Euroleague 2017/2018 Sezonu

Zalgiris bu sezon derece yapar, onlardan sürpriz bekliyorum. Saras da bişeyler kanıtlamak istiyor. Ayakları yere daha sağlam basıyor bu sezon Zalgiris'in.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Efes ilk yarıyı deplasmanda 12 farkla önde kapattı. Baskonia da ilk 10 dakikada Madrid'e 36 attı.

Asıl olay Madrid maçında. Baskonia deplasmanında ilk yarı 44 atıp 20 fark yediler. Baskonia 20 dakikada neredeyse 70 atıyordu Madrid'e. Eğer böyle devam ederse çok enteresan bir skor çıkabilir.

Efes 20 sayı farkla kazandı deplasmanda. Baskonia 88 attı Madrid'e ve daha son çeyrek başlamadı.

Vay be yuce Real, 30 sayi fark yedin, eksigi fazlasi yok tam 30 sayi, simdi bizim garibanlar yarin 30 sayida yese laf etmeyecegim. Realin tarihinde kac tane vardir 30 sayi fark ile yenilmek bilmiyorum ama yilin suprizi olmustur bu simdiden.

Dün gece çok ilginç sonuçlar çıktı gerçekten. Efes'in kadrosunu beğendiğimi söylemiştim sezon başlamadan, meyvelerini de yavaş yavaş alıyorlar.
Özellikle Tavares'e parantez açmak istedim; fiziği inanılmaz kuvvetli görünüyor, boyu ve atletizmi de o fiziğe göre inanılmaz. Kaç pozisyonda rakibi çembere soktu hatırlamıyorum. Böyle ritmini bularak devam ederse Avrupa'da karşısında durabilecek bir 5 numara görmüyorum.

Dün akşamki Vitoria Real maçında arkadaşlarıma Baskonia kadrosu oturdu yavaş yavaş da maç kaybetmemeye başlarlar demiştim . Sonuçta bizim takımımız gibi sıfırdan kadrosu kuruldu denebilirdi. Nitekim oyunu kontrol altına alabilen bir koç ve doğru rotasyonda izlemesi inanılmaz keyifli olan bu takım Real ' e 30 sayı fark attı. Rotasyona gidilmeseydi 40 ' ın üzerinde bir fark izleyebilirdik diye düşünüyorum . Real cephesinde işler hiç olumlu gitmiyor. 18 yaşındaki çocuğa bu kadar sorumluluk vermek bence hiç mantıklı değil . Basketbol zekası ve fiziği yaşının üzerinde olsa da duygusal olarak hala çocuk . Kaçırdığı atışlar psikolojik olarak onu fazlasıyla etkiliyor . EL sayı kralı olabilir ama kullandığı top ve attığı sayı itibariyle bence Shved ' den farkı yok . Çok iyi bir gelecek vaat ediyor ama böyle giderse basketbolu gelişmeyecek aksine mental olarak çöküş yaşayacak Doncic . Llul acilen geri mi döner yoksa 1 tane oyun kurucu mu bulurlar bilemiyorum ama Real ' i bu gidişle İlk 4 ' ün dışında görürüz . (SON 5 MAÇ 4 YENİLGİ )

Efes yirmi sayı fark attı ama oyun olarak karşılığı bu muydu maçın emin değilim. Bizim Errick Mccollum inanılmaz üçlük attı. Hemen hepsi de el üstü ve yayın ortasından. Yani belirli bir oyun planı dahilinde gelmedi sayılar. Karambol. Pana maçında belli olur Efes'in durumu biraz. Orada böyle zorlama şutlar girmezse işleri zor. 15-16 galibiyete ihtiyaçları var play-off için. Bizim geçen seneki başlangıcımız gibi başladılar o yüzden iyi bir seri yapmaları lazım.

Hücumdan ziyade Maccabi gibi skorla yaşayan bir takımı İsrail'de 71 de tutmak büyük başarı.

