EuroLeague Fantasy Challenge 2019-2020

Lorenzo Brown, Jordan Loyd, Cory Higgins... Rüzgarı ve krediyi arkasına almış, gelecek hafta herkesin bir şekilde kadrosuna almaya çalışacağı isimler. Hatta Tavares, Larkin...

Ama bunlardan hangisini, kimlerden çıkıp alacağımız önemli. Hatta kimlerden çıkmayıp kadroda tutacağımız da bir o kadar önemli. Ben tüm Sloukas'ları Jordan Loyd veya Lorenzo Brown'larla değiştirmeyi planlıyorum. Sloukas'ın gerçekten şakası yok. Kadrosunda tutanın elini yakabilir., Geçen hafta bahar havası estirse de devamlı kadroda tutulacak bir oyun oynayamıyor şimdilik ne yazık ki.

Oyunun bu sene de problemli bölgesi belli oldu.Geçen sezon kısa forvetti, bu sene Pivot mevki. Çünkü devamlı istikrarlı olarak bu bölgede verim veren isim yok. Bu yüzden bence stratejiyi UTİLİTY BÖLGESİNE PİVOT KOYMAYARAK, GARD ROTASYONUNDAN OYUNCU ALARAK kurmak gerek. Oyunun pivot bölgesinde her hafta bulundurulacak tek ismi Mulitinov. Bu yüzden benim stratejim, bu bölgeye Mulitinov koymaya çalışıp, utility bölgesine Shved, Calathes, Larkin, Nando gibi isimleri yerleştirerek 4 gard oynamak olacak. Bu hemen 1 haftada olacak iş olmasa da, kadro yapılanmasını bunu dikkate alarak yapmaya çalışacağım.
 
Abi yok yani bu oyunun isimle cisimle alakası yok. Allah’ın Loyd’u işte tarihe geçti. Brown çöp deniyordu 30 a yaklaştı. Thomas aşırı dengesiz deniyordu ki bence de öyle, adamı ilk 2 haftadan sonra çıkardınız adam hala 23 falan yapıyor tuhaf şekilde. Buyrun alın, haftaya maksimum 13-14 yaparlar. Yani bu iş tamamen şans. Ben mesela Monroe aldım ama ikinci yarı Allah “yürü ya kulum” mu dediyse bütün ribauntlar adamın eline düştü. Hatta Fener 3 oyuncuyla hücuma çıkarken topu alakasız şekilde ona kaptırdılar adama 1 puan daha geldi.
Bu arada Higgins ve Thomas kadroma almayı düşündüğüm isimlerdi. Hatta Higgins alıp geri çıkardım.
Son olarak Shved, Calathes, Milutinov bayadır güven vermiyor bana. Bugün James de bu kervana katıldı. Bahsi geçen isimler için 2 maç bile çok ciddi uzunlukta bi süreç.
 
Fenerbahçe Beko oyuncularının galibiyet bonusları eklenmemiş. eklendiği an oyuncu değerleri az da olsa değişecek ama 8. hafta sistemi açılmış durumda!
sloukas+vesely+derrick+de colo(c) olan bir takımın 9.2 puan eksiği var şu durumda. Panorama için de bekliyorum bu nedenle.
 
Son düzenleme:
GSBasket H2H ligi 7. hafta panoraması:

Takımlar:
Haftanın kazananı: Dirk Petrovic +51,9 (Zeynep Emir) 🥂
Haftanın takımı: Elm Street 158.5 (Kaan Krycl) 🔥
Haftanın en çekişmeli maçı: James Aaron (Yunus Emre Ünal) -AliSercan 117-119
Haftanın maçı: Money (Ayhan Bozdeniz) - MSB 290.6

Lig lideri: Bayram Havarileri (6/7) 🍾

Haftanın Oyuncusu: Loyd (41 verimlilik) ⛹️‍♂️
Haftanın Hayal Kırıklığı (f/p): Simon (0 verimlilik) 🗑
Eurolegue haftanın takımı: Anadolu Efes 🇹🇷
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
GSBasket Normal Sezon ligi 7. hafta panoraması: (Zeynep Emir Ligi)
1️⃣ Petrovic (Zeynip Emir) (1) 1074 🥇
2️⃣ Ranitidin (Işıtan Doğan) (3) 1030 🥈
3️⃣ Toni Kukoc (Zeynep Emir) (5) 1013 ️🥉
4️⃣ Dirk Petrovic (Zeynep Emir) (4) 1006
5️⃣ Toko (Mehmet Yılmaz) (2) 999

Haftanın kar edenleri:
Ranitidin: basamakları birer birer tırmandı ve 2. sıraya yükseldi. 164 yaparak Liderle farkı da 44'e indirdi. 🧗‍♂️
NİK 164 yaptı ve 4 sıra yükselerek 7. sıraya geldi. 🧗‍♂️

