SPOR - (özel röportaj) FATİH SOLAK GALATASARAY'DA...
ÜLKERSPORLU MİLLİ FUTBOLCU SARI KIRMIZILI TAKIMDA 1 YIL KİRALIK OLARAK FORMA GİYECEK
MİLLİ BASKETBOLCU FATİH SOLAK: "TARAFTAR SPORCUYU ÇOK ETKİLİYOR. EN KÖTÜ ANINDA BİLE OYUNCUYA ÇOK İYİ ETKİLERİ OLUYOR"
"BU SENE LİG'DE ÇOK BÜYÜK SÜPRİZLER OLABİLİR"
"ÜLKERSPOR'UN BU SENE DE BANA İHTİYACI VAR AMA BEN BU YIL GALATASARAY'DA OYNAYACAĞIM"
"OYNAYABİLECEĞİM BİR TAKIM OLDUĞU İÇİN GALATASARAY'I SEÇTİM.YOKSA BANA YURT DIŞINDAN DA ÇOK TEKLİF VARDI"
Ülkerspor Kulübü, milli oyuncusu Fatih Solak'ı 1 yıllığına Galatasaray'a verdi. Yeni sezonda Türkiye Basketbol Ligi'nde Galatasaray forması giyecek olan Fatih Solak , sezon bitiminde Ülkerspor'a geri dönecek.
Yaklaşık 6 yıldır Ülkerspor'da top koşturan genç oyuncu geçen yıl da Galatasaray'a transferinin söz konusu olduğunu ifade ederek "Geçen yıl Galatasaray'la anlaşmıştım fakat Ülkerspor bana ihtiyacı olduğu için beni bırakmadı.Tabiki üzülmüştüm ama yapacak birşeyim olmadığı için kararlarına saygı duydum" dedi.
2001-2002 sezonunda Beşiktaş Basketbol Takımı'nda oynayan miilli takım oyuncusu, kulüp takımında oynamanın bir ayrıcalık olduğunu da belirterek, "Taraftar sporcuyu çok etkiliyor. En kötü anında bile oyuncuya çok iyi etkileri oluyor" diye konuştu.
Bu yıl büyük bir camiada oynayacağını belirten Solak, hedeflerinin bu yıl Galatasaray'ı gelebileceği en iyi yere getirmek olduğunu söyledi. Solak bu sezon ligde çok büyük süprizlerin olabileceğini ifade ederek, "Bu sene ligde çok iyi basketbolcular var. Sponsorlar çok yatırım yaptı. Tek isteğimiz taraftarımızın bizi yalnız bırakmaması" şeklinde konuştu.
Bir hafta önce Ülkerspor'a imza attıktan sonra bugün Galatasaray ile anlaşan milli oyuncu, "Ülkerspor'un bu sene de bana ihtiyacı var ama ben bu yıl Galatasaray'da oynayacağım. Halil Üner beni çok istiyor. Bir antrenörün sporcuyu istemesi çok önemli. Galatasaray'ın başarılı olcağına inanıyorum" dedi.
Basketbola biraz geç başladığını kaydenen Solak, "Ama kısa zamanda çok yol katettim. Tabiki maçlarda çok süre almam gerekiyor. Oynayabileceğim bir takım olduğu için Galatasaray'ı seçtim. Yoksa bana yurtdışından da çok teklif vardı. Ama benin gönlüm Galatasaray'da olduğu için bu takımı seçtim" diye konuştu.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Fatih Solak ile röportaj
-Fatih Solak'ın Galatasaray forması yanında poz vermesi
HABER: DİLEK KARAMAN - KAMERA: ERAY DURMUŞ - İSTANBUL / DHA