Euroleague Top 16 Grubumuz

Öncelikle üst üstte kaybedilen 2 kritik maç sonrası bu maçta takım reaksiyon gösterecektir.
Ama en önemlisi İpekçi’yi bu sezon ilk kez cehenneme çevirecek taraftarın bu maçta salonda olacağına inanıyorum. Taraftarla birlikte coşan(Arroyo gibi) coşma potansiyeli yüksek (Young-Carter) oyuncularla 1 değil 2 adım önde olduğumuzu düşünüyorum.

Maccabiyi yenmek bence pek bir şey ifade etmeyecek Panathinaikosta evinde yendi sonuçta onları düğüm burdaki Pao maçında çözülecek gibi Maccabiyi artık yakalamak ve onunla mücadele etmek kolay değil rakibimiz Pao.

Taraftar küsmez de salona gelirse ki ben çok kırgınım takıma ve hocaya ama yinede geleceğim bu maça,bir maçlığına da Ergin Ataman,bu takımı yenemezdik zaten biz demezse,kazanırız.

2 senedir içerde aldığımız maçların çoğunu taraftar alıyor zaten

Maccabi tam bir iç saha takımı. Geçen hafta Zalgiris'e kaybedeceklerdi neredeyse Litvanya'da.

Evet takım kimyasını oturttular ve baya formdalar ama yenilmeyecek bir takım değil. Karakter koyarsak Abdi İpekçi cehenneminde baya terletiriz onları.

Real ezerek yendi Barça'yı. Barça yine potansiyelini yansıtamayarak ezikleri oynuyor resmen. Onları da İpekçi'de baya zorlarız, katledilmessek yenebiliriz bile. Kızılyıldız da evinde Kaunas'a yenildi. Grupta kimin kimi yeneceği hiç belli değil.

Kızılyıldız kaybetti ve artık devre dışı kaldı diyebiliriz. Zalgirisle aynı durumdayız ama onları bir şekilde alt edeceğimizi düşünüyorum.

İçerideki Pana maçında ikili averajı almak çok önemli. Tam kadro ve full dolu tribünlerle neden olmasın?

TOP 8 yaparız ya da yapamayız bilmiyorum ama bu takımın mücadelesiyle gurur duyuyorum!

Deplasmanda Allah'ın izniyle Zalgiris ve Alba'yı yeneriz.

İçerde Kızılyıldız, Pana ve Barça'yı da Allah'ın izniyle yeneriz.

Olur 7 galibiyet.

Ama bu bir üst tur için yeter mi onu bilmiyorum :)

Artık yenelimö yenmeyelim benim gram umrumda değil. Hatta ''bu takım kupayı alcak ama o başkan olacak yaşlı ifritle bizim köy yumurtası kupa elinde kanal kanal gezecekler ; kabul ediyor musun ?'' diye sorsalar yeminle istemem kupa filan .

Bence şöyle bir grupta ve de bu kadar şanssızlığın olduğu bir dönemde bile top 8 hesapları yapmamız gurur verici bir şey. Galatasaray, taraftarı ve karakterli sporcularıyla her daim içinde bulunduğu turnuvalara renk katmasını başarıyor. Keşke yöneticiler de bunun farkında olsa.

Şu andan sonra 6-7 bitirmemiz daha olası görünüyor. Olur da haftaya Barca yı yenersek durum değişebilir -ki Barca şu an gayet yenebileceğimiz bir takım- ama vaziyet pek iç açıcı görünmüyor. En büyük şansımız Barcelona nın kroki duruma gelişi, bundan dolayı bizim maça asılacak olsalar da stresli oynamak onlar için de zor olacak. Kızılyıldız deplasmanına giderken herkes baskıdan söz ediyordu ama onların da üzerinde baskı yok değildi. Zaten her ne kadar bence şaşırtıcı olmasa da öyle bir duruma geldiler ki onlara yenilen büyük kayıp yaşayacaktır.

6 maçta iki ekstra yenilgi aldık ve her ikisi de yenebileceğimiz takımlardı. İki ekstra galibiyet almamız gerekiyor ama buna fikstür yetmeyecek gibi çünkü hem Barca hem de Maccabi yi deplasmanda yenmek çok zor, o yüzden de birini yenmeye çalışıp evde kaybetmemeye bakmalıyız.

Maalesef artık işimiz çok zor. Çok ekstra galibiyetler almamız gerek. İçerde Pana, Kızılyıldız, Barça, Real yenip dışarda da Zalgiris ve Alba yı yenersek ancak olur.

Ben anlamıyorum Alba gidip İsrail'de Maccabiyi yeniyor, Nizhny hem CSKA hem Oly ile son saniyeye kadar başa baş giriyor...Basketbolda böyle şeyler neden hiç bize uğramıyor.

Ben anlamıyorum Alba gidip İsrail'de Maccabiyi yeniyor, Nizhny hem CSKA hem Oly ile son saniyeye kadar başa baş giriyor...Basketbolda böyle şeyler neden hiç bize uğramıyor.

İyi kötü savunma yapabiliyorlar da ondan. En azından son 2-3 dakikada karşılarındaki rakip iyice bunaltıcı savunmaya geçene kadar kovalayınca şans topuna getiriyorlar oyunu. Bizim maçlar ikinci çeyrekte kopmazsa da rakipler 5 dakika kala iki dakikalığına savunmada dozajı arttırıp garantiledikleri için o heyecanı yaşayamıyoruz. Bugünkü deplasman bana göre bizim açımızdan gayet ekstraydı. Bu uzun rotasyonuyla ve kısaların garip tercihleriyle buraya kadar!

