Euroleague Fantasy Challenge (2016-17)

Bu arada Lojeski olympiacos'da senelerdir harcanıyor, en güzel yıllarını bu takımda hep umursanmayarak heba ediyor. Takımın en net şutörü kendisi. İçeriye drive ederek boş uzunu bulan kendisi.

Kendisi üzerinden oynanan bir oyun yok. Bakıyor takım çuvallıyor, ne yapsın el üstü/sıkıştırma dinlemiyor kaldırıp atıyor. Ne yapıyor hocası? Fark açılmış, 10 küsur sayı olmuş. Lojeski şutları sokmaya başlamış. Çıkarıp onun yerine Kostas'ı alıyor. Fark 10 bu arada. Akıl alır gibi değil. Hücum özürlü Kostas'ı alıyor. Aynı Kostas, Doncic'e hücum ribaundu veriyor, sonra da faul yapıyor. Yazık valla Lojeski'ye.

Nando De Colo kadar temiz, kadife elli bir adam. Harcanıyor. Yazık gerçekten. Nunnaly'nin yerine Fenerbahçe'de olsa, Fenerbahçe'nin bile gücüne güç katar.
Takımda Lojeski'si olan adam onu Nando De Colo gibi kullanacak. Ama o takım Spa'nın takımı. Hep hor görülüyor. Yazık.
 
2 Takımıma Eric Greeni almış biri olarak sanırım şu yapılacak tek şey eric greenden çıkıp doncici almak ve kalan 6 krediylede bi mevkiye takviye yapmak...
 
Khem Birch ve Lojeski'den krediyi düşürdük bakalım sonumuz ne olacak kalanlar : Gal Mekel, Larkin --- Emir Preldzic,Clyburn,Coty Clarke --- Mitrovic, Moerman, Claver
2. Takım : Dentmon,Colom -- Dragic Seeley Guduric De Thomas --- Omic Kuzmic Daye Parakhouski
 
Puanlar ilk haftalarda çok çılgın değişiyor, llull'un kredisi son saniyede 8.5 metreden attığı üçlük girmese 70.4 olacaktı, şu anda 86.3. Almakta haklıymışım demekle iyi ki almamışım demek arasında çok ince bir çizgi var. Sonraki haftalarda ortalamaya girerken yapılan maç sayısına bölündüğü için bu kadar büyük etkisi olmayacak tabi bir şutun.

Aynı zamanda şöyle bir gerçek var , oyunun genel sisteminde kredisi yükselen oyuncuları satıp daha yüksek kredililer alarak onların da yükselmesiyle her geçen hafta daha kaliteli kadrolar oluşturmak var, bu sistem ilk haftalarda işlemiyor. Doncic 15.4pir ile kredisini 29 dan 33.4e çıkardı. Gelecek hafta 3.8pir yakalaması durumunda(bu haftakinden çok çok daha kötü) %15 daha yükselerek 38.4 krediye çıkacak. Bu hafta tercih edip büyük bir risk alanlar sadece 4.4 kredi kazanırken gelecek hafta tercih edenlerin 5kredi kazanması neredeyse garanti, bu haftakinden çok çok kötü performansta bile , bence adil bir durum değil.

Bu sistem nedeniyle ilk hafta kredisi önemli miktarda düşen oyuncularını da satmak zorundasın, iyi performans gösterseler bile yeniden yükselmeleri çok çok zor oluyor. Anthony Randolph'u göz önüne alalım. Bu maç sonucunda 53.6 krediye düştü. Bir sonraki maçta 14pir yakalasa bile(56 kredideki bir oyuncu performansı) kredisi %15 daha düşerek 45.6 olacak, bunda sizce de bir sıkıntı yok mu, şu anda 53kredi olan biri 56kredilik performans gösterecek ama sadece önceki maç kötü oynadığı için kredisi maksimum miktarda düşecek.

Bu dalgalanmaları minimuma indirmek için kredi sistemini yaparken ortalamaya başlangıçta 3(2 veya 4 de olabilir, bu etkiyi ne kadar azaltmak istediğinize göre) maç oynamış ve şu andaki kredisine uygun pir değerleri yakalamış gibi eklenmesi daha doğru olabilir benim kanaatimce. Çok daha farklı sistemler de düşünülebilir tabiki, ama bu sistem uzun vadede kredileri çok etkilemeyecek bir durumda. İlk haftalar için de bir şut sonucunda çok çok büyük kredi değişimleri olmasını da engeller.
 
Lull'un son şutunun girmemesini dileyenlerden biri de benim. Harika oynadığı maçta o şut girmese kredisi düşecekti. Şanssızlık. Kadrosunda Lull olanlar için şans tabii.

Lojeski 48'e düştü örneğin ve gelecek hafta için fırsat oldu. Oysa ki 13 pır'dayken attığı şut girse 16 olacaktı ve kredisini 62'ye yükseltecekti. Bir şut oyunun kaderini değiştiriyor.

