Euroleague Fantasy Challenge (2017-18)

Ben takımımı kurdum : Oyun Kurucu Sergio Llull , Takımın En İyi Şutörü Kevin Pangos , Kısa Forvet Kostas Papanikolaou , Uzun Forvet Georgios Printezis , Pivot Ruslan Pateev , Gard Gharles Jenkins , Forvet Itay Segev , Utility Paulius Jankunas , Yedek klübem : Gard Sinan Guler , Forvet Andrea La Torre , Pivot Othello Hunter , Utility Jaycee Carroll

sizce nasıl ?

Hocam ben uzman değilim ama bence işi zor bu takımın, yol yakınken revizyona git :)
neden dersen;
1-llull uzun süre olmayacak
2-Pateev çok az süre almış önceki senelerde, bu sene de o bölge için 2-3 transferi var Khimki nin.
3-Yedeklere çok para ayırmışsın gibi geldi
4-geriye kredin kaldıysa Itay Segev i de değiştir
5-en azından yedeklerden bazı isimleri kadroya al, hunter ı pataev yerine mesela

İlk etapta fazla karışık ve anlaması zor gelmişti ama detaylı irdeleyip üzerine eğilince gerçekten de eskisine nazaran çok daha keyifli geçmesi muhtemel bir Euroleague Fantasy Challenge sezonu olacağını düşünüyorum.

Hoş tabi başarılı olabilecek miyiz, o apayrı bir konu ama heyecanlı bir sezon olacağını öngörüyorum. Bakalım ben de 3 takım kurup lige katıldım. Yanlış hatırlamıyorsam büyük Euroleague Fantasy duayeni Arya' da 3 takımla grupta yer alıyor. :)

Bu sezon oyuncu analizi yapmak pek içimden gelmiyor; geçen sene ligi hüsranla bitirmek beni biraz hırslandırmış olabilir, şimdilik rakiplerimize tiyo vermeyelim :)

Maalesef Arda abiye katılamıyorum. Oyun eskisine nazaran fazlaca kolay. Ve bu, eski ustalık isteyen bazı stratejileri öldürüyor. EuroLeague'i takip eden herkesin kafaya oynayabileceği, eskisine göre stratejilerin çok öne çıkmadığı bir oyun bence (doğru yerde doğru ismi alma, bazı özel oyuncularda treni kaçırmama, kredi ve puanı dengeli biçimde artırabilme vs.)

Neyse, son bir gün kala negatifi vermeyelim. Yine iddialıyım arkadaşlar, bilen bilir. Dayak yemek isteyen herkesi GSBasket Ligine bekliyorum. Bunun zevki böyle çıkıyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Tüm takımlarımı kurdum.Maçların başlamasını bekliyorum bir an önce.Her zamanki gibi bu sezonda iddialıyım.Yeni sistemden biraz çekinsem de zamanla alışacağımı düşünüyorum.Biraz risk alarak 1-2 tane oyuncuyu çoğu kadroma aldım ve yedeklerim de çoğu takımımda aynı oyuncular.Bu belki sorun yaratabilir ama güvendiğim oyunculardan vazgeçmek istemedim.Bakalım güvendiğim dağlara kar yağmaz inşallah.Herkese iyi şanslar güzel bir sezon olsun

Henüz hiçbir takım kuramadım. Takımların liglerinde oynadıkları maçları takip edemedim, istatistiklerine bakamadım. Üstüne formata alışkın olmayınca baya zor bir lig beni bekliyor. Akşama vakit bulursam çalışmam gerekiyor kadroya. Yoksa yine gerilerde kalırız.

