Fatih Terim

Gelişine soğuk bakanlardandım, kendimce en önemli sorunlar; UEFA kupasını kaldırmamızın ardından egolarının kontrol edilemez noktada olması ve kendisini başarılı kılan oyuncularıyla baba-oğul ilişkisinden çok uzakta olmasıydı.

Ve adı gündemde olduğu sürece söylediğim bir şey vardı. 1996 yılında gelip İmparator konumuna ulaşan ismin başımın üstünde yeri var ama 2002 yılındaki Terim gelecekse mümkün olduğunca uzak dursun bizden. Görünen o ki 1996 yılındaki Terim var Florya´da ve saha kenarında. Ünal Aysal gerekli desteği verirse İmparator´a hem kendi rahat eder hem de Galatasaray taraftarı son iki yılın acı izlerini çabuk unutur.

Bu arada ben eleştirirken her anında Terim´i savunan Doğan´ı da unutmamak gerek... : )
 
Fatih Terim'e laf atmaya, ayar vermeye, canını sıkmaya çalışan bunun mislini görür. Buna ne biz izin veririz, ne de Fatih Terim izin verir.

''İmparator''un dediği gibi herkes haddini, sınırını bilecek.
 
Eyvallah Onur Abi sağ olsun Fatih Hoca bugüne kadarki babacanlığı ve 'İmparatorluk' vasıfları ile benim,bizim yüzümüzü kara çıkartmıyor.Takım bugün şahane top oynarken bile çıkıp eksiklerimiz var demesini bilen o büyük tecrübesi ile beraber kendini güne kaptırmayıp bütünü görmeyi başarması büyük bir özelliktir.

Hee bu arada İmparator'un canını sıkanı bizde sıkarız herkes haddini bilecek maliyeti sormak,bilgi istemek ayrı bir şey yıkıcı eleştiri yapmak,sivrilmeye çalışmak ayrı bir şey ayrımını yapacaksın. Heleki sırf babasının adıyla şu anki makamında bulunan yeni yetmeler haddini bilecek ki o stadta 40 bin kişi kendisinin ve ailesinin kulaklarını çınlatmasın.

Ali Dürüst'ü bir yönetici olarak sevmemin ve yönetimde görmekten mutlu olmamın sebebi bu olayda ortaya çıkmıştır. Bugün hocamızın Terim olmasının yegane sebebi kendisidir ve bu tür tartışmalarda sözünün üstüne söz söyletmeyecek bir adamdır yönetici olarak her zaman isterim ama başkan olarak asla;)
 
B_10720_B_10686_TNC_4170_B.jpg


Maç sonu Fatih Terim

Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, takımımızın İngiltere’nin Liverpool ekibiyle yaptığı hazırlık maçının ardından açıklamalarda bulundu.

“Oyuncularım güzel bir gece yaşattılar. İnanıyorum ki burada. Ali Sami Yen'deki başarılarımızı yakalayacağız” dedi.

Takımının kısa zaman içinde yükselen bir grafik yakalamasıyla ilgili yöneltilen sorular üzerine Fatih Terim,”Çok demoralize olmuş, morali bozuk, hırpalanmış bir takım olduğu açık. Ancak bütün arkadaşlarımın olağanüstü çabasıyla ve oyuncuların buna istekli oluşuyla bugüne geldik. Takımın bu kadar kısa sürede üstüne koyarak gidişi, ilerisi için önemli bir mesaj. Ancak her şey olmuş değil. Mükemmel değiliz. Daha çok sıkıntılı günler bekliyor bizi. Güzel günler de gelecek. İnsan kendi yuvasına gelince daha coşkulu, şevkli oluyor. İnanıyorum ki üstüne koyarak gidecekler" ifadelerini kullandı.

Teknik Direktör Fatih Terim, yönetimde Felipe Melo'nun transferi nedeniyle oluşan görüş ayrılıkları sonrası istifa kararı aldığı şeklinde basına yansıyan haberlerin hatırlatılması üzerine ”Benim hayatımda isteyeceğim en son şey Galatasaray'a zarar vermektir. Hangi konumda olursam olayım, bugün olduğu gibi, Galatasaray'a zarar vermemek için uğraş vereceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Böyle bir atmosferde, Galatasaray'ın bana ihtiyacı olduğu günlerde, ben buradayım. Benim ağzımdan duymadığınız sürece de bu tip haberlere itimat etmeyin. Bu sıkıntılar olacaktır ama bize yakışan, sorunları kendi içimizde halletmektir. Yönetim kurulu masasına 15-20 kişi oturursa yapacak bir şeyimiz yok. Yönetim masasında toplantılar devam ederken, birkaç gazeteci var gibi. Kendi içimizde halletmeliyiz bazı şeyleri.”

