Euroleague 2016/2017 Sezonu

Milano'da geçen senelerden sabıkalı olsa da baya iyi takım oldu. Hickman, Pascolo, Radu ve Zoran Dragic baya güzel hamleler. Gentile takımda kaldı. Simon, Sanders, Mclean gibi oyuncuları var. Yapıyı oturturlarsa baya tehlikeli takım.

1-) CSKA------------26-4
2-) Barca------------25-5
3-) fülker------------24-6
4-) Oly---------------23-7
5-) Macabbi---------22-8
6-) GALATASARAY-19-11
7-) Pana-------------18-12
:cool: R.Madrid--------16-14
9-) Daçka-----------14-16
10-)Laborel---------14-16
11-)Efes-------------11-19
12-)Milan------------10-20
13-)Kazan-----------6-24
14-)Brose------------5-25
15-)Kızılyıldız--------4-26
16-)Zalgiris----------3-27

Buda benim tahminim, şampiyonluk adaylarım Seraphin'i alırsa Bartzokas'lı Barcelona ve pota altına Augustine alıp, Freeland'in de iyileştiğini farz ederek CSKA.

Kızılyıldızın şuan kadrosu net değil, R.Madrid bence sezonun hayal kırıklığı olur, Milan'da Repesa'nın yanlış Pg seçimleri(Kalnietis-Hickman) yüzünden son sıralarda kalır.

Daçka eğer pota altına domine edecek bir uzun katamazsa F8 hikaye olur zaten seyirci desteğide yok, üst düzey bir 5 numarayla F8 yaparlar.

Şampiyonluk adayları arasında gösterilen Pana şutu berbat Calathes ve geçen sene koş koş oynayan Laborel'de ters orantılı olarak sisteme cuk diye oturan Bouruisis, Pana'da Madrid'te ki haline döner, Pana son sıralardan F8 ancak yapar.

Oly Spanoulis zorlamaz ve batırmazsa sağlam F4 adayı, Hackett-Lojeski-Papanikalaou-Printezis-Young kusursuz beşi sağlıklı kalırsa final oynayabilirler.

Macabbi iyi bir 5 numara arıyolar eğer Barca değilde Seraphin'i Macabbi alırsa f4 belki yapabilirler ama bu Pg'lerle şampiyonluk için şansları bence yok.

Efes'te Heurtel dışında bir tane yaratıcı oyuncu yok, kötü bir sezon bekliyor onları.

GALATASARAY; Kadrolar üzerinden gidiyoruz ama şunu da ekleyelim şuan EL'de en etkin 3 taraftar grubundan biriyiz. Her pozisyonda en az 2 tane ve farklı yönleri olan oyuncularımız mevcut, eksiğimiz belki takıma net hakim oynat Pg diyebiliriz, onun dışında ön saha pres oyuncularımız var, şutör uzunlar var, post-up uzunu var-çember savunucusu var, keskin şutör var, üst düzey delici var, şapkadan tavşan çıkartan var, rotasyon geniş, basketbol IQ'sü yüksek oyuncularımız var ve takıma hakim koçumuzda var, geriye çıkıp oynamak kalıyor, ben takıma inanıyorum, takım savunmasında sıkıntıda yaşamayız, bireysel anlamda da zaten rotasyon geniş ve 1 takviye yapabilecek kredimizde var, eğer ağır sakatlık yaşayan oyuncumuz olmaz ve paralar gününde ödenirse F8 banko yaparız, F4 içinde şansımız var.
Geçen sene FB normal sezonu 8-2 ile, CSKA ise 9-1 ile geçmiş. Top 16 turunu FB 11-3, CSKA 10-4 ile tamamlamış. Play off turunu iki takım da 3-0 ile geçti. Yani F4 öncesi iki ekip de toplam 22-5 yapmış. Bu sene geçen sezona göre daha zorlu geçecek. 4-5 mağlubiyetli senaryolar bana fazla iyimser geliyor.

Barca-Real-FB-Maccabi-Pana-Oly-CSKA teorik olarak konuşacak olursak birbirini deplasmanda yenemez. Hadi CSKA 1-2 galibiyet çıkarsın. Ek olarak Kazan-GS-Laboral-Milano ve hatta Daçka ve Efes deplasmanları da öyle galibiyet yazılacak deplasmanlar değiller. Lider bitirecek takımın 7-8'den daha az mağlubiyet alması sürpriz olur.
Teşbihte hata olmasın ama geçen sezon ligde elini kollunu sallaya sallaya şampiyon olması gereken FB normal sezonda 6 mağlubiyet aldı, Türkiye liginde.

