Euroleague Top 16

Arkadaşlar kabul edelim ki yeni formatta TOP16 gerçekten uzun bir maraton.. Hepimiz burada uzun uzun kağıt üstünde maçlara galibiyetler mağlubiyetler yazdık, fakat maç maç düşünmek lazım.. Bence şimdilik konsantre olunacak 2 maç içerideki Maccabi ve Kuban maçları.. Zaten hepimizin değerlendirmesine göre de gruptan çıkma adına rakiplerimiz onlar.. O maçları kazanırsak o rüzgarla deplasmandaki Bayern maçı ile içerideki Zalgiris maçı da gelir ve ocak ayını mutlu kapatırız..

Bu yüzden önce Maccabi, sonra da Kuban maçına yüksek konsantrasyon renktaşlar ;)

Diğer gruba düşseydik Malaga yerine biz orada olacaktık. İçeride dışarıda yeneriz diyeceğimiz takım yok o grupta. Milano-Laboral dahil hepsi de riskli takımlar. Ama bizim grup buna müsait. Bayern'i biliyoruz. Partizan seyircisi iyi evet ama takım berbat. Bakmayın FB'nin yenildiğine. Obra Partizan'a kıyak geçmek için Partizan'a yenildi üstüne gitti Nantarre'yi orada yendi. Nantarre maçına çok asıldığı için de KSK'ya yenildi hafta sonu:)) Bizim işimize geldi. Zalgiris dediğiniz takımı Efes yendi üstüne oradaki maçta da yeniyordu. Efes Semih'e rağmen yenecekti son çeyrek 3 sayı attırdılar. Yani bizim grupta Zalgiris-Bayern-Partizan direk içeride dışarıda yeneceğimiz takımlar.

Kuban dediğimiz takım geçen senenin EuroCup şampiyonu ama Calathesleri yok artık. Ve geçen sene onları yenebilirdik 30 saatlik yolculukla sabah inip öğlen maç yaptık. Burda 24 sayı fark attık. Maccabi'yi içeride yenersek ben ilk 2'yi bile zorlayabiliriz diye düşünüyorum. Real maçı tribünün son periyotta maçı bırakıp bırakmadığına kalacak.

Bu gruptan en kötü ihtimalle bile 4. olarak çıkabileceğimizi düşünüyorum. 3. bitirme şansımız da baya yüksek ama 2. olmak için bizim iyi olmamız kadar CSKA'nın da kötü gitmesi lazım. Olursa harika olur tabi. :)

Diğer grup ise çok güçlü olmuş. Oly, Barça, FBÜ, Pana grubun favorileri. Bazıları Pana'yı gruptaki performansından ötürü eleştiriş ama ben ne yapıp edip TOP8 yapacaklarını düşünüyorum. Neticede geçen yıl TOP8 yapan ve Barça'ya 3-2 kaybedip elenen takım büyük oranla yerinde duruyor. Tek eksikleri ritm bulamamak. O ritmi de Top 16 maçlarında taraftarlarının da desteğiyle bulacaklarını düşünüyorum. Geçen sene TOP8 yapmış Laboral da sıralamayı bozabilecek kapasitede bir takım. FBÜ'nün savunması grup maçlarındaki gibi devam ederse gruptan çıkamayabilir.

Grup konusunda iyi tarafa denk geldiğimizi düşünüyorum.Öteki grup biraz daha zor.Burada vasat takım fazla en azından.

Şu an takım iyi durumda 1-1.5 ay önceki kaos ortamımiz yok şükür ama eksiklerimiz hala belli.Arroyoya yardimci bulamazsak çok zorlanırız.Transfer yapmak da garip geliyor bu kaçıncı isim olacak bu yıl.İki ucu da kötü durum.

Hayırlısı, takımıma güveniyorum ve Top8'e çıkıp gerekeni yaparız umarım.

BcPj00JIYAA9ulZ.jpg:large

19.45 ilk maçın saati için biraz erken olmamış mı? perşembe günü olacak maçlarımız için en azından 20.30 saati daha uygun değil mi? bu saatin değişme ihtimeli varmıdır yoksa yetişemeyeceğim..

Fixtür eğer takımların anlaşmasıyla oluşmuşsa bizimkiler fena keklenmiş bence. Tekrardan fixtürümüze baktım da içerdeki Maccabi maçı sıkıntı. Yenilme ihtimalin az değil. Ardından dışarda Madrid ki grubun en zor maçı bizim için. Burdan 2de 0 çıkarsa Kuban maçına çok gergin çıkarız. İçerde Partizan ya da Zalgiris filan olsaydı iyi olurdu başlangıç için.

