Euroleague Fantasy Challenge (2017-18)

Bence bu yeni format daha zevkli olabilir, özellikle kaptan konusu ve dalgalı kur erken kopmaları engelleyecek. Geçen sene mesel Keith Langford u 60 lardan alamayanlar bir daha çok zor alabildiler. bu sene son maçın ağırlıklı olması %15 düşmelerine sebep olabilecek yada geçen sene çoğumuzun elinda patlayan claver, datome gibi isimler 1 maç ile tekrar değer kazabilecekler.
Birde yedekler konusu var, bu yedekler sadece as kodro da sakatlık olduğunda mı kullanılabilecek yoksa puanı daha iyi olan ile değiştirme şansı mı verecek tam anlamış değilim henüz.

Bence bu yeni format daha zevkli olabilir, özellikle kaptan konusu ve dalgalı kur erken kopmaları engelleyecek. Geçen sene mesel Keith Langford u 60 lardan alamayanlar bir daha çok zor alabildiler. bu sene son maçın ağırlıklı olması %15 düşmelerine sebep olabilecek yada geçen sene çoğumuzun elinda patlayan claver, datome gibi isimler 1 maç ile tekrar değer kazabilecekler.
Birde yedekler konusu var, bu yedekler sadece as kodro da sakatlık olduğunda mı kullanılabilecek yoksa puanı daha iyi olan ile değiştirme şansı mı verecek tam anlamış değilim henüz.

As kadrodan biri oynamadığında onun pozisyonuna uygun oyuncu varsa onun puanı hesaplanacak. "Substitutions" bölümünü iyi okumak lazım. Örneğin yedek "utility" oyuncuyu çok ucuz seçerim diyordum ki, as kadrodaki"utility" olmadığında sadece yedekten bu oyuncuyu seçebiliyormuşuz.

Çoğu kişi yedekleri gereksiz görmüş ama bence oyunun kilidi burası olacak.Tasarlayanlar gereksiz görse böyle bir kural koymazlardı sonuçta.Geçen yıllarda kredi kazanmak için puandan feragat ediyorduk.Şimdi yedekteki bir oyuncu az puan getirse bile -ki hesaplanmayacak o puan- kredi getirecek.Benim yeni sistemle ilgili kafamdaki soru işareti şu: Son haftanın ağırlığı daha çok olacak kuralı konmuş, genelde düşülen hatalardan biri son hafta çok iyi oynayan oyuncuyu alıp, kötü oynayanı çıkarmaktı.Bütün kuralları iyi okuyup iyi strateji yapmak gerekiyor o yüzden.

Oyuncu değerleri söylendiği gibi değil mi diye düşünmüyor değilim; yok eğer doğruysa, ya bu değerler düşük ya da bizim bütçemiz yüksek.

Geçen Sene: En pahalı 10 oyuncunun değer toplamı 855. hepsini almak için kadro değerini %71 artırmak gerekiyordu.
Bu sene: En pahalı 8 oyuncunun değer toplamı 11610+620 yedek=12230 . %22,3 artırım yetiyor.
Yok ben yedeklere de en iyilerini alacağım dersek bile 16900. %69 artırım gerekiyor. Buna rağmen geçen seneden daha düşük yani.

Eğer değerler buysa mantık şu olmuş: en pahalı oyuncu ortalama değerin tam iki katı olsun.
Geçen sene: (500/10)*2=100
Bu sene: (10000/12)*2=1,66 k.

Üstüne bir de kredi kazanmanın geçen seneye göre daha kolay olduğunu (kağıt üzerinde tabii) düşünürsek paramız bu sene epey bolmuş gibi duruyor. Pahalı oyuncuyu alabilmek için tek bir vasat haftasının yetmesi de cabası.

Son düzenleme:
Yedek oyuncu seçme mecburiyeti var mıdır?

Yedek oyuncu seçme mecburiyeti var. Eğer seçmezsen 0 puan alıyorsun. Yedek oyuncuların da hepsini seçmen gerekiyor. 1-2 oyuncu yetmiyor. Forumda yedeklerin çok önemli olabileceği söyleniyor. Ben de tam olarak yedeklerin önemini çözebilmiş değilim eğer istersen bence bir kaç takımına yedeklerin minimum fiyatla satın alabilirsin. Diğer takımların da daha sonra kullanmak üzere ve kredini yükseltmek üzere daha gelecek vaadeden yedekler alabilirsin. Bu sene biraz daha karışık gözüküyor. Alışmak için bir kaç haftaya ihtiyaç var.