“Ben Galatasaray'da hocayken, 1996'dan itibaren başkanlarımın haberi olmadan bir tek şey yapmadım. Benim yetki alanım açık. Transfer yapmak benim yetkim değil. Bana sorarlarsa müdahale ederim. Onun dışından anlamam'' dedi.

“Ücretleri dolara çevirirseniz daha etkileyici rakamlar çıkabilir. Eski İtalyan Lireti'ne de çevirebilirsiniz. Bugüne kadar transfer rakamlarını yorumlarken stopaj vergisini ekleyeni ise hiç görmemiştim. Kahramanlığı başka yerlerde yapalım. Doğrularda yapalım, yalanlarda, yanlışlarda değil. Başkanın transferden haberi yok mu!. Ali Dürüst'e talimatı kendisi vermiştir. İkinci başkandır kendisi. 23 milyon Avro'ya alınmış oyuncuyu 1,5 milyon Avro'ya alıyor, üstüne bir de hakaret görüyor. Bu nasıl bir anlayış.''

Felipe Melo'nun iyi bir oyuncu olduğunu dile getiren Teknik Direktör Fatih Terim, 2010 Dünya Kupası'nda Brezilya Milli Takımı'nda forma giymiş, son 4 yılında 130'a yakın maça çıkmış bir isimden bahsedildiğini anlattı. “İtalya'da transfer rekortmeni oldu. İyi bir oyuncu. Ne kadar iyi oyuncu alırsanız alın, tutacak diye bir kaide yok. Hepimiz hata yapabiliyoruz. Bence bugün o mevkide oturacağını göstermiştir. İyi bir oyuncudur. O da hırslanmıştır. O da gazeteleri okuyor. Daha itidalli ve sakin transferlerimizi takip edelim. İnanıyorum ki sezon sonuna kadar Galatasaray'da önemli işler yapacaktır. Çok faydalı olacak bir ön libero aldığımız kanaatindeyim” diye konuştu.

“Ben Galatasaray'a geldiğim gün, ‘Hiçbir yabancıyı istemiyorum’ diyebilirdim. Buna hakkım vardı. Kimse bana kızmazdı. Ama bazılarını denemek istediğimi söyledim. ‘Baros'u da kazanabilirsek kazanırız’ dedim."

Sözlerine geleceği düşünmeleri gerektiğini hazır oyuncular yanında genç oyuncuların da alınmasını isteyen Teknik Direktör Fatih Terim “Olacak ihtiyaçları benden duyacaksınız. Alırız veya alamayız. Yönetim karar verecek. Rakamı veren de onlardır. Benim alma yetkim yok, söyleme yetkim var” dedi.

Transfer konusunada açıklık getiren Teknik Direktör Fatih Terim, bazı mevkilerde arayışların sürdüğünü belirterek “Eboue ile ilgili konumuz var. Sadece bir bek değil, çok mevkide oynayan bir oyuncudur. 27 yaşında 62 kez milli olmuş Fildişi Sahilli, Arsenal'in oyuncusudur. Olursa olur. Olmazsa başka yere bakarız. Şu hesabı kimse yapıyor mu merak ediyorum?. Selçuk'u, Ceyhun'u, Elmander'i sıfır bonservisle aldık. Melo'ya 1,5 milyon avro, kalecimiz Muslera'ya 4 milyon avro, Ujfalusi'ye de 1,5 milyon avro verdik. Hepsi etti 7 milyon avro. Böyle bir kaderim vardır benim. Ben giderim 20-30 verilir, hiçbir şey olmaz. 2000'de de gittiğimde Jardel gelmişti hatırlarsanız. Transferde kayıplar da olur. Galatasaray'a herhangi bir zamanda zarar vermeyi düşünecek en son kişi benim.”

Fatih Terim, yüksek maliyetli oyunculara karşı olduğunun ispatı olarak, Real Madrid'den Diarra'yı istememesini gösterdi. “‘Bu rakamlar fazladır Ali bey, vazgeçiyoruz’ dedim. Ertesi sabah için randevu alınmasına rağmen görüşme iptal edildi. Hiçbir yerde çıkmadı bu, çünkü Ali Dürüst'le ben konuştum” ifadelerini kullandı.

Umarım bu yaşanan olaylardan herkes dersini alır ve kendi işine bakar. Fatih Hoca'nın da canını sıkacak hareketler bir daha olmaz.
 
