Euroleague D Grubu

kaankural Kaan Kural
Union Olimpija'da kriz. NBA'e dönen Danny Green'in ardından Ben Woodside ve Ratko Varda da maaşları ödenmediği için sözleşmelerini feshetti.

Euroleague'deki ilk sezonumuzda zaten güçsüz olan kadrolarını sezon içinde dahada eksilten Union Olimpija ve Prokom Trefl'la aynı grupta bulunmamız şansımıza oldu .Bizim takım, Spirou Charleroi yerine B grubunda olsa neler olurdu düşünmek bile istemiyorum...

İstanbulda başa baş oynadığımız Barca ve Domercantın son andaki üçlüğüyle kaybettiğimiz maçlar var grup güçsüzdü diyip takımın yaptığı iyi şeyleri unutmayalım..

Unics çok mu müthiş bir takım yani?Kendi sahamızda az farkla yenildik diye sevinelim isterseniz.İlk turu tek bir elit takım bile yenemeden kapayacağız Sienayı yenemezsek.Bu çok can sıkıcı bir durum.Brose ve Partizan gibi takımlar bile kendi sahalarında elit takımlara sürpriz yaptılar

Unics çok mu müthiş bir takım yani?Kendi sahamızda az farkla yenildik diye sevinelim isterseniz.İlk turu tek bir elit takım bile yenemeden kapayacağız Sienayı yenemezsek.Bu çok can sıkıcı bir durum.Brose ve Partizan gibi takımlar bile kendi sahalarında elit takımlara sürpriz yaptılar

Özellikle Brose'ye hayran kaldım. Pao'yu yendiler. CSKA ise son saniyede kurtuldu ellerinden.

Bu takımlar güçlerini eksiltmeden önce gittik babalar gibi yendik deplasmanda.Brose denilen takım bizim Malik Dixon'ı görünce havalara uçtuğumuz sezon EL'de oynamıştı.Zaman içinde Eurocup'a düştüler,Euroleague'e çıktılar ama bir gelenek oluşturdular.Liglerini büyük ölçüde domine ettiler.Brose'ye imrenmek gayet doğal.Ama 12 oyuncularına değil istikrarlarına,geleneklerine imrenilmeli.
Kazan maçlarından ben de memnun değilim.İpekçi'deki maçta 10'da 10'un akabinde oluşan mental yorgunluk belirleyici oldu.Oyunu 7-8 sayılarda götürürken bile düşüşe geçtiğimiz hissediliyordu.İmkansız şutlarla,6-18'lik maç sonuyla adamlar kazandı.Siena'yı da yenerek gayet güzel bir senaryo oluşturdular kendilerine.Bizim için acı ama öğretici bir tecrübe oldu Kazan maçları.
Bir de 'ya C grubunda olsaydı' şeklinde bir kıstas olsa A grubundan hiçbir takım Top 16'ya alınmazdı.Çizgileri net ve ilk sezon için iyi bir gruba düştük doğrudur.Ama biz de bunu gayet iyi değerlendirdik şu ana kadar.Maksat dert aramaksa senaryonun sonu yok.

Unics Kazan bence sonderece organize ve rollerin belli olduğı bir takım. Top 16 da göstereceği performansı, sonrasında da Unics Kazan'ı beğenmeyen arkadaşların yorumlarını merak ediyorum doğrusu.

Grup güçsüz takımlardan oluşuyordu diye Top 16 ya katılmayalım bence.

Önümüzdeki sene için Barca, Moskova, Pana , Maccabi ve bizim olduğumuz 5 li özel bir grup oluşturmazlarsa kesinlikle bu ligde yer almayacağımızı da not olarak düşelim.

Unics Kazan geçen senenin Eurucup şampiyonu arkadaşlar kendinize gelin, her sene Erucup finali oynayan bir takımın taraftarı edasıyla yorum yapmayın. Bence bazı kişiler beklentilerini gerçek hayata göre uyarlaması gerekiyor bazı şeyler madem bukadar kolaydı neden ilkler için bu zamana kadar bekledik? Madem ki Top 16 ya kalmak başarı değil neden EL gruplarına tarihimizde ilk defa bu sene katılıyoruz
Fenerliler Uefa ya katıldıkları her sene kendilerini favori görüyolar ya onlara bezer durumdasınız yani komik
Evet biz Galatasarayız Sienayı dağıtır Kazanın ..koruz prokomu averaj takımı yaparız olimpijayı rakip diye karşımıza koyanı ipekçide asarız... belllki barcelona deplasmanında zorlanırız
ne güzel bi dünyada yaşıyosunuz helal olsun

Siena'da Kaukenas'dan sonra Lavrinoviç'te sakatlanmış. Bu hafta 2 çok önemli eksikle geliyorlar. Fırsatı iyi değerlendirmeliyiz.

Siena'da Kaukenas'dan sonra Lavrinoviç'te sakatlanmış. Bu hafta 2 çok önemli eksikle geliyorlar. Fırsatı iyi değerlendirmeliyiz.

Kaukenas'ın yerine oyanayacak olan Rakocevic var. Adam saatli bomba. Rakip takıma da patlayabilir, kendi takımına da. Lavri'nin yerine ise David Andersen ile Tomas Ress daha çok süre alacaklar.