Haftanın zarar edenleri:
Toko 131 puan yaptı ve 2.sıradan, 5. sıraya düştü 🤸‍♂️
Magnifique 107 puan yaptı ve 8. sıradan 15. sıraya düştü 🤸‍♂️
 
Abi yok yani bu oyunun isimle cisimle alakası yok. Allah’ın Loyd’u işte tarihe geçti. Brown çöp deniyordu 30 a yaklaştı. Thomas aşırı dengesiz deniyordu ki bence de öyle, adamı ilk 2 haftadan sonra çıkardınız adam hala 23 falan yapıyor tuhaf şekilde. Buyrun alın, haftaya maksimum 13-14 yaparlar. Yani bu iş tamamen şans. Ben mesela Monroe aldım ama ikinci yarı Allah “yürü ya kulum” mu dediyse bütün ribauntlar adamın eline düştü. Hatta Fener 3 oyuncuyla hücuma çıkarken topu alakasız şekilde ona kaptırdılar adama 1 puan daha geldi.
Bu arada Higgins ve Thomas kadroma almayı düşündüğüm isimlerdi. Hatta Higgins alıp geri çıkardım.
Son olarak Shved, Calathes, Milutinov bayadır güven vermiyor bana. Bugün James de bu kervana katıldı. Bahsi geçen isimler için 2 maç bile çok ciddi uzunlukta bi süreç.

Haftalık seçim konusunda doğru diyorsun ama asıl olay sabit 5/6 oyuncunun yanına 2/3 ekstra bu tarz eklemek. (iyi haftalarındaki Mehmet Yılmaz gibi) Şöyle söyleyeyim Calathes vasat oynadı diyoruz 22 getirdi. Paul cok iyi oynadı diyoruz 16 getirdi. +6 puan calathesli takım önde.. Bu durum daha uç bile olsa (mike 11 , lloyd 41) diğer oyuncularla rahat telafi edilebiliyor. mesela bu hafta larkin'in içlerinde olmadığı en pahalı 8 oyuncu 190 puana yakın getirdi. ki bu çok çok iyi bir puandı geçtiğimiz hafta standartlarında..

**************************
Fenerbahçe Beko oyuncularının puanları eklendi ama oyuncu değerleri değişmedi. Muhtemelen bu hafta bitiminde fazla olarak ekleyecekler. Bu hafta satacaklar veya alacaklar için adil bir durum değil tabii.

Interbasket’te Shengelia’nın, Simon’un değerinin bu hafta artmasına şaşırmışlar, ben de şaşırmalarına şaşırdım aslında, şu ana dek fark ederler diye düşünmüştüm az çok durumu.

Oyunda en keyif aldığım dönem ilk 10 hafta. 10. haftanın bitiminde takımı oturtmayı hedeflediğim için en keyif aldığım da, en çok zaman harcadığım dönem de burası. Çöplerden kurtulma yıldızlara erişme çabası... Misal 2. Hafta kadroma baktım biraz önce. Tam bir facia! En çok puan getiren ikinci isim Nnoko! Düşünün artık gerisini.

10. hafta sonrasında az çok benzer takımlar oluşmaya başlıyor.. Bu da demek ki 9 gün sonra oturmuş kadrolara erişmem lazım. Buradan bakınca pek kolay değil gibi:)

GSBASKET H2H liginde bir iki takım hariç herkes aktif olarak devam ediyor. ne güzel. Belki herkesin en iyi takımı yok ligde (benim 8 takımımdan 7.si ligde) ama rekabet dozu epey yüksek.

Bu hafta da lig lideri Bayram Havarileri lig ikincisi MSB3 ile, lig 3.sü Dirk Petrovic, lig 4.sü yuzde1gs ile oynuyor.. kapalı gişe maçlar:D
ben de Ayhan beye deplasmana gidiyormuşum. orta sıra mücadelesi anadolu derbisi:D
 
Oyunun şu ana kadar tek istikrarlı oyuncusu Casspi oldu. İlk haftadan beri çok iyi puanlar getiriyor hep 19 bandında. Hiç kötü maçı olmadı ama koçun ona süre vermediği çok maç oldu. Ben bu hafta kendisinden çıkıp çıkmama arasında kaldım kararsızım. Kendisine inanılmaz güveniyorum ama koç beni çok zorluyor.
 
Oğuzhan, temennilerin için çok teşekkür ederim biliyorsun uçak korkum olduğu için oyunda 1.lik gibi bir hedefim olamaz:) Uçak bileti puanları da anlamsız bu manada. İmzalı forma alsam yeterlidir.

