Euroleague Women 2014-2015

Gelecek hafta Euroleague'de son hafta maçları oynanacak. Bu maçlar öncesi turnuvanınstaüsü ve olası senaryolar hakkında bilgi vermek gerekirse;

Statü: Aynı galibiyet sayısına sahip 2 veya daha fazla takımın bulunması halinde bu takımların kendi aralarında oynadıkları maçlardaki galibiyet sıralarına göre, galibiyet sayılarının aynı olması halinde ise skor averajına göre sıralanacak. Skor averajının da aynı olması halinde kendi aralarındaki karşılaşmalarda daha fazla sayı bulan takım üst sırada yer alacak.

Son hafta maçları öncesi gruptaki puan durumu:

Gelecek hafta oynanacak olan maçlar:
18 Şubat 2015 21:00 BLMA - USK Prague
18 Şubat 2015 20:00 Galatasaray Odeabank - Wisla Can Pack
18 Şubat 2015 18:00 Dynamo Kursk - UMMC Ekaterinburg

Dynamo Kursk - UMMC Ekaterinburg karşılaşmasının galibi grup liderini belirleyecek.

SENARYO 1: Biz Wisla Can Pack'i mağlup eder, USK Praha da deplasmanda BLMA'yı mağlup ederse sayı averajlarına bakmaksızın biz grubu 4. sırada USK Praha ise 3. sırada tamamlayacak. Çünkü biz Wisla Can Pack ile aynı galibiyet sayısına sahip olmamıza rağmen onlar ile oynadığımız her iki karşılaşmayı da kazandığımız için ikili averaj uygulanacak ve biz üst sırada yer alacağız.

SENARYO 2: Biz Wisla'yı mağlup eder BLMA da evinde USK Praha'ı mağlup ederse 4 takım da tüm grup maçlarında aynı galibiyet sayısına sahip olacak. Bu durumda 4 takımın kendi arasında oynadığı maçlardaki galibiyet sayısına bakmamız gerekecek. Biz bu 4 takım ile yaptığımız maçlarda 4 galibiyet ile ilk sırada yer alacağız ve grup 3.sü olacağız. BLMA'nın 4. sırayı alabilmesi için ise USK Praha'yı en az 5 sayı farkla mağlup etmesi gerekecek. Aksi halde USK Praha BLMA'ya mağlup olsa bile grubu 4. sırada bitirecek.

2. Senaryo'nun gerçekleşmesi halinde takımların kendi aralarında oynadıkları maçlara göre oluşan mevcut puan durumu:

GalatasarayUSK PrahaBLMAWisla Can PackGMAVERAJ
Gatatasaray-43-72 ve 43-7259-66 ve 48-5953-64 ve ?4215
USK Praha43-72 ve 43-72-80-69 ve ?67-66 ve 86-7233-2
BLMA48-59 ve 59-66? ve 80-69
72-62 ve 76-7033-11
Wisla Can Pack? ve 53-6486-72 ve 67-6676-70 ve 72-62-24-2

SENARYO 3: Biz Wisla Can Pack'e mağlup olursak kesin eleniyoruz.

ÇAPRAZ EŞLEŞME: Diğer grupta gelecek hafta Fenerbahçe deplasmanda Nadezdha'ya mağlup ederse grubu lider tamamlayacak. Eğer Fenerbahçe Nadezdha'ya mağlup olur Avenida da Bourges Basket'i mağlup ederse Avenida grubu lider tamamlayacak. Biz Senaryo 1'in gerçekleşmesi halinde B grubu birincisi, senaryo 2'nin gerçekleşmesi halinde ise B grubu ikincisi ile karşılaşacağız. Ev sahibi avantajı her iki senaryoda da rakip takımda olacak.

NOT: Ali İhsan Uyan'ın attığı tweet üzerine 2. senaryodaki hatayı farkedip güncelleme yaptım. Hata esaslı olmasına rağmen sıralamayı ve senaryoları değiştirmedi.
herhangi bir eksiklik halinde güncelleme yaparım.

