Euroleague 2017/2018 Sezonu

Euroleague'de sekizinci haftanın istatistik liderleri:

VERİMLİLİK PUANI

1. Nick Calathes (Panathinaikos) 42
2. Jan Vesely (Fenerbahçe Doğuş) 30
3. Thomas Robinson (BC Khimki) 29
4. Luka Doncic (Real Madrid) 28
5. Kyle Hines (CSKA Moskova) 27

SAYI

1. Jan Vesely (Fenerbahçe Doğuş) 31
2. Nick Calathes (Panathinaikos) 29
3. Brock Motum (Anadolu Efes) 21
4. Alexey Shved (BC Khimki) 21
5. Taylor Rochestie (Kızılyıldız) 20

RİBAUND

1. Thomas Robinson (BC Khimki) 13
2. Nikola Milutinov (Olympiakos) 12
3. Jason Thompson (Fenerbahçe Doğuş) 12
4. Luka Doncic (Real Madrid) 10
5. Nick Calathes (Panathinaikos) 9

ASİST

1. Nick Calathes (Panathinaikos) 10
2. Kostas Sloukas (Fenerbahçe Doğuş) 9
3. Brad Wanamaker (Fenerbahçe Doğuş) 9
4. Vasilije Micic (Zalgiris Kaunas) 8
5. Guillem Vives (Valencia Basket) 7

TOP ÇALMA

1. Norris Cole (Maccabi Tel Aviv) 6
2. Pierre Jackson (Maccabi Tel Aviv) 4
3. Kostas Sloukas (Fenerbahçe Doğuş) 3
4. Kyle Hines (CSKA Moskova) 3
5. Mo Soluade (Unicaja Malaga) 3

BLOK

1. Sergey Monia (BC Khimki) 4
2. Nikita Kurbanov (CSKA Moskova) 3
3. Kevin Seraphin (Barcelona) 2
4. Kyle Hines (CSKA Moskova) 2
5. James Gist (Panathinaikos) 2

Fenerbahçe belki de kağıt üstünde en büyük rakibini deplasmanda yenip rüştünü tekrar ispat etti tebrik etmek lazım. Forumda bazı arkadaşlar inanmasa da Obra kadabra diye bir şey var bir adam bu kadar şey kazanmışken hala bunu inkar etmemek lazım. Bugün maç sonunda 3 uzuna dönmesi filan gerçekten diğer koçlardan hep bir adım önde Obradovic çok özel bir adam.

Efes'e gelince ben kazanmalarını bekliyordum açıkcası Pao'ua karşı bu maçı. Üstelik kazanılan 2 deplasman maçının yanıltıcı olduğunu düşünmeme rağmen kazanmalarını bekliyordum zira Pao'nun deplasmanlardan kolay maç çalacak bir kadrosu yok, büyük yaratıcılık problemleri var bence. Ama herhalde Efes'in yıllardır bir şekilde maç kaybedildiğini unutmuşum. Ne yaptılar ettiler bir şekilde Calathes'ten 29 sayı yiyip kaybetmeyi başardılar. McCollum'un son topta fast break varken frene basıp kullanmaya çalıştığı top filan aman Allah'ım yani insan düşündükçe aklını yitirir.

Fenerbahce bu yil ilk 8 yapamaz diyecem de millet basima keper diye korkuyom :) yine de demis olayim da :) bir basket uzmaninin fikirleri yabana gitmesin :)

Ben de ters totem olmasın diye demiyorum açıkçası [emoji1] Geçen hafta çift haneden, bu hafta yaklaşık 20 den maçı veriyorlardı son anda kurtuldular. Bahar dönemi vites atarlar gibi orası ayrı ama yeni sistem gereği şu haftalar da önemli oluyor ister istemez.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ben de ters totem olmasın diye demiyorum açıkçası [emoji1] Geçen hafta çift haneden, bu hafta yaklaşık 20 den maçı veriyorlardı son anda kurtuldular. Bahar dönemi vites atarlar gibi orası ayrı ama yeni sistem gereği şu haftalar da önemli oluyor ister istemez.

Geçen sene, son 4 maçın 3 tanesini kaybetmişiz, Efes, Maccabi, Real mağlubiyetlerinden sonra tek basketle Barca yı kazanıp, Baskonia nın da sürpriz kaybıyla 5. olup Pana ile eşleşmiştik.

Sent from my iPad using Tapatalk

Abi ciddi misiniz ya gerçekten Fenerbahçe'yi 8 takımın birden sıralamada geçeceğinden. Yani nasıl bir ilk 8 bekliyorsunuz merak ettim cidden?