"""Selçuk sıfır mı, Ceyhun sıfır mı, Elmander sıfır, Melo 1.5 mu, Muslera'ya 4 milyon veriyoruz? Ujfalusi'ye verdik 1.5. Ne etti 7... Benim öyle bir kaderim var. 20'ler 30'lar verilir bir şey olmaz. G.Saray'a zarar verecek son insan benim. Olağanüstü şartlarda gelen bir yönetim ve teknik heyetiz. Bu şartlarda dalgalanma doğal. """"

Kimse Fatih Terim ile güç savaşına girmesin.. Kaybeden kendisi olur.. Sözleri yukarıda.. Yanlış mı ?
Daha 6 ay önce sadece Stancu'ya 5 milyon verirken Galatasarayı düşünmeyenler şimdi mi adam oldular..
Galatasarayın yaptığı transferlerin tümü doğru ve ekonomiktir..
Adnan Öztürk bence Fatih Hoca'ya değil işine baksın.
Fatih Hoca " ya ben, ya O " dediği gün, daha cümlesini bitirmeden kendini kapının önünde bulur..
Daha seçim günü , burada Adnan Öztürk egosu sorun olur diyenler vardı, haklı çıkacaklar korkarım.
Zaten yerli yersiz zamanlarda başkan adayı olarak kendini göstermişti..

Dün gece maçta görüldü ki ileride basan, arzulu, isteyen Galatasaray dönüyor.. Her şey belki süper olmayacak ama geçen seneden kötü olma şansımız da yok.. Transferlerimiz başarılı olacak gibi görünüyor.. Kazanılan her maç, oynanan iyi futbol hocanın elini güçlendirecektir..
Adnan Öztürk çok yakında süresiz kadro dışı kalır.
 
Ne yalan soylim Fatih hocaya pek guvenim yoktu takimin basina getirilince çunku son geldigindeki tablo ortadaydi..
Ama hazirlik maçlarinda takimi nasil hazirladigini gorunce dusuncem az da olsa degisti. Az da olsa diyorum çunku bide takimimizi lig baslayinca gormek lazim
 
Fatih hoca gerçekten güzel bir basın toplantısı yaptı işin en güzel tarafı "kaçamak" cevap vermedi uslubu o kadar yerindeydiki ne kızdığı yöneticeleri rencide etti nede ben yokmuşum gibi davranmayın mesajını verdi her gazeteciye olgunlukla sinirlerine hakim olarak net konuştu,Melo transeferi ile oluşan maliyet tartışması için asıl can atıcan sözü ise hatırlayın ben gidince 20 milyonluk adam alırsınız oldu (Jardel) buda benim kaderim dedi,bu söz tabiri cabirse cuk oturdu bel aşağı vurmadı Stancudan kalecilerden kiralıklardan hiç bahsetmedi geçen senelerde paraları saçarken o zaman neredeydiniz diye sorabilirken kendine yakışanı yaptı odam belli herkes gelebilir benimle konuşmak isteyen odayı biliyor derken yöneticilerin arkadan iş yapmasını eleştirirken en önemlisi "birbirimize arkamızı dönebilmeliyiz" kelimesi oldu
 
İkinci Fatih Terim döneminde Terim ben en büyüğüm ben en iyisiyim ceketimi yedek kulubesine koysam o bile yeter düşüncesindeydi ama öyle olmadı..Milli takımdaki inişli çıkışlı grafikten sonra Fatih Terim o 96 daki Fatih Terime dönmüş..Galatasaray maçlarında gaz yerine hadi koçumlar yerine bastır oğlumlar yerine bildiğin taktik sistem izliyoruz..Aynı ilk Fatih Terim dönemindeki gibi savunmaya hücumdan başlayan ileride basan kanatlardan bindiren br takım Hüviyetinde..Bunlar çok güzel ..ve tabiki Fatih Terimin hem dışarıda basına hemde içeride yönetimdeki hepimzin bildiği o malum kişileri açık açık haddini bildirmeside şunu gösteriyor İmparator Bu sefer Hakikatten döndü...
 
Terim çok olgunlaşmış . Basın toplantısında yönetime sinirliydi ama rencide etmedi , sakin ama sertti , üste çıkmaya çalışmadı ama kendini ezdirmedi de. Ve gereken yerlere mesajı yolladı. Takdir ettim.
 
