Nasılsa iyi olduğu gün Evren'i burada savunacaksak ona övgüler dizecek isek, bu sene bir kaç maç hariç yokları oynayan Evren'in oyununa da eleştirilerimizi yönelteceğiz. Eğer her şeyi güllük gülistanlık gösterecek isek forum işlevini yerine getiremez.
Önce şunu belirtmek gerekir, kasığından sorunu var ve büyük ihtimalle sezon sonu ameliyat olacak. Daha önce de belirtmiştik, %100 performans ile sahada yer almıyor Evren. Ancak bu bilinen bir durum olduğu için fazla üzerinde durmuyorum.
Hücumda etkinliği sıfıra yakın. Dış şutlarından herkes bahsetmiş, ben farklı bir noktaya değinerek geçen yıl oyun kurma konusunda gösterdiği yeteneklerinden eser olmadığını belirtmek istiyorum. Sadece savunmada yer alabilen bir oyuncu haline dönmüş durumda. Evet sistem gereği oyunculara düşen bazı görevler var ve bunun dışında fazla hareket görmüyoruz parkede. Ancak Evren gibi neler yapabileceğini bizlere gösteren bir oyuncunun bu kadar pasif oynaması, bize çok ciddi sorunlar yaratır. Sezon başında Evren geldiğinde ne kadar sevindiğimi söylemiştim burada. Fakat şimdi söylerken bir saniye bile tereddüt etmiyorum ki, Göksenin'in süre bulamamasına da bir o kadar üzülüyorum, Melih için de geçerli bu dediğim.
Evren büyük yeteneklere sahip. Savunma gücünün yanında önemli hücum özelliklerine de sahip. Bu yıl bunların genel bir kısmını kullanamıyor bu açıkça ortada ve bana kalırsa takımda Rancik ile beraber en çok göze batan oyuncusu. Enteresandır, geçen yıl müthiş öne çıkan bu iki oyuncunun Oktay Mahmuti ile iyi performans gösteremiyor. Gelecek yıl eğer Sinan Güler gibi bir oyuncuyu bünyemize katabilirsek, Evren'in takımda kalabileceğine imkan vermiyorum açıkçası.