Euroleague Top 16 Grubumuz

Grubumuz diğer gruba göre kafa takımlar açısından hayli zor oldu ama şans, sonuçta bu grupta daha iyi olup 2nci olsak da aynı gruba düşecektik. İyi olan tarafı diğer grupta takımlar Efes, Novgorod, CSKA, Malaga, Fenerbahçe, Milano, Olympiakos ve Laboral biraz daha birbirine denk gibi, bizim grupta ise Zalgris ve Alba (eğer adam akıllı takviye yaparsak ve ciddi sakatlık, maddi sorun yaşamazsak) grubun zayıf halkaları olmuş oldular, Kızılyıldız bence bu sene çok iyi takım kimyası yakaladı (sene başında daha ilk maçlarını izledikten sonra da söylemiştim taş gibi takım olduklarını) fakat Williams ya da Marjanovic'ın sakatlığı ya da formsuzluğu onları bu grubun en zayıf halkası yapabilir çünkü ciddi kilit parçalar. Pana ve Maccabi maçlarımız çok etkin olur grupta ki ben bu sene ikisini de çok beğenmiyorum.

3 temsilcimizin de adını TOP16'ya yazdırdığı turda gruplar şu şekilde oluştu.
İşte TOP 16 grupları;

E GRUBU:
Real Madrid
Maccabi Tel Aviv
Panathinaikos
Galatasaray Liv Hospital
Barcelona
Kızılyıldız
Alba Berlin
Zalgiris Kaunas

F GRUBU:
CSKA Moskova
Olympiakos
Anadolu Efes
Emporio Armani Milano
Fenerbahçe Ülker
Nizhny Novgorod
Laboral Kutxa
Malaga

Euroleague’de TOP 16 heyecanı 30 Aralık 2014 – 10 Nisan 2015 tarihleri arasında yaşanacak.

3 temsilcimizin de adını TOP16'ya yazdırdığı turda gruplar şu şekilde oluştu.
İşte TOP 16 grupları;

E GRUBU:
Real Madrid
Maccabi Tel Aviv
Panathinaikos
Galatasaray Liv Hospital
Barcelona
Kızılyıldız
Alba Berlin
Zalgiris Kaunas

F GRUBU:
CSKA Moskova
Olympiakos
Anadolu Efes
Emporio Armani Milano
Fenerbahçe Ülker
Nizhny Novgorod
Laboral Kutxa
Malaga

Euroleague’de TOP 16 heyecanı 30 Aralık 2014 – 10 Nisan 2015 tarihleri arasında yaşanacak.

Malaga'nın diğer gruba gitmesi iyi oldu ama bizim ilk4 kalabilmemiz için Maccabi,Pao,Kızılyıldız,Zalgris ve Alba'yı İpekçi'de yenmemiz lazım.Ayrıca deplasman özürlüyüz evet ama Alba ve Zalgris deplasmanlarından galip gelirsek 7g ile 4.çıkabiliriz,çıkamayabiliriz de :D Bu iyimser tahminim lakin şuan ki şartlarda bence bu olay gerçekleşmez..Grup dünkü sıralamalara göre biraz yumuşadı yinede zorlu bir grup..

Ali Karadeniz hücum da iyidir ama artık çok yaşlı eski formunu bizde göstermesi çok zor. Sertaç'ı geri çağırma durumu varsa o gelsin. Ligte kullanırız en azından.

Gordon'a herkes kesin gözüyle bakıyor.

Bakalım pivot hamlesi nasıl olacak.

Euroleague Top 16'da ilk hafta fikstürü an itibariyle belli oldu. Bu saate kadar açıklanmasını bekledim. İçeride oynayacağımız ilk 2 maçı kiminle oynayacağımız önemli. Şimdiden detaylara başladım :)

Galatasaray-Zalgris
Kızılyıldız-Madrid
Alba-Barcelona
Panathinaikos-Maccabi

Yoruma açık.Alba - Zalgris tercih edenler de olacaktır Madrid-Barca'da . Bence asıl önemli olan Maccabi,PAO ve Kızılyıldız maçlarının İstanbul'daki ilk 2 maç olmamasıydı , birisi gitti.

