Euroleague Top 16 Grubumuz

Devin Smith bizim maçta da oynamazsa onları yeneriz.
Pana'da Dia ve Slaughter takımın yüzde 70'i.
2 takımda da Pargo ve Slaughter takımlarının en önemli kozları.
Carter'ın bu 2 isme yapacağı savunma bizim maçların kilit noktası olacak.
Bence Ender,Pocius ve Maric de devreye girerse biz bu grubu 3.bitiririz çok rahat.
Yeter ki savunmamiz artık yerine otursun.

Cuma günü Kızılyıldız-Real Madrid karşılaşacak, Real Madrid'in kazanması önemli. Hatta bugün keşke Maccabi de kazansaydı. Dördüncülük için Pana'yı kestiriyorum ben gözüme. Gerçi Maccabi de eski gücünde değil o da ayrı bir konu ama yine de kadro kalitesi olarak Pana'nın bir adım önündeler diye düşünüyorum.

Pana-Maccabi maçını izledim iki takımında gruplardaki halinden farklı gördüm.Pek ümitlendiğimi söyleyemeyeceğim.

Ama 3.5 aylık upuzun maraton her şey olabilir,bekleyip görmek lazım.Benim beklentim 4.lük yarışında sonuna kadar kalmamz.

Daha önce de söyledim bu iki takım abartılıyor bence. Eğer oyunumuzu belli bir istikrara ulaştırabilirsek ikisini de geçmememiz için sebep yok.

Ben dünkü pana-macabi maçını izledim. Pana bana da öle ahım şahım gözükmedi. Slaughter ı kilitlemek lazım, bir de batistayı kontrol etmemiz lazım. Gist tam saatli bomba onu işlemeliyiz.
Biz takım olma yönünde bir gelişim gösterirsek(ki bence iyi yoldayız) Panayı altımıza alırız yine de onların basketbol kültürünü es geçmemek gerek, grupta süpriz yenilgiler olabilir özellikle kızılyıldız maçları garip olacak.

Macabi bizim karşıyakanın daha iyi hali gibi 4 numaraları çok atlet bizi sıkıntıya sokabilir erceg oraları savunamaz. Arroyo macabi maçlarında zorlanır gibi bizim tempoyu kontrol etmemiz gerek, yeri geldiğinde de onları kendi silahları ile hızlı hücumlarla boğabiliriz.(pocius,carter,young)
hızlı gelip iyi yerleşip 3lük atışlarında da fena değiller. Bizim iyi geri koşup iyi yerleşmemiz gerekecek. Bu maçlarda savunma hücumumuzla başalayacak bence.

Sanki biraz erken havaya girdik gibi. :) Dün izlediğim Pana - Maccabi maçı müthiş bir maçtı. OAKA'dan galibiyet çıkarmamız çok zor. Zira Nokia Arena salonundan da galibiyet çıkarmamız çok düşük ihtimal. Pana - Maccabi belki eski gücünde değiller , sadece isimleri kalmış olabilir ama bu takımlar özellikle Pana en düşük seviyede bile OAKA'da rakiplerine cehennemi yaşatıyor. Gerçekçi olmamız gerekirse Zalgiris - Alba maçlarında hata yapmamak gerek. Kızılyıldız - Pana - Maccabi'yi de içeride mutlaka yenmeliyiz. Minimum 7 galibiyet almak şart. Real - Barca maçlarında alınabilecek bir galibiyet ekstra olur ama süper olur. Hali hazırda Kızılyıldız - Pana - Maccabi deplasmanlarından galibiyet çıkartacağımızı düşünmüyorum.

En önemli sorunumuz savunmada. Dün ikinci yarı savunmada vitesi yükselttik ve kazandık. Bu savunmayı genele yaymamız gerekiyor. Eğer standardın üstünde bir savunma yapabilirsek önemli rakiplerimizinden birinin evinde maç kazanma şansımız olur. Şimdi en ihtiyacımız olan konu bu takımın birlikte oynaması gerek. Biraz süre lazım. Umuyorum ki güzel şeyler olacak.

Yalnız Fenev ligde hakemlerle beraber oynamaya o kadar alışmış ki euroligde şaşırıyorlar. Her ortada pozisyonda murat şebeleği hakemlere sallıyo.

Grupta kimse yenilmeyecek takım değil tabi ki. Kimseyi yenmek de garanti değil. Barcelona'yı içeride yenip görüldüğü gibi Berlin'de kaybedebilirsin. Günlük moda bağlı biraz da.

Şahsen ben hiçbir deplasmanda favori olduğumuzu düşünmüyorum. Carter ne değiştirecek göreceğiz ama genel olarak bakınca şu an deplasmanda maç kazanmamız büyük sürpriz olur.

Bu arada Alba Berlin, Barcelona'yı yendi.

Şunu anladık ki Real Barça Pana Maccabi yenilmeyecek takımlar değiller.
Hiçbir takım yenilmeyecek bir takım değildir elbet ama biz bu durumumuzla ''bu sene'' ne kadar yenecek takımız o tartışılır işte.Ha bir süre sonra ritm buluruz sene başından beri göremediğimiz bir sinerji oluşur o zaman işler değişebilir ama bu sezon özellikle de savunmamız helva gibi

Barçada bu geniş rotasyona rağmen Navarronun eksikliği acayip derecede hissediliyor.Navarro yanlış bilmiyorsam 6 hafta parkeden uzaktı bize denk gelirmi bilmemde bizimde burda vurup geçmemiz lazım.

Albada yabana atılacak takım değil deplasmanda işimiz zor.