İlk 7 maçta 6-1 yaparsak 9-5 bitiririz, 5-2 olursa da 8-6...
9-5 ile ikinciliği zorlarız, 8-6 üçüncü olarak F8'e gönderir bizi

Burada kritik olan iki dönemeç var. Birincisi, ligdeki fikstürümüzün rahatladığı dönemde (ve Arroyo'nun iki maç üst üste dinlendirildiğini, yabancı rotasyonumuzun güzel bir şekilde döndürüldüğünü düşünürsek) ve form durumumuz iyiyken oynayacağımız evimizdeki Maccabi maçı, sonrasında yine fikstür rahatken deplasmanda oynacağımız Madrid maçı. Evimizdeki maçı kazanmak için bütün şartlar yerinde, hatta Madrid deplasmanından da sürpriz çıkartabiliriz.

İkinci kritik dönemeç ise Mart ortası. 9 Mart'da Bandırma'ya gidip, sonrasında 14 Mart'da Krasnodar'a gidiyoruz. Çok zor iki maç oynayıp, çok yol yapacağız. Bu iki maçtan nasıl çıkacağımız çok önemli, ikisini de alırsak zaten hem ligde liderlik, hem de EL'de F8 yolu sonuna kadar açılır.

Maç maç bakmak lazım, sakatlıklar yakamızı bırakmışsa ve artık vites küçültmeyeceksek İpekçi'deki her maçta favori biz oluruz, Madrid maçı da ortada olur. Ersin ve Marko'nun bir aya sağlıklı bir biçimde döneceklerini düşünürsek çok ciddi bir rotasyonumuz olacak.

Allah yar ve yardımcımız olsun inşaAllah.
Allah utandirmasin inşaAllah.
Takıma ve koça güvenim sonsuz.
Yolunuz açık olsun Potanın Aslanlari...

Ergin Ataman Top 16 için yaptığı yorumda, hedef galibiyet sayısının sekiz veya dokuz olduğunu, Real Madrid ve CSKA Moskova'nın ilk iki sırayı alacağını, Galatasaray, Maccabi ve Kuban'ın ise birbirine yakın seviyelerde takımlar olarak üç ve dördüncü sıra için mücadele edeceklerini söyledi. Ayrıca şunları da ilave edebiliriz:

Maccabi tecrübesi ve mevcut oyun düzeniyle CSKA ve Madrid'in ardından üçüncü sıraya en yakın görünen takım. Sert bir gruptan birinci olarak geldiler. Top 8'e bir şekilde gireceklerdir. Burada bizim için en önemli rakip Kuban görünüyor. Çok doğru bir kadro mühendisliği sonucu oluşturulmuş, yıldızı olmayan ama, her oyuncusundan katkı alabilen, çok disiplinli bir takım. İlk grupta kaybettikleri maçlarda bile hep kazanma noktasına yakın oynadılar. Kuban'a karşı ikili averaja bile önem göstermek gerekiyor. Koçun koyduğu sekiz veya dokuz galibiyet sayısına ulaşmak mümkün olursa top 8'e adım atılacağını düşünüyorum. Bu bağlamda Partizan, Zalgiris ve Münih takımlarını içeride dışarıda yenmek çok önemli.

Real Madrid-Barcelona maçını izledim.Feci...

Adam adama,alan savunması,2-1-2, 1-1-3 ne oynatsan olmuyor.Dış şut tehdidi olmayan oyuncuları yok.

Grupta rakimiz değiller ama yine de yazayım dedim.

Deplasmanda değilde kendi sahamızda şansımızın olduğunu düşünüyorum Real'a karşı. Ancak deplasmanda oynadığımız maç ise bir mesaj maçı olacak bana göre

Maça 3 gün kalmasına rağmen bir maç konusu açılmamış, bende gördüğüm rüyayı buraya yazıyorum. :)

Maçın son 42 saniyesin de 83-86 gerideyiz. Maccabi hücümda top kaybı kapıyor Aroyyo turnikeyi bırakıyor, ardından Maccabi tekrar hucumda Bonsu blok yapıyor Hairston topu alıp tüm sahayı geçip smaç basıyor ve skor 87-86 olmuştu. Maccabi koçu bu basket ardından mola alıyordu, 0,7 saniye kalmıştı, sonra da uyandım :) :)