Euroleague 4.Hafta | Galatasaray 87-103 Fenerbahçe

Son Macabi maçıyla beraber ben tekrar ümitlendim açıkçası. Ataman yavaş yavaş takıma hakim olmaya başlamış.

Önceki maçlarda daha "şaşkın" bir oyuncu grubu varken dünkü maçla birlikte takım olma süreci başlamış. Önceki maçlarda ne yapacağını bilmeyen oyuncular dün yapmaları gerekeni bilip yapmakta geç kaldıkları bir konuma gelmişler. O nedenle ben giderek daha iyi olacağını düşünüyorum. Ataman taşları yavaş yavaş oturtacak yerine. İnanıyorum bu konuda kendisine.

Buradan yola çıkarak bence Fenerbahçe maçını alacağız. Bu ilk galibiyet olur. Sonrasında seri yakalayamasak da artık galibiyet sayıları öne geçmeye başlar ve tırmanışa geçeriz büyük ihtimalle.

Hazırlık dönemindeki fikstüre bakınca zaten Cska ve Maccabi deplasmanına mağlubiyet yazılabilir diye düşünüyordum. O nedenle şu an sadece 1 maç kaybettik. Henüz herşey yeni başlıyor. Sezonu bir maç geç açıyoruz diyelim.

90 sayının altında yersek bu tamamen atmosferden dolayı olur. Bu atmosferde,özellikle Fb maçlarında, 90 sayının üstünde atmak da hiç uzak bir ihtimal değil.

Amasız,kesin kazanmamız gereken bir maç.

Hoca için en kolay maç. Diğer hepsini salla FB maçına asıl, al maçı bütün taraftar seninle olsun, evimizde bizi yenemiyorlar diye maç sonu demeci ver sonrası kebap. Biz şampiyonlar liginde Barcaları Realleri yenmeye çalışırken FB'nin o zamanlarki tek avuntusuydu bizi kendi evlerinde yenmeleri ona döndü iş. Ha ama buna ramen yenilirsek artık hocanın istifa etmesi gerektiğini düşünüyorum, şu takımın başına sistem hocası gelsin isterim uzun soluklu düşünen. Başarı odaklılık sadece saç baş yolduruyor, bir sene iyi bir sene kötü.

Abi artık beklemenin oturup bu kadro nasıl adam olur nasıl birşeyleri çözerizin takıma hiçbir faydası olmaz artılar net eksiler net acilen kalıcı çözümler şart malesef gidişatda bunu gösteriyor bu fener maçı çıkış olur mu acaba takım silkelenirmi diyenlere bence çok umutlanmayalım sadece günü kurtarmış oluruz ileriye dönük birşey bence yine olmayacaktır demem o ki sayın galatasaray yönetiminin basketbol subesınden sorumlu yonetıcılerı acılen toplanın bı karar verın artık cıdden ruhsuz dagınık ve rollerı bellı olmayan bır takım ızlemek ıstemıyoruz.

Yalnız öyle kavga dövüş kazanacağımız bir maç olmayacak maalesef. İlk hafta CSKA maçında da gördük, bu platformda çaldığı aptal saptal, yanlı düdükten sonra 2 çakmak atıldı diye soyunma odasına giden onurlu (!) hakemler var. Ayrıyetten Euroleague, Fenerbahçe, CSKA, Real, Oly sertliğine alıştı artık. Normal ligde atmosferle alabileceğimiz çok düdük, bu maçta o kadar kolay çıkmayacak. Bir de kötünün bir standartı vardır arkadaşlar. Bir takım vardır sistem içindeki oyununu kötü oynuyordur, öbürü sistemsizken kötü oynuyordur. Fenerbahçe artık olmuş, büyük bir takım, bilhassa hücum sistemlerini hiç oynayamamalarına, Vesely'den kabadayılık dışında bir şey alamamalarına rağmen ilk 5 dakikasında 19 sayı yediklerini Barca maçından 73-72 galip çıktılar. Biz dün ulan iyi mi savunuyoruz diyip ilk çeyreğini 18 sayı yiyerek kapattığımız Maccabi deplasmanında maç sonunda potamızda 98 sayı gördük. Hücum olarak Fenerbahçe'den daha yetenekli bir takım bile olabiliriz, bunu ilk hafta da söyledik ama bu seviyelerde ortalama üstü savunma yapamıyorsan, seni tutamayan takım, senden daha verimli hücumlarla senden daha çok sayı atabiliyor.

