Fatih Terim

Galatasaray'ın içinde hocanın dedikleri yaşanıyor ve biz ''milli takımla iş yaptı'' mı diyoruz?

Fatih Terim boyutunu bir kenara bırakıyorum,hocanın dediklerinden sonra Aysal'ı Galatasaray'a yakıştırabilen varsa söyleyecek bir şey bulamıyorum
 
Erdem, Terim´i eleştirenler Aysal sütten çıkmış ak kaşık demiyor; Terim "de" sütten çıkmış ak kaşık değil diyor. Terim´i eleştirenler başkanın hatalarını görebiliyor ama Aysal´ı eleştirenler garip biçimde Terim´i yanlış yapmayacak biri olarak görüyor. Nic´e başkanlar geldi geçti bu kulüpten tıpkı nic´e teknik direktörlerin gelip geçtiği gibi...

Terim, Canaydın zamanındaki ayrılıktan bahsediyor ama 2000 yılındaki ayrılığın kıyısından köşesinden geçmiyor. Aslolan Galatasaray değil demek ki! Göreve çağırırlar gelirim, git derler direnirim sözü havada kalıyor o halde.

"Ya Terim ya ölüm" diyenler bir konuya açıklık getirsin de rahatlayalım; Galatasaray Terim´le mi var oldu, yoksa Terim Galatasaray´la mı?
 
Asıl önemlisi görevden kaçmam diyor ardından kimse Adnan Polat'ı neden reddettin diye soramıyor.

Kimse 2000 sonrası ayrılığını konuşmuyor. Faruk Süren'le tartıştın, Cechi Gori'yle tartıştın Agnelli ile tartıştın her başkanla tartıştın hala ben haklıyım diyorsun.
 
Onur abim,2000 yılından konuşulacak bir şey göremiyorum.Sözleşmesini uzatmadı ve gitti ama doruk noktasında gitti.Galatasaray'ı Avrupa takımı yapıp gitti,bunlar farklı şeyler.

Adnan Polat konusunda o sezon bitmeden önce bir mekandan çıkarken ''yakında güzel şeyler olacak'' dediğini hatırlıyorum.Başkan değişmese sezon başı yine hocamız olacaktı kendisi bence

Açıkcası çok taraflı olduğumu kabul edebilirim ama bu yönetimdeki leş insanları kabul edemem ben.Galatasaray bu değil.Hocanın gönderiliş tarzı bile bu iğrenç insanları aynı Adnan Polat'ın ibra edilmediği gibi gönderilmesi gerekiyor,yıllar öncesine dayanan''rerere rarara'' ile...

Kendisi diyor zaten zor bir insanım diye duyamadınız sanırım?
 
Bu süreçte genel hatları ile Terim'in haklılık oranını %50'nin biraz üstünde görsem de federasyon, Demirören gibi konulardaki görüşlerini daha net söyleseydi keşke. Yabancı kuralı, 9 maçlık ceza, tükürenle tükürmeyene aynı ceza verilmesi vs vs. Bunlarla ilgili basın mensuplarının soruları da azdı ama bir soruya cevap verirken politik davranmak yerine biraz daha dobra davranabilirdi ki Terim'e yakışan buydu. Milli takımı kutsal görebilir ama Kadıköy'de bile 'Yeter Demirören' deniyorsa, Fatih Hoca da birşeyler söylemeliydi.
 
Bu toplantı hakkında söyleyeceğim tek şey rahatladın mı şimdi hocam. Söylediğin hiçbir şey kafamda ki soruları cevaplamadı. Mersin maçında ki söyleminle ilgili tek bir soru soruldu. Onu da geçiştirdin noldu bu soruya net cevap vermeye yüreğin mi yetmedi yoksa yukardakinleri üzmek mi istemedin. O pislik içinde ki eli sıkarken bizim neler yaşadığımız hakkındaki yorumlarını da öğrenseydik keşke. Birileri istedi diye(bu birileri benim gibi sana yürekten inanan GS taraftarları oluyor) imza atmam dedin,gittin milli takıma başbakan isteyince hemen imza attın. Keşke bunlarıda yürekten bir şekilde açıklasaydın.
 
