Euroleague 2017/2018 Sezonu

Fener ritmini buluyor maalesef. Baskonia gibi hem formda bir rakibi yendiler hem de kendilerine hep zor gelen bir deplasmandan böyle bir zaferle ayrıldılar. Daha eksikleri de var. Sezon sonuna doğru tam form yakaladıkları zaman geçen seneye göre daha kolay olur işleri. Rakipleri güç kaybetti çünkü. Cska ve Real geçen seneki güçlerinde değiller bence. Olympiakos en büyük rakipleri olur gibi onu da geçen seneki gibi çıtır çıtır yerler yine.

Efes ise aynı bir ileri bir geri. Zar zor kazandılar dün. İlk sekize kalmaları bence mucize gibi bişey.

Lig bu sene daha kalitesiz geçen sene çok daha iyi maçlar oluyordu.

Granger'ın çember dövmesinden midem bulandı. Shengelia'yı izlemek de ayrı keyif, müthiş bir oyuncu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Fenerbahçe bayağı seviye farkını ortaya koydu dün. Basketbol açısından keyif veren bir basketbol oynadılar. Bize de izlemek düşüyor bu durumda.

Efes maçının son periyotunu izledim. Herkes biliyor zaten Efes'in durumunu ben en çok maçın yorumcusunu lakayt yorumlarına takıldım. Acaip şekilde kahve de maç yorumlar gibi cümleler kurdu. Seviye yerlerdeydi.

Turkish Airlines Euroleague'de 10. Haftanın Sonuçları, Puan Durumu ve 11. Haftanın Maç Programı:

10. Haftanın Sonuçları:

BC Khimki 82-73 Brose Bamberg

Anadolu Efes 73-68 Olimpia Milano

Maccabi Tel Aviv 81-74 Zalgiris Kaunas

Baskonia 69-83 Fenerbahçe Doğuş

Valencia Basket 64-72 Olympiakos

CSKA Moskova 92-78 Barcelona

Panathinaikos 82-71 Unicaja Malaga

Real Madrid 83-87 Kızılyıldız

AyMr00.png

11. Haftanın Maç Programı:

Zalgiris Kaunas - Panathinaikos

Brose Bamberg - CSKA Moskova

Maccabi Tel Aviv - Valencia Basket

Baskonia - Unicaja Malaga

Olimpia Milano - BC Khimki

Kızılyıldız - Anadolu Efes

Olympiakos - Real Madrid

Barcelona - Fenerbahçe Doğuş

Son düzenleme:
Euroleague'de onuncu haftanın istatistik liderleri:

VERİMLİLİK PUANI

1. Luka Doncic (Real Madrid) 32
2. Nando De Colo (Real Madrid) 30
3. James Gist (Panathinaikos) 30
4. Vladimir Stimac (Anadolu Efes) 29
5. Cory Higgins (CSKA Moskova) 28

SAYI

1. Erick Green (Valencia Basket) 26
2. Norris Cole (Maccabi Tel Aviv) 26
3. Alexey Shved (BC Khimki) 26
4. Will Clyburn (CSKA Moskova) 22
5. Ricky Hickman (Brose Bamberg) 21

RİBAUND

1. Georgios Printezis (Olympiakos) 14
2. James Gist (Panathinaikos) 11
3. Jonah Bolden (Maccabi Tel Aviv) 10
4. Vladimir Stimac (Anadolu Efes) 10
5. Kaleb Tarczewski (Olimpia Milano) 8

ASİST

1. Nick Calathes (Panathinaikos) 12
2. Nando De Colo (CSKA Moskova) 11
3. Taylor Rochestie (Kızılyıldız) 7
4. Jan Vesely (Fenerbahçe Doğuş) 6
5. Kostas Sloukas (Fenerbahçe Doğuş) 6

TOP ÇALMA

1. Jonah Bolden (Maccabi Tel Aviv) 5
2. Nando De Colo (CSKA Moskova) 4
3. KC Rivers (Panathinaikos) 3
4. Alberto Diaz (Unicaja Malaga) 3
5. Rakim Sanders (Barcelona) 3

BLOK

1. Jonah Bolden (Maccabi Tel Aviv) 4
2. Tibor Pleiss (Valencia Basket) 4
3. Jan Vesely (Fenerbahçe Doğuş) 3
4. Ante Tomic (Barcelona) 3
5. Alex Tyus (Maccabi Tel Aviv) 3

