Evren Büker

Re: 16 # Evren Büker

Furkan Çolak' Alıntı:
Bu maçın en kilit oyuncularından biri Evren'dir.Gerçekten kendisine çok güveniyorum.Eminim yapacağı savunmayla rakibin guardlarını canından bezdirecektir.Yine varını yoğunu ortaya koyacaktır.Aslansın Evren bu taraftar senin ve takımın her zaman arkasında!Zamanla geçen seneki özgüveni de tekrar yerine gelecektir Evren'in ve yine o şut ritmini yakalayacaktır bu konuda da kimsenin şüphesi olmasın...

Sonuna kadar katılıyorum Furkan kardeş bu yazına..
İnşallah Ukice öyle bir savunma yapacak ki Ukiç basketbolu bırakma seviyesine gelecek,basketboldan soğuyacak ;)

Evren'in süreleri biraz daha artacak, bir kat daha arttırması gerekecek performasını. Beşiktaş maçında Iverson'u kendisinin tutmasını bekliyorum. 15 sayının altında falan tutarsa çok temiz iş yapmış olcak.. Aynen devam Evren ...

Düşüşü sürüyor.

Hücumda 4 kişi oynuyoruz onun oynadığı dakikalarda.

Seibutis de 1.devre Göksenin'in savunmasında erir giderken, 2.devre onu Evren'in tutmasıyla maden gibi işledi orayı.

Paramı alırım, gerisine karışmam mı diyor yoksa?

Ee tabi sen Evren'i kötülemek için kendini adadıysan iş başka adam mola da benche kendini atıyo ve basamıyorum abi ya diyo,Ermal'de kaslar mı diyo Evren'de evet cevabını veriyo.. Bunları bilmediğin için eleştiriyosun adam sakat sakat oynadı resmen. Düşüşü sürüyo nasıl oluyo onuda anlamadım hani bu adam hiç bişey katmıyodu bu takıma sezon başından beri?

Gazanfer Tosun' Alıntı:
Düşüşü sürüyor.

Seibutis de 1.devre Göksenin'in savunmasında erir giderken, 2.devre onu Evren'in tutmasıyla maden gibi işledi orayı.

Sakatlığını fark etmediniz galiba.Bir pozisyonda basamıyorum diye acı çekiyordu. Kası gitti zaten.

Gazanfer Tosun' Alıntı:
Düşüşü sürüyor.

Sakatlığı varmış.

İlk yarıya dahil olan ikinci çeyrekte Seibutis'i tuttu.

Son çeyrekte Rochestie, Seibutis'i tuttu.

Evet, Evren ultra kötü, disiplinsiz bir oyuncu. Evet, anladık, tamam, haklısın.

Yiğit Çelebi' Alıntı:
[quote="Gazanfer Tosun":3frzvll4]Düşüşü sürüyor.

Sakatlığını fark etmediniz galiba.Bir pozisyonda basamıyorum diye acı çekiyordu. Kası gitti zaten.[/quote:3frzvll4]

Sakatsa eğer hiç oynamaması gerekir Shipp gibi, o şekilde takıma ne kadar zarar verdiğinin farkında değil sanırım.

Ayrıca bu düşüş genel olarak var. Bu sezon hücum olarak yerlerde maalesef, şutuna güvenemiyor, penetre yapmıyor.

Savunmada gayretli diyebiliriz belki ama Fenerbahçe maçından sonraki 2 maçta savunmada da aksadı.

Bu arada Galatasaray'a dingonun ahırı muamelesi yapan bir oyuncuyu, kötü oynadığı zaman eleştirmek de en doğal hakkım sanıyorum.

Emre Sarp Kocaoğlu' Alıntı:
Sakatlığı varmış.

Maçın koptuğu 3.çeyrekte kim tuttu peki Seibutis'i? Evren Seibutis'i tutamayınca Rochestie'ye verdi zaten Mahmuti ama fark da başını alıp gitmişti o zaman.

Evren'e ultra kötü diye birşey demem, disiplinsiz de demem. Gayretine diyecek bir şey yok ama bu kadar tantanayla kulüpten ayrılan ve dönen bir oyuncu için yeterli kalitede değil bana göre.