Güzel maçlar oluyor. Kısmen Maccabi, Real ve F.Doğuş'un maçları seyir zevki açısından yüksek oluyor açıkçası.
İlk 4 hafta sonucu tam Khimki-Valencia ikilisi ritmini yakaladı son 8'e kalırlar dedik lakin burasının kurtlar sofrası olduğunu son 3 hafta oyununda onlarda anladı. Üst üste mağlubiyetler alıp sıralamada geriye düştüler. Barcelona maçında izlediğim oyunla Valencia F8 dışında kalır. Deplasmanlarda Khimki maçı hariç varlık gösteremediler. Baskonia ise koç Martinez ile eski havasına çabuk büründü. Rakibi sıkan,yıpratıcı ve kolay kolay vazgeçmeyen basketbol oynamaya başladılar ki evlerinde kolay kolay maç kaybedeceklerini düşünmüyorum bu performansı devam ettirirlerse.
Maccabi'nin ne yapacağını kestiremiyorum daha. İnişli çıkışlı grafikleri var. Evlerinde 2 tane maç verdiler. (Oly-Efes) Pao ise F.doğuş maçından sonra açıldı ve beklediğimden daha iyi oynuyorlar o kadro kalitesi ile. Yine evlerinde maç vermiyorlar. Bu konuda geçen senenin en başarılı takımıydı. (14/15 iç saha galibiyeti) Cska ise Oly-Fbd-Real gibi direk rakipleriyle olan maçlarda savunma seviyesini yukarı çekmesi lazım yoksa daha mağlubiyet alacaktır onlara karşı. Öteki takımları her türlü yeniyor zaten. F.Doğuş'da 19-20 den maç veriyordu ama karşıdaki rakip Cska sonuçta. Onlar için Oly maçındaki kötü oyundan sonra, bu maçta iyi reaksiyon göstermeleri ilerisi için umut verici. Sıralamadaki gibi ilk 4 takım yerlerini kolay kolay kaybetmeyecektir. Sadece Real bayağı sıkıntılı durumda. Bu kadar fazla sakatlık yaşamaları talihsizlik. Bir ihtimal yerlerini kaybedebilirler.

Son düzenleme:
Dragic kardesler sanirim cift yumurta ikizi olsa gerek, Lakin Goran ile Zoran basketbol icin farkli yerleri var, Birisi ben basketbol icin yaratildim derken, digeri kim verdi elime bu basket topunu der gibi :)

Brose Basket geçen seneye göre basketbol anlayışını kaybetmiş desem yeridir . Pota altı savunması yok , dış atış savunması yok . 1 e 1 savunma oyuncusu 3 tane var 3 ü de veteran diye kabul edeceğim , sakatlıktan çıkmış oyuncular . (Zisis , Hickman , Hackett)Melli ve Strelnieks ciddi kayıp onlar için zira Daniel ' i saymıyorum bile

Zalgiris muazzam ötesi bir savunma yaptı Efes'e. Resmen kilitlediler hücumda. Efes adına üzüldüm, son anlarda çok basit hatalarla tek topa inen farkı açıp kaybettiler. Derrick Brown'ın gelişi muhakkak çehrelerini değiştirecektir ama sanki 2-3 oynayan savaşçı birine de ihtiyaçları var gibi. Ben olsam Adams ve Ledo ile yolları ayırıp ne vereceği daha belli olan iki ismi kadroya katardım yol yakınken. Çünkü şu an Simon'dan başka güvenilir el yok.

Efes'te oyun planı tam olarak belli değil gibi. Jankunas gibi dışardan şut atan bir 4 numarası olan takıma karşı Dunston,Stimac uzun ikilisi ile oynama planı tutmadı. Motum da eski takımına karşı beklediğim kadar iyi oynamadı. Ama Efes'te esas sorun kısalarda. Ledo,Mccollum,Adams ve Simon takımda liderlik yarışına giriyorlar. Hepsinde bir ego problemi var. Daha doğrusu hücumda kimin top kullanacağı belli değil. Liderlik yarışı var resmen. Dragic'te ilk maçında doğru işler de yaptı ama el üstü şutlar da kullandı. Perasovicin takımdaki paylaşımı iyi ayarlaması lazım bu takıma pas dağıtımı yapacak bir guard lazım. Herkes atıcı sanki takımda. Herkes bencil. BU takıma Huertas,Kalnietis,Jovic gibi bir guard lazımdı. Atıcı guardlar hücumu tıkıyor. Hem Perasovic Mccolluma da tahammül etmiyor. Hücum onun elinde eriyip gidiyor çoğu zaman. Bugun süresini de kısıtladı. Eğer kullanmayacaksan niye aldın Mccollum'u?

