Euroleague 2017/2018 Sezonu

Euroleague'de yedinci haftanın istatistik liderleri:

VERİMLİLİK PUANI

1. Errick McCollum (Anadolu Efes) 33
2. Jeff Brooks (Unicaja Malaga) 29
3. Curtis Jerrells (Olimpia Milano) 27
4. Kyle Hines (CSKA Moskova) 26
5. Rakim Sanders (Barcelona) 26

SAYI

1. Errick McCollum (Anadolu Efes) 31
2. Curtis Jerrells (Olimpia Milano) 30
3. Marcus Denmon (Panathinaikos) 24
4. Erick Green (Valencia Basket) 22
5. James Nunnally (Fenerbahçe Doğuş) 22

RİBAUND

1. Vladimir Stimac (Anadolu Efes) 13
2. Jeff Brooks (Unicaja Malaga) 11
3. Othello Hunter (CSKA Moskova) 10
4. Thomas Robinson (BC Khimki) 10
5. Kaleb Tarczewski (Olimpia Milano) 10

ASİST

1. Nick Calathes (Panathinaikos) 11
2. Sergio Rodriguez (CSKAMoskova) 9
3. Kostas Papanikolaou (Olympiakos) 6
4. Sasu Salin (UnicajaMalaga) 6
5. Marcelinho Huertas (Baskonia) 6

TOP ÇALMA

1. Kostas Papanikolaou (Olympiakos) 4
2. James Augustine (Unicaja Malaga) 3
3. Kyle Hines (CSKA Moskova) 3
4. Sasu Salin (Unicaja Malaga) 3
5. Rakim Sanders (Barcelona) 3

BLOK

1. Bryant Dunston (Anadolu Efes) 5
2. Jonah Bolden (Maccabi Tel Aviv)4
3. Kevin Seraphin (Barcelona) 2
4. Kyle Hines (CSKA Moskova) 2
5. Nicolo Melli (Fenerbahçe Doguş) 2

EL ' de 8. haftanın ilk maçında Khimki- Maccabiyi ağırlıyor . Yüksek skorlu başlayan ilk çeyreğin(19-28) ardından 2. çeyrek (20-14) gibi bir skorla tamamlandı . Khimki ' de Shved ' in zorlama şutları ve saçma top kayıpları göze çarpıyor . Pierre Jackson Maccabi cephesinde öne çıkan isim . Verimli bir ilk yarı geçirdi . İlk yarının en güzel hareketi ise bu sene mumla aradığımız savunmacı ve blokçu eski 5 numaramız Alex Tyus ın alley oop smacı oldu . Seyir zevki yüksek bir maç izlemenizi tavsiye ederim
'

Calathes kariyer maçını oynadı ve Pana kazandı. Mccollum'un son hücumu faciaydı. Hala bu konuda yerinde sayıyor maalesef... Efes için üzüldüm iyi mücadele ettiler ama olmadı.

Efes'in Maccabi maçının yanıltıcı olduğunu söylemiştim. O maçta Mccolum el üstü zorlama ne kadar attıysa girdi. Yoksa oyun olarak bişey yaptıkları yoktu. Bugünkü maçta Mccolum'un hali ortada. Son hücum rezalet. Efes'in çıkmasını çok istiyorum ama işleri giderek zorlaşıyor. Geçen sene her takımı yenebilecek kaliteleri vardı bu sene o da yok.

D. Brown geldikten sonra biraz daha düzelebilirler ama asıl sıkıntı bence oyun kurucu noktasında. Granger-Huertel i gönderip Adams-Mccollum-Simon u tercih etmek çok mantıksız bence.

Efes’in pota altı rotasyonu çok çok iyi bence. Dunston-stimac-motum-d brown.

Asıl sorun kısalarda. Mccollum iyi bir skorer ama ben perasovic’in onu çok tuttuğunu sanmıyorum. josh adams daha onun oyuncusu. tarz olarak mike james’i andırıyor zaten. Daha patlayıcı ve yüksek tempo oyuncusu. Dunston ve stimac gibi uzunlarım varken ben p&r oynayabilen bir guard tercih ederdim adams’ın yanına. Simon tek başına topa yön vermede çok yalnız kalıyor. Bir de edo muric çok vasat. Bütçe yetmedi de ona gittiler herhalde.

