Euroleague Top 16

Maccabi'yi bir tek ben mi beğemiyorum. Bence öyle aman aman iyi takım değiller

Maccabi güçlü takım tabiki ama eski gücünde olmadığıda kesin...Bakmayın iki mağlubiyet almış bizde 3 mağlubiyet aldık sonuçta..Kendi liginde Jerusalem eksik maçını tamamlayınca 4. duruma düşecek...Yıllardır en kötü lig performansları 11 maçta 4 mağlubiyetleri var...Takım içinde gruplaşmalar olduğu koç ile Hickman'ın tartıştıkları falan söylendi ben asparagastır derken Hickman zorda kalmadıkça oyuna sokulmamaya başlandı falan...10 dkka süre alıyor 3-4 maçtır...Uzunları James ve Sofo istikrarsız bir maçları diğerine uymayan oyuncular...Netice itibari ile şu anda 2-3 numaralarının eline bakan bir takım...Büyük takımdır transfer yapar sorunlarını aşar falan bilemem ama şu an itibariyle gruptaki diğer takımlara bir üstünlükleri yok...Diğer grup birincilerine baktığımız zamanda gelebilecek en iyi takım...

ergin ataman ‏@erginataman 9 dk
Sımdı otele donup, aksam yemegı yıyıp sabah erken saatlerde yola cıkıp saat 15 cıvarı ıst da olup pazar saat 16 da trabzonspor lıg oynayacaz
ergin ataman ‏@erginataman 4 dk
Anadolu efes ve Fenerbahce ye pers eu macları sonrası lıg maclarını pazara alan federasyonumuz sezon basından berı bıze ıskence ettı! Tsk!!
ergin ataman ‏@erginataman 1 dk
Dar kadromuz ve 40 saat sonra oynayacagımız puan macını dusunerek bu formalıte macını ızlemeye gelen vatandaslarımızı uzduk. Uzgunuz
ergin ataman ‏@erginataman 36 sn
Top 16 da yenıden munıhe gelıp bu sefer tam kadro ıle onları yenıp vatandaslarımızı burda mutlu etme sozunu sımdıden verıyoruz.

Pana'nın karşı gruba gidip bizim gruba Kuban'ın gelmesi grupları dengeledi diyebiliriz.. Real, CSKA, Maccabi kafadan isimleriyle lobileriyle TOP8 için adaylar.. Geriye kalan 2 ciddi aday bizimle Kuban takımı..

Geçen seneden Kuban'la olan hesabı kapatmak için güzel fırsat bence.. Favori takımlara karşı iç saha galibiyetleriyle Zalgiris, Partizan, Bayern deplasman maçları sonuçları ve hatta Kuban'la ikili averaj önemli rol oynayacak.. Benim TOP8 için umudum arttı fakat, Kuban hakikaten çok ters takım, Pana'yı deplasmanda yenebilen bir takım.. Geçen seneki 25 sayılık fark bizi yanıltmasın.. Grup sonuna kadar onlarla çekişiriz..

Bizim yöneticiler de fikstür için oranın önemli tarihlerine bakıp ona göre maç almalı, hatta Kuban deplasmanı tarihi açıklanır açıklanmaz da otel rezervasyonlarını halletmeliler, geçen seneden acı tecrübeyle..

