Euroleague Top 16 Grubumuz

Fb ve Efes artik anlamalilar iyi oyuncu almakla basari gelmeyecegini, istersen 10 tane obradavic al yine ekol, gelenek takimi olamazsan basari sansin yok, hele Efes yillardir almadigi oyuncu kalmadi basari hic yok, her sene yap boz kadrolarla basari gelecegini zannediyorlar, maccabi seneye en iyi 1 - 2 oyuncusunu gönderir ama bir sey degismez yine seneye cok rahat F4 oynarlar

Bu sene Efes için aynı şeyleri söylemek doğru olmaz. Hem yapılan transferler hem de gençlere verilen önem çok doğru yolda olduklarının göstergesi. Açıkçası ben Efes maçlarını izlemekten keyif alıyorum.

Efes iyi takım bizdende iyi kadroları var rakiplerimizi çok kucumsuyoruz bizim bu gruptan çıkmamız çok zor zaten ilk üç sıra belli 4 cü olmakta çok zor bu gruptan ben inanmıyorum gruptan çıkacagimiza kadro yetersiz çünkü

Maccabi evinde müthiş basketbol oynuyor evlerinde fire vermezler artık 7 galibiyet kafadan üstüne en az 3 tane de deplasman 2.yapar Tel aviv'i.
Kızılyıldız'ın yenmesi işimize geldi..
Efes dün özelikle II.yarı müthiş oynadı haklı bir galibiyet aldı,ama Nizhny maçı ekstra mağlubiyet başlarını ağrıtabilir ilerleyen zamanlarda.Ayrıca dün ki galibiyet Fener için hem avantaj hem de dezavantaj :)

Dün Real maçında ekstra atmosfer yarattılar, bir nevi erken final gibiydi ama dünkü Maccabi'nin hızlı oyunu karşısında ne Barça ne CSKA durabilirdi, resmen başka boyuta geçtiler 10 milyonluk kadrolarıyla.

Karşı gruptan Efes ve Fenerbahçe kendi ayaklarına sıkmadıkları sürece rahat çıkarlar gibi gözüküyor. Bizim grubunda ilk 3 sırası belli. Top 8 için 7 takım belli gibi gözüküyor son bilet için biz ve Pana kapışcaz.

9-10 milyon dolara çok iyi kadrolar kurulabilir. Yeter ki doğru oyuncuları bul ve bu oyunculara göre bir sistem yap. Bu kadro ile doğru basketbolu oynuyorlar.

Maccabi, pana, oly gibi takimlarin en buyuk avantaji iyi yerli oyuncularinin olmasi.Real madridde futbolda bi ekol ama 10 yil sampiyonlar liginde husran ustune husran yasadilar.Bu is sadece ekolle isimle yok kazanma aliskanligiyla olmuyor.Efes, Fb, gs yabanci iyi oyuncular aldiklarinda bile yerliler ender, sinan, kerem, emir, dogus gibi oyuncular olurken diger takimlar daha transfer yapmadan spanoulis, mantzaris, sloukas, diamantidis, tyus, ohayon, landesberg gibi cok iyi yerli oyunculara sahip oluyolar.Tabi yerli oyuncularin katkisina iyi yabancilar eklenince basari ortaya cikiyor.Bu tur takimlarin ekol olma sebebide zaten bu basketbol fabrikasi gibi oyuncu cikartip dogru yabancilar alinmasi.

Ben Efesin o bütçeyle kurduğu kadronun kötü olduğu fikrindeyim kağıt üzerinde ana parçası Saric olan takım hedeflenen seviyeyle örtüşmüyor.Yine de beklenenden iyiler taktir etmek lazım.

Eğer Pana deplasmandaki Alba Berlin, Kızıl Yıldız ve Zalgiris maçlarından birini kaybederse be biz de haftaya Maccabi maçını yenip süpriz bir mağlubiyet almazsak ikili averajla çıkma şansımız olur. Tabi bir ekstra galibiyetle şansımız daha da artar. Bu Pana maçı kazanmamız lazımdı ama bu mağlubiyet Dünya'nın sonu değil. Sadece işimizi çok zora soktu.

Isimizi zora soktuk hem 9 sayı çok. 4-5 sayıyla donebilirdik. Haftaya olan maç final artık. Kesin kazanmaliyiz. 7 galibiyet lazım en az eğer haftaya da kaybedersek 2 galibiyette kalırız bundan sonra dönüşü zor olur. O yüzden haftaya kazanmak şart

Pana'yı onca eksiğine rağmen yenmeyi beklemiyordum ama bir kaç sayıyla yeniliriz diyordum. 9 sayı farkı ikili averajda çıkarmak zor olacak. Adamlar takımın yarısı eksik olduğu halde altın değerinde galibiyet aldılar. Biz Arroyo ve Ender siz oynadığımız maçta kendi sahamızda Alba yı yenemezken Pana çok daha önemli eksiklerle aynı hatayı yapmadı.

Maccabi'yi yenme düşüncesi bir beklenti mi, yoksa temenni mi? :) Sezon başında formsuzlaken yakalasak, belki yenebilirdik. O da çok küçük bir ihtimaldi. Bu hafta Real'i yenip havaya girmiş ve grup birinciliği şansını yakalamış bir Maccabi'yi yenebileceğimize, şahsen ihtimal vermiyorum.

Umarm yanılırım ve bana esaslı bir kapak olur. :D

mdGv02.jpg