EuroLeague Fantasy Challenge 2019-2020

BU hafta Larkini olmayanlar yandı. Şu anda 45 PIR'da . Hele kaptansa, görmeyin o zaman cümbüşü. Umarım Eurolig rekorunu da kırar.
 
Gill’i buraya yazdım dün Fener’e iyi şeyler yapabilir boyalı alanda diye. Alacaktım ama uzun vadede Monroe düşünüp almadım bu da benim salaklığım oldu. 20 pir kaybım var. 183 yerine 200 lerde olacaktım. Hele bir de Larkin’i kaptan yapsaymışım aman aman... ilk 3 e atardım herhalde kendimi ligde.
 
GSBasket H2H ligi 11. hafta panoraması:

Takımlar:
Haftanın kazananı: MSB3 +84 🕺
Haftanın takımı: MSB3 228.2 🕺
Haftanın maçı: MSB3- Team Naumoski (Ümit Berk) 352.4 puan ✨

Lig lideri: MSB3 (8/10 galibiyet) 🕺
Lig lideri 8, lig yedincisi 7 galibiyet almış durumda. rekabet devam ediyor.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
GSBasket Normal Sezon ligi 11. hafta panoraması:

1️⃣ Davies (Işıtan Doğan) (4) 1744 Dünyada 12. 🥇
2️⃣ MSB3 (Mehmet B.) (5) 1720 Dünyada 29. 🥈
3️⃣ Petrovic (Zeynip Emir) (1) 1715 Dünyada 34. 🥉
4️⃣ Ranitidin (Işıtan Doğan) (2) 1670 Dünyada 112.
5️⃣ Dirk Petrovic (Zeynip Emir) (5) 1638 Dünyada 244.

Haftanın kar edenleri:
Davies: Haftalar sonra ligimizin artık yeni bir lideri var. Larkin'i kaptan yaptı. Ligde ilk10'da olup higgins'i almayan tek takım oldu ve 233 puanla ödülünü aldı. Dünya'da da 63. sıradan 12. sıraya yükseldi. 🔝
MSB3 iki haftada müthiş bir atakla 9.sıradan 2.sıraya yükseldi. Dünyada da bu sürede 200'lerden 29. sıraya geldi. 🔺

Haftanın zarar edenleri:
Petrovic: Larkin'sizlik pahalıya mal oldu. Ligde liderliği kaybetti. Dünya'da ilk 10 çizgisinin biraz uzağına düştü. :confused:
Serrod: 95 puan yaparak. 6. sıradan 13. sıraya düştü. :cautious:
Toko: 141 puan yaptı. üç haftada 4. sıradan 14. sıraya geriledi. :mad:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Haftanın Oyuncusu: Larkin 49 sayı, 58.3 verimlilik .. katılmayan var mı:)
şu an değeri 3.38 ama zirve noktaya ulaşmadı. bu hafta 5'in üzerinde yapacağı her puan değerine eklenecek. ortalama bir performansta bile değeri 3.50 yi geçecek.

Haftanın Hayal Kırıklığı (f/p): Higgins (-1 verimlilik)
Randolph ve Micic de -1 puan yaptı ama onlar kötü oynadılar. Higgins 20 dk sahada olup basketbol oynamadan maçı bitirdi.
0 asist, 0 ribaund, 0 top çalma, 0 blok , 0 serbest atış çizgisine gidiş..
Bu sezon 10 maçta oynadı ve 3-20 arası verimlilik yaptığı maç sayısı: 0
5 maç 20+ , 5 maç 3- verimlilik.. Dengesizliğin kitabını baştan yazmış.