1. Hafta 2-3 Ocak 2014
Galatasaray Liv Hospital - Maccabi Tel Aviv

2. Hafta 9-10 Ocak 2014
Real Madrid - Galatasaray Liv Hospital

3. Hafta 16-17 Ocak 2014
Galatasaray Liv Hospital - Lokomotiv Kuban

4. Hafta 23-24 Ocak 2014
Bayern Münih - Galatasaray Liv Hospital

5. Hafta 30-31 Ocak 2014
Galatasaray Liv Hospital - Zalgiris Kaunas

6. Hafta 13-14 Şubat 2014
Galatasaray Liv Hospital - CSKA Moskova

7. Hafta 20-21 Şubat 2014
Partizan Belgrad - Galatasaray Liv Hospital

8. Hafta 27-28 Şubat 2014
Maccabi Tel Aviv - Galatasaray Liv Hospital

9. Hafta 6-7 Mart 2014
Galatasaray Liv Hospital - Real Madrid

10. Hafta 13-14 Mart 2014
Lokomotiv Kuban - Galatasaray Liv Hospital

11. Hafta 20-21 Mart 2014
Galatasaray Liv Hospital - Bayern Münih

12. Hafta 30-31 Mart 2014
Zalgiris Kaunas - Galatasaray Liv Hospital

13. Hafta 3-4 Nisan 2014
CSKA Moskova - Galatasaray Liv Hospital

14. HAfta 10-11 Nisan 2014
Galatasaray Liv Hospital - Partizan Belgrad

Top 16'ya özellikle ilk maça herkes yüksek konsantrasyonla başlar. Maccabi de öyle başlayacaktır. Ama biz ve taraftar da aynı konsantrasyonda olacak. Eğer ilk maçı kazanırsak ilk 7 maç sonunda 6 galibiyet almak bile mümkün. Bu yüzden ilk maça sıkı hazırlanmalı kazanmalıyız. Sonrası önümüz açılıyor. Ve grupta daha üst sıralar için plan yapmaya da başlayabiliriz o zaman.

Marko ve Ersin ne zaman dönüyor acaba? Epey oldu onların gideli. Özellikle Ersin TOP16 ilk maçlarına yetişse ne güzel olurdu:(

Biz ne kadar iç sahada birçok maça kesin kazanmalıyız hatta kazanırız gözüyle bakıyorsak Zalgiris, Partizan, Kuban, Bayern falanda bizim maça içerde galibiyet yazmışlardır. Deplasmanda kazanmak çok zor bu grupta. Kafamda grubu 4-3 şeklinde ayırıyorum. Real Madrid, CSKA, Maccabi ve diğerleri.

İyimser tavırla iç saha maçları; Zalgiris, Partizan, Kuban, Bayern kesinlikle kazanmamız gereken maçlar. 4G / Maccabi, Madrid, CSKA rakip favori. İpekçi cehennemi etkisiyle buradan bir CSKA galibiyeti çıkabilir. Maccabi bir nebze de Madrid maçından galibiyet beklemiyorum. Çok ekstra olacaktır. Özellikle içerdeki Maccabi maçı gruptaki en önemli maçımız. Şansa da ilk haftaymış.

Deplasmanda; Madrid ve Maccabi maçlarına yenilgi yazarsak 2M ordan. Belki CSKA'yı zorlarız ancak 3 kafa takım 3M olur gibi. Kuban maçı da yenilgi olabilir ancak kalan Zalgiris, Partizan ve Bayern maçları ortada maçlar. Bu maçlar gruptaki kaderimizi belirler. ''Şu an''a göre 7-7 ideal gibi duruyor grupta. 7-7 ile en fazla 4 oluruz. Motivasyona göre 8-6 , 9-5'e çekersek gruptan rahat çıkarız. Bugüne göre Kuban ile 4.lük mücadelesi olur gibi geliyor en kötü.

İlk maç Maccabi olması iyi olmuş. Onların uzunlarının formsuz olduğu bir dönemde bizim uzunlar formda. Malik ve Arroyo iyi oynarsa İpekçi'den çıkmazlar.

Pana da bizim gruba düşerse bizim grup EL'in yüzü olur. Partizan Zalgiris Pana GAlatasaray ve Maccabi tribünleri arasındaki savaş kızışır. Ben de Pana'yı istiyorum. Çünkü Laboral ile oynasak tribüne 7-8bin kişi gelir ama Pana maçına dışarısı bile full olur. O salon full olduğu sürece GS avantajlıdır. Ki kadrosunda Gİst-Ukiç falan var Pana bu sene daha gevşek gibime geliyor.

Gruptaysa ben en çok maccabi'den çekiniyorum bir çoğunun aksine. İçeride deplasmanda bir oyunları var bozmuyorlar. Real bu anlamda daha olumlu. Bence Real'in grubu da onu biraz parlattı. Milano Zalgiris Efes Broose gibi takımları iki maçta da GS yenemez diyen var mı aranızda? Real de bunu yaptı. Top 16 Real'in de gücünü test edeceği bir platform olacak bence. Tabii ki küçümsemiyorum Real'i ama öyle düşünüldüğü kadar iyi olduğunu da düşünmüyorum. CSKA ritme giriyor yavaş yavaş. Regular season'dan daha iyi bir CSKA göreceğiz

İçerideki tüm maçları kazanmak ilk hedefimiz olmalı. Bunun dışında D4'den gelen takım Bayern ve Partizan'ı dışarıda da yenmek hedefi büyütmemizi sağlar. Seyirci gücümüzü düşününce aslında grupta ilk 2'ye kalmak F4 için de büyük avantaj sağlar bize.