Hedef koymakla uçmak farklı şeyler. Plan proje dahilinde 2-3 sene içinde F4 bizi kesmez diyebilirsin ama bu söylem şuan ütopya. Top 8 ve Ligde Final başarıdır benim nezlimde

Sent from my iPhone using Tapatalk

F4 e kalabilmemiz için ilk 4 içinde bitirmeliyiz sıralamada yoksa hayal olur 8. Bitirsek csk ezer geçer aynı şekilde FB ve barca da öyle elemede ev sahibi avantajı cok önemli gerçekten .

Hedef koymakla uçmak farklı şeyler. Plan proje dahilinde 2-3 sene içinde F4 bizi kesmez diyebilirsin ama bu söylem şuan ütopya. Top 8 ve Ligde Final başarıdır benim nezlimde

Sent from my iPhone using Tapatalk

Emre rasyonel düşüncene öncelikle katılıyorum Top 8 ve ligde final başarıdır gerçekten...
Ancak basketbol süprizlere açık bir spor. İyi bir kimya yakalarsan uçabilirsinde. Hatırlar mısın bilmem, Zalgiris Euroleague şampiyonu olduğunda, sene başında o sene ilk kez Euroleague'e giden ve sansasyonel transferler yapan FB kadar şans tanınmıyordu. Öyle böyle değil, tüm favorileri ezerek Euroleague'i aldılar o sezon...
Uçar mıyız, o şekil bir kimyayı yakalar mıyız bilemem, ama uçma potansiyelimiz var...
Ben Ergin Ataman'ın bu huyunu seviyorum. Herkesin asla başaramazsın dediği şeyleri yapmaya kendini endeksliyor...Bazen başarıyorda...

F4 e kalabilmemiz için ilk 4 içinde bitirmeliyiz sıralamada yoksa hayal olur 8. Bitirsek csk ezer geçer aynı şekilde FB ve barca da öyle elemede ev sahibi avantajı cok önemli gerçekten .

Ben bu sene FB'nin geçen seneki başarısını gösteremeyeceğini düşünüyorum. Tüm iddialı takımlar defolarını onarmaya çalışırken FB yerinde saydı. Oyun kurucuları halen 35'e merdiven dayayan ve Euroleague için yetersiz Dixon ile 6. adamlıktan kurtulamayan Sloukas...

Sadece Udoh-Vesely ikilisini korumaları iyi oldu. Ama yedekler hala Barış Hersek ve Antic. Antic 1 sene daha yaşlandı...

Transferde Ahmet bir sürpriz yapmazsa Bence hiç ihtiyaçları olmayan Nunnally'i aldılar...

Yanlış anlaşılmasın, halen iyi kadroları var ama ben Top 3'e yazmıyorum FB'yi...

Geçen sene tarihin en kötü Euroleague sezonuydu, bu sene o kadar kötü değil...

Geçen sene FB normal sezonu 8-2 ile, CSKA ise 9-1 ile geçmiş. Top 16 turunu FB 11-3, CSKA 10-4 ile tamamlamış. Play off turunu iki takım da 3-0 ile geçti. Yani F4 öncesi iki ekip de toplam 22-5 yapmış. Bu sene geçen sezona göre daha zorlu geçecek. 4-5 mağlubiyetli senaryolar bana fazla iyimser geliyor.

Ben aynı şekilde düşünmüyorum, bence lig daha ciddiye alınacak çünkü Top16 aşaması yok, üstelik oynanacak maçlara bakıldığında kendinden zayıf daha çok takımla oynayacaksın, yani yop16 gibi sadece oturmuş takımlar değil, örnek bir takım felaket sezon geçirse bile sene sonuna kadar oynayacaksın, ben altta kesin kopmalar olacağını düşünüyorum, üstelik eski sistemde garantileyip rahat oynadığın maçlar vardı(üst taraf adına) şimdi öyle bir lüksüde yok iddalı takımların, bu hafta kasmayalım üst turu garantiledik, 2-3 oyuncuyu dinlendirelim hikaye oldu.