Gercekten Fatıh Terım gıbı bır değere sahıp oldugumuz ıcın cok gurur duyuyorum her anlamda. Hem çok iyi bir teknik adam hem çok iyi bir taraftar hem çok iyi bir yönetici hemde kulubun dıvan uyelıgıne kadar yukselmıs bır kulup uyesi. Gerçekten dunya uzerınde cok az kulupte böyle ekol kişiler vardır. O nu eleştirenler onun başarıları altında nasıl ezileceğini çok iyi düşünsünler. Hocamın dediği gibi Herşeye muhalefet edip sonra biz demiştik modası geçeli cok oldu.
 
bunu tartışmanın yeri burası değil ama Allah aşkına Fatih Terim ne yaptı?
BAM dan bizi kurtarıp Selçuk gibi bir oyuncuyu Fenerbahçe'nin kapısından çevirdi...
Melo gibi kaliteli bir oyuncu'yu aldırdı...
Perez'den sonra ilk kez gerçek bir sağ bek imiz oldu...
Mondragon'dan sonra ilk kez top tutabilen kalecimiz oldu...
bunların neresinde kapris neresinde ego?
Culio'yu yabancı sınırından dolayı yıolladığını biliyoruz...
çünkü kaliteli yerli forvet yok piyasada...
+2 yi forvet hattında kullanmayı düşünüyor haklıda...

Mahmuti'ye gelirsek geçen seneki takımı Final oynattı bu adam hala Rancik diyorsun...
sistemine uymadı oynatmadı mecbur mu bu adam Rancik'i istemeye?
ego ego ego ne egoymuş arkadaş adam başarılı oldu mu oldu bizim rüyamızda göremeyeceğimiz bir sezon yaşattı mı yaşattı hala ne ego muhabbeti bu?
5 numara transferi istemedi diye yollayalımmı koçu?
istemiyorsa vardır bildiği demekki ona göre sistemi var kafasında koçtan daha iyi mi biliyoruz takımın durumunu?
muhtemelen Furkan'ı oynatacak 5 numarada...
Ender'in alınmasında nasıl bir sakınca var onuda çözemedim Lakovic - Tutku - Ender rotasyonu şuan Türkiye'de başka hiçbir takımda yok...

daha evvel söylediğimde gayet ciddiyim bu yönetim içerisnde baı insanlar var karizmatik ve sevilen çalışanlarına karşı kıskançlık gösteriyorlar...
sürekli kendi istedikleri olsun diye uğraşıyorlar olmayıncada kriz çıkarıyorlar...
Ünal Aysal bunlardan kurtulmaz ise daha çok sıkıntı çeker...
 
Fatih Terim basliginda tartismak dogrusu bunlari ama Terim hakkinda sunu yapti bunu yapti dedigin seylerin parasini veren yonetimdir.Yani isin en onemli kismini yonetim yapiyor.Birde transferde belli oyuncularin ismini vererek yonetimden istemek kisiyi egosuzmu yapiyor.Nasil bir mantik orgusu.Culio hangi yabanci sinirina takiliyor 10 yabancimiz var benmi bilmiyorum tribunu saymayalim 8 yabancimizmi var.
Oktay Mahmudi basarisizdir demedim ama inatci ve egoya sahip.Bizi finale kadar tasiyan ve takim olmamizisaglayan ve disipliniyle bizi bu yerlere getiren kuskusuz OKtay Mahmudidir.Ama hatali gordugumuz her seyi gerek Fatih hocada gerek OKtay hocamizda soylemekten cekinmemeliyiz.Dost aci soyler.Surekli iltifat ve ovgu zarar verir.
Sedat Dogan ve Adnan Ozturk her ikiside dogrulari soyleyerek ve politik davranmayarak cok dogru yapiyorlar.Transferler cok ucuzami yapildi deselerdi.Maliyetliyse bunu yonetim icinden birilerinin konusmasindan daha mantikli ne olabilir.Fatih Terimde her seyden darilan alingan yapiyi biraksin artik.Tabiki konusulacak bunlar.
 
man. utd da transferin parasını kulüp sahibi veriyor hadi bakalım çıksınlar ferguson'un sözünden dışarı...
şuan 8 yabancımızın olmaması transferin bittiği anlamına nasıl geliyor o mantığı zaten çözemedim...
3 yabancı daha gelicek defans, ortasaha, forvet...8 yabancı olacak yani...
birde bir koçun kendi doğrularında ısrar etmesi ve başarılı olması nasıl ego anlamına gelir?
adamın aklında belli başlı bir sistem var ve o sistemin dışına kesinlikle çıkmıyor bu ayıp veya yanlış birşey değil aksine ayakta alkışlanacak birşey...
kendi yanlışlarını kendiside gören ve geliştirende bir insan Efesli Mahmuti ile Galatasaraylı Mahmuti arasında ciddi fark var...
bunun yanında doğruları söylemek başka birde ortalığı karıştırmak başka...
doğruyu söyleyeceksen kulüp içinde hocanın yüzüne söyleyeceksin medyaya sızdırma yaparsan köstebek olursun...
Fatih hoca konuşulmasın demiyor bana söylensin medyaya söylenmesin diyor...
hakılda...
Galatasaray'ın bu olmazcı zihniyeti aşması şart...
eğer bu transferlerde Sedat Doğan'ın adı geçseydi sıkça bu tartışmaların hiçbiri olmazdı emin olabilirsiniz...
 
