Euroleague Fantasy Challenge (2017-18)

Bu hafta çokça Deshaun Thomas aldım, 12 rnk yaptı ilk yarı iyi de gidiyordu. 2 yarı 4 şuta kalktı, 4'ünde de Dunston blokladı sanıyorum. 9'la kapattık, çok rahat 15-16'ları görecekti. Madrid - Baskonia maçı da tam bir hüsran, maç ilk çeyrekten kopunca Toko 18, Donçiç 22 dk oynadı anca. Kötü hafta.

GSBasket Head to Head'te rakibim Samet Tütüncü'yü hafif önde görüyorum Donçiç'in 19 yapmasından ötürü. 22 dk'da anca 19 rnk yaptı. Kaptanlarım bu hafta full Donçiç'ti.

evet ilk yarı tmm iş bitti dedim thomas 12 ledo -4 dü sanırım thomas sanırım 2 blok yedi (en kötüsüde 1 blok=-2) ledo da toparlayınca potaya soktu gibi. wanamaker ve rochestie eşit yaparsa evet dediğin gibi sanki 1 tık avantajlı sayılabilirim.ama sonuç ne olursa olsun çok keyifli olacağı kesin

Efes ve Panathinaikos, özellikle de McCollum ve Denmon inanılmaz üçlük atmışlar.
Dün akşamki skorlara göre bu hafta fazla yüksek puanlar çıkmaz diye düşünüyorum, Denmon, Janning, Brooks, Gist,Bolden pek tercih edilen oyuncular değil bence.

Benchte ki oyunculari temize havale edince ilk defa dogru duzgun puan almaya basladigimi gordum, bir takimimda sadece 2 oyuncu( Gist ve Granger ) ile 41 puanim var, geriye kalan oyuncularim Nando - Wanamaker, Clyburn, Hanga, Seraphin, Hines, yedekleri saymiyom bile,

Daha yedekleri 0 a dusurme donusumunu de tamamlayamadim, bugun maclar tamamlandiginda da 0.1 lik adamlarla dolduracam yedekleri, hicbir ise yaramiyorlar, mesela birinde degistirememisim Kruslav Simon bosu bosuna puan toplamis sayilmamis, nefret etmeye basladim yedeklerden, Jake Cohen ve Marc Garcia yedeklerde efendi uslu duruyorlar hem cok ucuzlar hemde potansiyel var bu iki genc adamda, zararsiz adam en iyi adamdir :)

Edit : Simdi Fantasy Euroleague de toplam puanda ki ilk 10 da yer alan arkadaslarin takimlarini inceledim. Hepsinin yedeginde oynamayan oyuncular sakat oyuncular ve degeri 0.2 m euroyu bulmayan oyuncularla dolu, Ne yani butun mantik bu kadar basitmiydi ? Madem mantik bu idi, ne demeye Bench olusturuldu ki ? Hangi mantikla, herkes benim sonradan kafama dank eden seyi en bastan boyle yapmis, oyunun mantiginda kesinlikle anlamsizliklar var,

Bazi arkadaslar komple sakat oyunculari koymus ki birakin yarari zarar getirmesin diye :)

Vakti olan lutfen incelesin ilk 10 da yer alan arkadaslarin benchlerini, goreceksiniz ki bench koskaca bir yalanmis!!!

Son düzenleme:
Benchte ki oyunculari temize havale edince ilk defa dogru duzgun puan almaya basladigimi gordum, bir takimimda sadece 2 oyuncu( Gist ve Granger ) ile 41 puanim var, geriye kalan oyuncularim Nando - Wanamaker, Clyburn, Hanga, Seraphin, Hines, yedekleri saymiyom bile,

Daha yedekleri 0 a dusurme donusumunu de tamamlayamadim, bugun maclar tamamlandiginda da 0.1 lik adamlarla dolduracam yedekleri, hicbir ise yaramiyorlar, mesela birinde degistirememisim Kruslav Simon bosu bosuna puan toplamis sayilmamis, nefret etmeye basladim yedeklerden, Jake Cohen ve Marc Garcia yedeklerde efendi uslu duruyorlar hem cok ucuzlar hemde potansiyel var bu iki genc adamda, zararsiz adam en iyi adamdir :)

Edit : Simdi Fantasy Euroleague de toplam puanda ki ilk 10 da yer alan arkadaslarin takimlarini inceledim. Hepsinin yedeginde oynamayan oyuncular sakat oyuncular ve degeri 0.2 m euroyu bulmayan oyuncularla dolu, Ne yani butun mantik bu kadar basitmiydi ? Madem mantik bu idi, ne demeye Bench olusturuldu ki ? Hangi mantikla, herkes benim sonradan kafama dank eden seyi en bastan boyle yapmis, oyunun mantiginda kesinlikle anlamsizliklar var,

Bazi arkadaslar komple sakat oyunculari koymus ki birakin yarari zarar getirmesin diye :)

Vakti olan lutfen incelesin ilk 10 da yer alan arkadaslarin benchlerini, goreceksiniz ki bench koskaca bir yalanmis!!!

Mehmet bey bazılarının benchini de incelerseniz Erick Green, Michael Roll, Rochestie filan koyuyorlar. Bunlar tabi puanlamada ilk 10 da olan isimler değil, ama değer de ilk 10 da olan isimler. Takım değerinin çok olmasıının bir mantığı var sanırım geçen sene vardı. Bu sene de en değerli takıma da bir ödül verilecektir. Bazı takımlar sırf bunun için kasıyorlar. Ama esas mücadele tabi ki takım değerini bulduktan sonra yedeklere fazla yatırım yapmamakta.

Ben de 2 haftadır değerli yedeklerimden çıkmaya çalışıyorum. Değerli dediysem Staiger ve Diop. Ama onlardan da birazcık değer elde edip daha iyi oyuncular alabiliyorum ilk 8 ime. Ben de ilk başta sizin gibi yedeklerin ne anlama geldiğini sorgulamıştım. Ama sadece değer artışı için yardımcı oluyor. Bence keşke yedeklerinde rkg leri puan hesaplamasına katılsaydı.

Bayca Bey, Degerli yorumun icin tesekkurler! Keske Bench mantigi basketbolun gercegine uygun olusturulabilseydi, belki aldigi puanin yarisi veya 4 te 1 i gibi degerlendiremeye tabi tutulabilseydi, ama hic puan vermemek yedekleri anlamsizlastirmis,

Yazicam bunu Fantasy Euroleague birimine, sizin yaptiginizi ali kiran baskesen bile yapmaz diye :) umarim yetersiz ingilizcemle yeterli bir sekilde ifade edebilirim kendimi =D

Şu ana kadar Taylor Rochestie'den çıkıp, Wanamaker almak hata olarak gözüküyor. Clyburn'de 30 küsür rkg ler yaparken 2-3 maçtır yerlerde sürünüyor.

Dorrell Wright 2 maçtır berbattı, tam çıktım şov yaptı şu an 25 rkg de. Clyburn 30 ları görüyordu onu almak için kimleri sattım, şimdi sırtı yerden kalkmıyor.

!!!

Eurolig Fantasy Tarhim boyunca yani 2 yildir ilkkez ilk 100 u zorluyor bir takimim, nasil mutluyum anlatamam :) Clyburn yokmus Dorrel Wright varmis alintiladigim kalanlarda, 13 takimi yonetince idare edin :) masallah kalanlarin hepsi de iyi puan yaptilar saolsunlar.

Ha gayret 103. siradayim :) az kaldi ilk 100 de olmak nasil guzel bir duyguymus :) heyacandan klavyeye cay doktum :)

Son düzenleme:
Head to Head liginde şu ana kadar olmayan bir şey oldu ve Cihan Yerlikaya ile berabere kaldık.Onda kaptan De Colo'ydu.İlk günün ardından De Colo çok fazla almazsa kazanırım diyordum düşük de kaldı De Colo ama Wright ve E.Green ile rakibim son anlarda öne geçti.Tam yenildim falan derken 2 uzatmaya gitti maç son anlarda San Emeterio 1 üçlük ve serbest atıştan 2/2 attı ve 144.2-144.2 berabere kaldık.Çok heyecanlı bir mücadele oldu rakibimi tebrik ederim.
Öte yandan en iyi takımım bu hafta 305 den 257.sıraya geldi.Zirve ile de puan farkım azalmış durumda birbirine çok yakın puanlar 1-2 hafta iyi skorlarla öne geçilebileceği gibi çok geriye de atabilir.Yine önümüzde zor maçlar var kritik haftalardan birini daha yaşayacağımızı düşünüyorum.

