Evren Büker

Evren nedir bu güvensizlik?
Yeni profesyonel olmuş ergen gibisin...Biraz güven kendine canım...Hiç değilse sana en yakın rakip oyuncu 5 metre uzakta iken potaya bak...Mücadelene,yaptığın savunmaya tabiki saygı duyuyorum ancak sen tek yönlü bir oyuncu değilsin,olmamalısın...

Evren bu oyunuyla seneye kalamaz bu takımda. Nedir bu özgüven eksikliği anlamıyorum. Takıma katkısı oldukça sınırlı olmaya başladı. Kendisini toplaması lazım.

Evren'in performansının bu kadar kötü olmasına bende anlam veremiyorum. Geçen seneki Evren'le alakası yok keza Rancik'de öyle. Bir an önce kendisini toparlaması lazım Evren'in.

Bu sezonu iyi kötü bir şekilde bitirsin de, asıl katkıyı seneye almaya başlarız. Benim de bildiğim kadarıyla sakat sakat oynuyor çünkü. O yüzden kendisine eleştiri yapamam. En önemli dileğim kendisiyle ilgili, sezon içinde sakatlanmadan sezon sonuna kadar durabilmesi

Evren savunmada iyi diyenlere de gerçekten şaşırıyorum bu aralar. Herhalde adı iyi savunma yapıyor diye çıkmış, değişmiyor.

Maçın 3 periyodunu izleyebildim. Öncelikle bunu söyleyeyim, 4.periyot inanılmaz şeyler yapmadıysa altta yazdıklarımın sonuna kadar arkasındayım.

Oyuna girdiği andan itibaren rakip ivmeli olarak farkı kapamaya başladı. Tuttuğu Mike James önce üçlük, sonra ikilik isabet buldu. Hücumda ise yine boş üçlükleri kaçırdı, arka arkaya 2 hücumdan boş döndük. Bunların üstüne 2 tane de faul yaptı, güle oynaya kazanacağımız maça rakibimiz ortak oldu.

Takımın en zayıf halkası Rancik diyordum da fikrim değişti bile. Göksenin'e yazık ediliyor gerçekten.

Bugün takımın kötüsü yazılsa en başta Evren'in adı yazılırdı kesin. Zaten kötü olduğunu ortaya çıkınca Hoca da oyuan sokmamaya çalıştı onu. Hele ikinci periyot onun tuttuğu adamlar üstüste 2 üçlük sokunca Oktay hoca hemen mola aldı ve Evren'e epey ayar verdi. Bugün adam adama oynarken yakın olmayı başaramadı. Normal Evren resmen karşısındaki oyuncunun kucağında oynardı oyunu ve atış imkanı vermezdi. Sonuçta sakat sakat sezonu bitirmeye çalışıyor. Görev verildiğinde de hayır demiyor. Ki maç sonu karşılıklı yapılan tezahuratta ben arkalarındaydım en çok Evren'in sesi duyuluyordu. Takımın önemli dinamiklerindne Evren. Nasıl ki Sylvia Fowles'ın berbat maç çıkarabilme hakkı varsa böyle haklar Evren ve diğer oyuncular içinde geçerli. IUmarım bu maçla sınırlı kalır Evren'in bu tutukluğu. (şutunu da dönüştürmek zorunda. Hem mental hem stil oalrak şutu iyi değil bu sene)

Sylvia örneği çok talihsiz olmuş.

Bu adamın sene başından beri iyi oynadığı maç sayısı 1 elin parmakları kadar bile değil. İzlemesek kanacağız hani.

Bir de sakatsa oynamasın, ameliyat olsun, o da kurtulsun, biz de işkenceden kurtulalım. Böyle bir bahane olamaz.

Evren rotasyonda kullandığımız ve şu sıralar performansı çok olumlu olmasa da ihtiyaç duyacağımız bir oyuncu. Bence sezon sonuna kadar beklenmesi lazım ameliyatı için. Evren biraz da baskının altında eziliyor. Ona destek olmalıyız.

Sana yanıt olsun diye söylememiştim Gazanfer. Sylvia Fowles'i örnek verdim. Çünkü açık ara TKBL'nin en iyi oyuncusu olmasına rağmen son maçta ne kadar kötü oynadı. Rakibe direk 2 asisti vardı. Ki bunlar olur. Ama fowles'i biliyoruz.

Evren'e konuyu bağlarsam. Bu sezon az sayı yediğimiz maçlara bak, hepsinde Evren "Destan" yazmıştır. Evren'in kötü oynadığı tüm maçlarda da takım 70-80 allah ne verdiyse yiyor. Evren GS'ın savunmasının başladığı noktadır. Maçlara geldiğin için bunu senin de görüyor olman lazım.

Bugünkü maçı baz alalım. Evren kötü günündeydi. Hoca kenara aldı. 3. periyot Antalya göbekten savunmayı delmeye, Pick&roll'ere başlayınca, Hoca, Evren'i apar topar oyuna aldı ama Evren kötüydü hoca geri aldı oyundan ve en son hamle olarak önce Melih sonra Jerry'i oyuna aldı. Böylelikle "dış şut dışında, ben de içeriyi karıştıracak hücum anlamında bir hamle yapayım" dedi (muhtemelen) Jerry'nin attığı 3lüğü saymıyorum ama oyunun sonunda oyuna girdikten sonra görevi Aliağa pota altına dikine çıkışlar yapmaktı. Ama bu mantalite değişikliği idi. Evren sağlam ise Oktay hocanın yapacağı ilk iş, savunmayı güçlendirmek olacaktı. Bu alternatif kötü gününde olunca, "Alan savunmasına" karşı hücum alternatiflerini denedi. Savunması olmayan Melih ve gene savruk hücum eden "delişken" Jerry hamlelerini yaptı. Maça bu gözle bile baksanız anlarsınız Evren nedir ne değildir.