Dün akşamki Vitoria Real maçında arkadaşlarıma Baskonia kadrosu oturdu yavaş yavaş da maç kaybetmemeye başlarlar demiştim . Sonuçta bizim takımımız gibi sıfırdan kadrosu kuruldu denebilirdi. Nitekim oyunu kontrol altına alabilen bir koç ve doğru rotasyonda izlemesi inanılmaz keyifli olan bu takım Real ' e 30 sayı fark attı. Rotasyona gidilmeseydi 40 ' ın üzerinde bir fark izleyebilirdik diye düşünüyorum . Real cephesinde işler hiç olumlu gitmiyor. 18 yaşındaki çocuğa bu kadar sorumluluk vermek bence hiç mantıklı değil . Basketbol zekası ve fiziği yaşının üzerinde olsa da duygusal olarak hala çocuk . Kaçırdığı atışlar psikolojik olarak onu fazlasıyla etkiliyor . EL sayı kralı olabilir ama kullandığı top ve attığı sayı itibariyle bence Shved ' den farkı yok . Çok iyi bir gelecek vaat ediyor ama böyle giderse basketbolu gelişmeyecek aksine mental olarak çöküş yaşayacak Doncic . Llul acilen geri mi döner yoksa 1 tane oyun kurucu mu bulurlar bilemiyorum ama Real ' i bu gidişle İlk 4 ' ün dışında görürüz . (SON 5 MAÇ 4 YENİLGİ )

Doncic çocuk olabilir ama lider olmayı kesinlikle hakediyor. Tercihlerinin bazılarında hata yapsa da hala hem iyi bir skorer, hem de saha görüşü çok iyi. Yaşından çok daha olgun karar vermede ve sorumluluk almaktan kaçmıyor. Llull olsa o da gereksiz zorlamalarda bulunacak, atışları isabetli olunca da olgun seçimler yapmış olacaktı. Ama unutmayalım Real Madrid hücumunun en önemli nirengi noktalarından biri Ayon sakat. Onun hem perdeleme becerileri hem oyun görüşü hem Doncic'le ikili hücumları en çok aranan durum şu anda. Doncic elinden geleni yapıyor. Yaptığı en kötü şey gereğinden fazla üçlük kullanması. Bu konuda Shved'le yarışabilir ama hem asiste hem de ribaunda olan katkıları Shved'den çok daha fazla. Doncic şu an da De Colo ile birlikte Avrupa'nın en iyi guardı. Shved' de onlarla birlikte gelir. Ayon dışında, Kuzmic de eksik. Ribaundlar da tamamen eziliyor Madrid. Bunu çözmeden de maçlardan galip ayrılmaları Doncic olsa bile zor. Ama evindeki Malaga maçını alacaktır inanıyorum.Unutmayalım ki Baskonia geçen sene de Fenere Baskonia'da 30 sayı fark attı. ama sonunda Fener şampiyon oldu. Bu ikisinin arasındaki güç farkını göstermez. Ne Reali güçsüz bir takım yapar, ne de baskoniayı çok harika bir takım. Bu maçtaki fark tamamen koçlar arasındaki farktan kaynaklanıyor.

Son düzenleme:
Real Madrid'de Llull,Kuzmic ve Ayon'dan sonra Randolph yeniden sakatlanmış.En az 1-1,5 ay yokmuş. Real Madrid bu kadar sakatla tabi ki kazanamaz. Düzeni tamamen bozulmuş. Sadece Doncic'le olmaz ki. Bu sene lanetli gibiler.

Doncic çocuk olabilir ama lider olmayı kesinlikle hakediyor. Tercihlerinin bazılarında hata yapsa da hala hem iyi bir skorer, hem de saha görüşü çok iyi. Yaşından çok daha olgun karar vermede ve sorumluluk almaktan kaçmıyor. Llull olsa o da gereksiz zorlamalarda bulunacak, atışları isabetli olunca da olgun seçimler yapmış olacaktı. Ama unutmayalım Real Madrid hücumunun en önemli nirengi noktalarından biri Ayon sakat. Onun hem perdeleme becerileri hem oyun görüşü hem Doncic'le ikili hücumları en çok aranan durum şu anda. Doncic elinden geleni yapıyor. Yaptığı en kötü şey gereğinden fazla üçlük kullanması. Bu konuda Shved'le yarışabilir ama hem asiste hem de ribaunda olan katkıları Shved'den çok daha fazla. Doncic şu an da De Colo ile birlikte Avrupa'nın en iyi guardı. Shved' de onlarla birlikte gelir. Ayon dışında, Kuzmic de eksik. Ribaundlar da tamamen eziliyor Madrid. Bunu çözmeden de maçlardan galip ayrılmaları Doncic olsa bile zor. Ama evindeki Malaga maçını alacaktır inanıyorum.Unutmayalım ki Baskonia geçen sene de Fenere Baskonia'da 30 sayı fark attı. ama sonunda Fener şampiyon oldu. Bu ikisinin arasındaki güç farkını göstermez. Ne Reali güçsüz bir takım yapar, ne de baskoniayı çok harika bir takım. Bu maçtaki fark tamamen koçlar arasındaki farktan kaynaklanıyor.

