Euroleague 4.Hafta | Galatasaray 87-103 Fenerbahçe

Dixon bile deli gibi adamına yapışarak ve baskılı savunma yapmayı öğrendi, bizim kısalar niye yapmasın
O Dixon'dan ziyade Obradovic ile alakalı bir durum.Nba'e giden Bogdanovic'te sağlam savunmaya başlamıştı Obra gelince.Adam mücadeleci bir takım kuruyor.Bizdeki oyuncuları ver savunma güçleri 1-2 kademe artar.Ya da şöyle diyeyim bir şekilde oyunculara bağırıp çağırıp korkutarak,otoritesiyle savunma yaptırıyor.Molada nasıl fırça çektiğini görüyoruz.İşte bizdeki eksiklik bu.Ben hocanın kenarda oturup izlemesini hiç beğenmiyorum.Sen maça bu kadar az müdahale edersen arada ses tonunu yükseltmezsen oyuncu da evlere şenlik takılır tabi

Taraftar-takım, takım- koç ve takımın kendi içindeki uyumu. Lig ve EL dahilinde oynayacağımız uzun maç trafiğinde bu parametlerin temellerinin atılması ve bir kıvılcım oluşması için olmazsa olmaz bir maç. Diğer ihtimali düşünmek dahi istemiyorum düşünmeyi istemediğim senaryoda yaşanacak yıkım içler acısı olacaktır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ben de kazanma ihtimalimizi yüksek görüyorum ancak bu galibiyet saman alevi misali olacaksa, yani bu maçta taraftar sayesinde kazanıp diğer karşılaşmalarda takım yine eski ruhsuz haline dönecekse öyle başarıyı da istemiyorum. Zaten yeterince üzdünüz, kalbimizi kırdınız o sebeple boş yere ümitlendirmeyin lütfen..

Kazanırsak Ataman da 3 kalp kırıcı yenilgiden sonra gelen tek galibiyetin ardından yumruk şov yapma basitliğine falan kalkışmaz umarım. Bizim amacımız fbülkeri yenmek değil, Avrupada başarılı ve istikrarlı bir takım haline gelmek olmalı..

galiba bende seyretmeyeceğim yoksa dayanamam bu maça allahım nolur kazanalım

Bende dahil olmak uzere hepimiz savunmadan dert yaniyoruz, simdi ilk besimizi yazacagim ayrintilara inecegim.

Dentmont - savunma yetersiz
Tyus - fazlasiyla savunmaci ve iyi katki aliyoruz -
Daye - son mac haric fena gozukmedi savunma olarak -
Sinan - soylemeye gerek yok elinden geleni fazlasiyla yapiyor-
Micov - bana gore savunma becerisi 0 yaziyla sifir -

Goruldugu uzere dentmont ve micov haric savunma eh iste dedirtebilir - ama ne zaman sinan ve daye savunmada aksarsa iste o zaman takim kesin 100 sayi yiyor.

Eldeki imkanlar cercevesinde cozumler nedir ? herkesin aklina ilk gelen Goksenin oluyor haliyle- baska ? Pleiss - daha tam gosteremedi kendini, ama katki almaya baslarsak iste o zaman yedigimiz sayilar da gozle gorulur azalmalar olacak.

Scillb - birakin savunmayi felan, cok asiri durgun bir goruntu sergiliyor- acaba daha atletik olamaz mi diye insan dusunmeden yapamiyor.
Dibler- savunma beklemedigim tek oyuncu- hucumda iyi olsun savunmasi soyle dursun.
Dean thompson - vallahi anlamak icin zorluyorum kendimi ama hicbirsey anlamadim kendisinden. pozisyonu tam olarak nedir onu da bilmiyorum. center mi oynuyor ? kisa forvetmi ?
Rush smith - ayakta kalabilirse en buyuk savunma bu olur kendisi icin. o kadar zayif ki - ucluk atarken takim arkadaslarindan yardim edin de su topu potaya gonderelim diyecegini bekliyorum.
Emir - ismi hidir elinden gelen budur. Hocanin yerinde olsam savunmasini gelistirmesi yonunde telkinlerim olurdu.

unuttugum kimse yoktur insallah- isin ozeti su - Dean thompson - pleiss - emir ve goksenini sadece savunma agirlikli oynatirdim. hic degilse dengelenirdi bazi seyler. belki yine yeniliriz ama 70-75 sayi yer, oyle 100 sayilar yemeyiz en azindan.

bugun ki mac sonucuna gelince - Galatasarayimiz 79 - fb ULKER cikolata gofret spor 70

Bu maç özelinde Dentmon- Sinan- Göksenin- Micov- Emir- Daye- Thompson- Tyus- Pleiss ile maçı götürmek lazım..Gökseninin yapacağı baskı maçın kaderini belirleyecek!! Russ belli bir süre alabilir ama Diebler ve Schilb sakatlık vs olmadığı sürece oyuna girmemeli..Özellikle bu ikili aynı anda sahada olmamalı!!

Kazanmak için Göksenin ve Tyus'ın 30 dk civarı parkede kalmaları gerektiğini düşünüyorum. Pleiss ve Thompson mutlaka Tyus'a yardım etmeli. Schilb ve Diebler'a performanslarına göre süre verilmeli. Faydaları yoksa sabretmenin manası yok. Sinan 25 dk'nın üzerine çıkmasın, çok yoruluyor. Russ bu maçı kaldırmayabilir. Liderlik Dentmon'da olmalı. Micov Maccabi maçında iyi gözüktü, ağırlığını koyacaktır. Daye yine hücumdaki en sıcak elimiz olacaktır. Biz ne kadar konuşursak konuşalım iş yine Ataman'da bitiyor..

6 7 sayi farkla görece rahat Abdi İpekçi derbi zaferi bekliyorum ama bu maçın da çık bir merhem olacağını düşünmüyorum.Hakkimizda hayırlısı.

Göksenin'in yapacagi savunma ile taraftarı ateşleyecegi , Diebler'in üclükleri ile rakibi dagıtacagı bir mac olmasını temenni ediyorum . ( her ne kadar inanmasamda , inanmayı cok istedigim bir olasılıksın diebler ) Diebler bu kadar silik bir oyuncu degil . Bu kadar insiyatif almaktan uzak sıradan bir oyuncu hic degil . Haydi oglum senin maçın olsun !

arkadaslar yayin bildiginiz uzere lig tv 3 ama nesine.com da uye olup izleyebilirsiniz, ayrica mukemmel bir goruntu esliginde bir siteden izliyorum. simdi bu linki burada paylasmak yasak mi yok sa degil mi ?

Yalnız şu maç yayınlama mükemmel bir olay . Maccabi maçını gördüğümde çok şaşırmıştım ,şimdi devamı geliyor .Emeği geçen herkese teşekkürler .

Nasıl bir maç olacağını merak ediyorum açıkçası . Sonu mutluluk olsun ...

Pero Antic ve Melih Mahmutoğlu denen karaktersizlerden kendi sahalarında yaptıkları cüretkâr ve pislik hareketleri İpekçi'de de görmek isteriz.