Hepimiz gruptan çıkma hesabı yapıyoruz. Matematiksel olarak çıkabileceğimiz konusunda hemfikirim ancak psikolojik olarak dibe vurduk.

Grupta hesap yaparken, Alba'yı - Zalgiris'i yenmeliyiz diyorum çünkü deplasmanda sadece Kızılyıldız'ı yenmiş bir takımız. Bana kalırsa Alba'yı da yenmemiz zor. Çıkmamız için ihtiyaç olan tabi ki galibiyet.

Bu şubenin bir kıvılcıma ihtiyacı var. Öyle para ödemekle falan olmaz, oyuncuları kazanmaya inandıracak bir şey gerek. O da Türkiye Kupası veya içerde oynanacak Real Madrid maçı. RM maçında bi karakter koymak sonrası için umut verir.

GS : Zalgiris (W) - Real (L) - Kızılyıldız (W) - Alba (W) - Pana (W) - Maccabi (L) - Barcelona (W) = Total 7-7
Pana : Kızılyıldız (W) - Maccabi (L) - Barcelona (L?) - Zalgiris (W) - Real (L) - GS (L) - Alba (W) - Kızılyıldız (W) = Total 8-6

Gerçekleşmesi en muhtemel senaryo gibi duruyor. Tabi bir de Pana, Barcelona'yı yenerse üstüne kritik yapmaya bile gerek kalmayacak

Kızılyıldız'a güvenemiyorum. Çünkü tempo yapamadığında çok kötü takımlar. İçerdeki Alba - Maccabi maçları bize gelen gruptan çıkamayacaksınız mesajıydı.En azından G-M yüzdesini iyi bir seviyeye çekmeliyiz.

Tabi bunlar iyi ihtimal, bir de kötü ihtimal var ki Alba-Zalgiris-Barcelona maçlarını bile kaybedebiliriz. O zaman iş istemediğimiz bir yere doğru gider. Ligi de kötü etkileyecektir.

Son olarak : Bana dünyaya kim olarak gelmek isterdin deseler Zoran Erceg derim. Savunma yapmıyorsun, eşleştiğin her adam kariyerinin en rahat maçını oynuyor. Üstüne hücumda free style takılıyorsun ve bunun için 1 milyon dolar para alıyorsun. İyi iş.

Esasında o kıvılcım Olympiakos'u ya da Kızılyıldız'ı yendiğimizde çakılabilirdi ama yönetim her defasında takımın önünü kesmek için elinden geleni yaptı. Bilinçli olarak sabote ettiklerini düşünüyorum bazen, şuraya yazarken bile küfredesim geliyor. Maaş ödemediler, şubeye sahip çıkamadılar, potansiyelimizi kullanamadık sonuçta. Hainlik diyorum ben artık, hani sorumsuzluk falan hafif kalıyor.

Yine de tüm zorluklara rağmen camia ve taraftar içerisinde hala top 8 hesapları yapan bu ufak çekirdek grubun inadına hayranım. Dört sezondur -isimler değişse de- teknik ekip, karakterli sporcular ve azimli taraftar grubu olmasa bu şube buralarda tutunamazdı zaten.

Şu halimiz bile top 16 yaptı ve top 8 için de öyle ya da böyle savaşıyoruz. Bu da bardağın dolu kısmı sanırım.

Dün gece biraz kafa yordum bence gruptan çıkma ihtimalimiz var..

Dışarda Zalgris ( Galibiyet )
İçerde Real Madrid ( Yenilgi ) düzeltme Madrid'i de yenmemiz gerekiyor sanırım :)
içerde Kızılyıldız ( Galibiyet )
Dışarda Alba ( Galibiyet )
İçerde Pana ( Galibiyet )
Dışarda Maccabi ( Yenilgi )
İçerde Barcelona ( Galibiyet )

Maccabi maçındaki gibi oynarsak bu sonuçları alacağımızı düşünüyorum. Belki size gerçekçi gelmeyebilir ama düşüncem böyle.
Böyle sonuçlar alırsak 6 galibiyet ediyor 2 de bizde var 8 galibiyet ile 4.lük için az da olsa şansımız olabilir diye düşündüm.

attachment.php

Ekli dosyalar

• aa.JPG
    aa.JPG
    32.6 KB · Görüntüleme: 103
Dün gece biraz kafa yordum bence gruptan çıkma ihtimalimiz var..

Dışarda Zalgris ( Galibiyet )
İçerde Real Madrid ( Yenilgi )
içerde Kızılyıldız ( Galibiyet )
Dışarda Alba ( Galibiyet )
İçerde Pana ( Galibiyet )
Dışarda Maccabi ( Yenilgi )
İçerde Barcelona ( Galibiyet )

Maccabi maçındaki gibi oynarsak bu sonuçları alacağımızı düşünüyorum. Belki size gerçekçi gelmeyebilir ama düşüncem böyle.
Böyle sonuçlar alırsak 5 galibiyet ediyor 2 de bizde var 7 galibiyet ile 4.lük için az da olsa şansımız olabilir diye düşündüm.

attachment.php
Sadece Maccabi maçını kaybedip diğer tüm maçları kazanırsak çıkarız, ama oda zor bee...

İçerideki 4 maçı da kazanma ihtimalimiz hiç düşük değil. Barcelona potansiyelinin çok altında oynuyor, dün Tomicle Pleiss bile ezildi Young'ın yanında. Beni tek düşündüren Madrid maçı ama Maccabi maçından sonra taraftar her maç kapalı gişe yapar diye düşünüyorum. Tabi bu maçların hepsine final havasında çıkılacak ve hepsi zor maçlar orası ayrı.