Evren Büker

Re: 16 # Evren Büker

Forumda genel olarak benim Evren'e taktığım görüşü var ama ben de tam tersine ne olursa olsun Evren'i savunacak ciddi bir kitle olduğunu düşünüyorum.

Bu kitle hiçbir oyuncu için yok emin ol Gazanfer. Ama Evren bu kitle olacaksa senin sayende olacak.
Ayrıca seni incitmek için demiyorum ama sevdiğin oyuncu Taylor savunma yapınca efsane savunma olur, Evren yapınca yapacak zaten işi ne oluyor. Sen yazılarda istediğin kadar objektif olmaya çalış ama olmuyor. Yazdıklarında Evren'den senden birşeyler gidiyor.

A.Çağlar Torun' Alıntı:
Çok alakasız yerlerden vurmaya çalıştığın ve mantık sınırlarının dışında Evren Büker'e laf sokup, oyununu kötülediğin için mevcut form durumundan hoşnut olmasa da Evren'i savunanlar vardır belki de.

Mesela neymiş mantık sınırları dışına çıktığım yerler?

Hücumda mükemmelsin, yürü be Evren ! mi diyeyim şu form durumuna?

Salsa'da yazdığınız için ve herkesten daha derin basketbol bilgilerine sahip olduğunuzu düşündüğünüz için sanırım, yazılarınızda insanlara laf sokup, insanları iğneleyip yerle bir ettiğinizi düşünüyorsunuz galiba.

Twitter'da "Galatasaray'a savunma nasıl yapılır gösterdik" gibi pek hoş olmayan, havalı mı desem kendini birşey sanarak mı desem, bir cümle kullanan Erdal Bibo'ya karşı "Görüşürüz bunun rövanşı var diyen arkadaşa "Ne oldu dövecek misin" diyen bir insanla mı tartışıyorum?

Tamam, büyüksünüz, sustum.

Gazenfer; Evren konusunda hakikaten takıntın olduğunu düşünüyorum. Belki benden kat ve kat basketbol bilgin var, bilemiyorum ama şu tavırların inan böyle bir imaj çiziyor.

Hani kusura bakma ama senin Evren'le ilgili her yazından sonra Evren sevgisi çoğalıyor millette, tamam Evren'in yaptığını kimse tasvip etmedi ama geçti gitti. Belki, "objektif şekilde ben olaya ve Evren'e yaklaşıyorum" diyorsun ama inan karşıdan böyle gözükmüyor.

Not: Diğer yazılarını büyük bir keyifle okuyorum ama inan Evren konusunda mesajını gördüğümde aklıma ilk "temcit pilavı" geliyor, kusura bakma kardeş.

Teşekkür ederim öncelikle.

Evren'i sevmediğimi şu forumu düzenli takip eden herkes biliyordur zaten.

Ben bu adam Fb Ülker maçında sayı attığında bile çok sevinemedim, bu tarz oyuncuları Galatasaray Spor Kulübü'nde görmek istemiyorum. Ufak bir örnek, Kazım ne yaparsa yapsın alkışlamam ben onu mesela, bu gibi konularda görüşüm budur. Önce Galatasaray değerleri, sonra başarı gelsin mümkünse.

Üstte böyle yazdım ama futbolun tartışmasız ve açık ara 1.spor olduğu ülkemizde, Galatasaray Basketbol Takımları'nın şampiyonluklarını da, Futbol Takımı'nın şampiyonluğuna tercih edecek biriyim.

Geri döndüğünde çok tartıştık zaten, herkes kendi gerekçelerini de yazdı ama bu konuda sonuna kadar da haklı olduğumu düşünüyorum. Bir tezahüratımız var. Engelsiz Aslanlarımızın maçında Özgür'e, St.Petersburg maçında Evren'e söylendi, muhtemelen Kazım'a da söylenecek.

Bu forma kutsaldır, nasip olmaz herkese.

Evren şimdi Antalya maçında çıksın, isterse triple-double yapsın, hiç farketmez. O zaman susarım, maç başlığına iyiydi yazarım geçerim.

Ama kötü oynadığında ki sezon başından beri hücum anlamında inanılmaz kötü, savunmada 2 maçtır iyi değil, onu eleştirmek en doğal hakkım, çünkü onu bu forma içinde görmek istemiyorum.

Olaya şu gözle bakıyorum, Evren'in iyi oynadığı bir maçın ardından burada herkes onu överken ben eleştirmiyorum onu, birşey de diyemem zaten ama kötü oynadığı zaman da burada bana çıkıp kimse savunmamalı haksız olarak, sırf ben bunları yazdım yine.

Umarım kendimi anlatabilmişimdir sana Barış Abi.

Kimse eleştirme demiyor Gazenfer, zaten böyle bir hakkı da yok hiç kimsenin. "İyi oynadığı zaman iyi oynadı deyip susuyorum" diyorsun, ne güzel ama kötü oynadığı zaman da aynısını yapsan böyle bir imaj ortaya çıkmayacak. Yani baktın performansı iyi değil, çıkıp şunu bile desen "bugün çok kötü oynadın, hatta berbattın" kimse sana bir şey demez ama sen devamlı eleştiriyorsun.