Önce biraz endişelendim yeni sistemi görünce ama biraz derinine inince ve inceleyince çok zevkli olabileceğini gördüm. Oyun giderek gelişiyor bence. Ve herkesin sevebilmesi için bir format oluşturmuşlar. Ben geçen sene çok iddialı değildim. Bu sene de bilmiyorum iddialı olur muyum ama zevk alacağımın garantisi var. Ben de 1-2 oyuncuya güvendim genelde onları değiştirmedim. Bu sene sürpriz yapması beklenen oyuncuları da seçtim. Yedek kadroda da benzer sağlam olarak gördüğüm oyuncuları aldım. Oyunun yeni kurallarına alışmak için bir kaç haftanın yeterli olduğunu düşünüyorum ondan sonra kimlerin ön plana çıkacağı belli olur.

Edit: Bu sene sakat oyuncuların göstergesi gibi bir durum göremedim. Mesela Simon'un durumu ne? Brown sakatlanmış. Bunların yanında birer işaret olsa iyi olur. Euroleague Fantasy ekibi sanırım bizim gibi daha uyum sağlayamadılar yeni sisteme.

Son düzenleme:
https://www.basketstories.net/starting_prices.php#point_guards Şu sitede yaklaşık olarak kredi değerleri yazıyor geçen gün benim dediğim gibi De Colo yu 100 üzerinden düşünüp hesaplamış.Ben de kredilerin böyle olduğunu düşünüyorum

Eger boyleyse ortada bir gariplik var. Krediler oldukca artmis demektir. Cunku neredeyse her istediginiz oyuncuyu alma imkaniniz var gibi. Tabi bu bir yandan da tuzak gibi. Pahali ve degerinin uzerinde aldiginiz her oyuncu degerini buldugunda elinizde dusuk kredili bir takim kalacak. Puan mi para mi derseniz tabi ki puan. Riske girilip girilmeyecegini gorecegiz.

Oguzhan'a bir yandan katilip bir yandan katilmiyorum. Oyun su anda daha kolay gibi gorunuyor. Cunku daha cok tecrubelilerin dogru strateji yapmasi icin ayrilmis ve sansa bakmayacak gibi. Diger yandan ise oyunun kurallarini sadece kagit uzerinde goruyoruz. Nerdeyse tumuyla farkli oyun. Misal Sf ye Simon, daha sonraki forvet hakkina ise Datome almis birisi, simonu degistirip Datomeyi bir pfyle tutmak istese, once Simon yerine Datomeyi daha sonra Datome yerine Pfyi almak zorunda olacak. Kadrondaki bir oyuncuyu degistirmek icin 2 hak harcamak demek bu. Yani gorundugunden daha zor oyun.

Aslinda oyundaki en buyuk degisiklik ve cogu kisinin kolaylastigini dusunmesine sebep veren sey istediginiz oyunculara henuz bastan erisilebilmesi. Fakat unutmayin ki sartlar herkes icin esit. Herkesle henuz ayni puandayken bu ozelligi kullanabilmek aslinda bir dezavantaj buyuk oyuncular icin. Kaldi ki daha kaptan ozelligine deginmedim. Herkesin muhtemel guvendigi bir isim var. Ve o isim yerine baskasi tercih edildiginde dogrudan fark yaratici olacak ki kadroda 8 ismin oldugunu unutmamak lazim. 30 puan alan ve 5 getiren kaptanin farki 50 puan ediyor. İsterse tum kadronuz gecsin rakibi, ona ragmen fark yemenize sebep olacak bir degisken.

Herkese hayirli oyunlar diliyorum. Tarihin en zor sezonu bence. Basarilar:)

"GSBasket head to head" lig adı arkadaşlar, lig kodu ise RE3MMTC4. Beğeni sayısı çok fazla olmadığı için 14 kişilik açtım. Ben "lyrica" isimli takımımla katıldım. Bekliyoruz.

Eger boyleyse ortada bir gariplik var. Krediler oldukca artmis demektir. Cunku neredeyse her istediginiz oyuncuyu alma imkaniniz var gibi. Tabi bu bir yandan da tuzak gibi. Pahali ve degerinin uzerinde aldiginiz her oyuncu degerini buldugunda elinizde dusuk kredili bir takim kalacak. Puan mi para mi derseniz tabi ki puan. Riske girilip girilmeyecegini gorecegiz.