Şunu da net söylemekte fayda var taraftarın işin içinde olmayan takımlar bence F8 yapamaz.(Daçka-Efes-Kazan), değişen kurallarla birlikte yugoslav faulü kalktığınıda düşünürsek seyirci daha da değer kazandı. Kızılyıldızın son halini bilmiyorum ama min 2-3 iyi oyuncu alamazlarsa Zalgris-Brose-Kızılyıldız-Kazan erken koparlar, 22-5 yaparken top 16 da kek 4 maç eksiliyordu, aslında sistem geniş kadrolular için zorlaşmadı aksine kolaylaştı, bizde zaten o yüzden geniş kadro kurduk. Takımların elinde artık 3 iyi oyuncuyla F8 yapmaları hayal min. 7-8 arası olmalı + yan parçalar.

Bugün fülkere bakıyorum elinde buraları oynayabilecek 10(Sloukas-dixon-nunnally-Udoh-Vesely-Melih-Bogdanoviç-kalinic-datome-antic) tane oyuncu var, bizde bu sayı 11(Dentmon-russ-Daye-Krstic-Diebler-Schilb-Micov-Sinan-Thompson-Tyus-Göksenin) kondisyonu, sakatlıkları ve rotasyonları zorlayacak bir durum ve bu durumda da takımda kaliteli oyuncu sayısı yüksek olan takımlar 2 adım öne geçiyor, geçen sene 22-5 yapan bu sene 25-5 hemde takımı koruyup pota altına 2 kaliteli isimde katan (Augustine ve sakatlıktan dönen Freeland) Cska rahat yapar.

Fikstürde dar rotasyonlu takımlarla son haftalarda karşılaşmak çok büyük avantaj olacak.

Ben bu sene FB'nin geçen seneki başarısını gösteremeyeceğini düşünüyorum. Tüm iddialı takımlar defolarını onarmaya çalışırken FB yerinde saydı. Oyun kurucuları halen 35'e merdiven dayayan ve Euroleague için yetersiz Dixon ile 6. adamlıktan kurtulamayan Sloukas...

Sadece Udoh-Vesely ikilisini korumaları iyi oldu. Ama yedekler hala Barış Hersek ve Antic. Antic 1 sene daha yaşlandı...

Transferde Ahmet bir sürpriz yapmazsa Bence hiç ihtiyaçları olmayan Nunnally'i aldılar...

Yanlış anlaşılmasın, halen iyi kadroları var ama ben Top 3'e yazmıyorum FB'yi...

Geçen sene tarihin en kötü Euroleague sezonuydu, bu sene o kadar kötü değil...

Udoh vesely ve bogdanovic bu Euroleage için fazla iyiler evet kadro kaliteleri yerinde kaldı oyun kurucu olarak Dixon yetersiz ama 2 senedir final four oynuyorlar o şekilde yada bu şekilde o yüzden yazdım . Ama tabiki bu FB olmaz maccabi olabilir yada pana iyi hamleler yaptı onlar olabilir ama genelde ilk 4 takım la öteki 4 takım arasında cok büyük fark oluyor birde ev sahibi avantajı oluyor ben onu söylemek istedim . Mesela barca csk mı istersin real yada labarol mi ? Bu takımları küçümsediğim anlamına gelmesin sakın arada kalite farkı çok görünüyor şuanda

Udoh vesely ve bogdanovic bu Euroleage için fazla iyiler evet kadro kaliteleri yerinde kaldı oyun kurucu olarak Dixon yetersiz ama 2 senedir final four oynuyorlar o şekilde yada bu şekilde o yüzden yazdım . Ama tabiki bu FB olmaz maccabi olabilir yada pana iyi hamleler yaptı onlar olabilir ama genelde ilk 4 takım la öteki 4 takım arasında cok büyük fark oluyor birde ev sahibi avantajı oluyor ben onu söylemek istedim . Mesela barca csk mı istersin real yada labarol mi ? Bu takımları küçümsediğim anlamına gelmesin sakın arada kalite farkı çok görünüyor şuanda