Onur abim,2000 yılından konuşulacak bir şey göremiyorum.Sözleşmesini uzatmadı ve gitti ama doruk noktasında gitti.Galatasaray'ı Avrupa takımı yapıp gitti,bunlar farklı şeyler.

Adnan Polat konusunda o sezon bitmeden önce bir mekandan çıkarken ''yakında güzel şeyler olacak'' dediğini hatırlıyorum.Başkan değişmese sezon başı yine hocamız olacaktı kendisi bence

Açıkcası çok taraflı olduğumu kabul edebilirim ama bu yönetimdeki leş insanları kabul edemem ben.Galatasaray bu değil.Hocanın gönderiliş tarzı bile bu iğrenç insanları aynı Adnan Polat'ın ibra edilmediği gibi gönderilmesi gerekiyor,yıllar öncesine dayanan''rerere rarara'' ile...

Kendisi diyor zaten zor bir insanım diye duyamadınız sanırım?

2000 yılının daha ocak ayında fiorentina ve bir sonraki sezon içinde Milan'la anlaştı. Galatasaray'dan ayrıldıktan bir hafta sonra Fiorentina ile imzaladı.
 
Bu konu hakikaten çok uzadı artık. 2000 yılında Fatih Terim kaçıp gitmiştir diyemeyen Terim sempatizanlarını da samimi bulmuyorum. Ama Adnan Polat döneminde niye gelmedin diye kızılmaz. O süreç çok garipti ve kötü işleyiş değildi olanlar sadece. Tamam hoca Galatasaray çağırırsa gelirim demiş ama kerizim dememiş. Karıştırmamak lazım.
 
Basın toplantısının tamamını izledim. Toplantıdan önce ayrlık sürecinde hem Aysal'ın hem de Terim'in kendilerince haklı/haksız yönleri olduğunu düşünüyordum. Toplantı sonrasında da fikrim değişmedi. Kendimce toparlama yapmak istersem;

Terim'e hak verdiğim noktalar:
-Yollanış şekli GS değerlerine yakışmadı. Bu konuda yerden göğe kadar haklı.

-Başkanla aralarındaki telefon mesajlarının basına sızdırılması çok yanlıştı. Bu hususta da haklı.

Terim'e hak vermediğim ve halen anlamakta zorlandığım noktalar:
-"Dördüncü yıldızı takmadan gitmem, gönderirlerse de direnim" sözüne sadık bir görüntü çizmedi. Yönetimin kontrat yenileme teklifine "Başkaları mutlu olsun diye imzalamam" diyerek alaycı bir yaklaşım sergiledi. Halbuki söz konusu "başkaları" ben ve benim gibi milyonlarca GS taraftarı idi. Bu tavır bir çelişki değil mi? "Aslolan Galatasaray" ise, teklifin Milli Takım hocalığı mevzusundan sonra, camia baskısı ile göndeme gelmesi neyi değiştirir?

-Başkanın telefonuna çıkmama konusunu "Real maçı sonrası travma geçiriyordum. Ailem dahil, kimsenin telefonuna çıkmadım. Telefonum herkese kapalıydı" diyerek açıklamaya çalıştı. Galatasaray Başkanı ne zamandır "herkes" oldu? Üstelik burda bahsi geçen süre bir gün değil. Günler boyu o telefona çıkılmamış? Hadi ilk gün travma geçirdin; peki ya diğer günler? "Başkan isteseydi bana yardımcım vasıtasıyla da ulaşırdı" kısmı ise tam bir komedi... GS başkanının teknik direktörüne yardımcısı üzerinden ulaşması nerde görülmüş? Toplantı boyu "GS değerlendiren" bahsettin. Bu mudur GS değerleri?.. Ayrıca Terim, direk başkana bağlı çalışmayı, "araya hiçbir profesyoneli sokmamayı" kendisi istememiş miydi? Nerden baksan elle tutulur yanı yok bu sözlerin...

-Milli Takım hocalığı için aylar öncesinden Başbakan ile görüşüp anlaştığı haberlerini şiddetle yalanladı ve bu iddiayı ortaya atanları ispata davet etti. "İddiayı ortaya atan, ispat ile yükümlüdür" dedi. Çok güzel bir söz... Ancak ardından kendisi, Galatasaray'ın aylar önce yabancı teknik adamlar ile görüştüğünü iddia etti. O zaman buyur hocam, sen de bunu ispatla derler adama... Çünkü yönetim de bu iddiayı reddediyor. "Kendine yapılmasını istemediğin hareketi başkasına yapma" sözünü Terim'e hatırlatmak isterim.