Kesinlikle katılıyorum . Shved ' den farkı yok derken skor anlamında bahsetmiştim . Shved e göre oyun görüşünün çok daha iyi olduğunu biliyorum da bahsettiğin gereksiz zorlama 3 sayılık atışlar çoğu hücümda takımına -3 olarak geri dönüyor . Ayrıyetten Carroll ' un hak ettiği süreleri almadığını düşünüyorum . Doncic ve Carroll oyunda olsa ben 3 sayılık atışları Carroll ' un atmasını isterim . Oyunun kaçıncı dakikasında girerse girsin alev alırcasına attığı 3 sayılık isabetleri gerçekten muazzam . Ergin Ataman ' ın geçen sene bazı oyunculara yaptığı mobing uygulamasına benzer bir durum var sanırım . Tek bir hatasında Carroll 'u benchte görüyoruz . Topu elinde tutmayı istemeyen bir forveti bence oyunun her dakikasında oyunda tutabilir .

Kesinlikle katılıyorum . Shved ' den farkı yok derken skor anlamında bahsetmiştim . Shved e göre oyun görüşünün çok daha iyi olduğunu biliyorum da bahsettiğin gereksiz zorlama 3 sayılık atışlar çoğu hücümda takımına -3 olarak geri dönüyor . Ayrıyetten Carroll ' un hak ettiği süreleri almadığını düşünüyorum . Doncic ve Carroll oyunda olsa ben 3 sayılık atışları Carroll ' un atmasını isterim . Oyunun kaçıncı dakikasında girerse girsin alev alırcasına attığı 3 sayılık isabetleri gerçekten muazzam . Ergin Ataman ' ın geçen sene bazı oyunculara yaptığı mobing uygulamasına benzer bir durum var sanırım . Tek bir hatasında Carroll 'u benchte görüyoruz . Topu elinde tutmayı istemeyen bir forveti bence oyunun her dakikasında oyunda tutabilir .

Jaycee Carroll muazzam bir set şutör olsa da artık devri kapanmak üzere olan bir şutör. Topu yere vuramayan set şutörler artık Avrupa basketbolunda en azından euroleaguede çok fazla yer almıyor. Artık neredeyse herkes topu yere vurabiliyor. Aklıma Janning,Salin, San Emeterio gibi şutörler geliyor bu oyunculara bile pozisyon hazırlanırken kendileri de topu yere vurabiliyorlar. Ama Jaycee Carroll bence bunun biraz dışında. Bence uygulanan mobbingden ziyade Real Madrid'in değişen oyun yapısı. Artık Doncic'in de skorerliğinde Carroll'un setleri biraz daha gereksiz bulunmuş olabilir ya da en azından oyun planında A,B planları arasında yer almıyor. Geçen sene ilk geldiğinde Diebler'da da biz aynı şeyleri yaşamıştık. Bir kaç maç hayli sönük geçirmişti. Daha sonra bir kaç maçta ise olağanüstü bir üçlük yüzdesi yakalamıştı. Ama yine de bence modern basketbolda topu yere vuramayan oyuncu kalmayacak gibi.

Kendi kendine fark atıp saçma top kayıplarıyla tekrar feneri geri getirdiler. Uzatmada da aynı şeyi yaptılar saçma top kayıplarıyla.

Turkish Airlines Euroleague'de 7. Haftanın Sonuçları, Puan Durumu ve 8. Haftanın Maç Programı:

7. Haftanın Sonuçları:

Maccabi Tel Aviv 72-92 Anadolu Efes

Panathinaikos 93-65 BC Khimki

Baskonia 105-75 Real Madrid

Unicaja Malaga 83-85 Zalgiris Kaunas

Fenerbahçe Doğuş 83-90 Olympiakos

Kızılyıldız 59-85 CSKA Moskova

Brose Bamberg 84-81 Barcelona

Valencia Basket 98-103 Olimpia Milano

rJXGB1.png

8. Haftanın Maç Programı:

BC Khimki - Maccabi Tel Aviv