Euroleague Women 2014-2015

Son Şampiyon Sarayın Sultanları'nın olduğu Euroleague Women 2014-2015 sezonuna katılacak 15 takım netleşti. Final 8 uygulaması yerine artık Final 4 olacak.

Yeni statüye göre grup aşamasında 8'er takımlık iki grup bulunacak; 16. takımın bulunmaması halinde gruplar 7-8 şeklinde olacak.

Grup aşaması tamamlandığında gruplarda ilk 4 sırayı alan takımlar çapraz şekilde eşleşecekler ve 2 galibiyete ulaşan takımın Final Four'a katılma hakkı elde edeceği çeyrek final oynayacaklar.

Bu turu da başarıyla tamamlayan 4 takım Final Four'da şampiyonluk mücadelesi verecek.

Euroleague 2014/15 sezonunda yer alacak olan takımlar şöyle:

CZE
ZVVZ USK Prague
CZE
BK Imos Brno
ESP
Perfumerias Avenida
FRA
BLMA
FRA
Tango Bourges Basket
ITA
Famila Schio
POL
Can-Pack Wisla Krakow
POL
Energa Torun
RUS
UMMC Ekaterinburg
RUS
Nadezhda Orenburg
RUS
Dynamo Kursk
SVK
Good Angels Kosice
TUR
Galatasaray odeabank
TUR
Fenerbahce SK
TUR
Kayseri Kaski Spor

Son şampiyon Sarayın Sultanlarına yeni sezonda da başarılar dileriz...

Ekaterinburg fena şehir değil, salonu da güzel yerleşebilirsin bence.

Yeni sisteme gelince, bu kadar belirsizlik içinde son 4'e kalmamız şimdilik zor gözüküyor, kadroyu tam görelim de tabi önce. Özellikle Işıl'ı tutamazsak büyük sıkıntı yaşayacağımız kesin. Sahi bir kadın basket takımımız vardı dimi? Uzun süredir haber yok yöneticilerden ne Işıl konusunda ne de gelecek yabancılar konusunda.

Euroleague yönetimi az önce kura çekimi için torbaları yayınladı. Buna göre,

Seed I
UMMC Ekaterinburg
Fenerbahce

Seed II
Galatasaray odeabank
Tango Bourges

Seed III
Good Angels Kosice
Famila Schio

Seed IV
ZVVZ USK Prague
Kayseri Kaski Spor

Seed V
Dynamo Kursk
Nadezhda

Seed VI
Wisla Can-Pack
Perfumerias Avenida

Seed VII
BLMA
IMOS Brno

Seed VIII
Energa Torun

Şu anda 15 takım var. Önümüzdeki 24 saat içinde 16.takımın katılıp katılmayacağı açıklanacak. Rusya ve Türkiye'den 3; Çek cumhuriyeti, Fransa ve Polonya'dan 2 takım katılacak. Aynı ülkenin 2 takımı birbirleri ile eşleşmeyecek, aynı ülkeden 3 takımın katıldığı durumda da aynı ülkeden en fazla 2 takım aynı grupta olabilecek.

Eğer kura çekimine 1. Torbadan başlarlarsa bazı eşleşmeler şimdiden belli. Eğer formatı yanlış anlamadıysam;

Ummc, biz, Kayseri Kaski ve Blma aynı grupta olacak.

Fener, Bourges, Usk Prague ve Brno aynı grupta olacak.

Bir de Perfumerias Avenida ile Energa Torun aynı grupta olacak ama hangi gruba düşecekleri şu anda belli değil.

Ilk etapta bakıldığında bizim grup biraz daha zor görünse de diğer gelecek takımların durumuna göre işler değişebilir. Bütçemizin azaldığı ve Işıl'ın olmayacağı sezonda kura şansına ihtiyacımız var. Geçen yılın şampiyonu olarak final 4 yapmamız lazım.

Bu sene kadromuzun en önemli parçalarını kaybettik maalesef,ayrıca transfer kelimesini kadın baskette (erkeklerde de duyamıyoruz ama neyse..) unutmuş durumdayız,olacak iş değil yakışmıyor bu camiaya. üzülüyor insan . Bu sene böyle giderse f-4 yapsak iyidir.. :(
Ayriyeten 3 Türk takımımızın bulunması gerçekten sevindirici..