Yedek oyuncu seçme mecburiyeti var. Eğer seçmezsen 0 puan alıyorsun. Yedek oyuncuların da hepsini seçmen gerekiyor. 1-2 oyuncu yetmiyor. Forumda yedeklerin çok önemli olabileceği söyleniyor. Ben de tam olarak yedeklerin önemini çözebilmiş değilim eğer istersen bence bir kaç takımına yedeklerin minimum fiyatla satın alabilirsin. Diğer takımların da daha sonra kullanmak üzere ve kredini yükseltmek üzere daha gelecek vaadeden yedekler alabilirsin. Bu sene biraz daha karışık gözüküyor. Alışmak için bir kaç haftaya ihtiyaç var.

Geçen yıllarda 10 tane ortalama oyuncu ya da undervalue gözüken oyuncu ile başlayıp,kredi kazanarak sonra de colo, teodosic, spanoulis,langford vs gibi oyunculara dönüyorduk.Ama çoğu zaman kredi kazanmak isterken puandan oluyorduk.Şimdi yedekte tuttuğun undervalue gözüken oyunculardan kredi kazanabilirsin.Çoğu zaman krediyle puan paraleldir.Ancak öyle zamanlar oluyor ki -10 bile yapsa maksimum kredi getirecek oyuncular oluyor.Yedeklere bu oyuncuları almak önemli.Hiç puan alamasa bile sana kredi kazandıracak yani.

İlk hafta çok iyi 8 oyuncu, 4 düşük yedek seçtiğini düşün.Yedekleri satıp hem puan, hem kredi kazandıracak oyuncuları almak çok zor.Dengeli bir kadro kurduğunu düşünelim.Toplam 12 oyuncudan 9'u ile ertesi hafta devam edersin.3 tane de kesin artacak ama puanı kesin olmayan oyuncuyu yedeğe alırsan doğru stratejiyi sağlayabilirsin.Son haftanın puan ağırlığının fazla olması bu strateji için risk ama.Sonuçta doğru oyuncuları seçmek önemli.

Çoğu takımımı yedeklere de önem vererek kurmayı düşünüyorum.Elbet işimize yarayacaktır bu yedekler oyun şirketi muhakkak bunu düşünerek hareket etmiştir burada doğru yedekleri seçmek önemli ama yanlış yedek seçimi yedeklerden kredi kazanayım derken kaybettirebilir.1-2 takımımda da her ihtimale karşı yedeklere önem vermeden kurucam kadrolarımı ne olur ne olmaz.Lig maçları biraz daha oynansın Çarşamba gibi oyuncu önerilerimi de yazacağım.Aklımda belli başlı oyuncular var bunların performanslarını 1-2 maç daha görüp ona göre netleştiricem.Geçen sene genel sıralamada 13.lüğe kadar çıktıktan sonra büyük bir düşüşle 54.tamamlamıştım.Ondan bir önceki sene de sayı kategorisinde 1.olmuştum.İnşallah bu yeni format ters tepmez bize de yine başarılı oluruz olmasak bile eğlencesi yetiyor oyunun .Herkes için eğlenceli bir sezon olsun

Yanlış hatırlamıyorsam 2004-2005 sezonundan beridir aralıksız takip edip dahil olduğumuz Euroleague Fantasy Challenge oyunu bu sezon radikal değişikliğe gitmiş görünüyor.

Oyun yönetimine sorsanız INNOVATION diye yanıtlayacaklarına eminim ancak ilk etapta bana epeyce karışık geldi. Ne diyelim takımı/takımları kurup oyuna başladığımızda oynayarak tecrübe edeceğiz gibi görülüyor. Bu doğrultuda ilk haftalar çok enteresan sonuçlar görebiliriz :)

Ben ilk günden beridir bu oyunun içindeyim ancak bu sene yorum/analiz yapacak bilgiye sahip olduğumu düşünmüyorum. Belki birkaç hafta geçtiğinde oyunla ilgili tam anlamıyla bilgi sahibi olup fikir beyan edebiliriz ;)

Herkese başarılar ...

