Euroleague Fantasy Challenge (2017-18)

Öncelikle merhabalar,
Hem sitede hemde bu oyunda yeniyim. Neden 1 takım alınmıyor da çok takım alınıyor. Birde oyunun mantığından çok kısa bahseder misiniz.

Öncelikle merhabalar,
Hem sitede hemde bu oyunda yeniyim. Neden 1 takım alınmıyor da çok takım alınıyor. Birde oyunun mantığından çok kısa bahseder misiniz.

Ömer bey merhabalar, hoşgeldiniz. 8 as 4 yedek olmak üzere 12 oyunu seçiyorsunuz ve bu oyunculardan o hafta puan bekliyorsunuz. EuroLeague'in resmi sitesinde her maç tutulan istatistik bölümünde oyunculara dair ranking puanları oluyor, en sağda. O puan sizin o oyuncudan alacağınız puan. Daha sonraki hafta maksimum 3 değişiklik hakkınız oluyor ve dilediğiniz 3 isimle yolları ayırıp, fikstüre göre yeni isimler alabiliyorsunuz. Kabaca bu şekilde. Değer artma düşme gibi kısımlara şimdilik girmiyorum zira yeni sistemle birlikte biz de yeni göreceğiz.

Krunoslav Simon'un sakatlığı hakkında bilgisi olan var mı ? Karşıyaka maçında sakat olduğu için oynamadığı söylenmiş ciddi bir şeyi var mı yoksa riske atmamak adına Real maçına mı saklandı.Kısıtlı kısa forvet pozisyonuna ilk düşündüğüm isimlerdendi.

Kısa forvet bulmak zor bu yıl Mehmet. Sakatlığı hakkında birşey duymadım, bence oynayacak. Ama şimdilik almadım takıma ben.

head to head ligini bugün kurarsak 15 kişiye ulaşacağız sanki. Yetiştirebilmek adına adminlerden bir el atmasını bekliyoruz artık :)

Son düzenleme:
Oyunu enine boyuna ancak inceleyebiliyorum. Geçen seneye göre belirgin farklardan birisi kredi artış azalış biçimi. Daha önceki sayfalarda konuşuldu bu konu zaten. Fakat ilk hafta ya da ilk 5 haftaya kadar krediler daha doğrusu değerler nasıl artacak, bu kısmı anlamadım.

Mesela Randolph'tan gidelim. Mevcut değeri 1.16. Yani eski sisteme göre bakarsak 116/2= 58 kredi. Ve kendisinden ilk hafta beklenen 58/4= 14.5 rnk. Yani yeni sistemde mevcut fiyat/8 formülüyle oyuncudan beklenen rnk'i hesaplayabiliyoruz. Fakat bu artış azalışta son 5 hafta etkili olacak bu yıl. Son maçın %30'u, diğer maçların da sırasıyla %25, %20, %15 ve %10'u etkili.

Peki ilk haftadan sonra kredi artış ya da azalışları nasıl olacak? Aklıma takılan nokta burasıydı zira ortada 5 maç yok. Bu sorunun yanıtını bulamadım. Oyun fantasy football benzeriymiş, oynayan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim. Ben şöyle anlıyorum, mesela Randolph ilk hafta 22 rnk yaptı. (22x30)/100 yani 22'nin %30'u 6.6'ya tekabül ediyor. Randolph'tan bu hafta beklenen 14.5 idi. Diğer 4 hafta oynanmadığı için kalan %70'lik birim, (14.5x70)/100 yani 14.5'un %70'i 10.15' tekabül ediyor. Bu haftanın %30'u da 6.6 idi, 6.6 + 10.15 = 16.75. rnkx8'i oyuncu değerine eşit oluyor bu yıl, yukarıda görmüştük. 16.75 x 8 = 134, yani Randolph 22 yaparsa değerini 1.16'dan 1.34'e taşıyacak.

Bu sadece tahmin, bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

head to head ligini bugün kurarsak 15 kişiye ulaşacağız sanki. Yetiştirebilmek adına adminlerden bir el atmasını bekliyoruz artık :)

bu arada seçimler ilk maç başlayınca değil de, perşembe günü saat 11:00'de kapanıyor.

Olursa ben de katılabilirim ama adaletli olacağını düşünmüyorum. Heyecan, rekabet olabilir fakat, kazanmak için en iyi olmak şart değil. Menajerlik oyunu gibi olsa da rakibe göre kadro belirlemiş olmuyorsun sonuçta. Tabi "head to head"i daha iyi bilenler bu konuya açıklık getirebilirler.

Son düzenleme:

bu arada seçimler ilk maç başlayınca değil de, perşembe günü saat 11:00'de kapanıyor.

head to head oynamak isteyenler gönderiyi beğenebilir mi arkadaşlar, sayımız iyiyse açarız bu gece ya da yarın sabah.

düzenleme: head to head açarken takım sayısını soruyor, 4-6-8-10-12-14-16-18-20 şeklinde, sayıya göre açalım ligi.