Bu sezon sonunda başarılı olursak bütün pay Ekrem Memnun ve oyuncuların(tabii oyuncu kalırsa), başarısız olursak ise bütün pay vasıfsız yönetimindir!

Allah'ın sopası yok. Işıl ve Alba bize karşı!

Z2gyga.png

Ekaterinburg(RUS)
Kosice(SVK)
Prag(CZE)
wisla can-pack(POL)
dinamo kursk(RUS)
BLMA(FRA)
Alba Lulia(ROM)
Böyle bir kura olamaz neredeyse her torbada en zor kurayı çektik.Her sene son yılın derecelerine göre torba oluşturulduğunu sanıyordum ama bu yıl bu işte bir tuhaflık var.Normal sezona baksalar bizim 2.torbada da olmamamız gerekirdi.Ya da prag'ın daha üst torbalarda olması gerekirdi.Toplam galibiyet sayısına mı bakıldı bilmiyorum ama tamamen saçmalık.Sonra fenev namağlup tek takımmışmış.Geçen senede sıcak sudan çıkardılar galibiyetleri bu yılda öyle olur.Biz buz denizinde kulaç atacağız üstelik ilk 4'e girme şartıyla bunalımlı sezonda.Tek teselli ışıl'ın evine dönmek için çok beklemeyecek olması:)

Kursk'un bizim gruba düşeceğini biliyor ve istiyordum :) Galatasaray'a karşı oynamak, Işıl'ı daha bütün bir oyuncu yapacaktır.

Alba EL Şampiyonluğunda büyük katkı veren ve tarihimize adını yazdıran birisi ama karmaşık duygular içerisinde değilim, para kazanmak için geldi, kazandı, aldığı paranın da hakkını verdi.

Peki ya Işıl? Garip bir duygu olacak onu başka forma altında izlemek, İpekçi´de ağırlamak... Umarım İpekçi´ye ilk ve son kez gelir misafir olarak...

A Grubu Gs için çok zor olmuş. Prag dahil çok çok iyi takımlar var. Kursk ve Ummc ile eşleşmek talihsizlik. Yeterli transferler yapılmazsa mevcut kadronun 3 veya 4. sırayı alacağını düşünüyorum.

Fb ise daha iyi gruba denk geldi. Nadezhda ve Bourges ile çekişir ama 1. bitirir diye düşünüyorum.

Işıl'a karşı nasıl oynayacağız? 3 lük veya güzel bir sayı attığında ne yapacağız ? Bu nasıl bir kader... Şimdiden çok üzüntüler içerisindeyim. Allah bize ve Işıl'a yardım etsin

Yahu bırakın şeref yoksunlarını geçen sene de namağlup diye hava yapıyordı. Finalde öyle bir tokatladık ki, felekleri şaştı..

Kuraya gelince öküz gibi gruba düştük. Gerçekten bundan zoru olamazdı sanırım ama yapacak birşey yok artık. Son şampiyon ünvanı taşıyoruz yönetim 2-3 düzgün oyuncu alsa bari.

Işıl ile Alba'yla aynı grupta olmak da tuhaf ve üzücü. Tabii ki takımımızı destekleyeceğiz ancak onların da iyi oyunu beni gururlandırır şahsen. Sonunda biz kazanalım elbette.

"Kısa zamanda çok ve büyük işler yaptık" cümlesi şube sayesinde "kısa zamanda çok ve berbat işler yaptık" haline getirildi. Bravo hepsine..

Katılmayalım masraf olur. Otel için de Hostelworld düşünülebilir. 8 kişilik mixed roomlar kişi başı 5 euroya bile bulunuyor. Gidiş tabiki otobüs olmalı.

Zor kura ancak biz de son şampiyon ünvanı ile gidiyoruz Ekrem hocanın önderliğinde 2 veya 3. sıradan çıkarız gibi geliyor bana ondan sonrasını düşünürüz.
Işıl ve alba çok değişik olacak çokkk.