Son düzenleme:
Basketbolda iyi sporcudan iyi antrenör ezberi futbola göre daha geçerli sanırım. Obradovic, Djordevic, Jasikevicius hepsi değerli koçlar oldular. İlginçtir hepsi de point guarddı. Biz de bir Arroyo filan mı denesek ne yapsak, kurtuluşumuz o olur belki. :)

İnsan baktıkça imreniyor ve sonra kendi bataklığımız aklımıza geliyor. Zalgiris sistemi tıkır tıkır işliyor, yenilseler de çok iyi oynuyorlar.

Olympiakos Madrid maçı mucize şekilde uzatmaya gitti, çekişmeli de geçiyor.
Barça fener maçı ise pek heyecanlı değil. Barcelona'nın zaten adı kalmış sadece, basketbol falan hak getire. Tomic okeye dönüyor, Koponen hala uyum sağlamamış düzene(!), Hanga bişeyler yapmaya çalışıyor, claver çok vasat...

Gözlerim kanadı kapattım maçı. Beklediğim gibi fener fark atmış. Barcelona son yıllarda gördüğüm en kötü takımı oluşturmuş. Ortada basketbol namına hiç birşey yok, oyuncular çok vasat. En çok da Seraphin'e acıyorum orada.

Turkish Airlines Euroleague'de 11. Haftanın Sonuçları, Puan Durumu ve 12. Haftanın Maç Programı:

11. Haftanın Sonuçları:

Zalgiris Kaunas 80-74 Panathinaikos

Brose Bamberg 76-92 CSKA Moskova

Maccabi Tel Aviv 94-91 Valencia Basket

Baskonia 88-82 Unicaja Malaga

Olimpia Milano 71-77 BC Khimki

Kızılyıldız 100-81 Anadolu Efes

Olympiakos 93-82 Real Madrid

Barcelona 68-83 Fenerbahçe Doğuş

AylnOv.png

12. Haftanın Maç Programı:

Fenerbahçe Doğuş - Zalgiris Kaunas

Brose Bamberg - Olympiakos

Unicaja Malaga - BC Khimki

Real Madrid - Barcelona

Anadolu Efes - Baskonia

CSKA Moskova - Maccabi Tel Aviv

Panathinaikos - Olimpia Milano

Valencia Basket - Kızılyıldız

Son düzenleme:
Euroleague'de on birinci haftanın istatistik liderleri:

VERİMLİK PUANI

1. Luka Doncic (Real Madrid) 36
2. Alexey Shved (BC Khimki) 35
3. James Feldeine (Kızılyıldız) 32
4. Erick Green (Valencia Basket) 28
5. Georgios Printezis (Olympiakos) 27

SAYI

1. Luka Doncic (Real Madrid) 33
2. James Feldeine (Kızılyıldız) 29
3. Alexey Shved (BC Khimki) 29
4. Adam Waczynski (Unicaja Malaga) 25
5. Jaycee Carroll (Real Madrid) 24

RİBAUND

1. Edgaras Ulanovas (Zalgiris Kaunas) 11
2. Trey Thompkins (Real Madrid) 10
3. Kevin Seraphin (Barcelona) 9
4. Mathias Lessort (Kızılyıldız) 9
5. Will Clyburn (CSKA Moskova) 9

ASİST

1. Kevin Pangos (Zalgiris Kaunas) 11
2. Thomas Heurtel (Barcelona) 10
3. Nemamja Nedovic (Unicaja Malaga) 8
4. Jordan Theodore (Olimpia Milano) 8
5. Erick Green (Valencia Basket) 7

TOP ÇALMA

1. Jaycee Carroll (Real Madrid) 4
2. Brad Wanamaker (Fenerbahçe Doğuş) 4
3. James Feldeine (Kızılyıldız) 4
4. Nando De Colo (CSKA Moskova) 3
5. KC Rivers (Panathinaikos) 3

BLOK

1. Nikola Milutinov (Olympiakos) 3
2. Alex Tyus (Maccabi Tel Aviv) 3
3. Walter Tavares (Real Madrid) 2
4. Johannes Voigtmann (Baskonia) 2
5. Tryggvi Hlinason (Valencia Basket) 2

Son düzenleme:
Efes'in son yıllarda harcadığı paraya yazık,kulübü kapatıp o paraları hayır işlerine harcasalardı daha iyiydi

Keşke ismi Efes Pilsen kalsaydı,isim değişince başka şeylerde değişti,o eski hava yok malesef ...