Büyük ihtimal bizim için ölüm kalım maçı. Şu psikolojiyle oradan galip Fenerbahçe'nin kolay çıkabileceğini düşünmüyorum. Zaten CSKA maçından mimliyiz, şu maçta çıkacak yüksek ihtimal olayda 2-3 maç da ceza alırız. O yüzden ya bu maçı olabilecek en temiz ve güzel şekilde kazanacağız ya da en çirkin ve kafa olarak bitirici şekilde kaybedeceğiz. Heralde Ergin hoca bunu bir lig maçı olarak görüp bu sefer Göksenin'e 3-5 dakika süre verme zahmetinde bulunur. Dün yine baktım, Sinan'a maç sonlarında anlamsız bir yorgunluk çöküyor, çözemedim olayını. Bu takımda kendini yerdeki 1 topa atan adam ne güzel adamdır, o takım ne güzel takımdır. 2 günde dünkü maçtan ne değişecek bilemiyorum ama yine başarılar Aslanlar diyelim. Vardır bizim de bir çıkış yolumuz. Bu çark böyle dönmez hep.

Kazansak ben yine Koç'a değil taraftara yazarım. Karışanın yok edenin yok 9 Milyon Euro bütçeyle savunma eksiğimiz olduğunu bile bile bu takımı kurmak işgüzarlıktır.

FB geçen sezonun hatta sezon sonunun 2 kat gerisinde ama yinede bir sistemde oynuyorlar. Bu sistem ile Barcelona'yı deplasmanda pekte zorlanmadan yendiler. Bize karşı favoriler tek artı yönümüz abdi ipekçi.

Bence bu maçın hiçbir zor tarafı yok, bogdanovic ve kalinic de yokken güle oynaya 15-20 sayı fark atıp yeneriz. 1/1 sağlam para yatırcam bu maç zengin olmak isteyenler yüklensin =))

Şu maçtan tek beklentim sahaya taraftar girmesin, yabancı madde atmasın böyle saha dışı etken denen şeyler olmasın ama boğabildiğimiz kadar da boğalım.

GT-I9195 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Abi şunu gerçekten merak ediyorum önümüzde 27 maç var ve bu maçlardan 13'ünü içerde oynayacağız.Kendimizi play offa atabilmek için bize kaç galibiyet lazım.Çünkü eğer bu maçı kazanırsak hoca ve takımın üstündeki baskı biraz olsun hafifler gibi.Çok baskı altındalar bence.sezon başı takım çok iyide olsa kimse cska ve maccabi maçlarından galibiyet beklemezdi heralde.Sanki dünkü maçta takım biraz olsun üstündeki ölü toprağını attı gibi.Maçtan önce herkes 20 fark beklerken yine teknik ekibin konsantrasyon eksikliğinden verdik bence macı tabi birazda hakemler.Bizim bence en büyük problemimiz henüz saha içi liderini bulamamış olmamız.Yani şöyle bi çok güzel hcum edip süper bi sayı bulup arkasından harika bi defans yapsak bi kaç kere bunu tekrar edebilsek seytanın bacağını kırıcaz.Gerçekten takım burada eleştirildiği kadar kötü değil bence.ama nedenini anlamadığım şekilde konsantre değiller hep bi panik havasında oynuyoruz.15 sayı öne gecsek kimse macı kazanacağımızdan emin değil.hadi biz taraftar olarak emin değiliz de saha içindekiler ve saha kenarındakilerde kendilerinden emin değil işte tek sıkıntı bu.