O şut girse kadrosunda Lojeski olmayanlar gelecek hafta kolay kolay 62 krediden Lojeski alamayacaklardı. Bu hafta kadrosunda Lojeski'si olanlar şanslı duruma geçecekti.
Tam tersi oldu, kadrosunda olanlar zarar etti, gelecek hafta alanlar her türlü kar ettiler.

Haksızlık mı? Bence değil, oyunun yapısı bu ve bu yüzden ilk haftalar doğru tercihlerin yanında oyuncuların biraz da şanslı olması gerek.

Geçen sezon örneğin Bourusis, 50 krediyken şans eseri son saniye üçlüğü atmıştı ilk hafta Milano deplasmanında.
Kredisi düşecek ve 48 krediye inecekken, 60 krediye fırladı birden.
Sonra Bourusis aldı yürüdü tabii. Kimbilir belki kredisi yetmeyip 60 krediden Bourusis alamayanlar ikinci hafta, yarıştan da erken koptu.

Ama oyunu zevkli hale getiren bunlar. Yoksa bu kadar tutkunu olmazdı. Ben şahsen fantasysiz bir Euroleague düşünemiyorum. Nba'den bile bu yüzden koptum. Nba fantasy hiç sarmıyor.
Fantasy olmayınca da NBA normaL sezon çekilmiyor.
 
Point Guards

Nick Calathes
Kevin Pangos

Shooting Guards and Small Forwards

Rakim Sanders
Matt Lojeski
Alessandro Gentile
Cedi OsmanAnadolu

Power Forwards and Centers

Austin Daye
Khem BirchOlympiacos
Yassin IdbihiBrose
Borisa Simanic
 
Point Guards

Nick Calathes
Kevin Pangos

Shooting Guards and Small Forwards

Rakim Sanders
Matt Lojeski
Alessandro Gentile
Cedi OsmanAnadolu

Power Forwards and Centers

Austin Daye
Khem BirchOlympiacos
Yassin IdbihiBrose
Borisa Simanic

Bu kadroyu dengeye getirmek için 3-4 hafta gerek. Gentile-Calathes fazla değer kaybetmeden out. İdbihi- simanic hemen out. Sanders ve Cedi için gece Tanrı'ya dua etmek gerek. Pangos kurtarır gibi. Rus ruleti oynasaymışın daha iyiymiş.
 
Nasil dengeye haftaya degişdiririm olmuyor mu öyle yenisini alirim benim asıl kadrom bu

Point Guards
Justin DentmonGalatasaray
Thomas HeurtelAnadolu Efes

James Anderson
Tyler Honeycutt
Brad Oleson
Sinan Guler

Tibor Pleiss
Bryant Dunston
Furkan Aldemir
Pavel Antipov
 
Bu arada şunu söyleyeyim, bu sene kredi kasmaya gerek yok gibi hissediyorum. Takımların oyuncu havuzu geniş, rotasyon fazla, lig uzun, her maçın/oyuncunun kaderi ilgili maçta belirlenecek.
Krediler çok uçmayacak. Her oyuncu birbirine yakın olacak. Yelpaze geniş. Yüksek kredisi olan değil bence her hafta kredisi az bile olsa doğru oyuncuyu bulan kazanacak.

Onun için kredi düşmelerini pek önemsemiyorum.
 
Bu arada şunu söyleyeyim, bu sene kredi kasmaya gerek yok gibi hissediyorum. Takımların oyuncu havuzu geniş, rotasyon fazla, lig uzun, her maçın/oyuncunun kaderi ilgili maçta belirlenecek.
Krediler çok uçmayacak. Her oyuncu birbirine yakın olacak. Yelpaze geniş. Yüksek kredisi olan değil bence her hafta kredisi az bile olsa doğru oyuncuyu bulan kazanacak.

Onun için kredi düşmelerini pek önemsemiyorum.

Aslında bu sene sanki sadece vericeğim örnekteki kararlar belirleyici olacak gibi bence.

Mesela bu hafta kadrosunda Llull olanlar 86 krediden Llull'u satarsa 1 tanede elindeki 45 kredilik oyuncuyu çıktığını varsayarsak 130 krediye ortalama 2 tane 65 kredilik oyuncu alabilecek. Acaba Llull mu daha fazla puan getirecek yoksa alınan 2 tane 65 kredilik oyuncumu. Tüm olay bu :D
 
Dün geceden çıkarılacak ders şudur ki düşük kredili oyuncu seçerken kopacak maçları gözümüze kestirmeliyiz.

Dün gece kora kor oynanırken hiçbir şey yapmayan Doncic oyun koptuktan sonra yaptıklarıyla sahanın en verimli 2. adamı olarak oyunu tamamladı
 
doncic'in 15.4'lük skorunu belirleyen nedir bilen biri açıklayabilir mi? ben performans indexleri esas alınacak sanıyordum. küsuratlı sayı görünce anlam veremedim.
 

Üst