Shipp'in, Andric'in eleştirildiği forumda, bu sezon hücum tarafında hiçbir şey yapmamış oyuncuyu eleştirmem normal karşılanabilir sanırım?

Alperen Küçük' Alıntı:
Shipp gibi oynamaması lazımdı boyu uygun tribünden birisi oynardı heralde 2 numarada.

Maçta pek iyi performans sergilemese de Göksenin denenebilirdi 2 numarada, Evren'den kötü oynamazdı herhalde.

Taylor-Tutku ikilisi daha uzun süre denenebilirdi maçın sonundaki gibi.

Uzun 5'e dönülüp Haluk-Shumpert ikilisi 2-3 numarada kullanılabilirdi.

Basketbol esnek oyun...

Bu arada Evren ile Shipp'e geçmiş olsun sakatlıkları ciddiyse.

Gazanfer bu kadar tantanaya değecek bir oyuncu değil demişsin de,şu an mevkisinin en iyi 2-3 oyuncusundan biridir Evren türk olarak..

Gazanfer Tosun' Alıntı:
[quote="Emre Sarp Kocaoğlu":2soskch7]
Sakatlığı varmış.

Maçın koptuğu 3.çeyrekte kim tuttu peki Seibutis'i? Evren Seibutis'i tutamayınca Rochestie'ye verdi zaten Mahmuti ama fark da başını alıp gitmişti o zaman.

Evren'e ultra kötü diye birşey demem, disiplinsiz de demem. Gayretine diyecek bir şey yok ama bu kadar tantanayla kulüpten ayrılan ve dönen bir oyuncu için yeterli kalitede değil bana göre.

Shipp'in, Andric'in eleştirildiği forumda, bu sezon hücum tarafında hiçbir şey yapmamış oyuncuyu eleştirmem normal karşılanabilir sanırım?[/quote:2soskch7]

Hem "Paramı alırım, gerisine karışmam mı diyor yoksa?", 10 dakika sonra gayretli demek çelişki değil mi sence de?

Oktay Hoca'nın kafasına silah doğrultmadı adam herhalde, hoca da mecburiyetten oynattı.

Argüman olarak ilk yarıyı kullanıyorsan, Evren ilk yarıda da Seibutis'i tuttu diyorum, argümanın rahatlıkla çürütülüyor.

Forumda herkes eleştirilir, Evren de elbette; ama amaç üzüm yemek olmayınca bu tepkileri alman doğal. Ben de Nilay'ı, kupa avcısını sevmiyordum, bol bol da yazdım burada; ama gerekçelerimi ortaya koymaya çalıştım. Sen de öyle yaparsan tepki almazsın, alırsan da biraz yalancı çoban kurt misali olur önceki mesajlarından dolayı. İnsanların gözünde samimiyet kaybetmek kolaydır, o kaybedileni kazanmak ise zor. Seçim de senin.

Sarp paramı alırım yatarım derken orada ince bir kinaye vardı, kaçırmışsın sanırım. Oktay Mahmuti'nin takımında kimse yan gelip yatamaz, kapı dışarı edilir anında.

İlk yarıda Seibutis'i ağırlıklı olarak Göksenin tuttu. Çoğunluğunda Evren'in tuttuğu 3.periyotta ise 27-10'luk seri yedik. Maçın tekrarına bakabilirsin belki.

Aşağıda istediğin gibi nedenleriyle açıklamaya çalıştım Evren'in bu seneki kötü performansını.

Tolga Kaplan' Alıntı:
Gazanfer bu kadar tantanaya değecek bir oyuncu değil demişsin de,şu an mevkisinin en iyi 2-3 oyuncusundan biridir Evren türk olarak..

Tolga bunu geçen sene desen Ömer Onan'dan sonra en iyi derdim, hatta onla da başabaş çekişirdi. Şuanki form durumuyla öyle değil maalesef.

Bir Muratcan Güler var mesela bu sene çok formda olan. Yine Sinan Güler bu sene zaman zaman da olsa çıkış yakaladığında takımına kritik maçlar kazandırabiliyor Euroleague'de.