Son düzenleme:
Lig adı ve kodunu tekrar hatırlatalım.

Lig Adı: GSBasket Classic
Lig Kodu: 3FJEETST

Lig kodundan ligi kolaylıkla bulabilirsiniz.

Format biraz sıkıyor ama alışıncaya kadar lige katılımı arttırabilirsek sonradan daha büyük zevk alabiliriz.

Bu arada Head to Head türünde lig isteyen var mıdır?

Lig adı ve kodunu tekrar hatırlatalım.

Lig Adı: GSBasket Classic
Lig Kodu: 3FJEETST

Lig kodundan ligi kolaylıkla bulabilirsiniz.

Format biraz sıkıyor ama alışıncaya kadar lige katılımı arttırabilirsek sonradan daha büyük zevk alabiliriz.

Bu arada Head to Head türünde lig isteyen var mıdır?

Başka oynayacak çıkarsa açıkçası ben isterim. 16-20 kişilik lig kurarız. katılımcı çok olursa birden çok lig kurulur.

Aslında head to head filan yerine classic mode’u aynen koruyup ekstra olarak draft mode ekleyebilirlerdi yenilik olarak, illa bir yenilik yapalım diyorlarsa. hem bildiğimiz gibi classic mode u oynardık hem de draft farklı bir heyecan getirirdi.

Biraz daha istek olursa kurarız o zaman.

Aslında draft olsa 10 numara olurmuş. Ligdeki takım sayısı kadar takım katılabilirdi. Belki daha sonra bunu da yaparlar.

Herkese Merhabalar. Yine heyecan verici bir sezon olacak. Bu oyunu burda sizlerle oynamak gerçekten çok keyifli oluyor. Kerem Secer e teşekkürler.
Herkese bol şanslar

Birkaç gün öncesine kadar oynamayacağım bu yıl diyordum ama bir şekilde bırakamadım oyunu. Kadroları kurmaya başladım. Kısa Forvet, Uzun Forvet ve Pivot tercihleri kritik. Çok fazla seçenek yok. Oynayanlar ses ederse muhabbetin sürmesi adına iyi olur eski yıllardaki gibi, yoksa hala daha sevebilmiş değiliz yeni sistemi, maksat muhabbet, biraz da yarışın tadı.

Ben de 4 takımla lige katılmış bulunuyorum, büyük ölçüde kadrolarımı kurdum ama ufak tefek değişiklikler yapabilirim
Lige katılım sayısı sınırsız olmasa da en azından geçen seneki gibi 4 takımla sınırlandırılsa daha iyi olur düşüncesindeyim.
Umarım güzel bir sezon olur

Ben de 4 takımla lige katılmış bulunuyorum, büyük ölçüde kadrolarımı kurdum ama ufak tefek değişiklikler yapabilirim
Lige katılım sayısı sınırsız olmasa da en azından geçen seneki gibi 4 takımla sınırlandırılsa daha iyi olur düşüncesindeyim.
Umarım güzel bir sezon olur

Biz yıllardır takım sınırı koyuyoruz, geçen yıl esnetip 4 yapmıştık. Bu yıl serbest bırakma kararı aldık. Şöyle; mesela bir arkadaşımız 15 takım kuruyor ve bunlardan sadece 4 tanesini lige koyabiliyor, daha sonra lige koymadığı takımlar çok daha iyi sonuçlar getirince lige karşı soğuma meydana geliyor. Yani herkesin tüm takımlarının işin içinde olmasında bir zarar yok diye düşünüyoruz ki bir noktadan sonra zaten kişinin 1-2 takımı sivriliyor ve onunla yaşıyor.

Head to head kısmına dair bir bilgim yok arkadaşlar. Hakan Sağlam beyin ifade ettiği gibiyse eğer, açalım bir head to head ligi. Anladığım kadarıyla 15 kullanıcı 1'er takım sokarak 15 kişilik bir lig oluyor ve hafta hafta maçlar oynanarak puanlama sistemi oluşuyor.

Krunoslav Simon'un sakatlığı hakkında bilgisi olan var mı ? Karşıyaka maçında sakat olduğu için oynamadığı söylenmiş ciddi bir şeyi var mı yoksa riske atmamak adına Real maçına mı saklandı.Kısıtlı kısa forvet pozisyonuna ilk düşündüğüm isimlerdendi.