Haftanın takımı : Cska Moskova 🇷🇺
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Genel olarak dengelerin değiştiği bir hafta oldu. Larkin'i olmayanlar ya kadro fedakarlığı yapıp 3.38 'ten alacak. Ya da "3 maç deplasman art arda, elbette düşecek değeri, ben o puanı başkasıyla da alırım" diyerek vasat performans yapmasını bekleyecek. Micic zaten az takımda vardı , onlarda da kalmaz artık muhtemelen.
Kaptan seçiminde evinde oynayan Shengelia fix seçilirdi ama daha önce de bahsedildiği gibi bu hafta seçenek bol. Ev sahibi olanların üzerine , Larkin seçenler de epey olacaktır.
kendi adıma ilk 11 haftalık dönemi bitirdiğim için çok zaman ayırma, krediyi de takma, beğen seç al dönemine girdim. perşembe sakatlıklara göre kurarım takımları. değerlerin 5 haftalık değişiminden dolayı yakında herkes istediği oyuncuyu istediği paradan alabilecek zaten. iki temel şart kaldı bundan sonra: Doğru kaptan seç, mayınlara basma.
 
MSB takımının sahibi kim bilmiyorum ama ciddi puanlar alıyor son zamanlarda.
Ben evi arabayı satıp Larkin’i aldım.
Micic harika bir oyuncu, maç kazandırır kupa kazandırır ama pir kazandırır mı, değişik biraz.
 
Bu arada ben de genelde ilk haftalar çöp olup sonradan açılırım. Üst üste üçüncü galibiyetimi yüksek puanlarla aldım ama bakalım yetecek mi...
 
Oyunda şok yaşadığım bir hafta oldu açıkçası. Bu şokun ardından telafi için nasıl kadro yapsam da hata yapacağımı biliyorum. Onun için herhalde bu sene ilk kez Perşembe günü kadroları yapacağım. Bekleyip bu şoku atlatmam lazım. Yoksa geçen hafta psikolojisiyle her takıma Larkin alırım. Oysa bu performansa bakmadan, her takımımın sıralamada geri düştüğüne takılmadan bildiğim gibi oynamam gerek.

Bu hafta özellikle Casspi'nin, Nando'nun hatta Shved'in durumuna bakıp "Her takıma Larkin" almalıyım psikozundan çıkıp yoluma devam etme hedefim var. Larkin'in bu performansı olmasa idi aslında planım Mike James, Nando ve Shved'i takımlara dağıtıp 3 numarayı yine 15 Casspi ile doldurmaktı.

Larkin suçlu. Diğer suçlu da Deck. Çünkü Deck de alınması gereken diğer isim. Real'in fikstürü ve Deck'in 3 haftalık performansı Casspi hedefimi de boşa çıkarmış durumda. İlk defa bilinmezliklerle dolu bir hafta beni bekliyor. Bakalım işin içinden nasıl çıkacağız.
 
Bu hafta 2 önemli mac Pao- Oly ve Khimki- Barça maçları haftanın maçları olacak. Pitino nun gelişiyle Panathinaikos un form grafiği yukarılara çıkacak ve olabildiğince OAKA yi korumaya çalışacaklardır. Pitino nun Pao ya savunma konusunda ciddi dokunuşu olacağını söylemiştim ki geçen hafta oyuncularıma "Fredette in arkasını kollayın" dedim diye bir açıklaması olmuştu. Buradan da hücumda kolejdende tanıdığı Fredette in Pitino nun sisteminde önemli rol alacağı belli oldu. D.Thomas, Calathes, Fredette ve Papa nin bu önemli maçta alınabileceğini düşünüyorum. Olympiakos ta Yunan oyuncular artık ana rolü aldılar. Düşük bütçe için K.Pap düşünülebilir. Khimki de Shved yerel lig maçında oynadı. Ama Barcelona karşısında kaptan yapılır mı? Şüpheliyim. Barcelona ligin en iyi savunma yapan takımlarından ve geçen haftaki CSKA hezimetinden sonra bir reaksiyon verecektir. Bu reaksiyonda Mirotic ciddi bir rol edinecektir. Shved i de mutlaka Hanga tutacaktır. Real kendi evinde ve nispeten çerez kıvamında Valencia ile karşılaşacak ve fark açılıp Laso yan cizmezse Facu, Tavares ve Deck ciddi PİR getirebilir. Özellikle bu macta pota altinda rakibi olmayan Edy favorim. Efes, formsuz ama cok ciddi galibiyete ihtiyacı olan Bask deplasmanina gidiyor. Larkin e çok ciddi önlem alacaklar ve savunmada çok yırtıcı olacaklardır. Ben kilit oyuncunun Micic olacağını ve iyi oynamazsa Efes in kaybedeceğini düşünüyorum. (Micic in iyi oynayacağı hissi var içimde).. Kaptan olarak Yunanistan da "Savaşların anası" olarak nitelendirilen Pana-Oly derbisinin kazananı Calathes yada malumunuz M.James favorilerim. Shengelia da formsuz Baskonia da en yuzdeli oyuncu olarak düşünülebilir.