Head to head liginde 7'de 7 ile yola devam ediyorum, Tam ümitler azalmışken bir çok kişinin bu hafta sırtını döndüğü ve kadrolarından çıkardığı D.Wright sahneye çıktı ve galip gelmemi sağladı :) Printezis'i ilk defa geçen hafta almıştım, haberini almış olacak ki sağ olsun son iki yılda oynadığı en rezil maçı çıkarmıştı kendisi, Milutinov ile birlikte F.Bahçe maçında zorlanacaklarını düşünüp ikisini de kadrodan çıkardım ama maşallahları vardı bugün, yerlerine aldığım Shengelia ve Singleton'a ise maçları erken koptuğu için fazla iş düşmedi ve onlardan da istediğimi alamadım, durum buyken kadroya aldığımdan beri rezalet oynayan T.Robinson'u kadrodan çıkarıp çıkarmamakta tereddüt içindeyim, kadrodan çıkarırsam kesin şov yapacaktır biliyorum.

D.Wright abv :) D.wright ve Simondan çıktım. 42 rkg aldılar. Çok daha fazla bütçeyle yerine aldığım Randolph ve J.Anderson 11 rkg aldılar.
Doncic rkg kaybı yaşamış. Bu hafta kadrolardan çıkartılır gibi.
Dün Brose -Barca maçına şöyle bakayım dedim 10-29 gibi bir skor vardı. Brose'de bir devir kapanıyor derken sabah maçı aldıklarını gördüm.(ilk çeyrek 12-38 bitmiş )
Barca da ciddi kötü maçlar kaybediyor ama ligde deplasmanda Real i yenince her şeyin üstü örtülmüştü. Şimdi bakınca Real ciddi kötü durumda , bu Barca ya bile kaybediyor evinde. Euroligte de iyice düştü.Deplasmanda Unijaca bile alabilir maçı...

D Wright benim de başımı yaktı head to head liginde. 3’te 0 oldum ve ligde sonuncuyum :(

Bu hafta da doncic’ten çıkılmaz. Büyük bir kredi kaybı yaşayacağını sanmıyorum 15-20 rkg’nin altına düşmezse. Haftaya belki. Bu arada randolph sakatlanmış. Kredi sıkıntısı çekenler tavares’i düşünebilir.

Bu hafta süpriz oyuncu çok. Dorrel Wright'a süpriz diyorum çünkü 2 haftadır kötüydü. Jonah Bolden Efes maçında iyiydi. Curtis Jerrels geldi sazı eline aldı. Gist, Brooks, Sanders, Nunnally, Denmon. Bunları tekrar almak yürek ister ama düşük kredililer için bir tercih olabilir ufak dozda. Yüksek doz öldürür.

Forvet pozisyonları için ne düşünüyorsunuz? Kimler olabilir?
bütçeye göre çok oyuncu var ama garanti adam dersen orası sıkıntı. Ben Clyburn ün bu hafta iyi rkg getireceğini düşünüyorum. Onun dışında garanti adam yok. D.Wright örneği canlı yaşadığımız kötü bir deneyim oldu. Ben Malcolm Thomastan çok çektim ama bu hafta Maccabiye karşı iyi rkg alabilir. Sanders denenebilir. Jerrelsten sonra AXM den uzunlar konusunda uzak durmak gerekir diye düşünüyorum.

Sadece Randolph u değiştirmek için bakabildim, ve doğal olarak pivot pozisyonları için Tavares i aldım, en azından kredi artışı garanti oynarsa. Aynı mantıkla, bu değişimden gelen kredi ile Jerrels da aldım kredi getirsin bari diye.

Sent from my iPad using Tapatalk

Clyburn bu haftanın en çok kaybedeni. Ama Fenere karşı nasıl oynayacak çokça merak içindeyim. Sizce Dorell Wright+Wanamaker'mı yoksa Mccollum+Clyburn mu? daha çok getirir.Sanki Wright Milano deplasmanında da formunu koruyacakmış gibi bir his var içimde.

Clyburn bu haftanın en çok kaybedeni. Ama Fenere karşı nasıl oynayacak çokça merak içindeyim. Sizce Dorell Wright+Wanamaker'mı yoksa Mccollum+Clyburn mu? daha çok getirir.Sanki Wright Milano deplasmanında da formunu koruyacakmış gibi bir his var içimde.

Valla pek farki yok gibi duruyor ama herseye ragmen Mccollum ve Clyburn tercih ederdim, Mccollumun dogrudan sayiya gittigini hepimiz biliyoruz, burada ki 4 isimden en fazla inisiatif alan veya onde olan oyuncu oldugunu dusunuyorum.