Fatih Terim

İlk önce bir şeyi netleştirmek lazım; Ünal Aysal'ın görüşmeye izin vermeme şansı yoktu, ayrıca nezaketen doğru olanı yaptı. Milli Takım artık o "milli" sıfatını hak etmiyor olabilir, karşımızda iki seneden beri her fırsatta bize etmediğini bırakmayan "fenerasyon" denilecek kıvamda bir TFF olabilir, ama gerek siyasi kanattan da gelen müdahaleler, gerekse de hala meselenin "milli" olarak algılanması, görüşmenin olmasına ve izin verilmesine zemin hazırladı. Kaldı ki tüm bunların dışında bir bahsedilen isim Fatih Terim, direk kestirilip atılması hoca kanadında da ters tepki yaratabilirdi.

Ortada durum aslında gayet net; biz Fatih Hoca'yı ne paylaşmak istiyoruz, ne de gitmesini istiyoruz, sadece nezaketen kısa süreli bir olay olursa diye görüşme izni verildi. Ama aynı zamanda TFF'nin de niyeti gayet açık, sene sonunda Fatih Terim'i Galatasaray'dan ayırmak, aynı anda iki takım çalıştırmasına onay vermemek. Peki Fatih Terim ne dedi, "Galatasaray'dan ayrılmam". Ee, o zaman neden bu kadar süreç uzuyor? Burada iş Fatih Terim'de bitiyor, ve eğer bu iş olursa ilk sorgulanacak adam da kendisidir. Fatih Terim bu teklife "evet" derse, Başkan da kimseyi zorla tutmaz.

Benim hocadan tek beklentim var, alttaki fotoğrafta olduğu gibi hareket etmesi;

A9BjEpdCUAEKRsj.jpg
 
"Galatasarayda transfer bitmez" mottosu "galatasarayda huzursuzluk bitmez" şeklinde degiştirilmeli...

Şube ayırd etmeden,
başarı dahi huzur getirmiyor...
 
Sıkışan Fatih hocayı Çağırıyor Biz 3 kere çağırdık... 3.kez Milli takıma da çağırmaları gayet Normal Önemli olan hocanın Kıllandırmadan net sözler söylemesini bekliyoruz uzatmadan kısa kessin yeter ki....

Fatih Hoca yada hak vermek gerek Bir Dünya kupası kariyerine eklemeyi hangi Teknik Direktör istemez. Gerçi zor ama şuan ki şansımız Fakat GALATASARAY BİTTİ DEMEDEN HİÇBİR ŞEY BİTMEZ sözü hala aklımda :D
 
Evet, geçmişte örnekleri var; Mustafa Denizli, Fatih Terim ve daha bir çok kişi hem kulüp takımını hem Milli Takımı çalıştırdı. Ancak olayları günün koşulları ile değerlendirmekte fayda var. Başkan Aysal´ın üzerinde durduğu nokta çok önemli. Hedefleri büyük bir Galatasaray´da görev alacak Teknik Direktörün ek iş yapması düşünülemez. Sonuçta günümüzde antrenörlük 90 dakika takımı yönetmekten ibaret değil.

Gelinen noktada Terim´in daha TFF başkanına randevu vermeden reddetmesini beklerdim teklifi. Benim içimde hep yaradır 2000 yılında Terim´in gidişi. Hele de Porto´nun elde ettiği başarının (önce UEFA´yı ertesi sene Şampiyonlar Ligi´ni kazanması) ardından.

Kapalı kapılar ardında neler dönüyor bilmiyoruz ama Terim gitme kararı alırsa bu ayrılığın baş sorumlusu Terim olur benim gözümde. Herhalde kimse Fatih Terim´e bir şeyi zorla yaptıramaz!..
 
Terim sadece 4 maçlığına milli takımın başına geçmeli. Fazlası Galatasaray'a zarar verir. Zaten milli takımın işi mucizelere kalmış. Aksine Galatasaray'ı bekleyen çok önemli başarılar var. Bu arada her fırsatta Terim'e ceza veren feNerasyonun nefes almadan Terim'e teklif götürmesi de yüzsüzlükte son nokta!! İnsanın biraz yüzü kızarır yahu!
 
Galatasaray'ın taraftar grubu ultrAslan, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e yapılan milli takım hocalığı teklifi ile ilgili bir bildiri yayınladı.

"Hocamız Fatih Terim'e Federasyon'dan gelen talep doğrultusunda Ay-Yıldızlı bayrağımızı yukarılara taşıması için hep birlikte seferber olmamız gereken Türk Milli Takımı için bugüne kadar Galatasaray Spor kulübünden sayısız sporcu ve teknik adam görevlendirilmiş, hepsi de görevini layıkıyla yapması için Galatasaray taraftarları tarafından sonuna kadar desteklenmiştir, çünkü bizlere göre Türk Milli Takımı Kulüpler üstüdür!

Milli Takım düzeyinde oldukça gerilere düştüğümüz, 2014 Dünya Şampiyonası'na katılmayı tamamen şansa bıraktığımız bu durumda Milli Takım'ın başında başarılı bir teknik adam görmeyi istemek gayet doğaldır. Hele bu isim ülkenin tartışmasız en büyük teknik adamı Fatih TERİM ise. Ancak Milli Takım'ın Dünya Kupası yolculuğunda tüm maçlarını kazansa dahi rakiplerinin puan kaybetmesini beklememiz gereken bir durumda, Fatih Terim'i bu göreve getirmek sadece sorumluluğu O'nun üzerine atmak Hoca'yı oldukça yıpratacak ve bu durumu yaratanların sorumluluğunu kamuoyuna unutturmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

Türk Futbolu'nun selameti için rezillikleri günü birlik kurtarma planları ortaya koyan Federasyon, Milli Takım'ı da aynı yöntemle kurtarabileceğini düşünmektedir. Ancak geçmiş örneklerinde görüldüğü gibi bir futbol takımının başarısı için uzun vadeli ve tüm bileşenleri kapsayan planlamalar yapılmadığı takdirde her seferinde yeni başlangıçlar yapmaya mahkum bir kurgu yaratılmaktadır.