Bir de Efes'e karşı guardlar coşuyor. Doncic,Green,De Colo,Calathes,bugün de Ulanovas. Çok önemli maçlar oynadılar Efese karşı. 1-2-3 savunmasında sorun var.

Çekişmeye sahne olan maçta EA-Oly maçı 85-86 bitti . Eski oyuncumuz Jerrels maç topunu iğrenç kullanarak mağlubiyete neden oldu diyebiliriz.

Brose Basket geçen seneye göre basketbol anlayışını kaybetmiş desem yeridir . Pota altı savunması yok , dış atış savunması yok . 1 e 1 savunma oyuncusu 3 tane var 3 ü de veteran diye kabul edeceğim , sakatlıktan çıkmış oyuncular . (Zisis , Hickman , Hackett)Melli ve Strelnieks ciddi kayıp onlar için zira Daniel ' i saymıyorum bile

Brose, euroleague in en enteresan takımlarından birisi bence (diğeri de Baskonia). 2 senede Wanamaker, Strelnieks, Melli, Miller, Theiss, Causeur gibi isimleri kaybettiler, en zayıf dönemleri gibi görünüyor ama 5 galibiyetleri oldu.

Birileri Efes başkanı Tuncay Bey'e, GS ve ya BJK ile birleşme yapmazsa bu durumdan kurtulamayacığını anlatsa. Seneler geçti ve sadece 1 veya 2 Final Four katılımı gerçekleştirdiler

Brose, euroleague in en enteresan takımlarından birisi bence (diğeri de Baskonia). 2 senede Wanamaker, Strelnieks, Melli, Miller, Theiss, Causeur gibi isimleri kaybettiler, en zayıf dönemleri gibi görünüyor ama 5 galibiyetleri oldu.

Akşam kazandıkları takım Valencia , bence EL için gerçekten çok güçsüz bir ekip . Ne olursa olsun çift haneli farktan gelip kazanmak önemli ama Brose ' nin gidişatını hiç beğenmiyorum . Bunda elbette ki kaybettiği oyuncuların etkisi çok büyük , sürekli yeni bir yapılanmaya ve farklı oyun anlayışına gitmek zorunda kalıyorlar . Baskonia benim son 2 sezondur EL ' de favori takımım . Sıralaması ne olursa olsun izlemekten en çok keyif aldığım takım diyebilirim .Yeni Coach ' la bir ivme yakaladılar ki yakalayacaklarından bahsetmiştim .Umarım final four a yükselirler .

Birileri Efes başkanı Tuncay Bey'e, GS ve ya BJK ile birleşme yapmazsa bu durumdan kurtulamayacığını anlatsa. Seneler geçti ve sadece 1 veya 2 Final Four katılımı gerçekleştirdiler

Ben bu goruse katilmiyorum. Efesin, yillardan gelen bir basketbol kulturu ve seyircisi vardir. Sayisi cok olmasa da, oldukca duzgun ve iyi bir seyirci kitlesidir. Su an boyle bir duzeyde iken, markasinin, taskinlik yapip saha kapattiracak bir futbol seyircisi ile anilmasini istemezler.

Boylesine bir basketbol kulturune sahip kulubun, bu kadar kotu yonetilebilmesi ise gercekten cok enteresan. Yillarca Ergun Ozerhun'un yaptigi akla zarar transferleri ve batirdigi milyonlarca Eurolari seyretmekle yetindiler. O TBF sekreteri olunca, simdi Alper Yilmaz, onun biraktigi yerden (!) aynen devam ediyor. Sanirim o da, bir 10 yil sifir basari ile milyonlarini batirir takimin.

Soyle bir durum da var. Bana gore Anadolu Efes'in, su an Galatasaray veya Besiktas ile birlesmesi, onlarin sponsorluk stratejileri bakimindan yanlis olur. Hele ki, bizimle birlesmeleri, zira bizim (koyu) sari rengimiz, Efes'in rakibi Tuborg'u cagiristiracaktir. Onun disinda, muhtemelen Galatasaray Efes veya Besiktas Efes gibi bir isim icin izin alamayacaktir, alkol yasasindan oturu. Izin alsalar dahi, bu kuluplerin taraftarlarinin bir bolumu, kulubun bir alkol markasiyla anilmasini hos karsilamayacaktir. Galatasaray Anadolu Grup gibi bir isim de, "Efes" acisindan mantiksiz olacaktir.

