Euroleague Fantasy Challenge (2017-18)

Shved son çeyrekte hepimizi mahcup ederek 14 sayı attı. 11 rkg yaptı. Vazgeçilmesi zor bir oyuncu. Bir de o kadar el üstü üçlük kullanmasa.

Wanamaker ve Milutinov umarım beni yanıltmazlar. Sahne onların şimdi. Infliximab 3.takımımdı, Robinson 3.3 yaptı orada. Klopidogrel 2.takımımdı, dün Simon 3.3 yaptı. Her takımımda bir çürük var sanırım ama Clyburn'ün 8.8'i genel olarak tolere ediyor gibi bu haftalık.

Çok istediğim gibi bir hafta olmadı ama buna rağmen sıralamada ilerledim.Thomas Robinson sağolsun bu hafta daha fazla ilerlememi engelledi.Benim almadığım 3 hafta şov yapan adam benim aldığım haftalar hiçbir varlık gösteremiyor.Rochestie yerine Heurtel tercihim de pek istediğim sonuçları vermedi.Gudaitis almayıp Dunston almak belki de benim için bu haftanın karı oldu.H2H da ise bu hafta kötü gidişata son verdim ve galip geldim.Birkaç hafta daha seri yapıp üst sıralara yaklaşmam lazım.Gelecek hafta zorlu maçlar var kritik bir hafta olabilir.Herkese bol şans

Euroleague Fantasy challenge sitesinde bir yavaşlık mı var yoksa sadece bende mi sorun var? Bugün bütün gün çok yavaş çalışıyordu site.

Sağlam ve fark yaratan haftalardan biri daha oldu. Biraz da şanslı tercihlerle zirveye biraz daha yaklaşabildim. Genelde 16. sıraya yükseldim. Gsbasket Klasikte de zirveye geçen seneden sonra ilk kez kavuştum. Son anda arada kaldığım Datome mi Shengelia mi tutsam tercihimde Datome'yi tercih etseymişim farkı daha da eritecekmişim. Buna da şükür. Randolph-Lessort-Shengelia ile uzunlarda genel olarak çoğu oyuncunun döküldüğü bir haftada gerçek anlamda fark yaratmış oldum. Wanamaker de Oguzhan'ın vurguladığı gibi yanıltmadı. Şimdi haftaya işler daha da zor. 2 maçlı haftalardan biri ve hem kaptan tercihinin net olmadığı hem de bu kadar kötü performanstan sonra kimleri çıkarmanın zarar getireceğinin oldukça karmaşık gözüktüğü bir hafta. Bu haftayı sağlam geçen çok büyük artıyı haneye yazar.

Bu hafta en önemli şansım Gudaitis yerine Lessort'u seçmek oldu. Kesinlikle Gudaitis'i almaya kararlıydım ama Clyburn'u alınca param yetmedi ve Lessort'u almak zorunda kaldım. Lessort 20 rkg getirirken Gudaitis -2'de kaldı. H2H'de rakibim Kerem Seçer'i de bunun sayesinde yenebildim. Geçen haftadan sonra sanırım 5-6 sıra bizim Classic Ligde tırmanabildim.Bu haftanın ben de hayal kırıklığı yaratan ismi Clyburn oldu. Ama maç çabuk koptuğundan dolayı fazla rkg yapma şansı olmadı. Ondan Kolay çıkma niyetinde değilim. Muhteşem dörtlüden (Clyburn-De Colo-Shved-Doncic) bir tek Clyburn hayal kırıklığı yarattı.Ayrıca 2 haftadır hayrını görmediğim Dorrell Wright'tan da bu hafta kurtulabilicem. Ben çıkınca coşar kesin ama sorun değil. Haftaya çift maç olduğu için daha dikkatli davranmak gerekecek.