Oyunu enine boyuna ancak inceleyebiliyorum. Geçen seneye göre belirgin farklardan birisi kredi artış azalış biçimi. Daha önceki sayfalarda konuşuldu bu konu zaten. Fakat ilk hafta ya da ilk 5 haftaya kadar krediler daha doğrusu değerler nasıl artacak, bu kısmı anlamadım.

Mesela Randolph'tan gidelim. Mevcut değeri 1.16. Yani eski sisteme göre bakarsak 116/2= 58 kredi. Ve kendisinden ilk hafta beklenen 58/4= 14.5 rnk. Yani yeni sistemde mevcut fiyat/8 formülüyle oyuncudan beklenen rnk'i hesaplayabiliyoruz. Fakat bu artış azalışta son 5 hafta etkili olacak bu yıl. Son maçın %30'u, diğer maçların da sırasıyla %25, %20, %15 ve %10'u etkili.

Peki ilk haftadan sonra kredi artış ya da azalışları nasıl olacak? Aklıma takılan nokta burasıydı zira ortada 5 maç yok. Bu sorunun yanıtını bulamadım. Oyun fantasy football benzeriymiş, oynayan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim. Ben şöyle anlıyorum, mesela Randolph ilk hafta 22 rnk yaptı. (22x30)/100 yani 22'nin %30'u 6.6'ya tekabül ediyor. Randolph'tan bu hafta beklenen 14.5 idi. Diğer 4 hafta oynanmadığı için kalan %70'lik birim, (14.5x70)/100 yani 14.5'un %70'i 10.15' tekabül ediyor. Bu haftanın %30'u da 6.6 idi, 6.6 + 10.15 = 16.75. rnkx8'i oyuncu değerine eşit oluyor bu yıl, yukarıda görmüştük. 16.75 x 8 = 134, yani Randolph 22 yaparsa değerini 1.16'dan 1.34'e taşıyacak.

Bu hesaplama sistemi ilk bakışta mantıklı gelse de aklıma takılan şeyler var.2 ye bölerek kredi bulma olayı olursa eğer De Colo 83 kredi olacak yani 20-21 alması değerini koruyacak.Geçen yıl 100 dü ve koruması için 25 alması gerekiyordu.Bu sistemde kredi artışları daha kolay olur bu şekilde.Benim kendi hesaplama yöntemim biraz daha farklı De Colo yu yine 100 kabul ettim ve diğerlerinin kredilerini ona göre hesapladım.Bu hesaplamaya göre 1.66 m
100 kredi ise 10 m da 600 kredi oluyor yani 600 krediye 12 oyuncu almış oluyoruz.Herkes 2 ye bölme yoluyla kredi hesaplaması yapıyor ama bana pek mantıklı gelmedi bu.Bir yerde yazıyor mu bu yoksa sizin tahmininiz mi

maalesef bununla ilgili kesin bir bilgi yok. yazıp çizilen her şey tahminden ibaret. ben de yeni kuralı şöyle yorumladım:
ilk hafta oyuncu ne ranking yapmışşa ortalaması da o olacak. yani ilk 5 hafta ortalama hesaplanışı geçen sene ile neredeyse aynı.
(tek fark: her hafta %20 değil de--%30-%25-%20-%15-%10 şeklinde ortalamaya etki etmesi)

işler bunda sonra değişecek. geçen senenin aksine bu yıl 6.haftadan itibaren, 5 hafta öncesi değerlenmeden çıkarılacak ve her seferinde son 5 hafta üzerinden değerler hesaplanacak.

Ben takımımı kurdum : Oyun Kurucu Sergio Llull , Takımın En İyi Şutörü Kevin Pangos , Kısa Forvet Kostas Papanikolaou , Uzun Forvet Georgios Printezis , Pivot Ruslan Pateev , Gard Gharles Jenkins , Forvet Itay Segev , Utility Paulius Jankunas , Yedek klübem : Gard Sinan Guler , Forvet Andrea La Torre , Pivot Othello Hunter , Utility Jaycee Carroll

sizce nasıl ?

maalesef bununla ilgili kesin bir bilgi yok. yazıp çizilen her şey tahminden ibaret. ben de yeni kuralı şöyle yorumladım:
ilk hafta oyuncu ne ranking yapmışşa ortalaması da o olacak. yani ilk 5 hafta ortalama hesaplanışı geçen sene ile neredeyse aynı.
(tek fark: her hafta %20 değil de--%30-%25-%20-%15-%10 şeklinde ortalamaya etki etmesi)

işler bunda sonra değişecek. geçen senenin aksine bu yıl 6.haftadan itibaren, 5 hafta öncesi değerlenmeden çıkarılacak ve her seferinde son 5 hafta üzerinden değerler hesaplanacak.