Oguzhan'a bir yandan katilip bir yandan katilmiyorum. Oyun su anda daha kolay gibi gorunuyor. Cunku daha cok tecrubelilerin dogru strateji yapmasi icin ayrilmis ve sansa bakmayacak gibi. Diger yandan ise oyunun kurallarini sadece kagit uzerinde goruyoruz. Nerdeyse tumuyla farkli oyun. Misal Sf ye Simon, daha sonraki forvet hakkina ise Datome almis birisi, simonu degistirip Datomeyi bir pfyle tutmak istese, once Simon yerine Datomeyi daha sonra Datome yerine Pfyi almak zorunda olacak. Kadrondaki bir oyuncuyu degistirmek icin 2 hak harcamak demek bu. Yani gorundugunden daha zor oyun.

Aslinda oyundaki en buyuk degisiklik ve cogu kisinin kolaylastigini dusunmesine sebep veren sey istediginiz oyunculara henuz bastan erisilebilmesi. Fakat unutmayin ki sartlar herkes icin esit. Herkesle henuz ayni puandayken bu ozelligi kullanabilmek aslinda bir dezavantaj buyuk oyuncular icin. Kaldi ki daha kaptan ozelligine deginmedim. Herkesin muhtemel guvendigi bir isim var. Ve o isim yerine baskasi tercih edildiginde dogrudan fark yaratici olacak ki kadroda 8 ismin oldugunu unutmamak lazim. 30 puan alan ve 5 getiren kaptanin farki 50 puan ediyor. İsterse tum kadronuz gecsin rakibi, ona ragmen fark yemenize sebep olacak bir degisken.

Herkese hayirli oyunlar diliyorum. Tarihin en zor sezonu bence. Basarilar:)

Uğur, oyunun kolay olmasından kastım yıldızları ilk haftadan alabiliyor olmamız. Ben hoşnut değilim, sebebi açık. Aşağı yukarı 3-4 senedir Türkiye'de ilk 3 civarında dolaşıyorum ve sistem değişti. Tekrar yıldızların alınabilmesi noktasına geliyorum. Eskiden bu yıldızları alabilmek için bir emek koymamız gerekiyordu, şimdi öyle değil. Bu oyunu kolay mı yapıyor, bence evet. Birçok kişi stratejiye girmeden bu isimleri alabiliyor zira. Peki başarı açısından nasıl olur diye sorarsan, birşey diyemem. Eski sistem olsa ben iddialı da olsa, derdim ki ben bu sene yine TR'de ilk 3, Dünya'da da ilk 25-30 yaparım. Peki şimdi diyebilir miyim, mümkün değil. Oyun bence daha kolay, ama bu kolaylık dolayıısyla fark yaratmak daha zor. Yani benim açımdan zor bir sene.

Bu sezon toplam 5 takım kurdum, yeni sistem çokça sürprize gebe gibi duruyor, ilginç bir sezon bizi bekliyor, en azından bir iki takımla yarışın içinde kalabilirsek iyi olur, "GSBasket head to head" ligine de "Paul Dawkins" isimli takımımla dahil oldum, du bakalım ne olacak :)

çok önermem, ben almadım kadrolarıma hiç. yıllardır oyununa şut ekleyemedi rubit. ideal bir back up 4. benzer tarzda malaga'dan brooks daha tercih edilesi olur diye düşünmekle beraber, karşısından jason-mell-vesely olması dolayısıyla onu da kadrolarıma almadım.

Son maç istatistikleri fena değilmiş. Bir de tabi brose’da radosevic dışında pivot diyebileceğimiz bir oyuncu yok. o yüzden belki 5 numaraya çekilir diye düşündüm ama tereddütlerim de vardı. 1-2 hafta izleyelim rubit’i. şimdilik mitrovic’i tercih ettim. Teşekkürler yanıt için.