Euroleague Fantasy Challenge v2

Yavaş ve emin adımlarla yükselişim devam ediyor.

Geçen senede bunları sıkıyordum ama hafta yetmedi bana.

Ama yanarım yanarım Kerem nasıl birinci ona yanarım. Herif zerre basketboldan çakmıyor. ahaaha.

Bu da iddaayı çok iyi futbol bilen değil, şanslı olan kazanıra döndü galiba.

Geçen sene de aynı küçümsemeler ama ikinci olduk. Bu sene de kadroyu revize edemedim hala liderim. Bu lig küçük geldi bana ya :)

Not: Benim de en çok üzerinde durup da en kötü takımım bu.

Gecen gün yeni başlayan ADANALI adlı dizide tesadüfen öğrendim ki; Panathinaikos' lu yeni yıldızımız Stratos Perperoglu' nun isminin anlamı ASKER mis :)

As a result; Stratos means "ASKER" in Greek ;)

Ayrıca sanırım dün geceydi; Gece gece kanalları dolaşırken, Eurosport2' de Olympiakos-AEK maçını yakaladım. Tam 40 dakika vermedi ama kesik kesik olarak toplamda hemen hemen 20 dakika maçı gösterdi.

Karşılaşmayı anlatan spikerin kim oldugunu bilemiyorum ama son yıllarda gördüğüm en iyi spikerdi. En önemli özelliği de basketbolu iyi bilmesi ve maça gerçekten de dersini iyi çalışarak gelmesi oldu.

Tamamen ezber olmasa bile maç öncesinde Panathinaikos ve AEK takımları (Ve takımlardaki eski ve yeni oyuncular hakkında) hakkında tüm detayları öğrenmeye çalışmış; bana büyük keyif verdi. Kendimi dinledim desem yeridir.

bundan 3-4 yıl öncesine kadar sürekli olarak eurosport'un basketbola ilgisizliğinden yakınırdık..ancak artık bu aşıldı.. yunan ligi çok iyi bir seçim olmasa da, hiç olmamasından iyidir.. eurocup ( eski uleb cup ) maçları sürekli yayınlanıyor.. geçen sene gs-asvel ve gs-canaria maçları canlı yayınlanmıştı mesela.. ayrıca euroleague maçlarının özetlerinin verildiği ve güzel hareketlerin sıralandığı, nba action tarzı bir programa da rastlıyorum bazen.. bunlar sevindirici.. arada poker falan gibi sporları (?) da görüyoruz gerçi, dart v.b :)

eurosport türkiyenin başında bağış erten var diye biliyorum..balık baştan kokar.. spikerler de ilker yasin yetiştirmesi spikerlerden olmayacaktı tabii.. hepsi derslerine çalışıyorlar.. bu kesin.. mesela ben snooker ı çok seviyorum, genelde de görünce kaçırmıyorum.. bazen maçı izlemediğimi, aslında adamın anlattıklarını dinlediğimi fark ediyorum.. oyuncunun arabasının plakasına kadar söyleyebiliyorlar konu gelince.. donanımlı insanlar.. türkiye'de bir de ntvspor ekibi var böyle.. hakan ünsal gibi alakasız yorumcularla çalışsalar da işlerini bilen adamlar..

ilker yasin ve ekibi de bu işin komedi tarafı bence.. iletişim fakültelerinde gösterilir emre tilevler, ertem şenerler, gökhan telkenarlar.. rezalet..

Yurtta olunca Tv izleme şansım olmuyor pek; ancak önceden Eurosport'un sadık bir izleyicisiydim. Snooker, bisiklet, curling, bowls, poker...

Spikerler de sizlerinde söylediği gibi gerçekt en çok başarılı. Daha önce Eurosport'ta olimpiyatları izlediğimde basketbol maçını Caner Eler anlatmıştı sanırım. Snookerı ise Emre Yazıcıol anlatıyordu genelde. Örneğin, NTV'ye geçen Mehmet Sevinç de Eurosport'un spikeriydi.