Teorik olarak belki doğru gibi duruyor ama pratikte bu uygulanamaz.Çünkü şu an sakat olan ve sonradan oynamaya başlayacak oyuncular var.Ayrıca sezon ortasında transfer edilip oyuna dahil edilecek oyuncular var.

Teorik olarak belki doğru gibi duruyor ama pratikte bu uygulanamaz.Çünkü şu an sakat olan ve sonradan oynamaya başlayacak oyuncular var.Ayrıca sezon ortasında transfer edilip oyuna dahil edilecek oyuncular var.

Hangi kısmı uygulanamaz? anlayamadığım için soruyorum. cümlemden yanlış anlaşılmasın:)

6.haftadan itibaren olan kısmı için demişseniz, kast ettiğim 6.hafta oyunun değil, kişinin 6. haftası. Örneğin llull 26.haftada oynamaya başladı ve 17.6 yaptı diyelim diyelim. 26. hafta sonunda llull'un ortalaması, sadece 1 maç oynadığı için, yaptığı tek değer olan 17.6 olacak.

Tabii ki, bu benim geçen seneki oyunun mantığıyla yorumlamam. bu özellik de değişmiş olabilir.

Son düzenleme:
Hangi kısmı uygulanamaz? anlayamadığım için soruyorum. cümlemden yanlış anlaşılmasın:)

İlk haftadan beri oynayan oyuncular için bu mantıklı, ancak 6. hafta sakatlıktan dönen ve ilk maçını oynayacak oyuncu ya da 10. hafta yeni transfer edilmiş bir oyuncu için ilk 5 haftadaki gibi hesaplama olması gerekiyor.Yani sisteme iki farklı hesaplama yöntemi atanması gerekiyor ki bunu yapacaklarını sanmıyorum.

İlk haftadan beri oynayan oyuncular için bu mantıklı, ancak 6. hafta sakatlıktan dönen ve ilk maçını oynayacak oyuncu ya da 10. hafta yeni transfer edilmiş bir oyuncu için ilk 5 haftadaki gibi hesaplama olması gerekiyor.Yani sisteme iki farklı hesaplama yöntemi atanması gerekiyor ki bunu yapacaklarını sanmıyorum.

şimdi tam olarak anladım dediğinizi. hesaplama olayları formülüzasyon ile yapıldığı için ayrı bir hesaplama yöntemine gerek duyulmuyor. 1.haftadan 30.haftaya kadar tek bir formül her hafta her oyuncu için geçerli olabiliyor. (Sakatlıktan dönenler ve yeni transfer edilenler de dahil)

Son düzenleme:
şimdi tam olarak anladım dediğinizi. hesaplama olayları formülüzasyon ile yapıldığı için ayrı bir hesaplama yöntemine gerek duyulmuyor. 1.haftadan 30.haftaya kadar tek bir formül her hafta için geçerli olabiliyor.

Biliyorum formülü ama bu sene maç ağırlığının değişmesi zaten sıkıntı olan.5 maç tamamlandığında %ler belli ama ilk haftalarda hangi hafta %kaç etki edecek belli değil. Hemen hemen herkes farklı bir şey yazmış mesela.

Ben takımımı kurdum : Oyun Kurucu Sergio Llull , Takımın En İyi Şutörü Kevin Pangos , Kısa Forvet Kostas Papanikolaou , Uzun Forvet Georgios Printezis , Pivot Ruslan Pateev , Gard Gharles Jenkins , Forvet Itay Segev , Utility Paulius Jankunas , Yedek klübem : Gard Sinan Guler , Forvet Andrea La Torre , Pivot Othello Hunter , Utility Jaycee Carroll

sizce nasıl ?

LLULL uzunca bir dönem sakat. Onu kadrondan çıkarman lazım.

Hiç hoşuma gitmedi bu yeni sistem. Tamam geçen sezonda zorlaşmıştı takım kurmak ama bu kadar değildi sanki. 2 gündür uğraşıyorum zor bela bir takım kurabildim.

Biliyorum formülü ama bu sene maç ağırlığının değişmesi zaten sıkıntı olan.5 maç tamamlandığında %ler belli ama ilk haftalarda hangi hafta %kaç etki edecek belli değil. Hemen hemen herkes farklı bir şey yazmış mesela.

şu an 5 maç tamamlandığındaki %ler bile belli değil aslında. "%30-25-20-15-10" bizim tahmini yüzdelerimiz.

Bu yüzdeler tahmin sanırım değil mi ?

Silemedim, ama cevap verilmiş zaten, teşekkürler ve kusura bakmayın karışıklık için :)

Son düzenleme: