Euroleague 4.Hafta | Galatasaray 87-103 Fenerbahçe

Euroleague'nin 4. haftasında kendi evimiz Abdi İpekçi'de rakibimiz fenerbahçe, maç ise Cuma günü saat 20:00'da.

Fenerbahçe geçen seneki kadrosunu korurken takviye olarak James Nunnally'i kadrolarına kattılar ve Euroleague'ye 3-0'lık galibiyet serisi ile başladılar. Kalinic ve Bogdan Bogdanovic bugünkü Zalgiris maçında bir sakatlık yaşadılar, 2 gün sonra hazır olmaları pek mümkün değil gibi ancak maç saatini beklemekte fayda var.

Maç hakkında yorumum ise, oyun olarak bizden çok daha iyi oldukları ortada zira onlarda pek formda değiller, Abdi İpekçi her zaman rakibimize cehennem olmuştur. Savunma anlamında yüksek konsantrasyon ile oynayabilirsek taraftar desteği ile de galibiyet mümkün. Ancak buradan çıkacak bir mağlubiyet Euroleague'de işleri ciddi anlamda zora sokar çünkü fenerbahçe'den sonra rakip Madrid ve Olympiakos. Son olarak bence coach Ergin Ataman'ın son maçı.

İlk mesaj benden olsun. Fikstüre bakmamıştım ama içimden bizi bu krizden çıkarırsa , bir Fener maçı çıkartır diyordum. Cidden Fener maçı denk gelmiş bu araya. Her zaman yendiğimiz bir takım. Yine yener ve bir toparlanma periyoduna gireriz İnşallah.

Fenerbahçe de basketbol oynamıyor bu sezon. Bogdan ve Kalinic de yok sanırım. Merak ettiğim eşleşmeler tyus-vesely, thompson-udoh , tyus-udoh.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Fenerbahçe de basketbol oynamıyor bu sezon. Bogdan ve Kalinic de yok sanırım. Merak ettiğim eşleşmeler tyus-vesely, thompson-udoh , tyus-udoh.

Dostum sana göre Fenerbahçe hiç iyi top oynamıyor :). Biraz gerçekçi olacak olursak çok iyi takımlar ve takım oyununu iyi oynuyorlar. Geçen seneki gibi gümbür gümbür oynamamaları kötü olduklarını göstermez. Yukarıya doğru ivmeleniyorlar bana göre

Yensek de yenilsek de çok bir şeyin değişmeyeceğini düşünüyorum.Yenersek çıkışa geçeceğimiz ihtimali uzak geliyor bana.Ezeli rakibimizi yenmekten başka bir artısı olmayacak.

Yeneceğimizi düşünüyorum.Fener hem vasat oynuyor hem Kalinic ve Bogdan sakatlandı,oynayacaklarını sanmıyorum.Seyirci desteğiyle de rahat alırız.En az 8 10 sayı fark olur.

Euroleague 4.Hafta | Galatasaray - Fenerbahçe

Dostum sana göre Fenerbahçe hiç iyi top oynamıyor :). Biraz gerçekçi olacak olursak çok iyi takımlar ve takım oyununu iyi oynuyorlar. Geçen seneki gibi gümbür gümbür oynamamaları kötü olduklarını göstermez. Yukarıya doğru ivmeleniyorlar bana göre

Bugün hariç bu sezon oynadıkları Uşak maçı hariç bütün maçları son dakika ve hatta son saniyede kazandılar. Attıkları sayı 70lere zor geliyor. Nasıl oluyor da süper top oynuyorlar ? Ki skorlar bir yana oyunları da iyi değil. Vesely, dixon, datome kalinic gibi oyuncular neredeyse ortada yoklar .

Bugün hariç bu sezon oynadıkları Uşak maçı hariç bütün maçları son dakika ve hatta son saniyede kazandılar. Attıkları sayı 70lere zor geliyor. Nasıl oluyor da süper top oynuyorlar ? Ki skorlar bir yana oyunları da iyi değil. Vesely, dixon, datome kalinic gibi oyuncular neredeyse ortada yoklar .

Süper top oynuyor demiyorum ama kötü değiller. En iyi oldukları dönemde bile ligde deplasman sorunu yaşıyorlardı zaten. Şu an potansiyelini yansıtamasalar da kötü oynadıklarını düşünmüyorum. Bana göre şu an Csk hariç her takıma favoriler. Her sene İpekçide onları yensek bile gene favoriler

Maccabi Cskaya 180 sayı atıp kaybedeceğime 5 6 oyuncunun kötü oynayıp sadece 1 yenilgi almasını tercih ederim.70'lere çıkmayı ezik bir şeymiş gibi göstermişsiniz de biz 90'ları görüyoruz da noluyor?Aynı galibiyetleri biz alsak kazanma kültürü,kötü günde de kazanmak önemlidir derdiniz rakip olunca burun kıvrılıyor.

Dediğim gibi Fener'i yeneriz ama bu ne Fenerin iyi kötü olmasından (ki seneye vasat girdiler ama bir şekilde kazanıyorlar zaten sezon başlangıcı alıp başını giden yok Cska bile zorlanıyor ama kazanıyor)ne de bizim iyi veya kötü olmamızdan kaynaklanır.Cuma günkü maç ilk galibiyetimiz olacak o kadar.Derbi olduğu için daha konsantre olacağız tribün ve teknik ekip olarak ama sorunları örtmeyecek.Devam edecek.Sezon sonu da yüzde 99.9 rakibimizden altta bitireceğiz ligi.

Euroleague 4.Hafta | Galatasaray - Fenerbahçe

Tamam da ben kıyas yapmıyorum ki siz gidip bizim 180 sayı atmamıza kadar çekmişsiniz konuyu. Benim maç için de bir yorumum veya tahminim olmadı. Bahsettiğim tek şey Fener'in formsuz, geçen sezona göre formsuz oğlu formsuz olduğu. Ben yine not düşeyim de: maç için herhangi bir yorumum yok :) Allah yardımcımız olsun :)

180 sayı yorumunu maç konusunda siz yaptınız ona ithafen dedim.Çok sayı atılmasına veya az sayı atılmasını fazla ciddiye alıyorsunuz da rakibin de kaç attığı önemli bu oyunda sonuçta.

Kazanma alışkanlığı edinmiş, rölantide götürmeyi bilen bir rakibe karşı oynayacağız. Rakip kaç atarsa atsın, tempoya göre rakiplerinin biraz üzerine çıkıyorlar.

Maçı kazanacağımıza inanıyorum ama son beş dakikaya 70-70 filan girsek adamları nasıl boş çeviririz onu düşünmek lazım. Halihazırda savunma yap-a-mıyoruz. Maccabi maçının ilk yarısı filan da yanıltıcı olmasın çünkü orada da savunma yapmadık. Zaten maçın ve ilk çeyreğin skoru da olayı özetliyor.

Fenerbahçe sezona oyun olarak çok iyi başlayamadı ama mücadele olarak bıraktığı yerden devam ediyor. Belki geçen seneki kadar atamıyorlar ama rakiplerini de ortalama olarak 65-70 sayıda tutuyorlar, ki bu da hemen hemen her maçı kazanmayı sağlayacak bir sayı baremi. Oyuncu özelinde bakacak olursak özellikle Vesely ve Datome geçen seneki performanslarından uzaklar. Bugün Kalinic ve Bogdanovic'in bilekleri burkuldu, oynayamamaları durumunda ibre tamamen bize kayar diye düşünüyorum.

Üzerimizdeki ölü toprağını atmak için bu maçı kazanmamız lazım. Ancak kazansak bile sadece suni teneffüs olur, radikal değişikliklere ihtiyacımız var. Umarım herhangi bir madde atılmaz, bir sonraki iç saha maçımız Olympiakos ile...

Bogi yoksa sloukas'ın süreleri biraz daha artar diye tahmin ediyorum, dixon'la yan yana oynadıkları dakikalar da artar. Sinan-Sloukas ve Dentmon-Dixon eşleşmelerini lehimize çevirebilirsek galip gelebiliriz diye düşünüyorum. Hala oyun olarak istediğimiz noktanın çok uzağındayız belki ama en azından hoca takımdaki rolleri ve rotasyonu belli bir düzene sokuyor yavaş yavaş. Bu maçta daha da iyi oynarız bence ama kazansak bile sezonun geri kalanı için savunması iyi olan delici bir hatta iki kısa şart. Mümkün olursa pleiss'ın yerine de bir uzun tabii.

bogdanovic obranın sisteminde parlattığı oyuncu daha olmamış oyuncu bana kalırsa şuan ülkerden çıkıp herhangi avrupanın büyük takımına gitse ; iyi performans sergileyeceğini zannetmiyorum..bu sebeple bogdanovicin olmayışını dezavantaj görüyorum..sloukas ın süresinin artması özelikle ipekçi atmosferinden etkilenmeyen bir oyuncu olduğu için büyük talihsizlik bana kalırsa.. öte yandan kalinic in olmaması büyük avantaj olur.. adam obranın sisteminde joker oyuncu çok açık kapatıyor ülkerde.. adam hem pota altına iyi yardım ediyor hem birebir ve dış alan savunmasında iyi hemde hızlı hücum tehdidi var adamda..

tabi ki her şey bi yana bu maçı kesinlikle kazancağmızı düşünüyorum .. bana kalırsa euroleague deki en garanti maçımız bu maç olur da kaybedersek bu takımın resmen bitişi olur.

Konuda fenerbahçe'nin performansı hakkında ufak çaplı bir tartışma dönmüş ben de bir iki yorum eklemek istiyorum. Öncelikle fenerbahçe geçen sezon gerçekten iyi bir oyun ortaya koyarak Euroleague'de final gördü. Bu senede takımı korudular. Geçen seneki gibi iyi oyun ortaya koyamamaları "kötü oynadıkları" anlamına gelmez. Bireysel performanslarda geçen sezona nazaran bir düşüş olduğu aşikar ama takım olarak iyi bir oyun sergiliyorlar. En azından kazanma alışkanlığını edindiler Obradovic'inde katkısı ile. Buna bir örnek çok iyi bir oyun ortaya koyamadan Barcelona'yı deplasmanda yenmek bir başarıdır. Maç kritiğine gelirsek Bogdan Bogdanovic bana kalırsa tehlikeli bir silah özellikle pick&roll savunmasında sıkıntı yaşadığımız ve rakip takımı dış şutlarda çok boş bıraktığımız için Bogdan'ın olmayışı bir nebze dış atışları rahatlatabilir. Önemli olan 4 ve 5 numara eşleşmeleri. Tyus - Vesely eşleşmesi özellikle etkileyici olacaktır.

Fenerbahçe'yi gram sevmem, kendileri hakkında iyi yorum yapmakta beni içinde bulunduğumuz durumdan dolayı üzüyor zira objektif davranmak lazım. Yeneceğimize inancım olsa dahi rakibimizi bilerek maç hakkında yorum yapmak en doğrusu olacak.

Bogdanovic'den ziyade Kalinic bence daha önemli eksik onlar için. Hem sertlik anlamında hem de topa baskı anlamında kadrolarındaki en önemli oyuncu. İnşallah oynamaz. İşimiz çok zor, takım ayrı bir motivasyon ile oynıyacaktır kesin. İnşallah kazanırız, tersi bir durum büyük kaos yaratır.