Valla bende öyle hissediyorum. Geçen hafta Bourges'e kaybettiler eyvallah da bugün de kaybediyolardı. Familia'yı baya geriden gelip yenmişler. Nadezdha'ya kaybetmeleri çok olası bence. Bizden kaçmayı düşünüyor olabilirler.

Bone gelmezse o kadar da korkmalarına gerek var mı bilemiyorum. Avenida mı daha iyi FB'mi bilen arkadaşlar değerlendirirse sevinirim. Tabi Bone ihtimalini de göz önünde bulundurarak.

Saha avantajı onlarda olacak.
Şu maddi sıkıntılar olmasa birde Angel'i almış olsaydık bir final daha içten bile değildi.
Ama Murat Özyer ve saz ekibi yine elinden geleni yapıp bu işe çomak soktular.
Bone dönerse Yabancı hakemler olduğu için bir şansımız var.
Bone'siz çok daha zor.
Ama Allah'ın izniyle Ekrem Memnun ne derse o olur.

Angel'siz fenerin pek bir numarası kalmadı. Bu sezon kadro yapılanmaları zaten berbattı. Zerre korkum yok saha avantajı olsun olmasın. Hele de Ekrem Memnun varken. Ancak biz de iç saha maçlarımızda destek olmalıyız takıma, doldurmalıyız tribünleri. Gerisi gelir zaten.

Angel'i sadece kadro dışı bıraktılar..Çalışmalarını başka bir antrenörle devam ettiriyormuş.Öyle çabuk bırakılacak biri değil yani..

Beretta maçıydı sanırım dün, ya da hafta sonu oynadıkları maçtı; FBTV spikeri ''angelın ayrıldığını söyleyerek bazı şeyleri netleştirelim bilmeyenler vardır'' tarzı bi cümle kullandı maç sırasında.

Wisla'yı yeneriz bence bir türlü, bu hafta içi verilen ara da iyi gelir takıma. Biz 3 bitirirsek diğer grubun 2.sinin Nadezhda olma ihtimali yüksek gözüküyor bence, Halcon deplasmanda Bourges'i yenemez, Fenerbahçe Nadezhda maçında da Ruslar avantajlı. Kadro olarak Halcon ile eşleşmeyi isterim her ne kadar iç sahada çok iyi takım olsalar da.

Ben FB ile eşleşmek istiyorum aslında. Ev sahibi avantajımız yok ama EL hakemlerinin eşliğinde onları oraa burada yener TBF'ye mesaj veririz. Angel olmadığı an FB'de Tİna'nın da işi bitti. Çünkü Angel gizli 4 gibi oynayıp Tina'yı serbest şuta çıkartıyordu. Tİna şimdi zaten o tembelliği içinde 4 gibi oynamak zorunda ve bu da ya sert olması ve şutunun bozulması demek ya da yumuşak kalıp rakipte Yacobou gibi sayı özürlü oyuncuları bile kahraman yaptırma şansı yaratıyor.

Yani Angel'ı göndermek bence bu sezonu çöpe atma kararı gibi geliyor bana. Ve onları ev sahibi avantajlarına rağmen orada elemek FB'yi bitirir. Kalanını taraftarı halleder zaten ve bu kulübün her yerine sirayet eder. Bu yüzden istiyorum.

Tabi bunu diyorum ama Duygun Yarsuvat ve yönetimi böyle bir durumda Sancho Nuria gibi oyuncuları da göndertip FB'nin avantajlı hale gelmesi için çalışma yapabilir. Önder Çiçekoğlu'nun da dediği gibi Genç takımla çıkma ihtimalimiz bile yükselir o durumda

Açıkçası benim beklentim Grubu 4. bitirip Avenida ile eşleşecekmişiz gibi. Prag da FB'yi halledecektir o şansı kaçırırız ama Finale kadar UMMC'den kaçmış oluruz

Fb ne kadar güç kaybetmiş olursa olsun Prag, Wisla, Blma gibi takımlar onları eleyemez.Biz de grubu 3. bitiririz. Avenidia'nın alacağı sonuca göre rakip belirlenir.