Tebrikler Bayça Bey. Her hafta olduğu gibi bu hafta da ciddi hayal kırıklıkları yaşadım. Gudaitis bunlardan biri. Çoğu kişi 20 falan bekliyordu ama çok fena patladı. Yine Heurtel-Hanga ikilisinden ancak Heurtel’in almasını beklediğim kadar alabildim. Pana da deplasmanda Oly’yi yenmesine rağmen Singleton ancak 6 yapabildi. Bu şartlarda galip gelmek büyük sürpriz olurdu. Ama Twitter’da size mutlaka biri eksi alır demiştim, Gudaitis aldı.

Arkadaslar bir takimim 161 puan almis ama nedense 115 puan gosteriyor, tek tek oyuncularin aldigi puanlari hesaplayorum 161 yapiyor ama site 115 te kesinlestirmis, ilk 8 oyuncu 115 puan sagdaki 4 lu ise 46 puan almis, toplam 161 yapiyorken site sadece ilk 8i hesaplamis, burada bir yanlislik yok mu ? o sagdaki 4 oyuncunun puanlarini neden hesaplamamis olabilir ki ? alex tyus 22 - papapetroue 17 -pau ribas 9 - Jonas maciulus -2 buradaki 46 puanimi es gecmisler bunun bilinen bir sebebi var mi ? hayir sayilmayacaksa o oyunculari niye seciyoruz ki ?

Tebrikler Bayça Bey. Her hafta olduğu gibi bu hafta da ciddi hayal kırıklıkları yaşadım. Gudaitis bunlardan biri. Çoğu kişi 20 falan bekliyordu ama çok fena patladı. Yine Heurtel-Hanga ikilisinden ancak Heurtel’in almasını beklediğim kadar alabildim. Pana da deplasmanda Oly’yi yenmesine rağmen Singleton ancak 6 yapabildi. Bu şartlarda galip gelmek büyük sürpriz olurdu. Ama Twitter’da size mutlaka biri eksi alır demiştim, Gudaitis aldı.

Kerem bey haklisiniz ben Clyburn dan istedigimi alamayinca Gudaitisin de boyle getirecegini dusunmuyordum. Eger bu hafta clyburn alamasaydim ben de Gudaitis almayi dusunuyordum. Tamamen sans oldu. Umarim bundan sonraki haftalarda istediginizi alirsiniz.

Arkadaslar bir takimim 161 puan almis ama nedense 115 puan gosteriyor, tek tek oyuncularin aldigi puanlari hesaplayorum 161 yapiyor ama site 115 te kesinlestirmis, ilk 8 oyuncu 115 puan sagdaki 4 lu ise 46 puan almis, toplam 161 yapiyorken site sadece ilk 8i hesaplamis, burada bir yanlislik yok mu ? o sagdaki 4 oyuncunun puanlarini neden hesaplamamis olabilir ki ? alex tyus 22 - papapetroue 17 -pau ribas 9 - Jonas maciulus -2 buradaki 46 puanimi es gecmisler bunun bilinen bir sebebi var mi ? hayir sayilmayacaksa o oyunculari niye seciyoruz ki ?

Deneyimli arkadaslardan yardim bekliyorum bir hata mi var ben de mi sorun var anlamadim! 12 oyuncu 161 puan almislar ama 115 puan olarak kesinlestirmis site, bu mantikla ne anlamam lazim, sag benchteki oyunculari en dandik en fiyatsiz oyunculardan secip ilk 8 e mi parayi gomucez ? Acil yardim bekliyorum. ne yaptiysam basaramiyorum ?

Ilk 8 oyuncunun puani hesaplaniyor. İlk 8 oyuncudan oynamayan oldugu zaman yandaki 4 yedekden oynamayan oyuncunun pozisyonuna uygun olan oyuncunun aldigi puan hesaba katiliyor.

Ilk 8 oyuncunun puani hesaplaniyor. İlk 8 oyuncudan oynamayan oldugu zaman yandaki 4 yedekden oynamayan oyuncunun pozisyonuna uygun olan oyuncunun aldigi puan hesaba katiliyor.

Samet bey saolasin. o zaman yandaki oyunculari hakkin rahmetine kavusturuyorum artik. 0.1 kurusluk 4 adam secip ilk 8i en kaliteli oyunculardan sececem, kafam 2 donum oldu benim :confused:

En son durumlari aktarayim, Bench oyuncularinin degerini dusurup Ne kadar eli basket topu tutan adam varsa ilk 8 e aldim. Nando, Clyburn, Jankunas, Tyus, Randolph gibi gibi, Bir tek Doncice gucum yetmedi, 3 milyona yaklasmis almayi birakin yarisina yetismedi paraciklarim. Bu hafta ici donusumu tamamlamis olurum. Bench toplamini 0.5 milyon Euro da tutup allah ne verdiyse ilk 8 de guresecegim.

Ha ati alan uskudari gecti ama napalim, zararin neresinden donersem kardir, benchteki 4 oyuncunuz 50 puan yapacak ve 0 sayilacak, mantiga gel :)

Ayrica ben bu avrupali arkadaslari mantik zengini diye bilirdim ama demek ki her zaman oyle degilmis! hak edilmis birseyi 0 lamak mantikla bagdasmiyor, adam emek vermis ter dokmus basket atmis ribaund almis asist yapmis, ama onu yok sayalim demissiniz nasil bir kuralsa artik bu :)

Olmayani var saymak ne kadar sacmaysa , var olani da yok saymak o kadar sacma!

Kural boyle deyip gecistirilemez bence bu,

Mantigin bittigi yerde Euroleague Fantasy Challenge baslar!

Son düzenleme:
En son durumlari aktarayim, Bench oyuncularinin degerini dusurup Ne kadar eli basket topu tutan adam varsa ilk 8 e aldim. Nando, Clyburn, Jankunas, Tyus, Randolph gibi gibi, Bir tek Doncice gucum yetmedi, 3 milyona yaklasmis almayi birakin yarisina yetismedi paraciklarim. Bu hafta ici donusumu tamamlamis olurum. Bench toplamini 0.5 milyon Euro da tutup allah ne verdiyse ilk 8 de guresecegim.

Ha ati alan uskudari gecti ama napalim, zararin neresinden donersem kardir, benchteki 4 oyuncunuz 50 puan yapacak ve 0 sayilacak, mantiga gel :)

Ayrica ben bu avrupali arkadaslari mantik zengini diye bilirdim ama demek ki her zaman oyle degilmis! hak edilmis birseyi 0 lamak mantikla bagdasmiyor, adam emek vermis ter dokmus basket atmis ribaund almis asist yapmis, ama onu yok sayalim demissiniz nasil bir kuralsa artik bu :)

Olmayani var saymak ne kadar sacmaysa , var olani da yok saymak o kadar sacma!

Kural boyle deyip gecistirilemez bence bu,

Mantigin bittigi yerde Euroleague Fantasy Challenge baslar!

Mehmet bey geçen hafta ben bir yazınızı hatırlıyorum. "Doncic değerini buldu ben satıyorum" demiştiniz. Doncic'i satmak büyük cesaret çünkü bu sene şu ana kadar her maç ortalama 30 rkg civarı getirdi ve bundan sonra da sakatlanmazsa eğer form düşüklüğü haricinde 30 civarlarında gezinmesi çok olası. Doncic ve De Colo olmadan bir takımın sırtı pek düzelmez.

Yedeklere gelince, yedeklerin rkg lerinin sayılmaması bence de çok saçma. Çoğu oyuncu bu yüzden ona yatırım yapmıyor ama sırf rkg leri sayılmıyor ama takımın değerine katkıları var, yani daha sonra satmak üzere yedeklerden birine yatırım yapmak da akıllıca olabilir. Yalnız ben de 2 iyi yedeğimden çıkmayı düşünüyorum. Takıımın değerini arttırdı bu kadar yeter. Önemli olan ilk 8 oyuncu. İddialı takım oyuncuları da daha çok ilk 8 ini çok iyi tutup, yedeklere önem vermiyor. Ama verenler de var.

Sağlıcakla kalın.

Mehmet bey geçen hafta ben bir yazınızı hatırlıyorum. "Doncic değerini buldu ben satıyorum" demiştiniz. Doncic'i satmak büyük cesaret çünkü bu sene şu ana kadar her maç ortalama 30 rkg civarı getirdi ve bundan sonra da sakatlanmazsa eğer form düşüklüğü haricinde 30 civarlarında gezinmesi çok olası. Doncic ve De Colo olmadan bir takımın sırtı pek düzelmez.

Yedeklere gelince, yedeklerin rkg lerinin sayılmaması bence de çok saçma. Çoğu oyuncu bu yüzden ona yatırım yapmıyor ama sırf rkg leri sayılmıyor ama takımın değerine katkıları var, yani daha sonra satmak üzere yedeklerden birine yatırım yapmak da akıllıca olabilir. Yalnız ben de 2 iyi yedeğimden çıkmayı düşünüyorum. Takıımın değerini arttırdı bu kadar yeter. Önemli olan ilk 8 oyuncu. İddialı takım oyuncuları da daha çok ilk 8 ini çok iyi tutup, yedeklere önem vermiyor. Ama verenler de var.

Sağlıcakla kalın.

Bayca kardesim cok tesekkurler, Ilgilenip elinden geldigince tecrubeni paylatigin icin. ben yeniyim Fantasy Eurolig arenasinda, Yedekleri guclendirmek icinde Her takimdan Luka Doncici satmistim :) Mantigini bilmiyordum cunku, ama gecte olsa anladim, Simdi de yedekleri en dusuk maliyette tutup ilk 8 e yuklenmeye basladim. bu donusum onumuzde ki cuma gunu tamamlanmis olacak,

Temel sorun iyi bir ticaret erbabi ve basketbol sevdalisi oldugumdan dolayi yenilgiyi kabul edemiyorum :) Neyse saglik olsun, gercek seylerde uzulmeyelim de :)

Sağlıcakla kalın.

Katılıyorum bu görüşlere. İlk yıllarımda bende benzer mantıkla “100 kredi De Colo ya harcayıp 15-20 ye birşeyler bulmaya çalışacağıma 2 tane 55 kredi civarında adam alırım daha iyi”diye düşünüyordum ama öyle olmadığını gördüm. İlk 6 haftanın sonuçlarına göre, De Colo, Doncic, Clyburn, Shved olmadan iddialı olmak çok zor. Hatta bu isimlere Stimac, Rochestie, Wanamaker da eklenebilir bence.

Sent from my iPad using Tapatalk

Head to Head liginde yer alan takımımda yapmış olduğum C.Singleton, M.Bjelica, T.Rochestie OUT - G.Printezis, N.Milutinov, T.Heurtel IN değişikliklerinden sonra kadrom şu şekilde oluştu

L.Doncic , N.De Colo (C), A.Shved, T.Heurtel, G.Printezis, N.Milutinov, T.Robinson, D.Wright

Pivot pozisyonunda Milutinov ile Tyus arasında kararsız kaldım ve bu takımda Milutinov’da karar kıldım, Bunların dışında bu takımda olmasa da Randolph ve Reyes gibi isimlere diğer takımlarda yer verdim. Belki de oyundaki en kritik mevzu olan kaptanlığı da bu haftalığına Doncic'den alıp De Colo'ya teslim ettim.Herkese bol şans.

Rezalet bir haftaydı, pivot ve uzun forvet konusunda Milutinov/Tyus ve Printezis/Randolph ikileminde kalıp en kötü tercihleri yaptım, Printezis de böyle rezil bir oyun için benim almamı beklemiş sanırım. Rochestie yerine aldığım Heurtel de pek işe yaramadı. Yine de her şeye rağmen H2H liginde 6'da 6 yaparak yoluma devam ediyorum. GS basket classic liginde de genel sıralamada 20. sıradayım. Gelecek haftaki değişiklikleri iyi yapmam lazım, iki oyuncu kesin yolcu da üçüncü değişikliği kime yapacağıma karar veremedim henüz.