Euroleague Top 16 5. Hafta | Panathinaikos 86-77 Galatasaray

Takımımız bu hafta Euroleague Top 16 E grubu 5.maçında Panathinaikos deplasmanına çıkıyor. Maç 30 Ocak Cuma günü saat 21.45'de OAKA'da oynanacak. İlk hafta da takımımız içeride Zalgiris Kaunas'ı 78-69 yenmiş, ikinci hafta Real Madrid'e 93-78 yenilmiş, üçüncü hafta zorlu Kızılyıldız deplasmanından 74-65 gibi bir skorla dönmüş, dördüncü hafta da içeride Alba Berlin'e 65-75 yenilerek üzücü ve planları değiştiren bir yenilgi almıştı. Panathinaikos ise ilk hafta içeride Maccabi'yi 83-76 yenmiş, ikinci hafta Barcelona deplasmanında kafa kafaya götürdükleri maçta 80-76 yenilmiş, üçüncü hafta içeride Zalgiris'i 77-58 ile yenmiş, dördüncü hafta Real Madrid deplasmanından ise 83-65'lik bir yenilgiyle dönmüşlerdi.

Alba Berlin yenilgisiyle mutlak kazanmamız gereken maçlardan bir tanesini kaybettik ve işimizi zora soktuk diyebiliriz. Para sıkıntısı, yapılmayan antrenman ve iki oyun kurucumuzun rahatsızlıkları derken bu önemli maçı heba ettik. İlk üç periyot maçı kontrol ettiysek de son periyot yorgunluklar ve organizasyon eksikliği kaybetmemizde önemli bir rol oynamıştı. Yönetim kaynaklı sıkıntıların Ergin Hoca'ya sirayet ettiğini Uşak maçında görmüştük. Fakat takım geriye düşmesine rağmen maçı daha çok isteyip kazanmıştı. Patric Young performansıyla göz önüne çıkarken Pocius ve Carter'ın maçlar oynandıkça takıma daha adapte olduğunu gördük.

Euroleague denince akla ilk gelen takımlardan biri şüphesiz Panathinaikos'dur. 7 Euroleague finali bulunan Panathinaikos'un 6 şampiyonluğu bulunmakta ve 8 Euroleague şampiyonluğu bulunan Real Madrid'in ardından Maccabi Tel Aviv ve Cska Moskova ile ikinciliği paylaşıyorlar. Tabi Panathinaikos denince de akla OAKA ve takım kaptanı Dimitris Diamantidis gelmekte. 19.250 kapasiteli OAKA'da müthiş bir atmosfer eşliğinde oynayan Panathinaikos kadrosu nasıl olursa olsun içeride her takıma zorlu anlar yaşatan bir takım. Kadroları geçmiş yıllara göre daha güçsüz gözükse de bir gelenekleri oldukları ve Euroleague takımı oldukları aşikar. Takım kaptanı Dimitris Diamantidis takımın en tecrübeli ve en önemli oyuncusu olarak öne çıkıyor. Anadolu Efes ve Pınar Karşıyaka'dan hatırlayacağımız Esteban Batista, Fenerbahçe Ülker'den hatırlayacağımız James Gist'in yanı sıra tecrübeli Yunan oyuncular Antonis Fotsis ve Loukas Mavrokefalidis, skor yüküne büyük katkıda bulunan ABD'li oyuncular A.J Slaughter ve Demarcus Nelson en çok öne çıkan isimler diyebiliriz.

Sezon öncesi hazırlık turnuvasında takımımız Panathinaikos'u 89-71 gibi bir skorla geçmişti. Tabi bu hazırlık turnuvası tam bir ölçü olmadığı gibi o turnuvada Zalgiris'e farklı yenilen Panathinaikos 2 hafta önce Zalgiris'i farklı yendi. OAKA'da takımımızı hem atmosfer olarak hem de oyun olarak çok zorlu bir maç bekliyor. Maç konsantrasyonumuzu aynı Kızılyıldız deplasmanında ki gibi korumamız ve rotasyonda ki oyuncuların hepsinden maksimum verim almak zorundayız. Umarız maç gününe kadar başka bir aksilik çıkmaz ve takımımız iyi bir basketbolla galibiyet ya da mağlubiyet fark etmeksizin bizleri gururlandırır.

Pana'da maç öncesi bir eksik varmı ?

Geçen hafta Mavrokefalidis ve Giankovitz yoktu ama son durumları ne olur bilemiyorum. Tempoyu olabildiğince düşürerek, AJ Slaughter ve Diamantidis'i rahat bırakmadan oynarsak başabaş mücadele edebiliriz. İkili averaj da çok önemli olacak, yenilgi dünyanın sonu değil. Ayrıca atmosferin Sırbistan'daki kadar sıkı da olmayacağı bir gerçek. OAKA'nın da eski havası yok. (Son lig maçında Mavrokefalidis ve Giankovitz yine oynamamış)

Arroyo'nun rahatsızlığı tamamen geçmiş, Ender de dönüyormuş. Tam takımız yani.

Zor maç ama Ergin hocanın hedef maçlarından birisi olduğunu düşünüyorum. Başabaş oynamamız yeterli olur benim için, kazanırsak da havalara uçarım tabi.

Batista formda onu iyi tutmak lazım, özellikle Maric'in tecrübesinden faydalanmak lazım. Hücum güçleri kısıtlı yeter ki psikolojik eziklikle maça çıkmayalım. Kızılyıldız maçı gibi son periyota uyutarak kafa kafaya girmek güzel olur.