Bu konuda bir sekilde "Anadolu Efes" olarka bir denge yakalanmis, ne olursa olsun bu sekilde devam etmek isteyeceklerdir.

Son düzenleme:
Fenerbahçe kazandı ama bir kez daha rakibin ikramıyla galip geldi. Zira öne geçme şansı varken Shved'in gereksiz 9 metre üçlükleri, son 25 saniye fenere kalmışken faul yapmamaları ve Anderson'ın yaptığı 3 atış faulü maçı kazandırdı. Üstünlük sağlayarak galip gelmekten ziyade rakibin insiyatifine kalmış bir maç sonuydu, ya Khimki galip gelecekti ya Khimki mağlup olacaktı. Ama Fenerbahçe galip veya mağlup olmayacaktı. Bu maçta da Fenerbahçe galip değil Khimki mağlup oldu, kendisine. Dikkatimi çeken ve bu maç da incelediğim bir husus da evlerindeki her maça fırtına gibi girip, öyle devam edip, çift hanelere fark yaratıp maçı kaybetme eşiğine gelmeleriydi. Bu maçta da aynısını yaşadılar.

Son düzenleme:
Turkish Airlines Euroleague'de 9. Haftanın Sonuçları, Puan Durumu ve 10. Haftanın Maç Programı:

9. Haftanın Sonuçları:

Zalgiris Kaunas 91-83 Anadolu Efes

Brose Bamberg 83-82 Valencia Basket

Olimpia Milano 85-86 Olympiakos

Barcelona 89-67 Maccabi Tel Aviv

Kızılyıldız 81-85 Baskonia

Fenerbahçe Doğuş 71-67 BC Khimki

Panathinaikos 82-80 Real Madrid

Unicaja Malaga 80-89 CSKA Moskova

pGDjyr.png

10. Haftanın Maç Programı:

BC Khimki - Brose Bamberg

Anadolu Efes - Olimpia Milano

Maccabi Tel Aviv - Zalgiris Kaunas

Baskonia - Fenerbahçe Doğuş

Valencia Basket - Olympiakos

CSKA Moskova - Barcelona

Panathinaikos - Unicaja Malaga

Real Madrid - Kızılyıldız

Son düzenleme:
Euroleague'de dokuzuncu haftanın istatistik liderleri:

VERİMLİLİK PUANI

1. Edgaras Ulanovas (Zalgiris Kaunas) 32
2. Arturas Gudaitis (Olimpia Milano) 28
3. Ricky Hickman (Brose Bamberg) 28
4. James Nunnally (Fenerbahçe Doğuş) 27
5. James Augustine (Unicaja Malaga) 26

SAYI

1. Ricky Hickman (Brose Bamberg) 26
2. Edgaras Ulanovas (Zalgiris Kaunas) 22
3. Jamel McLean (Olympiakos) 22
4. Sergio Rodriguez (CSKA Moskova) 21
5. Alexey Shved (BC Khimki) 21

RİBAUND

1. Kevin Seraphin (Barcelona) 11
2. Arturas Gudaitis (Olimpia Milano) 10
3. Kaleb Tarczewski (Olimpia Milano) 10
4. James Augustine (Unicaja Malaga) 9
5. Ante Tomic (Barcelona) 8

ASİST

1. Nick Calathes (Panathinaikos) 8
2. Kevin Pangos (Zalgiris Kaunas) 7
3. Thomas Heurtel (Barcelona) 7
4. Paulius Valinskas (Zalgiris Kaunas) 6
5. Brad Wanamaker (Fenerbahçe Doğuş) 6

TOP ÇALMA

1. KC Rivers (Panathinaikos) 3
2. Rakim Sanders (Barcelona) 3
3. Ricky Ledo (Anadolu Efes) 3
4. Kyle Hines (CSKA Moskova) 2
5. Taylor Rochestie (Kızılyıldız) 2

BLOK

1. Bryant Dunston (Anadolu Efes) 5
2. Tibor Pleiss (Valencia Basket) 3
3. Kevin Seraphin (Barcelona) 2
4. Edgaras Ulanovas (Zalgiris Kaunas) 2
5. Kenny Gabriel (Panathinaikos) 2

Sanırım Markovic ' in bileği döndü ya da umarım ben yanlış görmüşümdür . Boyalı alanlar hala çok riskli bu reklam muhabbeti yüzünden kaç tane oyuncu sakatlandı , yazık günah .