EuroLeague Fantasy Challenge 2019-2020

Benim Giedraitis’e param yetmiyor sanırım. Evvela Singleton ve Peters çöplerinden çıkmak zorunda olduğum için 3 hakkımın 2 hakkı kafadan gaspa uğruyor.. 😄
 
Aslında Larkin-Mirotic değişikliği yapmayıp pivotta Monroe’dan çıkmak geliyor aklıma ama alacak güvenecek pivot bulamadım. Milutinov ilk aklıma gelen ama adam sadece benim aldığım çift maç haftasında toplamda 19 gibi komik bi getiri yapmış. Geri kalanda full 20-30 bandında, son 2 maçta 25 ortalama yakalamış. Tedirginim baya. Jekiri falan geliyor aklıma ama Dunston kolay lokma değil onun için.
Diğer yandan Mirotic kendi evinde fenere iyi puan yapar diye kafam gidip geliyor.
 
rotowire adli site sakatları yazıyor. bu hafta için girilen bilgiler bunlar ;

Bryant Dunston Not expected to play Tuesday
Leo Westermann Out with groin injury
Nando de Colo Will miss both games this week
Mateusz Ponitka Out at least a week
Alex Perez Likely parting ways with Zalgiris
Jimmer Fredette Takes part in shooting drills
Marius Grigonis Still battling foot injury
Amedeo Della Valle Out for Round 9
Josh Huestis Continues making progress
Nihad Dedovic Round 9 status uncertain
Maodo Lo Expected to play despite injury
Filip Covic Plays in domestic league game
Derrick Brown Travels to Germany for Round 9 game
Stratos Perperoglou Will miss another game
James Gist Will not play Tuesday
Micheal Eric Dealing with illness
Marcus Eriksson Plays in domestic league game
Omri Casspi Will not play this week
 
Son anda kadroları yine değiştirdim kaptanı da seçtim. Sonra girip baktığımda kaptan yine Rodriguez olmuş kendi kendine. İyi ki girip bakmışım. Demek geçen hafta da o yüzden kendi kendine belirlemiş, benim hatam değilmiş.
 
Yalnız herkesin güvenilmez dediği Thomas ısrarla kendisinden beklenenin üzerinde gitmeye devam ediyor.
LeDay de fena getirmez dedim ama bu kadar erken uçmasını beklemiyordum.
 
Ben çıkalı 3-4 hafta oluyor, çift maç haftasındaki fiyaskolarından sonra almam daha da. 😄
Şut konusunda da söylediğimin arkasındayım,. Kalas gibi bileği var 2 kere üst üste kaçırınca da inanılmaz bi zihinsel ve oyunsal çöküş yaşıyor . . Ha bazı maçlar gelir Göksenin bile %80 le şut atar tabiki.
Ben zaten asist ve ribaund özelliklerinin iyi olduğunu söyledim, ancak şut ve saçmalama konusunda başka boyuta geçiyor onu belirtmiştim daha önceki yorumlarımda da.
 
Calathes 5 faul oyun dışı. Tam olarak bunu kastediyordum. Saçma saçma işlere girince yaptığı puanlar eriyip gidiyor ve saçma işlere girmeye çok müsait bir oyuncu. Maça havlu atmak üzere olan çaresiz Zalgiris’e 0.7 kala çok komik ve gereksiz bir faulle 3 atış attırıp farkı tek topa getirip tüm salonu işin içine soktu. Tabi mucize şut performansıyla 30+ yaptığı maçta kimse buna bakmaz puana bakar doğal olarak.
Bana adamın kariyer rekoru kırdığı maçtan şut performansıyla dem vurup espri yapmaya çalışmak yerine geride kalan haftalarda da aynı konuda gelseydiniz beraber espri yapar gülerdik :)
Adam 40 puan gibi harika bi puan yapıp, saçma hallere girip 20 altına kadar indiriyor puanları. Geçen hafta 10 s 10 as 4 ribaund 5 faul yaptıran adam çift haneye bile çıkamıyor, sebebi ne acaba? Düşün ya adam 30 a kadar puan getirip 9 la maçı bitiriyor, inanılmaz bir şey bence.
Neyse ben zaten almayın etmeyin demedim, sadece bu konudan bahsetmiştim. Herkes özgürce istediğini alır ben kimseye alma etme diyemem zaten demem de 😄
 
İlk 6 dkda 8 verimlilikle başlayıp, maçı %90 şutla bitiren Jekiri’nin 10 da kalması cidden kalp kırdı...
Onu almak için Singleton’da kalıp Monroe’dan çıkmıştım. 18 getirdi Singleton ama Jekiri kontak kapatınca bi anlamı kalmadı. Dunston olmayan günde 20 alsa efsane olacaktı benim için bu hafta..
 
Puanların havada uçuştuğu bir hafta. Campazzo, Tavares, Giedriatis gibi hatta Scola ve Barthel ve Randolph gibi riskli yan parçaların çok yüksek verim verdiği, gard pozisyonunda Wilbekin, Calathes, Micic, Larkin, Serrod'un hepsinin istisnasız iyi getirdiği bir haftada bu isimlere sahip olmak bir şey değiştirmeyecek. Bu kadar verimli haftada verimsiz oyunculara yakalanmak ise ciddi anlamda sıkıntı yaratır. Nitekim Garuba'sı olanlar ile Shved'i olanlar şimdilik bu haftanın kaybedenleri gibi gözüküyor.

Bu kadar yüksek gard skorlarının olduğu haftada özellkle Shved'den kaçıp kadrosunda bulundurmayanlar ciddi avantaj elde eder.
Pivot pozisyonunda ise Jekiri, Ayon, Mulitinov, Dubljevic az çok aynı puan getirdi oyuncular arasında fazla fark yaratmadı bu pozisyon. Tabii bu isimlere sahip olmayıp da Tavares'i bu pozisyonda kullananlar hariç.
 
%100 le üçlük atıp %15 le ikilik atmayı nasıl beceriyorsun James, bari şut değil de turnike deneseydin ikilikleri.
Ahmet Düverioğlu’nun Williams’a 15, Ekrem Sancaklı’nın Kalinic’e 8 fark attığı ilginç bi haftayı daha geride bıraktık.. Bu sezon değişkenler çok fazla.
 
Shengelia'nın maçın bitimine 3 dakika kala verimliliği 14 iken 23 ile bitirmesi ilginç oldu. Bu hafta Sloukas'la vedalaşıp uzun haftalar hiçbir Fenerbahçe oyuncusunu kadromda bulundurmam. Obradovic'in yıldızlar topluluğu Yugoslavya ile yaşadığı bir hezimet vardı. Bodiroga'lı, Stojakovic'li, Jaric'li, Krstic'li kadro ile... Hayatının ikinci zor günleri bu herhalde. Yıllar sonra oyuncular arasında kavga olduğu ortaya çıkmıştı.

Sanırım Fenerbahçe'li oyuncular arasında da soyunma odası bir kavga var.
 
bir takımımda Calathes-Zyatsev çıkıp Higgins-Sikma almıştım. Calathesi 30 yapmas sonrasında pişman olma eşiğine gelmiştim ama (ki kaptan Calathes iken, onu da Higgin olarak değiştirdim doğal oalrak) neyseki beklediğim kadar kötü olmadı..
 

Üst