Evren Büker

Re: 16 # Evren Büker

A.Çağlar TORUN' Alıntı:
Oyak'da geçen yıl 'Ligin En Çok Gelişim Gösteren Oyuncusu' ödülü aldı bu adam, açık ara. Bu sezon da dahil olmak üzere birinci ligde geçirdiği dört sezonda sayı -asist-ribaund ortalamalarını da mütemadiyen yükseltiyor. Hala adam herşeyini Galatasaray'a borçlu diyorsanız, konu kapanmıştır zaten. Paydos benden..

Tamam kardeşim de Galatasaray'ın hiç mi hakkı yoktur kendisinde. Yani bize verdikleri ile bizim ona verdiklerimiz örtüştü diye bu kadar basit bir şekilde gitmesi benimde kafamı oldukça karıştırıyor. Tamam profesyonel oyuncudur parayı düşünmesi doğaldır fakat Galatasaray Basketbol Şubesinin her ne kadar başıboşluğu olsa da afedersiniz körün bile görebileceği Evren'i bu denli rahat bırakacağını düşünmüyorum. Başka şeyler var bilmediğimiz.

Ayrıca madem Evren Galatasaray'ı bir basamak olarak görüyordu eyvallah derim ama benim bildiğim yukarı çıkmak için çıktığın basamaktan inmek pek mantıklı değil. Trabzonspor ligin yeni ekibi ve akıbeti hakkında yorum yapmak mümkün değil. Hani Telekom'a,Banvit'e olmadı Beşiktaş'a gitse en azından bindiği basamağı bilmesi açısından tamam derim ama Trabzonspor seçeneği benim kafamı karıştırdı.

Öncelik para mıdır, yoksa genç oyuncunun yükselmek için basamak arayışı mıdır yoksa ikisi de midir karar vermek lazım. Her yönüyle bulanık bir olay bana göre...

Şu aradaki farkı bilen varsa açıklasın bir zahmet. 100.000,200.000 $ değilde kaç ? 1.000.000 $'mı alacak Trabzon'dan Evren,pardon pardon Kobe ! .

Bir de Evren işin bir tarafı,bizim tarafımız var ki,iyice acıklı bir hal almaya başladı.Acizliğimize doymayalım.

A.Çağlar TORUN' Alıntı:
Geçen sene 20 Mayıs'da Evren söylemiş zaten söyleceğini, aşağıya bırakacağım linkten okursunuz artık. Evren'in kariyeri hakkında da bilgi sahibi olursunuz hem. Zira adamın tüm kariyeri Galatasaray'dan ibaret değil.

http://www.salsabasket.net/2009/05/evre ... ortaj.html

Büker gelişimini devam ettirmek, süre almak için bize geldi zaten. Telekom'da, Efes'de ne işi var, çılgın rotasyonlar arasında. Parayı düşünüyor olsa şayet ilk oralara imza atardı zaten. Geçen sene Evren'i istemeyen takım yoktu transfer döneminde. Hani parayı düşünen Evren var ya, o Evren işte. Geçen sene atardı imzayı alırdı parasını, benchde geçirirdi tüm sezonu havlusuyla birlikte. Misss gibi..

Oyak'da geçen yıl 'Ligin En Çok Gelişim Gösteren Oyuncusu' ödülü aldı bu adam, açık ara. Bu sezon da dahil olmak üzere birinci ligde geçirdiği dört sezonda sayı -asist-ribaund ortalamalarını da mütemadiyen yükseltiyor. Hala adam herşeyini Galatasaray'a borçlu diyorsanız, konu kapanmıştır zaten. Paydos benden..

Çağlar öncelikle hani kendim için hiçbirşey söyleyecek halim yok bu konuda ama basketbolu ve Evren'i sadece bu sene takip etmediğimi söyleyebilirim, bilen de biliyordur sanırım.

Tüm kariyeri bizden ibaret değil, evet öncesinde ligi 10.sırada bitiren Oyak'ın yabancılarla birlikte sivrilen oyuncularından biriydi. Atletik yapısı, potaya korkusuzca gidebilmesi öne çıkan özellikleriydi, herkes şutunu geliştirirse iyi bir oyuncu olacağını biliyordu. Bunlara itiraz etmiyorum, etmem de zaten.