Fenerbahçe son yıllarda istikrarlı bir şekilde yükselişde ve maçlarını kazanmayı biliyor. evinde şuan yenebilecek tek takım UMMC gibi gözüküyor geri kalan takımlar için çok zor bence E.L de Evinde en son 4 sene önce kaybetmiş 25.02.2011 Spartak (Toplamda E.L de son 4 senede 70 maç da 8 kez yenilmişler ) Şube de kimse kimsenin kuyusunu kazmıyor veya bize göstermiyorlar dıardan bakıldığında bir sistem ve düzen var herkes işini yapıyor

Ekrem hocanın görüşleri şimdi mi önem kazandı acaba ? Adam 5-6 aydır kıta dışı skorer oyuncu istiyorken bizim yöneticiler neredeydi ? Hadi kıta dışını da geçtim eldeki bulgurdan da olduk pota altının dinamosu da takımdan ayrıldı. Tamamen facia. Bone ve alınacak bir skorer kıta dışı oyuncu ile yeniden şampiyon olabilirdik ama bir kesim taraftar dışında kimse düşünmüyor bile.

Fenerbahçe son yıllarda istikrarlı bir şekilde yükselişde ve maçlarını kazanmayı biliyor. evinde şuan yenebilecek tek takım UMMC gibi gözüküyor geri kalan takımlar için çok zor bence E.L de Evinde en son 4 sene önce kaybetmiş 25.02.2011 Spartak (Toplamda E.L de son 4 senede 70 maç da 8 kez yenilmişler ) Şube de kimse kimsenin kuyusunu kazmıyor veya bize göstermiyorlar dıardan bakıldığında bir sistem ve düzen var herkes işini yapıyor

Bu sezon takımın yükünü tamamen Angel ve Tina Charles'ın sırtına yükleyen,coach ve takım kurgusu yönünde zayıf bir Fenerbahçe izliyoruz.Euroleague'de nispeten zayıf gruplara düşmesi,bu galibiyetlerin istatistiğini oluşturuyor.Son 6 sezonda Haydar Kemal Ateş,Aydın Uğuz,Ratgeber,Dikeoulakos,İnuquez ve Jacek Winnicki ile çalıştılar.Bütçeleri de ortada.Bence bu manzara,başarısızlığın bir göstergesi.(Lig şampiyonlukları var ama tek tek incelersek Fenerbahçe'nin her sene düşüşte olduğunu görürüz)Fenerbahçe'nin son iki sezoundur Euroleague'de final oynaması,onları kesmiyor.Ama Fenerbahçe kesinlikle geçtiğimiz sezonlardan daha güçsüz bir durumda.Hocanın takımla uyumsuzluğu,Birsel Vardarlı'nın evlilik sonrası formsuzluğu,Bojovic gibi sıradan oyuncular,çok sayı atmasına rağmen Tina Charles'ın savunma zafiyetleri ve takımın yarısı Angel'ın gönderilmesi Fenerbahçe'nin bu anlamda işinin zor olacağını gösteriyor.Bourges ve Beretta Familla maçlarında da gördüğümüz gibi Fenerbahçe,bu tip takımlara karşı zorlanacak.USK Prag gibi katı,Kursk gibi vurucu güçleri fazla olan bir takım Fenerbahçe'yi rahatlıkla yenebilir ki bunu Avenida maçlarında gördük. Zellous transferi ise Fenerbahçe'ye yaramayacak,çünkü kayıpları Angel...Zellous rahatlıkla düzenden çıkarılabilecek ve kesinlikle Ekrem Memnun mantalitesindeki hocaların elinde işe yarayacak bir oyuncu...