-Geçmişte YD ve onun yönetiminde TFF için söylediği sözler hatırlatıldığında "Beni tanıyan bilir, ben şöyle biriyim, böyle adamım..." gibi sözler söylemekle yetindi. Yani geçiştirdi.

-En saçma kısım ise YD'nin telefonda Aysal ile görüşmesini anlattığı kısım... Başkan daha önce YD'ye telfonda Terim'i Ocak ayında yollamak ile ilgili hiçbir şey söylemediğini açıklamıştı. YD ise Terim'e telefonda Başkan'ın bunu söylediğini ifade etmiş. Üstelik konuşmayı kendisi de duymamış. YD salonun uzak köşesine gidip konuşmuş?.. Şimdi burda birisi yalan söylüyor. Ya Aysal ya da YD... Ama Terim YD'ye inanmayı tercih ediyor? Peki neden?.. YD çok dürüst, çok sağlam biri olduğu için mi?.. Yoksa Aysal'a inanmak istemediği için mi?..

Ayrıca İmparator'un toplantı başlamadan önce, yazılı olarak soruları alıp; toplantının sonunda soru almayı beklemeden salonu terketmesini ona yakıştıramadım. Toplantı boyunca önündeki kağıdı okuması da cabası... Oraya beyaz gömleği giyip herşeyi açıkça konuşmak için çıkıyorsan, toplantı sonunda soruları da bekleyeceksin. Buna müsade edebilse belki benim buraya yazdıklarım da kendisine sorulacaktı?...

Son olarak toplantının zamanlamasını beğenmedim. Tam takımımız ivme kazanmış, işler rayına oturmaya başlamışken bu açıklamalar hiç olmadı. İlk ayrıldığı günlerde bu toplantıyı yapmalıydı veya devre arasına kadar beklemeliydi. GS menfaatlerini düşündüğünü söyleyen biri için çok yanlış zamanlama...
 
Şimdi burda 2000 senesinde Fatih hocanın neden ayrıldığını sanırım bilen yok.O zaman o tarihte olaylara şahit olan biri olarak anlatayım,Faruk SÜREN kazanılan uefa kupasından sonra kulübü bırakma kararı aldı sebebide kulübün iflas etmesi.Fatih hoca kendisiyle görüştü floryada çok değil iki takviye ile devam edebileceğini söyledi.Başkanda böyle bir durumun söz konusu olmadığını hagi popescu ve tafo maliyet açısından kulübü zora soktuğunu kendisininde bırakacağını ve normal seçimlere kadar bile dayanamıyacağını efsane başkan olarak kalmak istediğini dile getirdi.
Hatta hocam sende yolu çiz gibi bir lafı var o dönemi iyi bilen sn.Tulun çok iyi bilir.Fatih terim 15 hazirana kadar bekledi,ama arayan olmayınca italya teklifini kabul etti.

Frenzede ne yaşadığını herkes iyi biliyor özellikle fiorentina taraftarı ayrıldığını duyunca gorinin evini bastı stadda olay çıkardı.Çünkü suçlu gorinin anlamsız kadro kurdurmak istemesi.

Birde açıklama zamanına eleştiri getiren arkadaşlar için bizim başkan 3 gün önce çıkıp bu konuyu konuşmadımı? o zaman takım ivme kazanmamışmıydı.

Başkan telefon açmış ulaşamamış öylemi bende yazıyorum real ve beşiktaş maçı arası tek bir mesaj yok atılan rok denen adamın gösterdiği mesajlar real maçı öncesi.

Aslında tek tek her soruya cevap veririm ama artık yeter körü körüne hareket edenlerden hakikaten yoruldum.

Not:Bülent TULUN Mancini görüşmesi ilk olarak 4 ağustos ikinci olarak 27 ağustos resimli tespit edilen.
 
Ne kulüp iflas etti, Ne de Fatih Terimi aradık. Muhtaç Kaldık..Fatih Terim Gitti Lucescu geldi Faruk Süren kaçtı Mehmet Cansun geldi super cupayı aldık 7 mi 8 mi artık sayısı ne ile adı şanı duyulmamış oyuncularla şampiyon da olduk şampiyonlar ligin de iyide yerlere geldik.