Evren Galatasaray'a borçludur diyorum hala yok öyle birşey diyorsun. Efes'e Telekom'a gitseydi dedim onu da yanlış anlamışsın.

Evren'e bu sene bizim vereceğimiz kadar sorumluluk veren, aynı zamanda bizim kadar güçlü bir takım yoktu bu oranı yaptığımızda. Bu adam bir Efes maçında maç başabaşken son topu oynama tecrübesini yaşadı burada. Hayatında görmediği, görmeyeceği 12 bin kişinin önünde derbi zaferi yaşadı. Takımımız ligden düşmese 3.lüğü zorlayacağını, muhtemelen alacağını biliyoruz hepimiz. Böyle bir takımda Evren'e bu kadar sorumluluk, Avrupa tecrübesi ve ilk 5 garantisini hangi takım verirdi? Efes mi, Telekom mu, Fb Ülker mi? Bir ihtimal Banvit belki.

İşte Evren Büker bu yüzden Galatasaray'a borçludur. Evren aynı sezon içinde hem kariyerindeki ilk avrupa tecrübesini yaşadığı için, hem ligde hem avrupada 27-28 dakika oynadığı üstelik tüm sezon boyunca ilk 5 çıktığı için bize borçludur. Evren Galatasaray'dan başka bir takımda da şuanki gelişimini gösteremezdi. Muhtemelen şimdi Milli Takım'a seçilecek Galatasaray sayesinde, Dünya Basketbol Şampiyonası'nda oynamanın gururunu yaşayacak. Eğer bizi seçmeseydi Milli Takım'a seçilip benche bile oturamadan evine dönerdi yine.

Evet tüm bu yazdıklarımdan sonra Evren Büker Galatasaray'a borçludur ve tamamen açgözlülüğü yüzünden Trabzon'u seçmiştir.

Yolu açık olsun bile diyemiyorum bu adamıa, koca sezonumuzu belki çöpe attı, belki de sene sonunda Evren takımda kalsa, üç kuruşun lafını yapmasa şuan şampiyonluk yaşayacaktık diyeceğiz.

Şu dakikadan sonra Evren için tek dileğim Trabzon'un seneye playofflara bile girememesi, Milli Takım'a da alınmaz umarım.

İyi tarafından bakmaya çalışıyorum kulübün böyle adamlardan temizlenmesi hayırlı oldu yine de, Galatasaray'a bağlı olan, bulunduğu şube parlak olmasa da bulunduğu kulübün bilincinde olacak oyuncular lazım bize.

Özledik Işıl'ı şimdi..

Gazanfer Evren açgözlülüğü için trabzon'u seçmiştir diyorsun,yukarıdaki yazıda Çağlar zaten yazmış geçen yıl evren'i isteyen bir sürü takım vardı evren parayı düşünen bir oyuncu olsaydı efes'e,fenerbahçe ülker'e giderdi demiş,tüm bunlardan sonra Evren'in açgözlülük'ten dolayı trabzon'a gittiğini söylemek tuhaf.

Bayram Kurtulmuş' Alıntı:
Gazanfer Evren açgözlülüğü için trabzon'u seçmiştir diyorsun,yukarıdaki yazıda Çağlar zaten yazmış geçen yıl evren'i isteyen bir sürü takım vardı evren parayı düşünen bir oyuncu olsaydı efes'e,fenerbahçe ülker'e giderdi demiş,tüm bunlardan sonra Evren'in açgözlülük'ten dolayı trabzon'a gittiğini söylemek tuhaf.

Bayram dediğim şeyi lütfen iyi oku. Geçen sene bu adamın kendini kanıtlaması lazımdı bu paraları almak için, Galatasaray'ı basamak olarak kullandı ve hem oynayabileceği hem de bol bol para kazanabileceği bir takıma gitti işte.

Ötesi var mı?

Sürekli kendini geliştirmesinden bahsediliyor da Trabzon'da ne geliştirecek bu adam? Aldığı paranın yanında kendini geliştirmek isteyen adam gider Efes'e, Charles Smith'le, Igor Rakocevic'le oynar her gün karşılıklı antremanda, her gün birşeyler öğrenir bu adamlardan. Trabzon kimi getirecek bu takıma da Evren burda kendini geliştirecek? 2 sene önce olduğu yere döndü adam, yine Playoff'a sokmaya çalışacak takımını. Bundan sonra hiç farketmez, beter olsun, orası ayrı..