Evren'i sevme, buna da kimse karışmaz ama defalarca aynı şeyleri yazarsan bu tür tepkiler alırsın. Bende Mustafa Sarp'tan o parçalı'yı yırttığından beri nefret ediyorum. Bunu o zamanlarda çıkıp söyledim, hatta insanlardan da "tamam ama iyi mücadele ediyor" diye tepkiler geldi. Bende açıklamamı yaptım ve çekildim kenara, ondan sonra da en fazla 1-2 kez yazmışımdır bu olayı. Yani nefret nedenimi yazdım ve kenara çekildim, iyi oynadığı zamanda kötü oynadığı zamanda defalarca yazmadım.

Bana göre yaptığın tek hata bu, devamlı aynı şeyleri yazdığında biz okuyanlara da bir bıkkınlık geliyor doğal olarak. Senin görüşüne göre Evren suçludur ve gözünde de affedilemez derece de hata yapmıştır. Bunu temcit pilavı gibi söylediğinde inan olmuyor, yoksa sev-sevme mesela o değil.

Bu uyarını dikkate alacağım Barış Abi.

Yalnız şöyle birşey var.

Bazı maçlarda söylediğin gibi "Bu maç kötüydü" diyip kenara çekiliyorum ama bunu yine art niyetle anlayıp cevap yetiştirme telaşında olan çok insan var.

Bu biraz da sonsuz döngü gibi.

Ben bazen Evren'e karşı önyargılıyım -> Bazı insanlar bazen Evren'i yazmama karşı önyargılı -> Ben bazen Evren'e karşı önyargılıyım -> ...

Böyle sürüp gidiyor kısaca. Yine de bundan sonra bu konuda tartışma yaratmamak için, elimden geleni yapmaya çalışacağım

Asefa maçında ayakta kalan tek oyuncumuzdu.Sakat sakat oynamasına rağmen çok beğendim.Bir tek şut konusunda kendini geliştirmesi gerekiyor(ki bu da olmayacak birşey değil) o zaman tadından yenmez.

Evrenin penetreleri bize çok fayda sağlıyor,sizde farketmişsinizdir.Bu özelliğinden daha çok yararlanmalıyız.Ayrıca maç içinde Evren guardda olabilir.

Karşıyaka maçında geçen seneki görevine dönünce yine süper oynadı, umarım Oktay hoca bu şekilde görev vermeye devam eder.

Murat Altun' Alıntı:
Karşıyaka maçında geçen seneki görevine dönünce yine süper oynadı, umarım Oktay hoca bu şekilde görev vermeye devam eder.

Vermesi de gerekir çünkü gördüğüm kadarıyla oyun kurma yeteneği olarak Tutku'dan sonraki en iyi oyuncumuz Evren,Taylor ve JJ'den bence daha iyi oyun kuruyor ve savunma yapıyor...

bu akşam gerçekten iyiydi sakatlığını üstünden atmış
agresif oyunuyla takımın her zaman ihtiyacı olan bir oyuncu üstelik türk
tek eksiği belli bir standart oturtamıyor (özellikle skor anlamında)

Sinan'ın da şutunun iyi olduğunu söylemek pek doğru olmaz. Kaldı ki Evren geçen sene çok iyi şut atıyordu. Bu sezon da yavaş yavaş ritmini buluyor. Böyle devam.

Okan DAMGACI' Alıntı:
Şutunu geliştirirse Milli takımın değişmez ismi olur .Sinan Güler şutu yok mesela Evren´de
evren için şutör diyemeyiz belki ama Sinan Gülerden iyidir şutu.Mesela geçen sene Cem Akdağ yönetimindeki Galatasarayda %43.5 gibi bir yüzdeyle üçlük attı Evren

Can Akan' Alıntı:
[quote="Okan DAMGACI":16rdndhg]Şutunu geliştirirse Milli takımın değişmez ismi olur .Sinan Güler şutu yok mesela Evren´de
evren için şutör diyemeyiz belki ama Sinan Gülerden iyidir şutu.Mesela geçen sene Cem Akdağ yönetimindeki Galatasarayda %43.5 gibi bir yüzdeyle üçlük attı Evren[/quote:16rdndhg]

Evet geçen sene çoğu maçta 20 üstü sayı atıyordu,şutu çok iyiydi ama buy sene takımın durumu ve çizginin biraz geriye gitmesi şut yüzdesini ve oranını azalttı.

Bence Evren-Taylor ikilisiyle maça başlayıp guard bölgesinde yani oyun kurmayı Evren yapmalı.
Daha sonra Tutk-JJ ikilisiyle devam edip oyun kurmayı Tutku'ya bırakmalıyız.

Taylor ve JJ 2 numara da daha faydalı olabilirler...