Galatasaray Spor Kulübü Fatih Terim ile birlikte çıtasını her geçen gün daha yükseğe koymakta ve alt yapısından oyuncu izlemelerine kadar uzun vadeli planlar yapmaktadır. Tüm bunları çöpe atarak bir günü kurtarma projesinde Fatih Terim'in görev alması, milli menfaatleri korumak değil tam tersine zedelemektir. Türk Sporunun lokomotifi Galatasaray'ın yükselişindeki en büyük pay sahibi olan Hocamız'ın yıllarca süren sözleşmeler imzalaması talebi defalarca taraftarlardan kulübe iletilmişken, bugün Hocanın ayrılmasına müsaade etmek son 2 yıldır yapılan tüm çalışmaları boşa götürecektir.

İnanıyoruz ki Bugüne kadar Galatasaray taraftarının gurur duyduğu, tüm spor adamlarının örnek aldığı ve "Aslolan Galatasaray'dır" sözleriyle camianın yol göstericisi olduğu ortada olan Fatih TERİM; seneler önce kendisini Galatasaray'a kazandıran ve imza töreninde de yanında olan Taçsız Kral gibi "O'nu sevenleri üzmeyecektir"

Saygılarımızla
ultrAslan"
 
Az önce bakan suat kılıç'ın açıklamalarını okudum her konuşmasında spora siyaset girmeyecek diyen bakan,yaptığı açıklamalarla milli takım hocalığı için fatih terim'in çok başarılı bir seçim olduğunu beyan ediyor ve avrupada oynayan oyuncuların(arda haricinde varmı bilmiyorum) türkiye'ye dönmemeleri gerektiğini bunun olimpiyatlar için önemli olduğunu(yersek tabii)söylüyor.Belliki takımımız üzerine şike atamadıkları için bu tarz oyunlar oynanarak önümüz kesilmeye hemde devlet eliyle ve tabiki yandaş,şike'yi meşrulaştıran fenerasyon ve perde arkasında'ki fener lobisi iş başında.Artık hocamız ve yönetim bir duruş göstermeli bu federasyon değilmiydi hocam,sende açıkladın hakemleri seni itibasızlaştırmak için görevlendiren,bu federasyon başkanı değilmiydi fatih terime az vermişler daha fazla ceza verilmeli diyen.peki başkan sen değilmiydin bu federasyon miadını doldurdu kendilerine yakışan istifa etmeleridir diyen,başkan sen değilmiydin federasyon fenerin alt kuruluşu gibi çalışıyor diyen.Milli takım bu ülkenin milli takımı buna lafım yok ama en az fatih hoca kadar türk futbolunda söz sahibi,şenol güneş,mustafa denizli hatta yılmaz vural varken neden fatih terim.Milyonlarca taraftarı olan bir camianın yükü omuzlarınızda siz galatasaray varsa varsınız.Takım böyle bir ivme yakalamışken önümüze çıkan tezgahları bertaraf etmek boynunuzun borcudur.
 
Sadece kalan 4 maç için (kalırsak 2 maç da play off) Fatih Hoca'nın Milli Takımı çalıştırmasına izin verilebilir. Lakin sene sonu Galatasaray'dan ayrılması pazarlık konusu bile olmamalı. Ünal Aysal buna kesinlikle izin vermemeli. Fatih Terim'in boşluğunu doldurabilecek başka bir yerli teknik adam yok. Şenol Güneş ve Mustafa Denizli de dahil... Yabancılardan da ancak Mourinho ve Scolari gibi isimler Terim yerine düşünülebilir. Bu isimler de boşta olmadığına göre, şu aşamada Fatih Hoca'dan vazgeçmek, gelecekteki başarılardan vazgeçmektir. Herşey yolunda giderken "Milli mesele" bahanesiyle kendi ayağımıza kurşun sıkmanın anlamı yok. Önce can, sonra canan...
 
Ben bu konuda çok kararsızım ama şu bir gerçek ki bu saatten sonra kabul etsede etmesede bir sürü sorun olacak.
 
1- Fatih Terim Milli Takım’ın kalan 4 maçında sahaya teknik direktör olarak çıkacak.

2- Mayıs ayına kadar da TFF’ye danışmanlık yapacak.

3- Fatih Terim bu süreçte TFF’den hiçbir ücret talep etmiyor.

4- Fatih Terim Mayıs ayından sonra da G.Saray ile yoluna devam edecek.

Sevenlerini üzmedim hocam..
 
Özellikle Ünal Aysal'ın rasyonel düşünebilmek konusunda oldukça başarılı oldugunu düşünüyordum..yanıltmadı..

Mutabakata varılan noktalar tatmin edici..
 
ne diye giriyim sen söyle ? yazılanı yapıştırdım işte daha ne istiyorsun ?

Resmi bir açıklama yokken yalnızca tık sayısını artıracak şekilde düzenlenmiş spor sayfalarının başlıklarını buraya kopyala yapıştır yapma diyorum güzel kardeşim...

Bak az önce tff'nin resmi açıklaması duyuruldu illa kopyala-yapıştır yapacaksan onu yap..

Yoksa böyle şahsına aitmiş gibi duran bir son dakika haberi resmi açıklamanın ardından egreti durur..
 

Üst