmesi.
Geçen sene FB normal sezonu 8-2 ile, CSKA ise 9-1 ile geçmiş. Top 16 turunu FB 11-3, CSKA 10-4 ile tamamlamış. Play off turunu iki takım da 3-0 ile geçti. Yani F4 öncesi iki ekip de toplam 22-5 yapmış. Bu sene geçen sezona göre daha zorlu geçecek. 4-5 mağlubiyetli senaryolar bana fazla iyimser geliyor.1-) CSKA------------26-4
2-) Barca------------25-5
3-) fülker------------24-6
4-) Oly---------------23-7
5-) Macabbi---------22-8
6-) GALATASARAY-19-11
7-) Pana-------------18-12
R.Madrid--------16-14
9-) Daçka-----------14-16
10-)Laborel---------14-16
11-)Efes-------------11-19
12-)Milan------------10-20
13-)Kazan-----------6-24
14-)Brose------------5-25
15-)Kızılyıldız--------4-26
16-)Zalgiris----------3-27
Buda benim tahminim, şampiyonluk adaylarım Seraphin'i alırsa Bartzokas'lı Barcelona ve pota altına Augustine alıp, Freeland'in de iyileştiğini farz ederek CSKA.
Kızılyıldızın şuan kadrosu net değil, R.Madrid bence sezonun hayal kırıklığı olur, Milan'da Repesa'nın yanlış Pg seçimleri(Kalnietis-Hickman) yüzünden son sıralarda kalır.
Daçka eğer pota altına domine edecek bir uzun katamazsa F8 hikaye olur zaten seyirci desteğide yok, üst düzey bir 5 numarayla F8 yaparlar.
Şampiyonluk adayları arasında gösterilen Pana şutu berbat Calathes ve geçen sene koş koş oynayan Laborel'de ters orantılı olarak sisteme cuk diye oturan Bouruisis, Pana'da Madrid'te ki haline döner, Pana son sıralardan F8 ancak yapar.
Oly Spanoulis zorlamaz ve batırmazsa sağlam F4 adayı, Hackett-Lojeski-Papanikalaou-Printezis-Young kusursuz beşi sağlıklı kalırsa final oynayabilirler.
Macabbi iyi bir 5 numara arıyolar eğer Barca değilde Seraphin'i Macabbi alırsa f4 belki yapabilirler ama bu Pg'lerle şampiyonluk için şansları bence yok.
Efes'te Heurtel dışında bir tane yaratıcı oyuncu yok, kötü bir sezon bekliyor onları.
GALATASARAY; Kadrolar üzerinden gidiyoruz ama şunu da ekleyelim şuan EL'de en etkin 3 taraftar grubundan biriyiz. Her pozisyonda en az 2 tane ve farklı yönleri olan oyuncularımız mevcut, eksiğimiz belki takıma net hakim oynat Pg diyebiliriz, onun dışında ön saha pres oyuncularımız var, şutör uzunlar var, post-up uzunu var-çember savunucusu var, keskin şutör var, üst düzey delici var, şapkadan tavşan çıkartan var, rotasyon geniş, basketbol IQ'sü yüksek oyuncularımız var ve takıma hakim koçumuzda var, geriye çıkıp oynamak kalıyor, ben takıma inanıyorum, takım savunmasında sıkıntıda yaşamayız, bireysel anlamda da zaten rotasyon geniş ve 1 takviye yapabilecek kredimizde var, eğer ağır sakatlık yaşayan oyuncumuz olmaz ve paralar gününde ödenirse F8 banko yaparız, F4 içinde şansımız var.
Hedef koymakla uçmak farklı şeyler. Plan proje dahilinde 2-3 sene içinde F4 bizi kesmez diyebilirsin ama bu söylem şuan ütopya. Top 8 ve Ligde Final başarıdır benim nezlimde
Sent from my iPhone using Tapatalk
F4 e kalabilmemiz için ilk 4 içinde bitirmeliyiz sıralamada yoksa hayal olur 8. Bitirsek csk ezer geçer aynı şekilde FB ve barca da öyle elemede ev sahibi avantajı cok önemli gerçekten .
Geçen sene FB normal sezonu 8-2 ile, CSKA ise 9-1 ile geçmiş. Top 16 turunu FB 11-3, CSKA 10-4 ile tamamlamış. Play off turunu iki takım da 3-0 ile geçti. Yani F4 öncesi iki ekip de toplam 22-5 yapmış. Bu sene geçen sezona göre daha zorlu geçecek. 4-5 mağlubiyetli senaryolar bana fazla iyimser geliyor.
Ben bu sene FB'nin geçen seneki başarısını gösteremeyeceğini düşünüyorum. Tüm iddialı takımlar defolarını onarmaya çalışırken FB yerinde saydı. Oyun kurucuları halen 35'e merdiven dayayan ve Euroleague için yetersiz Dixon ile 6. adamlıktan kurtulamayan Sloukas...
Sadece Udoh-Vesely ikilisini korumaları iyi oldu. Ama yedekler hala Barış Hersek ve Antic. Antic 1 sene daha yaşlandı...
Transferde Ahmet bir sürpriz yapmazsa Bence hiç ihtiyaçları olmayan Nunnally'i aldılar...
Yanlış anlaşılmasın, halen iyi kadroları var ama ben Top 3'e yazmıyorum FB'yi...
Geçen sene tarihin en kötü Euroleague sezonuydu, bu sene o kadar kötü değil...
Udoh vesely ve bogdanovic bu Euroleage için fazla iyiler evet kadro kaliteleri yerinde kaldı oyun kurucu olarak Dixon yetersiz ama 2 senedir final four oynuyorlar o şekilde yada bu şekilde o yüzden yazdım . Ama tabiki bu FB olmaz maccabi olabilir yada pana iyi hamleler yaptı onlar olabilir ama genelde ilk 4 takım la öteki 4 takım arasında cok büyük fark oluyor birde ev sahibi avantajı oluyor ben onu söylemek istedim . Mesela barca csk mı istersin real yada labarol mi ? Bu takımları küçümsediğim anlamına gelmesin sakın arada kalite farkı çok görünüyor şuanda