Euroleague Top 16 1.Hafta | Galatasaray 78 - Zalgiris 69

1 sayı ile de olsa yenmemiz gerekiyor. Farkın açıkçası pek önemi yok bugün maçta. Çünkü eğer top8'i istiyorsak Zalgiris'i içeride dışarıda yenmemiz lazım. Olimpiakos maçındaki gibi sakin kalarak , tempoyu daima elimizde tutarak oynarsak rahat kazanırız.

James Anderson savunmasını nasıl yapacağız bakalım,kabul edelim ön alan savunmamız iyi değil.Meydan boş kalırsa sıkıntı olur,taraftar baskısı da yok.Bu tarz takımları en kötü taraftarla sindirebiliyordun bu maçta bundan mahrum kalmak üzücü olacak.

SON DAKİKA - Dün serum takılan Aleks Maric, Justin Carter gibi Galatasaray Liv Hospital'ın Zalgiris maçı kamp kadrosuna alındı.

Milakdis'e dikkat etmemiz gerek adam çok iyi bir şutör 5-6 maçını izlemiştim Zalgiris'in hepsinde harika oynamıştı boş kalırsa cezayı kesen bir şutör.Zalgiris bize ters gelebilecek bir takım bence herkes çantada keklik olarak görüyor fakat ben o kadar emin değilim lakin yinede zorda olsa galip geleceğimizi düşünüyorum.

Carter hemen efsane oldu Twitter'da adamın ilk Euroleague maçı yanılmıyorsam bu maç heyecanlanırda kötü bir performans gösterirse ki göstereceğini düşünmüyorum hemen ilk maçta asıp kesmemek lazım.

Zalgiris' in Point Guard mevkiisinde sıkıntıları var; Lukas Lekavicius çok genç ve henüz Euroleague seviyesinde değil. Bu bölgeyi iyice işleyebilmek gerekiyor.

James Anderson ise genellikle Kaunas' daki karşılaşmalarda ön plana çıkabilen ancak deplasmanlarda aynı performansı gösteremeyen bir oyuncu konumunda. Şu aşamada en çekindiğim yer pota altı yani yaşlı kurtlar Robertas Javtokas ile Darius Songaila' nın yanısıra Paulius Jankunas' un oyun bilgileri bizi zor duruma düşürebilir. Özellikle 5 numara Javtokas ile bire bir de eşleşecek bir oyuncumuzun bulunmayışı sıkıntı yaratacaktır.

Bununla beraber Zalgiris' de de Arroyo ve Micov ile eşleşecebilecek kapasitede oyuncular bulunmuyor. Young' un sertliği ve Erceg' in de kendisini savunması muhtemel oyunculardan Songaila' dan çok hızlı olması, Jankunas' dan ise daha uzun olması avantaj.Maçın seyircisiz oynanacak olması elbette ki handikap ancak Galatasaray' ın kendi evinde Zalgiris' i eli boş göndermesi sürpriz olmayacaktır. Kazanmamız gereken ve bence bizden daha düşük potansiyelde bir takımla oynayacağız.

En kilit maçımız. Nasıl başlarsak öyle gider. Ataman'ın takıma gereken ayarı çektiğini düşünüyorum. Güveniyoruz Yenilmez Armada!

Carter'ın basketbola aç bir adam olduğunu söylemiştim, sağ olsun şu ana kadar fazlasıyla gayret etmesi beni çok mutlu etti.

Savunmamız yine dillere destan. Erceg beyefendi de zahmet edip kollarını kaldırsa biraz. Carter gayet istekli ve faydalı. Pocius yine görünmüyor.

Allah aşkına biri Sinan'a aşırı boş kalmadıkça pozisyonu şutla bitirmemesi gerektiğini anlatsın . Çok rahat turnike deneyebileceği pozisyonda yakın mesafeden airball attığı şutun bi açıklaması yok yani.
Keza bir oyuncu takımın nasıl içine eder dersi verdi adeta Ender