<tbody>
</tbody>

Euroleague Top 16'da ilk hafta fikstürü an itibariyle belli oldu. Bu saate kadar açıklanmasını bekledim. İçeride oynayacağımız ilk 2 maçı kiminle oynayacağımız önemli. Şimdiden detaylara başladım :)

Galatasaray-Zalgris
Kızılyıldız-Madrid
Alba-Barcelona
Panathinaikos-Maccabi

Yoruma açık.Alba - Zalgris tercih edenler de olacaktır Madrid-Barca'da . Bence asıl önemli olan Maccabi,PAO ve Kızılyıldız maçlarının İstanbul'daki ilk 2 maç olmamasıydı , birisi gitti.

<tbody>
</tbody>

Diğerleri de belli oldu . İlk roundda ; Zalgris, Real Madrid(D), Kızılyıldız(D), Alba Berlin, Panathinaikos(D), Maccabi, Barcelona(D). Zalgris-Alba içeride dışarıda yenmemiz gereken takımlar .İstanbulda'ki ilk 2 maçımız Zalgris ve Alba ile .

Final 8e kalamayacağını düşündüğüm takımlar : Alba , Zalgiiris , Pana , Milano , nizhny ve Malaga. Pana ve Milano konusunda iddalıyım. Tahminlerime gelecek olursak bizim gruptan Real , Barca , Maccabi , Red star ; diğer gruptan Cska , oly , Laboral ve Efes çıkar. Umarım biz konusunda yanılırım.

Bence grup tam dişimize göre oldu. Tabi burada yapacağımız takviyeler önemli. Böyle çıkarsak yola koca bir hayal kırıklığından başka bir şey olmaz.

Bizim grupta; Real-Barca kesin çıkar. Diğer 2 sıra için Galatasaray-Maccabi-Pana-Kızılyıldız çekişir. İddialı olacak eğer doğru hamleyi yaparsak 3. lük için en şanslı biz oluruz.

Diğer grupta ise; Cska-Oly-Fb .çıkar. 4.'Lük için Efes-Malaga-Milano çekişir. Milano buranın süpriz takımı olabilir.

12kaOb.png

Laboral'i bilmem de Malaga çok iyi sezon geçiriyor. Seyircisiz maçlarımızda çok dezavantaj yaşayacağımızı sanmıyorum, Oly'i yenebildiysek 7 kişiyle seyircisiz...

Final 8e kalamayacağını düşündüğüm takımlar : Alba , Zalgiiris , Pana , Milano , nizhny ve Malaga. Pana ve Milano konusunda iddalıyım. Tahminlerime gelecek olursak bizim gruptan Real , Barca , Maccabi , Red star ; diğer gruptan Cska , oly , Laboral ve Efes çıkar. Umarım biz konusunda yanılırım.

Size katılmıyorum bizim grupta bence Pao bir şekilde kendisini ilk 4 e atar.Ne zaman atamamış ki? :D çok tecrübeliler kesinlikle vites artıracaklardır.Benim tahminim Barça-Real-Maccabi ve Pao çıkar.Ayrıca diğer gruptan Laboralin gruptan çıkacağını kesinlikle düşünmüyorum tahminim sondan birinci olacaklar ki zaten Huerteli de kaybedecekler gibi.O grupta Cska,Fbü,Oly,Efes/Malaga çekişmesi olur..

Unicaja ve Kazan'lı grup tam bir ölüm grubuydu, cehennem gibiydi. Alba ve Zalgiris ile biraz daha rahatladık, hatta baya rahatladık. Cezalı iki maçımızı da kazanabiliriz onlara karşı.

İki sağlam transferle TOP 8 şansımız var. Pana tarihinin en dar rotasyonuyla oynuyor, Maccabi bir iyi bir kötü. İkisini de içeride yenebiliriz. Kızılyıldız'ı da içeride harcarız bir sakatlık olmazsa.

Çok klişe olsa da; zor ama imkansız değil!

Fikstür kötü olmuş.Seyircili de olsa Barca-Real'i yeneceğimiz yoktu,bu seyircisiz oynama hakları o maçlara harcansaydı keşke.Zalgiris ve Alba bizden düşük kalitede olsa da seyircisiz maçların deplasman ekibine yarayan bir havası olur.Hakemler de baskı altında olmadan rahat rahat karar verir.Yol kazasına müsait durum.