Favoriyiz ama zorlu olacak. Dünkü Maccabi deplasmanında yenilmeseydik veya o kadar efor sarfetmeyip rotasyonla yenilseydik bu maç için daha iyi olurdu. 2 günde Maccabi (d) - Fb takvimi bizim gibi dar rotasyonlu bir takım için sıkıntı yaratır. Maç öncesi kağıtta 12 kişinin yazması geniş rotasyonlu olduğumuzu göstermez. Maç esnasında yine en fazla 7-8 kişiyle oynuyoruz. Dentmon, Sinan vs. son çeyrekte ayakta durmaya mecali kalmıyorlar. Zaten Diebler, Smith'in ha varlığı ha yokluğu. Onların yerine bir kütük koysak daha faydalı olurdu en azından zararı olmazdı.

Bu periyot aralığında yeteri kadar kasmadığımızı düşünüyorum maçlarda. Fb maçına saklanıyor olabilir bu son kurşun. Onlarda Bogdan'ın ve Kaliniç'in olmaması bizim için büyük avantaj. Bu iki oyuncu bize karşı adeta M. Jordan'a bağlıyorlardı. Onların da dar rotasyonu var. Sloukas tipik bir Yunanlı guard. Hareketli ve zeki. O da bizim maçlarda başka bir seviyede oynayan birisi. Onun oyundaki etkinliğini azaltırsak organize olmalarını engelleyebiliriz. Göksenin'i Sloukas'a vermek lazım yıpratmak için. Uzunlarda bize karşı iyiler. Ve uzunlarda bize karşı bu avantajı daha fazla kullanacaklardır. Özellikle P&R savunmamız dahil pota altı savunmamız zayıf olduğu için oradan Vesely ve Udoh'la çok ekmek yiyebilirler. Tek savunmacı uzunumuzun Tyus olduğundan (ki onun da size dezavantajı var) sıkıntı yaşayacağız gibi.

Oyunun kontrolünü ve taraftar desteğini ilk dakikadan itibaren almamız lazım. En mini serilerinde bile mola almamız lazım. Ergin hoca maalesef bu mola alma konusunda sıkıntılı birisi. 15-0 sıfır seri yeriz almaz ama 4 sayı farkla öne geçince mola alır (bkz: Kızılyıldız maçı.)

Oyuncuların ve hocanın en ufak hata yapma lüksü yok. Karşıdaki takım en ufak hatayı bile cezalandırabilen bir takım. 0-3'ün 0-4 olmasını taraftarlar da istemez ama en çok oyuncular ve hoca istemez. Çünkü takımın kredisi daha ilk maçlarda dolmaya başladı, bundan sonraki hedef maçlarını kaybetmek sezon içinde değişikliklerin yapılması ve koca bir sezonun çöpe gitmesi demek.

Başarılar Yenilmez Armada.

Abi şunu gerçekten merak ediyorum önümüzde 27 maç var ve bu maçlardan 13'ünü içerde oynayacağız.Kendimizi play offa atabilmek için bize kaç galibiyet lazım.Çünkü eğer bu maçı kazanırsak hoca ve takımın üstündeki baskı biraz olsun hafifler gibi.Çok baskı altındalar bence.sezon başı takım çok iyide olsa kimse cska ve maccabi maçlarından galibiyet beklemezdi heralde.Sanki dünkü maçta takım biraz olsun üstündeki ölü toprağını attı gibi.Maçtan önce herkes 20 fark beklerken yine teknik ekibin konsantrasyon eksikliğinden verdik bence macı tabi birazda hakemler.Bizim bence en büyük problemimiz henüz saha içi liderini bulamamış olmamız.Yani şöyle bi çok güzel hcum edip süper bi sayı bulup arkasından harika bi defans yapsak bi kaç kere bunu tekrar edebilsek seytanın bacağını kırıcaz.Gerçekten takım burada eleştirildiği kadar kötü değil bence.ama nedenini anlamadığım şekilde konsantre değiller hep bi panik havasında oynuyoruz.15 sayı öne gecsek kimse macı kazanacağımızdan emin değil.hadi biz taraftar olarak emin değiliz de saha içindekiler ve saha kenarındakilerde kendilerinden emin değil işte tek sıkıntı bu.