Fatih Terim çok güzel bir hatip. Okadar güzel laflar ediyorki insanlara okadar iyi yakalıyorki zaten motive etmek insanları etkilemekl bağırmakla allah allah nidalarıyla olmaz Bu şekilde etkili cümlelerle olur. Ama Fatih Terim artık benim için bi,şey ifade etmiyor. Çünkü adımın erdem olduğu kadar emin olduğum bildiğim birşey de Fatih Terimin aylar öncesinden Abdullah avcı takımın başındayken Milli takımın başına geçmek için kulis yapması. Ben bunu bilirim buna inanırım. Geri kalanlar laf olur torba dolur ve bu Galatasaraya yaptığı 2.büyük yanlıştır.

edit: Yanlış Hatırlıyorsam düzeltin lütfen ama Faruk Sürenin kendi ağzından röportajda o dönem Fatih Terime sözleşme önerdik dediğini hatırlıyorum bir program da.
 
Şimdi burda 2000 senesinde Fatih hocanın neden ayrıldığını sanırım bilen yok.O zaman o tarihte olaylara şahit olan biri olarak anlatayım,Faruk SÜREN kazanılan uefa kupasından sonra kulübü bırakma kararı aldı sebebide kulübün iflas etmesi.Fatih hoca kendisiyle görüştü floryada çok değil iki takviye ile devam edebileceğini söyledi.Başkanda böyle bir durumun söz konusu olmadığını hagi popescu ve tafo maliyet açısından kulübü zora soktuğunu kendisininde bırakacağını ve normal seçimlere kadar bile dayanamıyacağını efsane başkan olarak kalmak istediğini dile getirdi.
Hatta hocam sende yolu çiz gibi bir lafı var o dönemi iyi bilen sn.Tulun çok iyi bilir.Fatih terim 15 hazirana kadar bekledi,ama arayan olmayınca italya teklifini kabul etti.

Frenzede ne yaşadığını herkes iyi biliyor özellikle fiorentina taraftarı ayrıldığını duyunca gorinin evini bastı stadda olay çıkardı.Çünkü suçlu gorinin anlamsız kadro kurdurmak istemesi.

Birde açıklama zamanına eleştiri getiren arkadaşlar için bizim başkan 3 gün önce çıkıp bu konuyu konuşmadımı? o zaman takım ivme kazanmamışmıydı.

Başkan telefon açmış ulaşamamış öylemi bende yazıyorum real ve beşiktaş maçı arası tek bir mesaj yok atılan rok denen adamın gösterdiği mesajlar real maçı öncesi.

Aslında tek tek her soruya cevap veririm ama artık yeter körü körüne hareket edenlerden hakikaten yoruldum.

Not:Bülent TULUN Mancini görüşmesi ilk olarak 4 ağustos ikinci olarak 27 ağustos resimli tespit edilen.

ya allahaşkına yapmayın. bukadar yanlış bilgilendirme vermeyin. rok un gösterdiği mesajlarda (ki rok tan nefret ederim orda yapılanda yanlıştı) "hocam geçmiş olsun olur böyle şeyler canınızı sıkmayın" mesajı yokmu. terim in toplantısında ünal aysal ın aramasına dair "ben madrit maçı sonrası telefonumu kapattım, ailemle bile görüşmedim" demedeimi. yani ünal aysal beni aramadı demiyor. nasıl madrit Beşiktaş arası tek mesaj yok diyorsunuz.
 
Ne kulüp iflas etti, Ne de Fatih Terimi aradık. Muhtaç Kaldık..Fatih Terim Gitti Lucescu geldi Faruk Süren kaçtı Mehmet Cansun geldi super cupayı aldık 7 mi 8 mi artık sayısı ne ile adı şanı duyulmamış oyuncularla şampiyon da olduk şampiyonlar ligin de iyide yerlere geldik.