Size katılmıyorum bizim grupta bence Pao bir şekilde kendisini ilk 4 e atar.Ne zaman atamamış ki? :D çok tecrübeliler kesinlikle vites artıracaklardır.Benim tahminim Barça-Real-Maccabi ve Pao çıkar.Ayrıca diğer gruptan Laboralin gruptan çıkacağını kesinlikle düşünmüyorum tahminim sondan birinci olacaklar ki zaten Huerteli de kaybedecekler gibi.O grupta Cska,Fbü,Oly,Efes/Malaga çekişmesi olur..
Tezini çürütmek için yazıyorum.Pana 2002-03,2003-04,2007-08 ve 2009-10 sezonlarında top 16'da elenmişti.Üstelik bu sezonların öncesinde(2002,2007,2009) şampiyon olmuşlardı.Bu grupta bir takımı gözümüze kestirmezsek niye transfer yapmaya çalışıyoruz ki?Kesinlikle pana maccabi'ye göre daha geçilesi bir takım.

Tezini çürütmek için yazıyorum.Pana 2002-03,2003-04,2007-08 ve 2009-10 sezonlarında top 16'da elenmişti.Üstelik bu sezonların öncesinde(2002,2007,2009) şampiyon olmuşlardı.Bu grupta bir takımı gözümüze kestirmezsek niye transfer yapmaya çalışıyoruz ki?Kesinlikle pana maccabi'ye göre daha geçilesi bir takım.

Pana son 6 sezonda 5 defa kendini Top8 e atmış bir takım..Bence de göze kestirilecek takım (zaten diğerleri garanti ilk 3 te olur) ama Pao evinde Barça ve Real hariç hiçbir maça kaybetmez tahminim, bu da 5 galibiyet yapar,deplasmanda da alacağı 2-3 galibiyet onları rahatlıkla son sekize taşır..Benim düşüncelerim bu yönde,yüksek ihtimalle olacak olanda bu zaten.Ama yinede 4.lük için göze kestirilecek tek takım Pao'dur.

1. Hafta: Galatasaray - Zalgiris
2. Hafta: Real Madrid - Galatasaray
3. Hafta: Kızılyıldız - Galatasaray
4. Hafta: Galatasaray - Alba Berlin
5. Hafta: Panatinaikos - Galatasaray
6. Hafta: Galatasaray - Maccabi
7. Hafta: Barcelona - Galatasaray
8. Hafta: Zalgiris - Galatasaray
9. Hafta: Galatasaray - Real Madrid
10. Hafta: Galatasaray - Kızılyıldız
11. Hafta: Alba Berlin - Galatasaray
12. Hafta: Galatasaray - Panatinaikos
13. Hafta: Maccabi - Galatasaray
14. Hafta: Galatasaray - Barcelona

Geçen seneye göre daha sert bir gruba düştük. Ancak bu grupta birbirini yenebilecek takım sayısı fazla... Bu durum ilk dörde girmekte işimize yarayabilir. Şansa bağlı bir durum tabi... İçerde Alba, Zalgiris, Kızılyıldız ve Pana maçlarımızı mutlaka kazanmalıyız. Deplasmanda da Alba'yı yenmeliyiz. Kalan 2 galibiyet için evimizdeki Maccabi ve deplasmandaki Zalgiris veya Kızılyıldız maçlarından birini almalıyız. Bu şekilde 7 galibiyetle gruptan çıkabiliriz.

Tabi bu senaryoda evimizdeki Real ve Barça maçları hesapta yok. Dolu bir Abdi İpekçi ve iyi bir oyunla, bu iki takımı da evimizde yenmemiz sürpriz olmaz. Yeter ki yönetim ödemeler ve transferler konusunda gerekli hamleleri yapsın.

9, 10, 11 ve 12. hafta oynayacağımız maçlar gruptaki sıralamamız için belirleyici olur diye düşünüyorum.

Kızılyıldız deplasmanı en zor deplasmanımız gibi gözükse de, ben oyuncuların ve Ergin Hocanın ekstra bir motivasyonla Sırbistan'a gideceğini düşünüyorum. Bu yüzden kazanma şansımız olduğuna inanıyorum. Tabi iyi bir hakem yönetimi de şart... Kızılyıldız'ın da grup maçlarındaki havayı Top 16'da yakalaması kolay değil. Umarım yanılmam. :)

Başarılar aslanlarımıza. :)