Ha Oktay Hoca desin ki "Tutku (bile) takıma yararlı değil, seneye yok bu takımda" gıkım çıkmaz. Evren için de varsa tasarrufu gönderir. Ki benim gördüğüm kadarı ile Seneye GS'da olmayacak adamlar arasında (oktay hocanın gözü ile baktığımda) Evren yok. (Yani GS'da seneye de göreceğimiz adamlar arasında Evren var.)

Neyse kusura bakmayın.

Evren Galatasaray efsanesi olduğu için, ona laf söylenmemesi gerektiğini unutmuşum.

Böyle devam et Evren, yarı finale kalırız senin o müthiş(!) savunmanla.

Evren için genel itibari ile kayıp bir yıl gibi geçiyor. Aslında onun gibi sürekli kendini geliştiren biri için olabilecek en kötü senaryolardan biri.

Boş şutların kaçmasının hatta faul bile sokamamasının sebibinin sakatlık olmadığı kanaatindeyim. Mental sorunlar yaşıyor olabilir. Geçen seneki onur mücadelemizde, O'nun neler yapabileceğine şahit olduk. Sene başını da çalkantılarla geçirmiş olduğunu düşünerek, önümüzdeki yıl için daha yüksek verim olacağımızı düşünüyorum. (inşallah yanılmam)

Nasılsa iyi olduğu gün Evren'i burada savunacaksak ona övgüler dizecek isek, bu sene bir kaç maç hariç yokları oynayan Evren'in oyununa da eleştirilerimizi yönelteceğiz. Eğer her şeyi güllük gülistanlık gösterecek isek forum işlevini yerine getiremez.

Önce şunu belirtmek gerekir, kasığından sorunu var ve büyük ihtimalle sezon sonu ameliyat olacak. Daha önce de belirtmiştik, %100 performans ile sahada yer almıyor Evren. Ancak bu bilinen bir durum olduğu için fazla üzerinde durmuyorum.

Hücumda etkinliği sıfıra yakın. Dış şutlarından herkes bahsetmiş, ben farklı bir noktaya değinerek geçen yıl oyun kurma konusunda gösterdiği yeteneklerinden eser olmadığını belirtmek istiyorum. Sadece savunmada yer alabilen bir oyuncu haline dönmüş durumda. Evet sistem gereği oyunculara düşen bazı görevler var ve bunun dışında fazla hareket görmüyoruz parkede. Ancak Evren gibi neler yapabileceğini bizlere gösteren bir oyuncunun bu kadar pasif oynaması, bize çok ciddi sorunlar yaratır. Sezon başında Evren geldiğinde ne kadar sevindiğimi söylemiştim burada. Fakat şimdi söylerken bir saniye bile tereddüt etmiyorum ki, Göksenin'in süre bulamamasına da bir o kadar üzülüyorum, Melih için de geçerli bu dediğim.

Evren büyük yeteneklere sahip. Savunma gücünün yanında önemli hücum özelliklerine de sahip. Bu yıl bunların genel bir kısmını kullanamıyor bu açıkça ortada ve bana kalırsa takımda Rancik ile beraber en çok göze batan oyuncusu. Enteresandır, geçen yıl müthiş öne çıkan bu iki oyuncunun Oktay Mahmuti ile iyi performans gösteremiyor. Gelecek yıl eğer Sinan Güler gibi bir oyuncuyu bünyemize katabilirsek, Evren'in takımda kalabileceğine imkan vermiyorum açıkçası.

Evrenin takıma katıldıktan sonra ilk maçı St. Petersburgh maçıydı. O maçta geçen senden kesitler sunmuştu. Sonradan düşüşe geçti ve hücumda tehdit olmaktan çıktı. Aynı şekilde Jerry Johnson da ilk Erdemir maçında 20+ sayı attı, sonra düşüşe geçti. Eurocupta rekor kıran Rancik ve geçen sene sayı krallığında 2. olan Shipp (aliağa maçının ilk periyodu hariç) hücumda evvelki yılı aratıyorlar. Ben Oktay hocanın sisteminden kaynaklanan bir durum olduğunu düşünüyorum. Her oyuncu potansiyelini sahaya yansıtamıyor anladığım. Sistemi değişmeyeceğine göre sisteme uymayan oyuncuyu değiştirez seneye diye düşünüyorum

şu adamı geçen seneki onurlu mücadelelerinde salonda izlerken hem savunma yapabilen hem de hücumda bu kadar çeşitli silahlara sahip bir oyuncu oldugunu gördükçe zevk alıyordum (gerçi oyak renoult döneminde de takip ediyordum zaten) hatta oyun kurucu sıkıntısı çeken milli takımda evren'i degil de niye bsrış ermiş'i aldılar diye çok veryansın ettigim de oldu çünkü geçen sene gördük ki oyun kurma ve top getirme becerisi de gayet yüksek...ama gel gör ki bu sene mahmudi'nin katı! sisteminde neredeyse hiçbir meziyetini gösteremiyor..aynı durum rancik için de geçerli..pek dilim varmıyor ve artık söz konusu etmek de çok dogru degil ama cem akdag'ın eline adam gibi bi pivot verip yoluna devam edeydi olmaz mıydı diyip susuyorum...