Bugun Csk -Fb maci var, neredeyse butun Fb forumlarini okudum hepsi yine yeneriz muhabbeti yapmislar, neymis efendim Obradovic sapkadan tavsan cikarirmis yine, tamam Hoca iyi hoca bas taci da, gecen yil Ekpe ve Bogdan olmasaydi acaba Final Four yapabilirmiydi hoca ?

Gecen yil ki Csk Fb macini tekrar inceledim uzatmaya giden maci 79-95 fener kazanmis, uzatmadan sonra ne yasandiysa ortaya boyle bir sonuc cikmis :) o macta Kalinic - Bobby - Antic - Udoh tam 59 sayiyla oynamislar, sanirim Bogdan sakatmis ve oynamamis,

Simdi Kalinic sakat Bobby oynasa bile en fazla 5 dakika sure alir yada almaz belki de hic oynamaz, Udoh yok cok onemli olmasada Antic te yok,

Bunlarin yerine Bogdanin ceyregi etmeyecek Melli, Udohun 8 de 1 i etmeyecek Thompson ve benim cok sevdigim Wanamaker hamlesi geldi, Guduric Sinan su bu zaten neredeyse hic oynamiyorlar, Belki Guduric 5-6 dakikasure aliyor en fazla,

Cska da ise rotasyon oldukca genis, hele hele Nando ve Rodriguez ayni anda oynadiklarinda karsiligi olmayan ikili olarak dikkatimi cekiyor diger butun takimlari dikkate aldigim da, tek tek isimleri saymayacagim ama Cskyi eleyebilecek tek takim eksikleri hazir oldugunda Real gibi gorunuyor,

Tekrar gelecek olursak Csk-Fb macina, tamam basketboldaki suprizler futbola nazaran daha muhtemel gorunuyor, yani Barca ile Etimesgut futbol takimi 100 defa mac yapsalar 1 tek supriz bile gerceklesmemesi cok buyuk olasi, ama basket oyle degil, atislarin girmesi veya girmemesi durumunda supriz sonuclarin olasiligi artiyor,

Bir turlu dilimdeki baklayi cikaramadim, bu aksam Fbnin galibiyet almasi bana gore % 1-2 ihtimal sadece, hatta 10 fark ve uzeri bir galibiyet bekliyorum Cskdan, butun Fblilerin yine yeneriz soylemi ve buna dayanaklari gecen yil ki mac ve Obradovici gostermeleri gercekten enteresan,

Udoh ve Bogdan bu takimin % 60 gucunu olustuyordu, birileri 10 fark ve ustune hazirlikli olsun cunku adamlarin ayaklari yerden kesilmis durumda :) ucuyorlar resmen, ucan adam Sabriye rakip olmus durumdalar su an Fb li arkadaslar :)

Sunu deseler saygi duyacam, baskette her sonuc mumkundur ama eksigimiz cok Ekpemiz Bogdanimiz yok, Bobby sakat Kalinic sakat, Thompson Berbat Guduric felaket, Sloukasa 24 saniye sure yetmiyor, Sinan kayip ve Wanted :) yok adamlar yenecegiz diyor, biri de temkinli konusmamis ki 50 yorumun 50 si de gecen yil yenmismislermis bu yilda Obra kadabraymis :)

Efes bütçe düşürdü gibi gözükse de çok dengeli ve kimyası iyi bir kadro kurdu. McCollum yerine Ledo'dan çıkıp Huertas ayarı bir guarda yönelirdim ben. Muric Avrupa şampiyonasında iyi performansından ötürü biraz da tercih edilmiştir sanırım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bugün ki Cska - Fb Doğuş maçında Kalinic ve Dixon olsa bence Fenerbahçe favori olurdu. İkilinin yokluğunda özellikle Sloukas tüm maçı kaldıramıyor. Bugün yine de belli olmaz kazanabilirler.

CSKA maç başından itibaren inanılmaz saçmalıyor, Galatasaray top kayıpları tadında. Öyle bi görsel şova böyle bir vurdumduymazlık ilginç.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Vesely ilk yarı oyundan hiç çıkmadı . 1 i sportmenlik olmak üzere 2 faulle hala oyunda . CSKA saha içi yerleşimini yapsa pota altında Vesely 'e rahat faul aldırıp onun üzerinden sayı bulabilir ama Fb pas kanallarını şu ana kadar iyi kapattı . Bakalım Vesely 40 dakika oyundan çıkmadan oynayacak mı yoksa CSKA doğru hücumlarla pota altını işleyebilecek mi

Bugun Csk -Fb maci var, neredeyse butun Fb forumlarini okudum hepsi yine yeneriz muhabbeti yapmislar, neymis efendim Obradovic sapkadan tavsan cikarirmis yine, tamam Hoca iyi hoca bas taci da, gecen yil Ekpe ve Bogdan olmasaydi acaba Final Four yapabilirmiydi hoca ?