Fatih Terim çok güzel bir hatip. Okadar güzel laflar ediyorki insanlara okadar iyi yakalıyorki zaten motive etmek insanları etkilemekl bağırmakla allah allah nidalarıyla olmaz Bu şekilde etkili cümlelerle olur. Ama Fatih Terim artık benim için bi,şey ifade etmiyor. Çünkü adımın erdem olduğu kadar emin olduğum bildiğim birşey de Fatih Terimin aylar öncesinden Abdullah avcı takımın başındayken Milli takımın başına geçmek için kulis yapması. Ben bunu bilirim buna inanırım. Geri kalanlar laf olur torba dolur ve bu Galatasaraya yaptığı 2.büyük yanlıştır.

edit: Yanlış Hatırlıyorsam düzeltin lütfen ama Faruk Sürenin kendi ağzından röportajda o dönem Fatih Terime sözleşme önerdik dediğini hatırlıyorum bir program da.


Bende sana Abdullah AVCI'nın kayın biraderi olarak yazıyorum,Terim milli takım için konuşmadı,haziran ayında milli takım için M.DENİZLİ ile görüşülüp anlaşıldış.Neye inanırsan inan,Faruk SÜREN daha sonra neler söyledi TERİM için sonra özür bile diledi.
 
bide yazmadan yapamayacağım. Galatasaray etiği saha kenarında oğlu yaşındaki futbolcularına ana avrat küfretmek demekmidir, onu çekme bunu çek demekmidir, tribüne gönderildiği maçta arkasındaki onu sakinleştirmeye çalışan bayanı itmek demekmidir, yedek klübesinde sevinirken yardımcılarını tokatlayarak sevinmek demekmidir, yine tribüne gönderildiği maçta, maçtan sonra stadın önünde yaptığı basın toplantısı demekmidir, yine o basın toplantısında bi küfür etmediği kaldığı yd nin yanına yandaş olmak demekmidir, hatta milli maçtan sonra demediğini bırakmadığın aynı başkan a "başkanımıza yeter yd yeter demeyin başkanımız bunları haketmiyor" demekmidir.

haa fatih terim şöyle başkan istiyor. fatih terim kendi istifasını verecek, koskoca başkanda ben bunu açıklayamam diyecek, o ben açıklarım diyecek, basın odasına ben gidemem diyen bi başkan olacak yanında, oda kolundan tutup, koskoca başkanın kolundan tutup basın odasına kendi götürecek. böyle başkanlar istiyor. ünal aysal gibi başkan istemiyor. bunudamı göremiyorsunuz, o basın toplantısında daha o kadar çok yazılacak şeyler varki. ama bunları bi Galatasaray taraftarı olarak fatih terim gözlüklerini çıkarıp, sizlerin kendinizin görmesini beklerim.
 
Mithat Bey Fatih Terim ile ilk görüşen Göksel gümüşdağ ve Özcan Şepik dir. Daha sonra Bizzat Başbakan ile Terim Bu konuyu görüşmüştür. İstediğiniz mecralardan onaylatabilirsiniz.
 
ya allahaşkına yapmayın. bukadar yanlış bilgilendirme vermeyin. rok un gösterdiği mesajlarda (ki rok tan nefret ederim orda yapılanda yanlıştı) "hocam geçmiş olsun olur böyle şeyler canınızı sıkmayın" mesajı yokmu. terim in toplantısında ünal aysal ın aramasına dair "ben madrit maçı sonrası telefonumu kapattım, ailemle bile görüşmedim" demedeimi. yani ünal aysal beni aramadı demiyor. nasıl madrit Beşiktaş arası tek mesaj yok diyorsunuz.

Şinasi bey o antalya maçının mesajı berabere kalınca atılan ROK'UN o gün gösterdiği çünkü tarih madrid maçı öncesi
 
Mithat Bey Fatih Terim ile ilk görüşen Göksel gümüşdağ ve Özcan Şepik dir. Daha sonra Bizzat Başbakan ile Terim Bu konuyu görüşmüştür. İstediğiniz mecralardan onaylatabilirsiniz.

Göksel GÜMÜŞDAĞ milli takım için değil hocanın fedarasyon ve hakemlerle ilgili görüşmesidir.Florya tesislerinde bahçede çardakta konuştular.Bakın yeri zamanı yazıyorum.

Başbakanın görüşmesini hatta hem Demirören hem AYSAL ile görüşmesini hocayada takım başına geç 4 maçlığına teklifini bu forumda yazan benim zaten.
 

Üst