Evren'de geçen sene gördüğümüz hücumda patlayıcılık, potaya korkusuzca gitme, iyi şutörlük vs. bu özelliklerin hepsi gitmiş. Ceza atışlarını bile kesemiyor artık, hücumda aksıyor gerçekten.

%23 üçlük yüzdesi, SG oynayan bir oyuncu için inanılmaz düşük. Hele ki bunların çoğunun boş atışlar olduğunu düşünürsek. Maç başına 3'de 2 ikilik ile oynuyor, onlar da boş turnikeler oluyor zaten.

Bu haliyle olağanüstü savunma yapmadığı sürece kilit oyuncularımızdan biri olamaz. Son 2 maçta bunu yapamayınca sıradan 2 numaralardan bir farkı kalmadı, bahsettiğim bu genel olarak.

Bu mantık ile Kerem Tunçeri iki maçlık kötü oyunu ile şuanda Türkiye'nin en iyi guardlarından biri olamaz. Yapma Gazanfer her yazında batıyorsun. Emre Sarp'ın yazısının son paragrafını iyi oku. Takımı hücümda yönetmesi beklenen Taylor'a savunma yapsın iki üçlük atarsa ne ala diyorsun kafi diyorsun, şuana kadar savunma yükünü Shipp ile birlikte çeken Evren iki maç kötü oynadığı için eleştiriyorsun.
Özür dilerim ama yaptığın şark kurnazlığı sadece. Küçük hesaplar peşinde koşan bunları yapar anca. öyle olmadığını umuyorum.

Eren Aydın' Alıntı:
Bu mantık ile Kerem Tunçeri iki maçlık kötü oyunu ile şuanda Türkiye'nin en iyi guardlarından biri olamaz. Yapma Gazanfer her yazında batıyorsun. Emre Sarp'ın yazısının son paragrafını iyi oku. Takımı hücümda yönetmesi beklenen Taylor'a savunma yapsın iki üçlük atarsa ne ala diyorsun kafi diyorsun, şuana kadar savunma yükünü Shipp ile birlikte çeken Evren iki maç kötü oynadığı için eleştiriyorsun.
Özür dilerim ama yaptığın şark kurnazlığı sadece. Küçük hesaplar peşinde koşan bunları yapar anca. öyle olmadığını umuyorum.

Eren, Evren sezon başından beri istikrarlı bir biçimde kötü hücum sahasında. Kerem Tunçeri örneğiyle karşılaştırılamaz yani.

Taylor bekleneni verememişti sezon başında ama onsuz da fena işlemeyen bir düzenimiz vardı, bu düzende boş atışları değerlendirebilse o da, Evren gibi, şuan Olin maçından da galip ayrılmıştık belki de. Hücumda 1-2 ekstra üçlük bulsa şuan iyi giden sistemimiz çok daha iyi işlerdi. Zaten Taylor son maçlarda şut ritmini de kaybedince Jerry Johnson geldi ama Evren'in yerine alabileceğimiz bir Türk oyuncu şuan için yok.

Savunmanın yükünü çeken bir isim varsa Shipp takımımızda. Onun haricinde Luksa ayak çabukluğu sayesinde boyalı alana çabuk dönmesiyle, Shumpert uzun kolları sayesinde pas kanallarına girmesiyle, Evren de sene başında bazı maçlarda tavan yaptırdığı(St.Petersburg-Fb Ülker) baskılı savunması ile birlikte diğer kilit faktörler savunmamızdaki.

Zaten dikkat edersen anlattığım şey genel olarak şu.

Hücum sahasında hiçbir şey yapmayan oyuncu savunmada aksamamalı. Savunmada aksadığı an, diğer takımlardaki herhangi bir Türk oyuncudan farkı kalmaz, kadromuzda sırıtan isimlerden biri olur.

Forumda genel olarak benim Evren'e taktığım görüşü var ama ben de tam tersine ne olursa olsun Evren'i savunacak ciddi bir kitle olduğunu düşünüyorum.

Çok alakasız yerlerden vurmaya çalıştığın ve mantık sınırlarının dışında Evren Büker'e laf sokup, oyununu kötülediğin için mevcut form durumundan hoşnut olmasa da Evren'i savunanlar vardır belki de.