Gecen yil ki Csk Fb macini tekrar inceledim uzatmaya giden maci 79-95 fener kazanmis, uzatmadan sonra ne yasandiysa ortaya boyle bir sonuc cikmis :) o macta Kalinic - Bobby - Antic - Udoh tam 59 sayiyla oynamislar, sanirim Bogdan sakatmis ve oynamamis,

Simdi Kalinic sakat Bobby oynasa bile en fazla 5 dakika sure alir yada almaz belki de hic oynamaz, Udoh yok cok onemli olmasada Antic te yok,

Bunlarin yerine Bogdanin ceyregi etmeyecek Melli, Udohun 8 de 1 i etmeyecek Thompson ve benim cok sevdigim Wanamaker hamlesi geldi, Guduric Sinan su bu zaten neredeyse hic oynamiyorlar, Belki Guduric 5-6 dakikasure aliyor en fazla,

Cska da ise rotasyon oldukca genis, hele hele Nando ve Rodriguez ayni anda oynadiklarinda karsiligi olmayan ikili olarak dikkatimi cekiyor diger butun takimlari dikkate aldigim da, tek tek isimleri saymayacagim ama Cskyi eleyebilecek tek takim eksikleri hazir oldugunda Real gibi gorunuyor,

Tekrar gelecek olursak Csk-Fb macina, tamam basketboldaki suprizler futbola nazaran daha muhtemel gorunuyor, yani Barca ile Etimesgut futbol takimi 100 defa mac yapsalar 1 tek supriz bile gerceklesmemesi cok buyuk olasi, ama basket oyle degil, atislarin girmesi veya girmemesi durumunda supriz sonuclarin olasiligi artiyor,

Bir turlu dilimdeki baklayi cikaramadim, bu aksam Fbnin galibiyet almasi bana gore % 1-2 ihtimal sadece, hatta 10 fark ve uzeri bir galibiyet bekliyorum Cskdan, butun Fblilerin yine yeneriz soylemi ve buna dayanaklari gecen yil ki mac ve Obradovici gostermeleri gercekten enteresan,

Udoh ve Bogdan bu takimin % 60 gucunu olustuyordu, birileri 10 fark ve ustune hazirlikli olsun cunku adamlarin ayaklari yerden kesilmis durumda :) ucuyorlar resmen, ucan adam Sabriye rakip olmus durumdalar su an Fb li arkadaslar :)

Sunu deseler saygi duyacam, baskette her sonuc mumkundur ama eksigimiz cok Ekpemiz Bogdanimiz yok, Bobby sakat Kalinic sakat, Thompson Berbat Guduric felaket, Sloukasa 24 saniye sure yetmiyor, Sinan kayip ve Wanted :) yok adamlar yenecegiz diyor, biri de temkinli konusmamis ki 50 yorumun 50 si de gecen yil yenmismislermis bu yilda Obra kadabraymis :)

Hocam yeneriz, yeniliriz ayrı konu da Bogdanla Melli ne alaka ki kıyaslamışsın ikisini ?

Sent from my iPad using Tapatalk

İsmail ve yancısı siz espri yapmayın, edebiyat parçalamaya çalışmayın. Hiç beceremiyorsunuz zira. Bir Murat Kosova değilsiniz, olamazsınız.

Hocam yeneriz, yeniliriz ayrı konu da Bogdanla Melli ne alaka ki kıyaslamışsın ikisini ?