Yeni bir takım olsa evet Real abartılıyor derim abi ama geçen senen EL finalistinden bahsediyoruz. Yani abartmaya gerek olmadan grubun en iyi El'nin ise en iyi 2 takımından biri. Ve bu sene hem takım hem de oyuncular olarak geçen senenin üzerinde bir görüntüleri var.

Ama İpekçi de vurur geçeriz orası ayrı :)

Her bir sayının önemi çok fazla. İkili hatta üçlü averajlar söz konusu olacak sona gelindiğinde.

Real Madrid grup birinciliği için haddinden fazla şanslı durumda. CSKA vites yükseltir artık ve grup ikincisi olur.
Partizan ve Zalgiris bu turun zayıf halkaları. Sadece iç saha maçlarında kafaya oynayan takımlara attıkları çelme ile kalırlar.
Grup üçüncülüğü için Maccabi, Kuban ve biz çekişiriz. Burada Münih de dördüncülüğe atmak isteyecek kendisini ama işi zor. Savunmalar artık daha sıkı olacağından şansı çok az.
Maccabi-Kuban-Galatasaray üçlü averaja girebilir. Partizan ve Zalgiris'ten özellikle deplasmanda çelme yiyen dezavantajı da yanına alır.

Şampiyonlar Liginde olduğu gibi Zenit ve Bizim olduğumuz gibi diğer gruba göre daha az puanla bile top 8 yapılabilir.

Real Madrid'in en fazla 2 mağlubiyet alacağını düşünüyorum. Biri bizimle içeride oynayacağı maçta ve diğeri CSKA deplasmanında.

Galatasaray Liv Hospital Istanbul - Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL

Resmi siteden de link ile paylaşmak istedim, gerçekten ilk 7 maçta 6 galibiyet çıkarırsak ciddi anlamda önümüz açılıyor.. İlk 5 maçta 4 galibiyet almamız çok önemli öncesinde.. İçeride Maccabi galibiyeti ile başlamak, çok önemli, fakat unutmadan Kuban'ı 2 maçta da yendi Maccabi, onu belirtmek de fayda var.. Sonra Madrid deplasmanı, sonra içeride Kuban, ki bence direkt rakibimiz Kuban, müthiş bir konsantrasyon gerekiyor bu maç için.. Bayern deplasmanının ardından içeride Zalgiris ve CSKA ile oynuyoruz.. Çok yüksek taraftar konsantrasyonu isteyen maçlar.. 7. hafta da Partizan deplasmanındayız, umarım o dönemlerde Partizan biraz kopma noktasına gelir, yenilmeyecek takım değil, bizim ligdeki Karşıyaka deplasmanının Euroleague versiyonu gibi düşünün.. Sonrasında Maccabi deplasmanı var, oradan pek umut yok, sonrasında içeride Real Madrid ile oynuyoruz ki kazanırsak ciddi bir moral ve ekstra galibiyet olur 2 yıl önceki CSKA galibiyeti gibi.. Sonrasında Kuban deplasmanı var, işte o maç çok önemli.. Zaten Kuban'a 2'de 2 yaparsak bu iş olur..

Grubun son maçlarına baktığımzda sondan 4. maç Bayern ile ve sondan 3. maç Zalgiris deplasmanı, umarım o zamana kadar potadan düşmüş olurlar, hatta sondan 2. maç da CSKA deplasmanı, umarım onlar da gruptan çıkmayı garantilemiş olurlar.. İçeride Partizan maçıyla kapatıyoruz ki ben umut ediyorum takım olarak kutlayacağız TOP8 i hep birlikte :)

Maç maç düşünürsek kesinlikle içerideki Maccabi maçı çok ama çok önemli.. Hazır Maccabi de durumun tam farkında değilken fişi çekmemiz lazım..

Maccabi galibiyetiyle başlamaya bu kadar konsantre olmamiz sevindirici. Atmosfer mükemmel olacaktir.

Maccabi Kuban ve biz 3.luk icin yarisacagiz bence. Top8de de FBÜ gelirse seyreyle cümbüşü. .