Euroleague Top 16 2.Hafta | Real Madrid 93-78 Galatasaray

Ege ve Göktürk için bu maçta süre almaları da ne desem bilemedim.Çocukları biraz kurtlar sofrasına atmak gibi oluyor.

Çok şaşırmadım sonuç olarak hücumda yine de boş şutlar kaçırdık bu deplasmanda kaçırılmaması gereken.Hedef maç değildi öyle bakmak lazım.Real Madridi deplasmanda yenememek gayet normal sonuç.

Spor yaptığım zamanlarda aktif dinlenme dediğimiz antrenmanlar yapardık. Real de bu maç aynen onu uyguladı, antrenman maçının biraz daha temposuz hali.

Biraz önce Young un çeldiği top Erceg veya Micov un kafasının üzerinden geçti ve o topu izlerken Rodriguez turnikeyi bıraktı, maçın özeti gibi pozisyon. Sanıyorum Erceg ti. Deplasmanda oynadığımız maçların çoğunluğu böyle ikinci çeyrekte koptu zaten bu sezon.

Real Madrid bir idman maçı havasında oynadığı maçı şu an +20 farkla önde götürüyor. Herhalde hiçbir EL maçını bu kadar rahat kazanmamışlardır. Çok ama çok kötüyüz...

Fenerin bütçesi bizde olsa final oynayacağımız kuvvetli ihtimalini de unutmayalım. Fenerin hali ortada.

Şube, cantın üzerinde gidiyor. Hoca (lar) ne yapsın.

Arroyo ve Erceg gibi savunmada kara delik adamlarin yaninda Gordon, Markoishvili ve N'Dong gibi iyi savunma yapan oyuncularin yoksa boyle bir takim oluveriyorsun iste.

4 numara savunmamız böyle yumuşak olduğu sürece top16 da maç kazanamayız. Reyes son zamanlardaki en iyi oynunu oynadı. Reyes mi çok iyiydi tabi ki hayır. Erceg oynamasın ondan gelecek sayı gelmesin. Adam 1 tane ribaund çekemedi.

Gerçekçi olmak lazım. Maçtan önce 15 sayıyla Madrid kazansın çıkmayın maça deseler bizimkiler çıkmazdı. Kadrolar arasında dağlar kadar fark var,net!

Savunmalar:
ARROYO - yok
ENDER - yok
SINAN - topa baski var
POCIUS - yok
CARTER - topa baski var
MICOV -yok
ERCEG - ??????????????????
KEREM - az biraz yapmaya calisiyor
PATRIC - posizyon biligisi yok -> savunma zayif
MARIC - cok agir

Bir şu maçtaki oyuna bakın, bir de Oly maçındakine... Artık bizim takımın maç seçtiği fikrine iyice inanmaya başladım. Bu tür maçlara yenilgiyi kabullenmeye hazır şekilde çıkıyoruz.

Erceg gerçekten hep söylediğim gibi bizim gibi bir takımın ve hatta hiç bir takımın 4 numarada bir numaralı tercihi olamaz, tek özelliği üçlük ve arada sırada orta mesafe ikilik atmak olan bir oyuncuyu kaldırabilecek takım sayısı çok az. Ancak Madrid ve CSKA gibi geniş rotasyonun olur, rol oyuncusu olabilir. Younga kızıyoruz belki o pozisyonlarda ama Young en azından hatayı tecrübesizlik ve hırsından yapıyor, en basit basketbol bilgisidir, pivotun rakibin üzerine çıktığında dört numara olarak hemen ribaunda yönelmen koridora doğru yönelmen gerekir, özellikle takip ediyorum Erceg izliyor pozisyonu uzaktan. Cidden şu maçı kaybettik diye söylemiyorum bunları zaten kaybetmemiz yüzde doksandı ama sonuç sizi aldatmasın Madrid gerçekten hiç sıkmadı kendini ikinci periyot hariç.

Ve evet cidden üçüncü periyot bir ivme yakaladık falan fark on ikiye indi ve orada bir darba vurup kafa kafaya gelebilirdik ama koç o baskıyı yaratmamızı sağlayan tüm oyuncuları bir anda çıkarıp garip bir iş yaptı bence.

kadrolar arasında fark olabilir ama bizimkiler hazırlık maçı gibi oynuyor hiç coşku yok. Ender girdi ne kadar fark yarattı. Real iyi takım değil. bu düzeniyle F4 göremez bence
Evet, Real şuan formda değil. Aynı şekilde bizde öyle. Real forma girdiğinde farklı bir takım olur.bizim hedefimiz Barca-Real gibi takımlardan alabilirsek evimizde bir maç almak olmalı. O açıdan çok üzülmedim bu maça.

Real'in kazanmasi kadar normal bir durum yok. AMA ELINI KOLUNU SALLAYARAK KAZANDILAR!!! Hic direnc koymayacak mi bu takim? Yazik vallaha yazik.

Biz kampa girmemişmiydik nasıl kaybettik anlamadım(!)Sen baştan takımı dengeli kuramazsan ve üstüne "olduğu kadar" takımın dağılırsa çalışma kampına soksan ne yarar!

Bu arada Micov, Pocius ve Maric kötü savunmacılar değil hepsinin pozisyon bilgisi çok yüksek ve alanlarını en iyi şekilde savunurlar çok atletik bir oyuncuyla eşleşmedikleri sürece ama puan verecek olursak Micov ve Pocius 10 üzerinden 5.5, Marice de 5 veririm. ama bunlarla birlikte örneğin Arroyo ile Erceg oynayınca olmuyor o iş ve bence basketbolda savunma konusunda her pozisyonu savunma olarak riske edebilirsin bir şekilde telafi edebilirsin ama dört ve beş numarada savunma anlamında defo olunca çaresi çok zor.

Son 1 dakikayı da kafayı vererek oynasak 93-83 gibi bir skorla bitecekti,izlemeyen insanlar muhtemelen ''bu takım Final Four adayı mı?'' diye düşünecekti.Fakat işin aslı Real Madrid'in basit savunma alışkanlıkları ve hücumda ağır tempo set dışında aktif dinlenmesinden ibaret.Farkın 11-12'ye geldiği bölümleri Pablo Laso dışında problem eden olmadı zaten.
Maçın kopmadığı bölüme dairse söylenebilecek yegane şey ikinci 5'in 11-12 dakika kafa kafaya giden maçı 3-4 dakikada 15 sınırına getirmesi.Pocius'a topu iki kere yer vur,sonrasında kaldır at diyemeyiz.Dersek de en fazla bu çıkar ortaya.Atletizm anlamında,enerji anlamında eksik olduğumuzu hep konuşuyoruz.Hal böyleyken Justin Carter'ın en azından minimal rollerle Euroleague oyuncusuna dönüşmesi,Young'ın da fundemental olarak biraz daha kabul edilebilir seviyeye gelmesi şart.
Erceg transferine karşıydım.Zira o dönem Gordon-Markoishvili gibi bir ön alan,pota altında ise kağıt üzerinde Ndong'un ikamesi vardı.Yani Erceg'in yerine farklı 4 numara tercihiyle Top 8'in saygın bir takımına dönüşebilir miyiz sorusu somuttu.Bugünse Erceg'in abartılı hücum performansları olmazsa bu grupta her deplasmanda otururuz,skor olarak fazla çizmesek diye enstantanelere kafa patlatırız.O sebeple Erceg sorusu bugünün işi değil bence.