Umut Gokgoz
Bu olayi medyaya sizdiran Abdurrahim Albayraga soyleyeceksin o zaman bunlari.
Diger konularda fikrimi belirttim.Tartismaya girmeyecem.
 
Baroş gönderilirse benim için Terimin bitişi olur
elbette Baroş buraya kazık dikecek değil gün gelicek gidicek ama Terimin egosuna kurban olması başka adam resmen göndermek için bahane arıyo
 
Yahu ego falan ne alaka? Biraz mantık lütfen.

Adam bu takımın teknik direktörü oyuncuyu beğenir yada beğenmez bu onun kararıdır senin benim yada bir başkasının beğenmesi Terim'in onu beğenmesi takımında istemesi için bir sebep değil. Bugüne kadar taraftar seviyor diye takımda tuttu diye iyi bir teklif geldiğinde bunu değerlendirmeyecek diye bir şey yok. İyi bir teklif gelirse bende sakatlanma ihtimali sakatlanmama ihtimalinden daha yüksek olan yıllık 2,5 milyon avrodan fazla para alan 30 yaşına gelmiş Baros'un satılmasından yanayım ne şimdi benim egolarım mı üstün geliyor?
 
yahu bende onu diyorum zaten biraz mantık
baltanın sabrinin gökhanın kayırıldığını göremiyorsan Terimin ilk günden beri stancunun culionun baroşun üzerine oynadığını göremiyorsan sana kim ne dese boş
ayrıca şampiyon olmuş kadroyu nasıl dağıttığınıda bilen bilir florquinin perezin karanın neden gönderildiğinin farkında olanlar bugünde birçok şeyin farkında
 
yahu bende onu diyorum zaten biraz mantık
baltanın sabrinin gökhanın kayırıldığını göremiyorsan Terimin ilk günden beri stancunun culionun baroşun üzerine oynadığını göremiyorsan sana kim ne dese boş
ayrıca şampiyon olmuş kadroyu nasıl dağıttığınıda bilen bilir florquinin perezin karanın neden gönderildiğinin farkında olanlar bugünde birçok şeyin farkında

Boş versenize ya, geçmişten garezin varsa buyur söyle incığı cıncığı bahane göstermeyin.

Florquin,Perez dediğin iki adamda kiralıktı alınması denendi olmadı neyin egosundan bahsediyorsun? Kaldıki yerli oyuncu ile yabancı oyuncu arasında fark olacak belki haberin yok ama yabancı sınırı denilen bir şey var. Bu adamlar Gökhan oynamak zorunda kalmasın diye Ersan'ın peşinde koştular okadar omadı eldekiyle idare edilsin dendi. Sabri'nin neresi kayrılmış takımda aslanlar gibi top oynuyor, kayırılmaya ihtiyacı yok Terim'in ikinci döneminden bu yana 2 yıl Gerets- Kalli-Cevat Güler-Skibbe-Rijkaard hiç birinin vaz geçemdiği adamdan bahsediyoruz tek akıllı sen değilsin burada dimi?
Hakan Balta konusunda şu aşamada bir şey yapılmıyorsa tek sebebi yabancı sınırı ve her bölgeyi yenileyecek bütçenin olmaması var ortada ve tabiki adamın sevdiği oyuncu olacak sevmediği oyuncu olacak bunun içinde kimseye hesap vermeyecek. Bu takımın başında o varsa her istediğini yapacak uygulama merciindeki kişilerde seve seve yapacaklar onun isteklerini.
Zamanında yine böyle mantıksız mantıksız Kewell'ı satanı bizde satarız dendi satmadık UEFA'dan elendik çok hayırlı oldu bu akıl tutulmaları.

Bu arada asıl 3 yılın 2 yılını sakat geçiren elin oyuncusu Baros için bu takıma 11 yıl oyuncu ve kaptan olarak 7 yıl hoca olarak hizmet etmiş ve eden bir sembol ismi 'silmekten' bahseden birine ne desem boş olduğu gibi demekte gereksiz. Benim GS'lılığım bu değil size kolay gelsin.
 

Üst