Bogdan yerine Melliyi birbirinin yerine aldi anlaminda yazmadim, Gelen transfer anlaminda yazdim, bu arada kazandiniz tebrikler. % 1-2 ihtimal demistim kazanma ihtimalinize balla sansla kazandiniz :) Bu kadar balla ancak bu sonuc olurdu :)

Bogdan yerine Melliyi birbirinin yerine aldi anlaminda yazmadim, Gelen transfer anlaminda yazdim, bu arada kazandiniz tebrikler. % 1-2 ihtimal demistim kazanma ihtimalinize balla sansla kazandiniz :) Bu kadar balla ancak bu sonuc olurdu :)

Teşekkürler :)
Çok daha rahat kazanmamız gereken bir maçtı bence, çarşamba akşamı kendi sahamızda 13 sayıdan maç verdik, bugün de 18 den veriyorduk.
Bence bizim hiçbir maçımız için %1-2 diyemeyiz. Son 3 senede çok ciddi sınıf atladı basketbol takımı.
Normal sürenin sonundaki uydurma 3 sayılık basket faulü de unutmamak lazım.
Yerini tutmaz ama bence 2016 daki finalden sonra ilahi adalet tecelli etti diyelim :).

Itoudis bir Fenerbahçe maçında daha rakibine yatmayı başardı. Maçın en kritik bölümü Sergio Rodriguez'i kenara aldığı ve Fenerbahçe'nin farkı açtığı son periyot. Itoudis hocası Obradovic'e yine kıyak geçti. Nando De Colo'nun 2 yıldır iyi oynadığı büyük maç yok. Zirveden bu seviyeye nasıl gelinir kitap yazılacak konu. Itoudis ve Nando De Colo'yu tebrik ediyorum.

Hakem diyenlere Vesely'nin şu muazzam pozisyonu gelsin. Sergio Rodriguez'e son hücumda yapılan faul verilse uzatma olmayacaktı zaten.

Jan Vesely'de çok masum adamya, buda faul değil, Hunter başına gelecekleri görmesin diye yüzünü kapatmak istemiş, ne iyi kalpli adam :)

yz1z47.jpg

Son düzenleme:
Sergio Rodrigues'e verilen 3+1 bizim Maccabi'yle olan maçta Tyrese Rice'ın temiz topuna inişte denen kararla birlikte son yıllarda Euroleague'de gördüğüm en fahiş hatalardan biriydi. Herif daha elini kaldırmamış yahu, pozisyonunun devamı filan da yok yani. Herif resmen faulden sonra yeni bir pozisyon yaratmış kendine. Sonra Wanamaker'ın pozisyonunda da yüreği olan hakem hücum faul çalardı, onu da yarı eyyamla savunma faulüne bağladılar. Bu 2 takım uzak ara son 3 yılın Avrupa'da en başarılı 2 takımı. Real'in bu sezon yaşadığı yersiz sakatlıklardan sonra da tam rakipsiz kaldılar. Şu Fenerbahçe'de geçen sezon Euroleague'i kazanan takımdan 4 oyuncunun olmadığını unutmamak lazım. Aynı şekilde CSKA da benim gözümde Avrupa'nın en değerli oyuncusunu kaybetmesine rağmen kalitesini devam ettiriyor. İki takımda da ilk baktığında oyunun sadece belli yönlerini oynayabilen, ham ve tekdüze çok oyuncu var. Ama işte 2 koç da öylesine maharetli ki vasat oyuncudan da en iyisini çıkarmayı biliyorlar. Şu Thompson, Guduric, Kurbanov, Antonov filan bizde olsa sopayla kovalardık heralde. Tabii bunun bütçeyle de alakası var. Fenerbahçe'den 2 milyon dolar para alan Thompson bugün 8 ribaund aldı diye baş tacı olur, bizim 100 bin dolara anlaştığımız TJ Cline haklı olarak yüzyılın fiyaskosu diye yaftalanır. Bu takımların oyuncuları kazanmak için süre aralıkları var, bizim gibi takımları tam nokta atışı yapması lazım, başka çaresi yok.

Yüksek ihtimal olası bir çapraz eşleşme gerçekleşmezse bu yıl yine Euroleague finaline yürüyecek iki takımın maçını izledik. Bana göre Fenerbahçe ilk dakikasından itibaren hak ettiği bir maç kazandı. Yalnız CSKA'nın da günün basketbolunda taraftarın rolü bu kadar özümsenmişken mezarlık gibi yerde oynayıp 18 sayıdan geri gelecek motivasyon yaratmasını takdir etmek gerek. Cory Higgins'in de hastasıyım vallahi. Türkiye'de hepi topu 1 sene kalan Itoudis şu adamı keşfederken 27 yaşına kadar adamı göremeyip NBDL'den, Çin'den tombala çeken TBL antrenörlerine de selam olsun. Bir de Fenerbahçe'nin savunma koçu Maria Izquierdo sanırım. Bize yedirmezler de o adamı Itoudis gibi kapıp götürecek takım büyük iş yapar. Bu kadar eksikle takım savunması yapan ve Udoh'u da kaybeden Fenerbahçe'nin şu savunma istikrarını halen sürdürmesi takdire şayan.