Oyuna gelince, Casspi sakatmış. Bu en azından benim için kötü haber. Tüm takımlarımda Casspi var 3 numara ve hepsinden çıkmak zorundayım. Casspi çıkacağım için bir takım çöpler de kadroda kalmak zorunda kalacak. Casspi'yi yeniden kadroya almak da ayrı problem. Yarattığım tüm denge bozulacak. Simon da sakat diyorlar. Gudaitis sakat. Sakatlardan çıkarak tüm oyuncu değişikliği hakkını, aslında planınızda olmayan bölgelere oyuncu alarak dolduruyorsunuz.

Temennim o ki Higgins bu hafta takımlarımı baltalamasın ve mecburen kadroda kalacak sloukas bir kötülük etmesin. Yeni hafta da herkese başarılar.
 
Bu arada Austin Hollinsi hala eklememişler. Büyük kayıp.

Şimdi sakatlara bakacak olursak, Gudaitis, Fredette, Simon ve Casspi mi sakat?
 
Son düzenleme:
Bu arada Austin Hollinsi hala eklememişler. Büyük kayıp.

Şimdi sakatlara bakacak olursak, Gudaitis, Fredette, Simon ve Casspi mi sakat?
Öyle görünüyor. Fredette'in sakatlığında Calathes'e yardımcı olacak Deshaun Thomas ve Casspi'nin sakatlığında Wilbekin'in rolünün daha da büyüyeceği öne çıkıyor. Wilbekin nitekim bu sene en yüksek verimliliği Casspi'nin oynamadığı maçta vermişti.

Tavares'i bu hafta kadrosuna katacakları ya vezir edecek ya rezil edecek gibi hissediyorum. Ki ben de aldım. Aynı şey higgins'de de söz konusu. Casspi'den boşalan bölgeye tüm oyuncuların tercihinin ya Higgins ya deshaun thomas olacağı açık. İkisi de iki ucu keskin bıçak durumu. Düşük kredilerde oynayan oyuncular için Brandon Paul daha iyi seçim bile olabilir. Benim elim kredime yazık olur diye gitmedi. Veya Giedraitis veya Lucic'e gidecek cevval oyuncular olabilir.

EK: Rotowire sitesine göre bu hafta sakatlar:
Pierea Henry
Alex Abrines
Jimmer Fredette
Landy Nnoko
Sam Van Rossom
Gudaitis
Peyton Siva
Tyler Cavanough
 
Son düzenleme:
Ayricaa Dunston in maç saatinde belli olacağı ve oynasa bile süresinin 15-20 dk sınırlı kalacağı konuşuluyor. Dunston alacaklar dikkat..Büyük ihtimal Pleiss ve Singleton ile idare edilecek. Dunston oynamazsa Ayon iyi getirebilibilir.

8.hafta sakatlık raporu;
Kesin oynamayacaklar: peyton siva,tyler cavanaugh,stefan peno(alba), victor claver (barcelona), arturas gudaitis,amedeo della valle (milano), evgeny voronov,andrey zubkov (zenit), felipe reyes (real madrid), jayson granger (baskonia),Casspi (MTA)

Durumu belirsizler: pau ribas, kevin pangos (barcelona), landry nnoko, marcus eriksson (alba), evgeny valiev, egor vialtsev (khimki), jimmer fredette (pana)
 
Son düzenleme:
Casspi yi satmayı düşünüyordum uzan zamandır. Sebepleri Muhammed ile aynı. istikrarlı bir şekilde 20 yapıyor ama 2.22 kullanarak daha iyi bir kombinasyon yapılamaz mı ?

Calathes, normalde sadece asist ve ribaund katkısıtla bile 10+ getiriyor. 10 civarı da skor katkısı var. Kötü günündeyse skor katkısı, kaçırdığı şutlardan daha da düşüyor ama iyi günüde olursa da iyice artıyor, bence en azından Alba ya karşı mutlaka tutulmalı takımda. Bu sene de hiç 15 altına düşmemiş. Pao nun kazanacağını da düşünürsek, %10 da oradan gelecek. Kaptan bile yapabilirim.

Fenerbahçede ciddi bir guard savunma sıkıntısı var, Lorenzo Brown bile show yaptı. Mike James de 30 üstü olursa şaşırmam (Cska kazansa da kaybetsede..).
 

De Colo'da sakatlar kervanına katılmış. Ne yapıcaz malzemeciyle mi çıkacaz maça? Bir takımda 3-4 sakat oldu nerdeyse.

Aslında böyle çok sakatlığın olduğu haftalarda bir buton olmalı 1 kereye mahsus 4 oyuncu seçebilme butonu gibi birşey. Ama o zaman tabi haksızlık olur diğerlerine ama yine de insanın eli kolu bağlanıyor.
kartlar yeniden dağıtılıyor. müthiş bir haber. Bir tane bile Nando De Colo yoktu kadromda:) ateş düştüğü yeri yakıyor, üstelik Sloukas'dan çıkmak bir yana, kadrolarda çok değerli oldu bu haberle. Nando de colo bana 40 puan kazandırmış gibi oldu:)
 

Üst