2 sene sonra da Fb Ülker'e gider bu adam daha fazla para için, Trabzon da karşılayamaz istediklerini, üstüne üstlük takar "Bir gün herkes..." şapkasını, bir de bizi sinirlendirecek demeçler verir, .. Olacağı budur biz daha tepki koymadıkça, bu adamı savundukça, bilmem nerden hatırlıyorum bu sahneleri..

Kendini geliştirmeyi düşünen bir adam basamak iner mi ? Önce kendi kendinize bu soruyu bir sorun,ondan sonra '' Eşek Hoşaf'tan ne anlar '' muhabbetinizi yaparsınız ..

Yanlis bir sey söylemek istemiyorum ama baskanimiz hic mi utanmiyor o cirkef azize sevinc nagralari atarken ve sahada o sari kirmizi kutsal forma yerlerde sürünürken??? bu nasil Galatasarayliliktir?? bu nasil bir bosvermisliktir?? bu nasil bir ucuzculuk, belesciliktir ki 3-5 kurusun hesabi icin basari arka plana atilir??? inamamiyorum. heves diye bir sey birakmadilar adamda. yaziklar olsun.

Gazanfer Evren'e büyük haksızlık yapıyorsun,Sanki Evren Galatasaray'a ihanet etmiş gibi davranıyorsun ve olayların iç yüzünü bilmediğinde kesin,Yönetim'le Evren arasında ne gibi görüşmeler yaşandı bilmiyorsun,kalkıp Evren'e hakaret ediyorsun,açgözlü diyorsun,beter olsun diyorsun ayıptır yahu adam demeçlerinde bile Galatasaray taraftarına teşekkür ediyor,güzel mesajlar veriyor ayrıca Galatasaray'da oynadığı 1 yıl boyunca formanın hakkını kat kat verdi,bu takıma son yıllarda bir sürü oyuncu geldi Evren gibi katkı vereni olmadı,bir Hüseyin Beşok vardı onuda gönderdiler

Gazanfer Evren'e büyük haksızlık yapıyorsun,Sanki Evren Galatasaray'a ihanet etmiş gibi davranıyorsun ve olayların iç yüzünü bilmediğinde kesin,Yönetim'le Evren arasında ne gibi görüşmeler yaşandı bilmiyorsun,kalkıp Evren'e hakaret ediyorsun,açgözlü diyorsun,beter olsun diyorsun ayıptır yahu adam demeçlerinde bile Galatasaray taraftarına teşekkür ediyor,güzel mesajlar veriyor ayrıca Galatasaray'da oynadığı 1 yıl boyunca formanın hakkını kat kat verdi,bu takıma son yıllarda bir sürü oyuncu geldi Evren gibi katkı vereni olmadı,bir Hüseyin Beşok vardı onuda gönderdiler

Bence de sen haksızlık yapıyorsun yönetime bu konuda. Herkesin kendi düşüncesidir bu.

Ben yönetim'e haksızlık yapmıyorum yönetim yıllardır Galatasaray'ın bir spor kulübü olduğunu benimseyen taraftara haksızlık yapıyor : )

Ben yönetim'e haksızlık yapmıyorum yönetim yıllardır Galatasaray'ın bir spor kulübü olduğunu benimseyen taraftara haksızlık yapıyor : )

Evren de Galatasaray'a ihanet ediyor işte :) Neyse konu saptı zaten yeterince..

A.Çağlar TORUN' Alıntı:
Baba ortadan muhabbete dalıp, tasalanma falan diye ilginç şekilde bitiriyorsun postunu, hiç tanımadığın birine ilginç bir yaklaşım, hayırdır inşallah.

Sen tanımadığın birine 'Baba' diye başlarken normal yaklaşım zaten neyse kulağıma küpedir.

Hayır dediğin açıdan baksak dahi o paraya o isimleri getirip de Evren'în yaptığını yaptırman uzayda imkansıza gider. Neyse anlatmak zor anlamak istemedikten sonra. Hayırlı geceler.