Sergio Rodrigues'e verilen 3+1 bizim Maccabi'yle olan maçta Tyrese Rice'ın temiz topuna inişte denen kararla birlikte son yıllarda Euroleague'de gördüğüm en fahiş hatalardan biriydi. Herif daha elini kaldırmamış yahu, pozisyonunun devamı filan da yok yani. Herif resmen faulden sonra yeni bir pozisyon yaratmış kendine. Sonra Wanamaker'ın pozisyonunda da yüreği olan hakem hücum faul çalardı, onu da yarı eyyamla savunma faulüne bağladılar. Bu 2 takım uzak ara son 3 yılın Avrupa'da en başarılı 2 takımı. Real'in bu sezon yaşadığı yersiz sakatlıklardan sonra da tam rakipsiz kaldılar. Şu Fenerbahçe'de geçen sezon Euroleague'i kazanan takımdan 4 oyuncunun olmadığını unutmamak lazım. Aynı şekilde CSKA da benim gözümde Avrupa'nın en değerli oyuncusunu kaybetmesine rağmen kalitesini devam ettiriyor. İki takımda da ilk baktığında oyunun sadece belli yönlerini oynayabilen, ham ve tekdüze çok oyuncu var. Ama işte 2 koç da öylesine maharetli ki vasat oyuncudan da en iyisini çıkarmayı biliyorlar. Şu Thompson, Guduric, Kurbanov, Antonov filan bizde olsa sopayla kovalardık heralde. Tabii bunun bütçeyle de alakası var. Fenerbahçe'den 2 milyon dolar para alan Thompson bugün 8 ribaund aldı diye baş tacı olur, bizim 100 bin dolara anlaştığımız TJ Cline haklı olarak yüzyılın fiyaskosu diye yaftalanır. Bu takımların oyuncuları kazanmak için süre aralıkları var, bizim gibi takımları tam nokta atışı yapması lazım, başka çaresi yok.

Yüksek ihtimal olası bir çapraz eşleşme gerçekleşmezse bu yıl yine Euroleague finaline yürüyecek iki takımın maçını izledik. Bana göre Fenerbahçe ilk dakikasından itibaren hak ettiği bir maç kazandı. Yalnız CSKA'nın da günün basketbolunda taraftarın rolü bu kadar özümsenmişken mezarlık gibi yerde oynayıp 18 sayıdan geri gelecek motivasyon yaratmasını takdir etmek gerek. Cory Higgins'in de hastasıyım vallahi. Türkiye'de hepi topu 1 sene kalan Itoudis şu adamı keşfederken 27 yaşına kadar adamı göremeyip NBDL'den, Çin'den tombala çeken TBL antrenörlerine de selam olsun. Bir de Fenerbahçe'nin savunma koçu Maria Izquierdo sanırım. Bize yedirmezler de o adamı Itoudis gibi kapıp götürecek takım büyük iş yapar. Bu kadar eksikle takım savunması yapan ve Udoh'u da kaybeden Fenerbahçe'nin şu savunma istikrarını halen sürdürmesi takdire şayan.

Aziz yıldırım nasıl ruhumuza işlediyse artık, bu yazdıklarına ne kadar inansam da hep birşey olacak ve kaybedeceğiz hissi yaşıyorum nedense. Hiçbir şey olmazsa Obrayı kaçıracak diye korkuyorum. Allahtan adam Pana başkanından twcrübeli böyle dengesizlere ve onların loser lığından daha fazla winner bir adam.

Turkish Airlines Euroleague'de 8. Haftanın Sonuçları, Puan Durumu ve 9. Haftanın Maç Programı:

8. Haftanın Sonuçları:

BC Khimki 69-77 Maccabi Tel Aviv

Anadolu Efes 81-82 Panathinaikos

Zalgiris Kaunas 77-97 Baskonia

Real Madrid 89-57 Unicaja Malaga

Cska Moskova 93-95 Fenerbahçe Doguş

Olympiakos 85-59 Kızılyıldız

Olimpia Milano 71-62 Brose Bamberg

Barcelona 89-71 Valencia Basket

g9pr5b.png

9. Haftanın Maç Programı:

Zalgiris Kaunas - Anadolu Efes