İçimdekileri nasıl anlatırım dediğim yorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bana göre bu sene ki EL'yi öngörebilmek için geçen seneki TBL'yi baz alabiliriz. Hatırlarsanız düşenler kimler olacak diye adeta bir yarış olmuştu. Bu sebepten alttan her hangi bir durma olmamıştı. Daha da önemlisi, 9. ve 10. takım da play-off'u kovalıyordu. Hatta 11. Trabzonspor dahi son 5 haftada 4 maç kaybetmeseydi (maçları kendi kalibrelerine göre çok zordu.) play-off'ta olabilirdi. Bu sebepten geçen senenin TBL'si ile bu senenin EL'sini karşılaştırmak bir ayna tutabilir bize.

Geçen sene 8. olana Antep 15 galibiyet almış. İşin ilginç kısmı 9. olan Beşiltaş'ta 15 galibiyet almış. Bire bir kopya olacağını var sayarsak 16 galibiyet gerekiyor. Bunun dışında 5, 6, 7, 8 olan takımların galibiyet sayısı sırayla 18, 17, 16, 15 şeklinde. 4. takım da 20 galibiyet ile Daçka. Galatasaray 22 galibiyet alırken (24 olabilirdi kesinlikle), Fener ve Efes 24 galibiyet almış. İlk 4'ü neden yazdım, CSKA'nın deliğinin EL'ye yansıması bu 3 takımın TBL'ye yansımasından daha büyük bunu anlayalım diye.

Bire bir ligler aynı gibi baktığımızda 16 galibiyet gerekiyor. Bunun dışında bir iki maç daha geçtikten sonra kimlerin neler yapacağına dair bir şeyler daha net görebiliriz. Bu analizimizin sonucunda da hangi takımların performans sıçraması yapması gerektiği de görülecektir.

Taşları yerinden oynatabilecek bir maç açıkçası, bu maçı da kaybedersek kadroda temizlik başlar. Bogdanovic ve Kalinic oynayamayacak muhtemelen, seyircinin de desteğiyle ilk galibiyetimizi alırız diye umuyorum. Hayırlısı bakalım.

Seyirci konusunda sayıdan ziyade nitelik önemli bu maç özelinde. Bu maçta çıkabilecek olası olaylar sadece 1-2 maç ceza ile kalmaz, bozuk olan imajımızı düzeltemeyeceğimize dair bir gösterge olur.

Son maçtaki ilk 5 ile başlayıp ağırlıklı olarak o kadro üzerinden gitmeliyiz Göksenin ve Schilbde bu maçta çok faydalı olabilirler Schilb İpekçide Fenere karşı çok iyi oynuyor.

Fenerbahçe her daim maçın içinde kalıyor 8-10 sayı geri düşse dahi koptu görüntüsü vermiyor. Biz ise çok kırılgan bir takımız ve ben koç'a güvenmiyorum. Saçma sapan 5'ler bulursa yine.. FB rahat bi galibiyet alır. Taraftarda da eskisi gibi heyecan ve momentum yok.

Maça dair hiç umudum yok, ligin en organizasyonsuz takımı ile birbiri ile oynamaya alışık içeride dışarıda kazanma alışkanlığı edinmiş, takımına, oyunculara ve Eurolige hakim bir koça sahip takımı oynayacak sonuçta. Karşı taraf için yenilgi pek bir şey ifade etmez bence en fazla bir hafta falan konuşulur zaten. Bizim içinse çok kritik zaten maçtan erken koparsak tribün konusunda sıkıntı yaşayacağımızı düşünüyorum. Onlarda Bogdan ve Kalinic yok avantaj olabilir ama yerlerini sıkıntısız bir şekilde doldururlar gibi duruyor. Biz ise allaha emanetiz zaten. Teknik taktik bir şey konuşamıyoruz çünkü başımızdaki adam ne yapacak belirsiz. Tek güvencem şikecilerle oynadığımız iç saha maçlarına asılır oradan ekmek yer. Hiçbir şekilde en önemsiz şubede dahi şikecilere yenilgiyi kabul edemem ama başımızdaki koça da dayanamıyorum.