Kızılyıldız maçı gibi bir maç olursa şansımız var.
Ama daha ilk çeyrekten koparsak geçmiş olsun.
Bakalım o kaçan 3lükler bu hafta girecek mi :(

Slaughter ve Batistayı tutarsak başa baş bir maç izleyebiliriz.Ayrıca Real madrid'in deplasmanda maccabiyi yenmesi gerek.Eğer maccabi yenerse 2.lik şansı bir hayli yüksek olur.

Yöneticiler bu arkadaşla ilgilenmeli. Kendisi hasta derecede Fenerbahçe'lidir. Bir Fenerbahçe'linin , Galatasaray forumunda Galatasaray'lı taklidi yapması da ağır şizofrenlik örneği olsa gerek.

Gerçektende bu adam cidden can sıkmaya başladı.
Yöneticiler bu FB'li şizofrenlik hastaya gerekeni yapmalıdır artık.
Fb 20 fark yedi ya acısı bu yüzden.

Son periyoda kalır maç.Eğer son periyotta bir kaç tane el üstü 3'lük yakalayabilirsek maçı alırız.Aksi takdirde 6-7 sayılık bir mağlubiyet olur.

Top 16 ile birlikte biz de vites yükselttik.Bakmayın Alba maçına, Arroyo olsa en az 15 sayı fark olurdu

Ben bu maçın başa baş gideceğini düşünüyorum. Sonucu Arroyo-Erceg-Young 'un performansları belirler gibi genel itibari ile ya da Kızılyıldız maçı gibi Justin Carter gibi kenardan sürpriz yaparsak maç bizim olur.

Ugur Dürümcü nickli Ülker hayranının aklı OAKA arena'da kalmış belli ki . Kolay degil yılda 30 Milyon Euro ( 70 milyon TL) yatırım yapıp Avrupa'da averaj takımı olmak. 8 yildir Dünya'nın yatırımını yapıp Eurolig'de ne yapmış acaba Ülker anlat bakalım.

Biliyorum zor. Kadro kalitesini vs. bir kenara bıraktım oynayacağımız takım ne kadar formda olmasa da basketbol kültürü üst seviyede olan Pana, oynayacağımız salon OAKA Arena. FIBA´daki Yunan lobisi de kreması.

Suyun diğer tarafında maddi sorunlarla boğuşan, sene başındaki kadrosundan birçok oyuncuyu kaybeden, sezon ortasında yeni bir takım olmaya çalışan Galatasaray. İnancım Galatasaray kendisine inanmayanları *** etmeyi çok sever. Kaybedersek zaten olağan sonuç ama kazanırsak... İnanmak istiyorum...

Pana dediğimiz takımın en önemli skoreri AJ Slaughter ve pota altında Batista-Gist ikilisi var. Sene başı bize gelse Slaughter ve Batistaya burun kıvırırdık. Takımın diğer parçaları Diamantidis ve Fotsis artık bitmiş durumdalar. Bu takımı yenmemiz lazım. Madem Albaya kaybettik telafisini burda yapalım. Hele kızılyıldız maçındaki gibi son periyotta farkı açarsak çok iyi olur. Bizim adımıza bench katkısı çok önemli. Kenardan gelen Pocius ,Carter ve Ender adam başı 8-10 sayı katkı yaparsa maçı alırız.

Pana dediğimiz takımın en önemli skoreri AJ Slaughter ve pota altında Batista-Gist ikilisi var. Sene başı bize gelse Slaughter ve Batistaya burun kıvırırdık. Takımın diğer parçaları Diamantidis ve Fotsis artık bitmiş durumdalar. Bu takımı yenmemiz lazım. Madem Albaya kaybettik telafisini burda yapalım. Hele kızılyıldız maçındaki gibi son periyotta farkı açarsak çok iyi olur. Bizim adımıza bench katkısı çok önemli. Kenardan gelen Pocius ,Carter ve Ender adam başı 8-10 sayı katkı yaparsa maçı alırız.

O onların sıradan oyuncu olması yüzünden değil bizim boyumuzdan büyük egomuzla alakalı. Batista'ya burun kıvırırsan Jawai ile sınanırsın bu kadar basit. İçerde sadece Barcelona'ya kaybetmiş, Fenerbahçe'yi 20'ye yatırmış bir takımı "yeneriz bitmiş bunlar" diyerek küçük görmemek gerekli.

Görünürde eski Panathinaikos yok gibi gözüküyor ancak sorunlu dış alan savunmamız bu maç için büyük handikap. AJ ritim tutturduğunda neler yaptı görüyoruz. Özellikle forvet savunmasında çektiğimiz sıkıntı Fotsis'den alacakları katkı önemli. Benchten katkı alıp maçın içinde kalabiliriz.

Yıllardır ekol olmaları dışında Panathinaikos'la aramızda kadro kalitesi farkı olduğunu düşünmüyorum. Hatta bizim kadromuz Panathinaikos'a göre daha kaliteli kağıt üzerinde. Onlar hiç hesaba katmadığımız oyunculardan katkı alabiliyorken, biz en güvendiğimiz oyunculardan yeri geliyor katkı alamıyor hatta zarar görüyoruz. Bir üst seviyeye geçmek için, bu sorunu çözmek gerekiyor.

Oaka da Panathinaikos deplasmanına çıkıyorsan o maç zordur hem de çok zor. Öncelikle ayaklarımızı yere basalım. Eğer sakin kalmayı başarır tempoyu Kızılyıldız maçı gibi ayarlayabilirsek şansımız var. Tempoyu arttıırsak 2. Fb vaakası yaşanabilir.