Bence, Dixon ın yetersiz olduğu düşüncesi, bizim alt seviye gördüğümüz bir takımdan gelmesinden kaynaklanıyor. Geçen seneki performansı ile değerlendirirsek en etkili 3-4 oyun kurucudan biriydi. Delaney ile falan kıyaslamamak lazım, takımdaki rol gereği bir oyuncunu 25-30 sayı atmıyor.
Sloukas da bakarsanız son 4 senede 3 kez f4 oynadı, sakatlık yaşamazsa gene ortalamanın üstünde katkı verecektir.
Antic den beklenen 25-30 dakika oynayıp pota altını domine etmesi değil, sakatlık olmazsa süresi 20 dakika civarında kalır. Nasıl Mccallum kolay faul alıyıyorsa Antic de aynısını pota altında yapıyor. Zaten fiziğiyle değil, tecrübesi ve zekasısıyla oynayan bir oyuncu. Nocioni, Reyes oynuyorsa on kere oynar.
Birde işin diğer yönü var, Bogdanovic ve Vesely bu sene daha tecrübeli olacaklar, kalinic daha güvenli, geçen sene sonunda bıraktığı yerden başlayacak. Datome ve Udoh için zaten kimsenin söyleyecek olumsuz sözü olduğunu düşünmüyorum, ne oyun ne de karakter olarak.
Bence Pana (sanırım deplasmanda yenemediğimiz tek takım onlar kaldı el de), Maccabi ile kıyaslamak biraz haksızlık olur.
Eğer sakatlık olmazsa f4 sürpriz olmaz ama sonrası için hiçbir takım için kazanır diyemem.
Nunnaly hakkında tek bildiğim, burada çok istendiğiydi. Basketbol bilgilerini takdir ettiğim insanlar, dolayısıyla iyi olur diye düşünüyorum.
Obradovic de önemli bir artı.
Melih, Ahmet, Barış... Her katkı, ligde olsun, el de olsun farketmez, başarı şansımızı arttırır.

Real Serrod'u,Barca Satoransky ve Abrines'i kaybetti.Maccabi zaten geçen yıl kötüydü.Bunlar defo onarmaktan ziyade temel attılar.Pana biraz defo onarmaya çalıştı.Cska da Fener de kendi oyuncularını tutarak büyük iş başardı,Cska üstüne pota altı rotasyonunu Augustine ile genişletti.Lig maratonunun ne getireceğini kestirmek zor çok sert bir sezon olacak.25 galibiyetler falan görülmesini beklemiyorum.Geçen sene Top 16 ölüm grubu nasıl kaotik yapıda olduysa ve dereceler birbirine yakın olduysa yine benzer bir sahne olur çünkü sürpriz yenilgiler bolca olacak.

Bizim sabırlı olmamız lazım ve Kazan,Daçka,Efes,Milano,Brose,Zalgiris gibi bize daha denk sayılabilecek takımlara karşı olabildiğince maç kazanmak içeri dışarıda.

final 4'a kimin kalacağını söylemek için çok erken daha ama final 8'e kimlerin kalacağı 3 aşağı 5 yukarı belli CSKA, Ülkerspor, Real Madrid, Barcelona ve daçkanın (5numarada sıkıntı yaşamazlarsa) f8de ki yerleri hemen hemen garanti geriye kalan 3 sıra için ise bizim karşımızda çok ciddi rakipler olacak olympiacos, panathinaikos, Maccabi Tel Aviv. Bu kadroya Final 4 için en önemli adaylardan biri demek hayal satmaktan başka bir şey değildir takıma gerçekçi hedefler koymalıyız ki sezon sonunda o hedef doğrultusunda başarılıyız yada başarısızız diyebilmeliyiz bu kadronun hedefi ligde final euroleague'de top8 olmalı bana göre

"Ağaçtaki elmayı istiyorsan gökteki yıldızları hedefle"
Bu söz kimine göre Kofüçyus'a ait kimine göre anonim bir Çin atasözü. Kimin söylediğinden bağımsız içeriği bizi biraz ilgilendiriyor. F4'ün de şampiyonluğun da çok zor olduğunun hepimiz farkındayız zaten ve sene sonunda F4 olmadığında kimse koça "F4 dedin, yapamadın." demeyecek, en azından bizler demeyeceğiz. Diğer taraftan motivasyon için bu tarz söylemlerin faydalı olduğunu düşünüyorum. F8, F4 lafla olmuyor diyene de saygım var ama motivasyon için F4 diyene de saygı gösterilmeli.
Takım için hiç bir transfer yapılamayıp, teknik ekip ve oyuncular yan gelip yatsa ve F4 yapacağız deseler hayal satmak olur ama şu haliyle motivasyon için söylenmiş sözü hayal satmak olarak tanımlamak ağır kaçıyor.

Kombine sayısının 4000'lere ulaştığı söyleniyor. Umarım doğrudur. 5500-6000 civarı kombine bile satılsa, bu salon ortalamasının 8000'leri bulması gerek. Bu durumda F8 için Daçka'nın önüne geçeriz. Daçka top 8 adayları arasında ilk 5 içerisinde ise bu durumda biz zaten F4 adayı oluyoruz.