Ben basketbolun içinden gelen biriyim sen neyden bahsediyorsun.Senin basket bilgin o adamlara bunu yaptırmayı öngörmüyor olabilir ancak yapılır.

İş hayatının içinde bulundunmu bilmiyorum ancak bir şirket bir işe girmeden önce fizibilite raporları hazırlatır.Amaç yapılan yatırımın getirisi,götürüsü,kendini kaç yılda amorti edebileceğini hesaplamaktır.Evren'in elde tutulamaması büyük hatadır ancak olayın yönetimsel boyutuna baktığımız istediği ücret ve bunun getirisi noktasında yanlış bir karar yoktur ortada.Bunu birazda sakin bir kafa ile düşünmek lazım.Evren'in istediği ücrete bugün avrupanın aynı mevkiide oynayan sayılı adamlarını getirmek işten değildir.Bu işin profesyonel düşüncesi.

Ancak olayın bide manevi kısmı var.Kim ne derse desin Tugay ve Gazanfer gibi düşünüyorum bende.Bugün bizim dışımızda kime gitse ne bukadar vitrine çıkabilirdi,ne bukadar gelişim gösterebilirdi.Hatta yaşadığımız skandal olay olmasa bu seviyeye çıkması mümkün değildi.Ancak sizin için her şey çok normal tek suçlu yönetim ise;

Biz parayı tercih ettiği için Emre'yi neden sevmiyoruz?Kimse saha içi davranışı,açıklamaları demesin imza attığı dakikadan itibaren nefret ediyoruz.

Arda sene başında fb'ye imza atsa bu sukunetle karşılayıp, hak verecekmiydik?

Kerem Tunceri,bizi para için tercih etmediği için arkasından sövmedik mi?

Yine Kerem Gönlüm bizle görüşüp sonra Efes'in daha yüksek teklifine evet dedi diye nasıl tavır alındı?Hayır onun yaptığı bizi kullanmak ise bugün Evren'inde yaptığı Galatasaray'ı kullanmaktır başka bir şey değil.

Acz içindeki yönetim, hemde her branşta, daha fazla ne denebilirki!!!YAZIKLAR OLSUN...Evreni tutamayan yönetim Jasaitis gibi, Rancik gibi oyuncularımı tutacak seneye elinde. İşin kötü tarafı o pozisyonu kapatacak kaliteli bir yerliyi nasıl bulacağız merak konusu zira sadece defansif özelliği değil, oyun kurucu özelliği olan bir oyuncuydu!!!Muratcanı geri alırız artık, bende bir taraflarımla gülerim:)

İnanın şu an şoktayım.Nasıl olur böyle birşey?Takımın en kilit adamını nasıl tutmazlar?Cem Akdağ buna nasıl göz yumar , yönetim nasıl göz yumar!

Takım için önemli bir parçaydı.Gitmesi çok kötü oldu.Birkaç sezon daha bizde oynayıp basketbolunu üst seviyelere taşıyabilirdi.Hani basketbolunu geliştirmek için Trabzon'u seçti ya.Bizde de ilk beşte yeri garanti olan oyuncuydu.Değer veren, gelişimini görmek isteyen taraftarda vardı arkasında.Bu yüzden Evren'in transferini hiç samimi bulmuyorum.

Ne beceriksiz yönetim varmış, her sene bir kez daha tokat gibi patlıyor. Evren gibi bir adamı elinde tutamamak büyük bir skandaldır! Ama biz skandallara alışığız ne de olsa, bunu da sineye çekeriz nasıl olsa.

Şu transferde Evreni suçlamak komik olur. Evren Trabzonda gelişimine devam edecektir, takımın lideri olacaktır. Trabzonda binlerce taraftar önünde oynayacak. Evrenin bize borçlu olduğunu düşünmüyorum, biz ona borçluyuz bu seneki mücadelesinden dolayı.

Olayın perde arkasına bakmak lazım Evren abisinin ve Doğan Hakyemez'in ikna kabiliyeti ile kafayı sabitleyip bizim yönetim ne derse desin gitti mi ?.Yoksa bizim yönetimin ilgisizliğinden ve ihmalkarlığından mı gitti ?...