Seneye Ergin Ataman'ı getirsinler ya da Bjk,Ksk veya Göztepe basket takımı kurulsun ona sponsor olsunlar

Gönül isterki bize sponsor olsunlar Galatasaray Efes olalım ama nerede ... Sadece hayal ....

Efes en son 08-09 sezonunda şampiyon oldu sanırım. Kurulduğundan beri bu kadar uzun süre şampiyon olamadığı ara var mıdır acaba ?

Fener lige ağırlığını koymaya başladı. Peş peşe Baskonia ve Barca deplasmanlarında 14-15 sayı farkla kazanmak önemli bir iş. 8-3 oldular ki oynadıkları 11 maçın 7 tanesi deplasmandaydı. Bu yıl geçen seneden daha geniş kadroları olduğu için normal sezonda daha iyi olacaklarını tahmin ediyordum. Büyük ihtimal ligi ikinci yada üçüncü sırada bitirecekler.

Efes ise çarpık kadro düzeninin sonuçlarını yaşıyor. Bu takıma Ledo Adams ve Mc Collum üçlüsünü almak facia bir karar. Bunlardan en fazla iki tanesi olabilir o da Perasovicin oyun zihniyeti iki tane deli fişek guard üzerinden olduğu için. Hala play off potasının sadece iki galibiyet gerisindeler ama ileriye büyük bir adım atacaklarını da pek zannetmiyorum. Bu yıl uyumsuz ve iyi kimyası olmayan bir takım kurdular. Yetenek çıtası da çok yüksek olmayınca iki ileri bir geri dolaşıp duracaklar. Muhtemelen ligi 10-12 gibi bir sırada bitirirler

Fener beklenildiği gibi galip geldi. Dişleri biraz sıkması Barça'ya yetti.

Real'de Doncic'i izlemek büyük keyif. Oly deplasmanın sonunda hakemler bayağı ev sahibinden yana kullandı taktirlerini.

Bu sene seviye biraz daha düşmüş gibi geldi bana.

Twitter'da Kaan Kural'ın Fenerbahçe Doğuş için dediği "başka bir seviyenin takımı oldular" sözüne denk geldim çok haklı bir yorum gerçekten. Seviye farkını yarattıkları için kötü oyunlarında bile kolay kolay dibe çakılmıyorlar. Yukarıda arkadaşın dediği gibi 7'si deplasmanda 11 maçın sonunda 8-3 oldular ve kaybettikleri 3 maçı da son topta veya uzatmada kaybettiler. Seviye farkı onları maçın içinde tutuyor en kötü, biraz vites yükseltince de maçları kazanıyorlar zaten.

Efes içinde elle tutulur tek iyi şey Stimac bana göre şuana kadar. Bir back-up uzun olarak harika bir oyuncu oldu bana kalırsa. Müthiş gelişim gösterdi ve o oyundayken onun heyecanından, oynama isteğinden, oyun sevgisinden bende mutlu oluyorum valla.

Zalgris destanı tüm hızıyla devam ediyor. Bu sezonun en kaliteli maçlarından biri oldu. Koç Jasikevicius'u tebrik ediyorum. Maç boyu taraflı anlatım konusunda rezillik manasında zirveye yerleşen Murat Murathanoğlu'na akıl fikir diliyorum. Bu kadar körü körüne taraflı yorumlar hiç hoş değil.

Zalgiris'i izlemek 2011 GS basketbolu izlemek gibi keyifli bir rüya. Kavaliauskas'a rağmen Fenerbahçe'yi deplasmanda mağlup etmeyi başardılar. Bir an bile geri adım atmadan en zor anlarda bile sadece sistemlerini parkeye yansıttılar ve gerisi çorap söküğü gibi geldi. Fark da tam olarak burada ortaya çıkıyor. CSKA yı Rusya'da yenen takımı İstanbul'da yeniyorlar. Kadrolarında yıldız isimler olmasına gerek yokmuş demek ki.