Evet arkadaslar 1 haftalık aradan sonra Euroleague heyecanı devam ediyor. Kadrolarınızda degisiklik yapmanız icin 2 gün 6 saat 40 dakika kaldı. Unuttum demeyin de sonra ;)

Bir haftalık tatili iyi degerlendirdigime inanıyorum; iyi calıstık eksiklerimizi gördük :p

Bakalım neler olacak ....

velickovic te biraz toparlarsa son periyotta, fena sayılmaz bugün.
şuan velickovic -1 de. bu hafta değiştireyim dedim ama,kazandırdığı puanları düşünüp vefasızlık yapmayayım dedim.
basketbolda duygusallığa gerek olmadığını anladık bu şekilde :)

Sahtekar Charles Smith patlama yapmak icin bu haftayı buldu. Işe bak ...
Ilk gün sonunda yine beklentilerimin altında puan alacagım; herseye ragmen yarından ümit kesilmez diyelim ...

eski takımına karşı iyi oynaması çok muhtemeldi ama. 27 puan fena sayılmaz. batiste vardı kadroda kötü puan aldı bu hafta. yarına 4 oyuncum kaldı. bugünkü ortalamaları tuturursam 150 civarı puan gelecek gibi.

Artık oyuncuların fiyatları yavaş yavaş belirlendi, kadroya aldığımda değil de maçlardan sonra az da olsa bahsederim oyuncularımdan.

Reyes'ten büyük bir performans bekliyordum ama faul sorununa girmiş sanırım Yüzdesi iyi ribaundu iyi ama çok puan alamadı. Onun yerini pek de formda olmayan Hosley ve Massey aldı.

Llull fena sayılmayacak bir puan aldı.

Smith bu akşam mutlu etti beni.

Pekovic de ucuz geldi ve aldım. Ligde çok formda ilerliyodu ve 19,8 aldı. O da mutlu etti.

Bu akşamın en kötü performansı zoraki aldığım Tamar Slay'den geldi. O da maça 7 sayıyla başladı ama ne olduysa düştü puanı sonra. Performansını devam ettirebilirseydi mükemmel bir gece olacaktı.

Şu anda kadromda Arroyo, Ersan, Begic, Becirovic gibi yüksek puan alabilecek isimler bulunuyor ki maçları da çok zor değil hiçbirinin. Tek sıkıntı yaratabilecek Bracey Wright ama o da ligde çok formda. Euroleague'de de patlatacak bombayı inanıyorum.

kerem le kadrolarımız benziyor. ama bu hafta ki kadrosu benimkinden iyi açıkcası. bende batiste vardı pana dan. begiç bende var.beciroviç e para yetmedi.
pota altında eliyahu dan iyi bir şeyler bekliyorum ve haftaya pota altına alacağım iyi bir oyuncu var. bu haftaki performansını kontrol edeceğim.
bracey wright ilk haftadan geçen haftaya kadar benim kadromdaydı. ligde çok iyi ama eurolig de bir şey yapamıyor. bayağı bir puanı mı yedi. sattım yükselmeye başladım. geçen sene aris teykende almıştım ve aynı şekilde orada da hüsrana uğratmıştı.
charles smith te kaybettirdiği puanları geri aldı. bu hafta 2 yeni kısa oyuncumdan birisi domercant ti ama ortalamasının altında puan aldı.
şuan itibariyle 90 puanım var.
önümüzdeki maçlara bakmaya devam ediyoruz.

Takımım icin yine kötü bir hafta oldu. Bir türlü istenilen performansa cıkamıyorlar.

Kadrosunu tamamen benim kurdugum Kerem Porazan bile benden cok fazla puanlar alacak gibi gorunuyor. Adalet mi bu :p

geçen hafta kadromda olan lyn greer ve ana 2 hafta - puanlar kazandırıp bu hafta kadromda olmayan yotam halperin e selamlarımı gönderiiyorum buradan. bu haftada begic i satarım oda 30 yapar maçta.
daha sıralamalar yansımamış ama bu saydığım sebeplerden dolayı çok iyi puanlar alacağım haftayı 139 la kapattım. bu benim bu takımımla en yüksek puan. bu hafta çok yüksek puanlar çıkacağını zannetmiyorum. bildik oyuncuların puanları kötü. hutson iyi puan almış bu hafta, bir çok kişide olabilir.aruyo,becirovic,ersan bu hafta kötü puanlar almışlar. bu yüzden puanlar çok yükselmez.

Rezalet ya. En fazla üstünde durduğum kadro 121. Diğerleri 134 ve 154. İnanılır gibi değil ya.