Euroleague Top 16

Top 16'yı garantiledik ve F grubunda olmamız kesinleşti. Muhtemel rakiplerimizi ve sonraki süreçleri tartışabiliriz.
"Galatasaray'ın olduğu yerde başkaları favori olamaz!" duygusallığından biraz sıyrılıp rasyonel değerlendirme yapınca:

Potansiyel top 8 adayları (kağıt üstünde güçlü olanlar): FBÜ, CSKA, Barca, Real, Oly, Maccabi, Pana.
Bu takımlardan 6'sı 3-3 iki gruba düşecek. Pana'nın durumu belli değil.

Grubumuzda Real ve Maccabi kesin. Son maçlarda sürpriz olmazsa CSKA da 3. takım.
Pana'nın durumu önemli. 3'lü averajda da, 2'li averajlarda da Laboral ve Kuban'ın önündeler.
Yanlış hesaplamadıysam Laboral Kuban'ı yenerse Pana'dan kurtuluruz. Kuban yenerse Pana rakibimiz olur.
Laboral 3 veya daha fazla fark atarsa rakibimiz, 1-2 farklı yenerse Kuban rakibimiz. İkisi arasında belirgin fark olmasa da Laboral daha tercih edilesi.
Maçlar oynanmadan sonuç belirtmek doğru değil ama Pana olmazsa grupta Top 8'in en güçlü 4 . adayı biz oluruz.

E: FBÜ, Barca, Oly, Malaga (Bayern), Milano, B4 (Efes, Zalgiris, Brose), Kuban (Pana), D4
F: CSKA, Partizan, Real, B3 (Efes, Zalgiris, Brose), GS, Bayern (Malaga), Maccabi, Pana (Laboral)

FBÜ, Barca, Oly, Malaga, Milano, B4, Pana, Kuban grubu olursa -ki olma ihtimali az değil- arkamıza yaslanıp durumun tadını çıkaralım :)

Aynen ben de çok şey yazmak istedim, diğer takımlarla ilgili hatta..

Neyse konunun özü; Avrupa'daki başarılarımıza baktığımızda Euroleague'de çeyrek final görmemişiz.. Eurocup'ta yarı finailimiz var Cüneyt'in son saniye üçlüğü hatırlarsınız..

Onun için benim TOP16 beklentim kesinlikle gruptan çıkmak.. İçeride alınacak CSKA-Maccabi vb.galibiyetleriyle yetinmek istemiyorum açıkçası.. 2 sene önce efsane kadrolu CSKA'yı ve şampiyon Olympiakos'u yenmiştik ama gruptan çıkamamıştık.. Böyle ribaundçu savaşan uzunları bulmuşken, birbirini tamamlayan 2 guard bulmuşken, mücadeleci, katkı veren ve görev tanımları oturmuş kısalarla bir kadro bulmuşken çeyrek final görmek isterim açıkçası.. Malum A lisansımız da olmadığına her sene de gidemiyoruz Euroleague'e, bu da bizi Türkiye'de başarılı olmaya itiyor..

Daha önce maç başlıklarında da belirtmeye çalışmıştım, ikinci grupta Alperen arkadaşımızın da yazdığı gibi F4 adayı 7 takım var ve bunlardan 3'ü garanti şu anda.. Real ile Maccabi kesin.. Ülker'in grubundan muhtemelen CSKA gelir, çünkü Obradovic'in Nanterre'i yenip Partizan'a kıyak geçeceği kanaatindeyim.. 4. takım burada çok önemli, Pana'nın gelmemesi adına.. Oradaki durum da direkt Laboral-Kuban maçına bağlı.. Laboral'in kazanması durumunda Pana bizim grupta değil arkadaşlar.. Pana kazanır, Laboral kazanırsa Pana 2. oluyor.. Pana kaybeder, Laboral kazanırsa Pana 4. oluyor.. Diğer durumlarda şimdilik 3. kim olur hesaplarına girmiyorum, belki ilerleyen zamanlarda :) Ama Kuban da ters, deplasman olarak lojistik sıkıntıları olan bir yer..

Olası diğer takımlar da Partizan, Bayern, gerisi karışık B ve D grubu.. Çok hesap kitap döner son maçlarda her takım adına..

İşin özü; F8 için kendimize yol bulma adına Laboral-Kuban maçının sonucu bizim Bayern maçından daha önemli arkadaşlar..
He bir de unutumadan;
Dipnot: Siena, Malaga'ya yenilirse Bayern garantiliyor her türlü, bizim maça da iddiaları kalmayabilir ve çok rahat bir maç oynayabiliriz..

Efes, Madrid'ten fark yedi, muhtemelen devre arasında Zalgirisli oyuncular Efes maçının skorunu duyunca ikinci yarı çok da sıkmayacaklardır Brose deplasmanında, buradan TOP16 da bizim gruba gelecek takım Brose olabilir diyebiliriz, hatta 2 Alman takımı da olabilir bizim TOP16 grubunda..

CSKA-Partizan-Real Madrid-Zalgiris Kaunas-Galatasaray-Bayern München-Maccabi Tel Aviv kesin grupta..

Laboral yarın yenilirse Panathinaikos geliyor, yenerse maç skoruna göre Laboral veya Kuban geliyor..

Zalgiris ve Partizan deplasmanları çok ekstra olacak bence, iç saha maçlarımız ve bu zorlu deplasmanlar grubun durumunu belli edecek..

Siena-Malaga maçında neler oldu öyle?.. Son dakika maç iki taraf arasında gidip geldi. Bitime 3 sn kala Siena 62-62 eşitliği sağladı. Son saniye Malaga attığı basketle maçı 62-64 kazandı.

Real Madrid-Maccabi Electra-CSKA Moscow-Zalgiris Kaunas-Partizan şuan kesinleşenler

Real Madrid-Maccabi Electra-CSKA Moscow-Zalgiris Kaunas-Partizan-Bayern Münih

Son takım D gurubunun 3.sü olacak.Onun için de Laboral-Kuban maçının sonucunu bekleyeceğiz ihtimaller şöyle;

Kuban kazanırsa rakibimiz Panathinaikos
Laboral 2 veya daha fazla sayı farkıyla kazanırsa rakibimiz Kuban
Laboral 1 sayı farkla kazanırsa rakibimiz Laboral

CSKA-Partizan-Real Madrid-Zalgiris Kaunas-Galatasaray-Bayern München-Maccabi Tel Aviv 7 si kesin..

Yarın Laboral yenilirse Panathinaikos bizim grupta, yenerese sayı averajına göre Laboral veya Kuban bizim grupta..

Partizan ve Zalgiris deplasmanları ekstra oldu.. Bnece iç saha maçlarımız ve bu zorlu iki deplasman gruptaki durumu belli edecek..