Maccabi de Casspi nin oynayacağı açıklandı, De Colo ile ilgili henüz bir haber görmedim. Ama D.Williams yine gözde olacaktır.

Not: Haftanın en ilginç olayı Pitino nün Yunan milli takımının başında olması nedeniyle milli takıma gelmeyeceklerini bir mektupla federasyona ileten Printezis, K.Pap, Koniaris olayı oldu.
 
Son düzenleme:
EuroLeague'de 12. Round başlıyor oyuncuların sakatlık durumları:

CSKA: Clyburn
Zalgiris: Grigonis
B.Munih: Bray, Dedovic (MSB)
Olimpia Milano: Micov, Gudaitis
Crvena Zvezda: Perperoglou, D.Brown (MSB)
Real Madrid: Llull, Mejri
Valencia: Van Rossom
Khimki: Mozgov
Barcelona: Pangos, Heurtel
Zenit: Zubkov, Voronov
Asvel: Payne
Fenerbahçe: Vesely, DeColo (MSB), Kalinic(MSB)
Alba Berlin: Peno, Cavanaugh
Baskonia: Garino, Granger, Vildoza
Anadolu Efes: Moerman, Dunston
 
Oyunda sorun var en azından bende öyle. Oyuncu sattığımda ne kadar kredi olduğum görünmüyor ve kaptan seçip kaydedemiyorum.

(Kaptan seçimini hallettim ama transfer için ne kadar kredinin var olduğunun görünmemesi problemi devam ediyor.)
 
Muhammet'in yokluğunu daha çok yazarak kapatmamız lazım:) Özellikle uzun analiz yazılarını okumak epey keyifli oluyor.

Kadroları dün gece kurdum ve kaptan konusunda epey kararsız kaldım. sonunda 3 farklı kaptanı 8 takımıma dağıttım. Sakatların da dönmesi ile seçeneği bol bir hafta bizi bekliyor. çoğunun iyi yapacağını düşünüyorum. Bu bollukta gidip çürük yumurtaları seçmemişimidir umarım.

Oyunda sorun var en azından bende öyle. Oyuncu sattığımda ne kadar kredi olduğum görünmüyor ve kaptan seçip kaydedemiyorum.

(Kaptan seçimini hallettim ama transfer için ne kadar kredinin var olduğunun görünmemesi problemi devam ediyor.)

Aynı hata bende de mevcut şu an.
 
Ben de kaptanları Shengelia- Calathes- Shved-Mika James- Campazzo ve Mirotic arasında dağıttım. O kadar kafam karışık. En iyi takımlara Calathes ve Shengelia. Orta sıra takımları özellikle Shved yoğunlukta. Shved'in bu hafta kimsenin kaptanı olacağını sanmıyorum en azından büyük takımlar için. Shved yüksek yaparsa en azından orta sıra takımları yukarıya göz kırpar.
 
Oyunda sorun var en azından bende öyle. Oyuncu sattığımda ne kadar kredi olduğum görünmüyor ve kaptan seçip kaydedemiyorum.

(Kaptan seçimini hallettim ama transfer için ne kadar kredinin var olduğunun görünmemesi problemi devam ediyor.)
Aynı problem bende de oluyor. Kaptan secimi, save butonu yeşil olmasa da çalıştığı için yapılıyor ama krediyi göstermiyor.
 
Tolga Çıralı son güne bıraktı sanırım ilk olarak kadroyu kurmayı. Onun şansına böyle bir aksilik yaşandı herhalde.
 

Üst